TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Najmanje 43 mrtvih u Bagdadu

B92 - 17.06.2006

Bagdad -- Najmanje 43 osobe su poginule, a više od 100 je ranjeno u seriji bombaških napada u i oko Bagdada. Napadi, najkrvaviji od ubistva lidera Al Kaide u Iraku Abu Musaba al Zarkavija pre 10 dana, usledili su i pored jakog obezbedjenja u Bagdadu i obećanja novog lidera Al Kaide u Iraku, Abu ...

Ovo je novi lider Al Kaide

Blic - 16.06.2006

Vojska SAD saopštila je juče da veruje da je pravo ime novog lidera Al Kaide u Iraku Abu Ajub al Masri. 'Smatramo da je Abu Ajub al Masri verovatno Abu Hamza al Muhadžir. Njih dvojica su verovatno ista osoba', izjavio je na konferenciji za novinare general-major Vilijam Koldvel, portparol američkih ...

Uskoro osveta Zakravija

Blic - 15.06.2006

'Dan osvete je blizu i vaša jaka utvrđenja u zelenoj zoni vas neće zaštititi', navodi se na sajtu koji često koriste islamski pobunjenici, u izveštaju koji je potpisao novi lider Abu Hamza al Muhadžir. Autentičnost izjave ne može se proveriti, ali bi to moglo biti prvo javno Muhadžirovo obraćanje.

"Znamo ko je novi vođa Al Kaide"

B92 - 15.06.2006

Bagdad -- Američke snage u Iraku su saopštile da imaju podatke o identitetu novog lidera Al Kaide u Iraku Abua Hamze al-Muhadžira. SAD očekuju da će on nastaviti nasilnu taktiku svog prethodnika Abua Musaba al-Zarkavija. "Mislimo da je Abu Ajub al-Masri u stvari, verovatno, Abu Hamza al-Muhadžir.

14 poginulih u Iraku

B92 - 13.06.2006

Kirkuk -- Najmanje 14 osoba poginulo je u šest napada u severnom iračkom gradu Kirkuku. Iračka policija je saopštila da je u jednom od napada, u eksploziji automobila-bombe, teško povređen viši policijski oficir, dok je njegov telohranitelj poginuo.

Buš u poseti Iraku

B92 - 13.06.2006

Bagdad -- Američki predsednik Džordž Buš iznenada je došao u Irak da bi lično pružio podršku premijeru Nuriju al Malikiju. Buš je u Iraku proveo oko pet sati, a poseta je držana u tajnosti iz bezbednosnih razloga. Istvoremeno, na severu Iraka, u bombaškim napadima, poginulo je najmanje 16 ljudi.

Al Kaida priprema velike napade

Blic - 12.06.2006

Teroristička organizacija Al Kaida najavila žestoke napade velikih razmera koji će 'protresti neprijatelja' u Iraku, nakon ubistva svog lidera Abu Musaba al Zarkavija. U saopštenju postavljenom na islamističkom Internet sajtu navodi se da Al Kaida nije imenovala Al Zarkavijevog naslednika.

Imenovan Zarkavijev naslednik

B92 - 12.06.2006

Bagdad -- Ogranak Al Kaide u Iraku imenovao je šeika Abua Hamzu al-Muhadžira za svog novog vođu. "Savet šura (savetodavni savet) Al Kaide u Iraku jednoglasno je odlučio da šeik Abu Hamza al-Muhadžir bude naslednik šeika Abua Musaba al-Zarkavija", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu koji ...