TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Očekivanja od Bramercove posete

B92 - 10.05.2009

Sent Galen -- Pred posetu glavnog haškog tužioca Beogradu, u vladinoj kancelariji za saradnju sa Haškim tribunalom kažu da je saradnja sa Tribunalom potpuna. Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc dolazi sutra u dvodnevnu posetu Beogradu.

Bramerc sutra počinje dvodnevnu posetu Srbiji

Blic - 10.05.2009

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc počinje sutra dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o saradnji Srbije sa sudom u Hagu i naporima koji se čine da budu uhapšena preostala dvojica haških optuženika - Ratko Mladić i Goran Hadžić.

Olga Kavran: Bramerc nije govorio o uništavanju dokaza

Blic - 08.05.2009

Portparolka Haškog tužilaštva Olga Kavran demantovala je danas da je glavni tužilac Serž Bramerc tokom ovonedeljne posete Sarajevu izjavio da su uništeni dokazi koji su bili korišćeni za procesuiranje ratnih zločina u Hagu. Kavran je precizirala da tužilac Bramerc "nije potvrdio nikakvo uništavanje ...

Bramerc potvrdio uništavanje dokaza

B92 - 07.05.2009

Sarajevo -- Glavni haški tužilac Serž Bramerc potvrdio je u Sarajevu da je u Hagu uništeno oko 1.000 dokaza uzetih iz masovnih grobica oko Srebrenice. Bramerc je, međutim rekao, da o uništenim dokazima i dalje postoje podaci.

Ljajić očekuje pozitivan izveštaj

B92 - 06.05.2009

Užice -- Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić očekuje da će novi izveštaj haškog tužioca Serža Bramerca biti pozitivan. "Ne mogu da tvrdim da će biti upotrebljena sintagma puna saradnja, jer je činjenica da dvojica optuženika nisu u Hagu, ali verujem da će izveštaj ...

Bramerc: U Hagu uništeno 1.000 dokaza o žrtvama Srebrenice

Blic - 06.05.2009

Glavni haški tužilac Serž Bramerc potvrdio je danas članicama udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" da je u Hagu uništeno oko 1.000 dokaza uzetih iz masovnih grobica oko Srebrenice. Bramerc je objasnio da je to učinjeno zbog nemogućnosti arhiviranja, te da je reč o uobičajenoj proceduri.

Ljajić očekuje pozitivan izveštaj Serža Bramerca

Blic - 06.05.2009

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić očekuje da će novi izveštaj haškog tužioca Serža Bramerca o saradnji Srbije i Tribunala biti pozitivan. "Ne mogu da tvrdim da će biti upotrebljena sintagma puna saradnja, jer je činjenica da dvojica optuženika nisu u Hagu, ali ...

Bramerc: Važno je uhapsiti Mladića

B92 - 05.05.2009

Sarajevo -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da nema sumnje u dalji rad Tribunala, "pogotovo sada, posle hapšenja Radovana Karadžića". Bramerc je danas u Sarajevu rekao da je veoma važno da se uhapsi i Ratko Mladić, bivši general Vojske Republike Srpske, optužen za ratne ...

Mladić nije uspešniji od službi koje ga traže

Blic - 04.05.2009

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc posetiće u maju zemlje regiona neposredno pre podnošenja redovnog izveštaja Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sledećeg meseca, a u Beogradu bi trebalo da boravi, prema nezvaničnim najavama, 11. i 12. maja.

Bramerc razgovarao sa Inckom u BiH

Blic - 04.05.2009

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko obećao je danas u Sarajevu glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu da će pružiti podršku tom sudu kako bi se obezbedila puna saradnja vlasti u BiH. "Puna saradnja BiH sa Haškim tribunalom predstavlja prioritet za ovu kancelariju.

Bramerc u Sarajevu

B92 - 04.05.2009

Sarajevo -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc stigao je danas u trodnevnu posetu Bosni i Hercegovini, što je prva stanica njegove balkanske turneje. Nakon Sarajeva, Bramerc će tokom maja posetiti Beograd i Zagreb u okviru priprema redovnog polugodišnjeg izveštaja Savetu bezbednosti UN.