TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Celnici opozicije o istupu Draskovica - neophodan medjupartijski dogovor

B92 - 12.12.1999

Celnici opozicionih stranaka Srbije u nedelju su za program B2 92 govorili o tome da li im je prihvatljiva najava lidera Srpskog pokreta obnove, Vuka Draskovica da ce, uprkos Okruglom stolu, sazvati opozicione lidere na dogovor o strategiji delovanja.

Draskovic dao rok vlastima do 15. decembra da se izjasni da li su vanredne izbore

B92 - 11.12.1999

Predsednik SPO, Vuk Draskovic, dao je, na sednici Glavnog odbora ove stranke u subotu, rok partijama na vlasti da se do 15. decembra, kada ce biti odrzana sednica Odbora za pravosudje Skupstine Srbije, izjasne da li su za vanredne izbore na svim nivoima.

Trojica funkcionera SPO-a nisu se odazvali pozivu policije na razgovor

B92 - 10.12.1999

Trojica funkcionera Srpskog pokreta obnove nisu se odazvali pozivu policije na informativni razgovor, koji je bio predvidjen za petak pre podne. Policija je u cetvrtak u sedistu SPO-a pokusala da narodnim poslanicima Ivanu Kovacevicu, Aleksandru Cotricu i savetniku predsednika SPO-a Miladinu ...

Policija demantovala tvrdnje SPO-a o upadu u stranku – pozivi ostaju

B92 - 10.12.1999

Beogradska policija demantovala je u petak tvrdnje Srpskog pokreta obnove o upadu u prostorije te stranke i navela da je jedan uniformisani policajac samo odneo pozive za tri clana SPO-a. Sekretarijat unutrasnjih poslova u Beogradu naveo je da su, u cetvrtak oko 14.30 sati, u sediste SPO-a odneti ...

Policija u prostorijama SPO

B92 - 09.12.1999

U prostorije Srpskog pokreta obnove u cetvrtak je upala policija sa nalogom da na informativni razgovor privede trojicu visokih funkcionera te stranke, saopstio je SPO. U saopstenju je navedeno da policija trazi privodjenje savetnika predsednika SPO Miladina Kovacevica, portparola stranke i ...

Odlozen razgovor o zahtevu SPO-a za prevremene izbore

B92 - 08.12.1999

Na sednici Odbora za pravosudje Skupstine Srbije u sredu je razmatran zahtev SPO-a za raspisivanje prevremenih izbora na svim nivoima u Srbiji. Predsednik ovog Odbora Skupstine Srbije Goran Percevic zakazao je nastavak ove sednice za 15. decembar.

Odbor za bezbednost Skupstine Srbije nije odrzan

B92 - 08.12.1999

Odbor za bezbednost Skupstine Srbije, koji je na zahtev Srpskog pokreta obnove, u sredu trebalo da raspravlja o kontroli rada Sluzbe drzavne bezbednosti i atentatu na Vuka Draskovica nije odrzan u sredu zbog nedostatka kvoruma.

Skupstina grada formirala komisiju za promenu statuta

B92 - 07.12.1999

Odbornici skupstine Beograda formirali su danas komisiju za promenu gradskog Statuta i njegovo uskladjivanje sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi.Komisija je formirana zbog toga sto novi zakon predvidja da opstine i gradovi usklade statute do kraja ove godine.

SPO formira Srpski pokret odbrane od drzavnog terorizma

B92 - 07.12.1999

Kako su ovih dana objavili beogradski mediji predsednistvo Srpskog pokreta obnove poslalo je dopis, pod oznakom “hitno”, okruznim odborima u kojem se nalaze formiranje sokolskih organizacija koji ce, kako se navodi, ciniti “Srpski pokret odbrane od drzavnog terorizma”, javlja B2 92.

SPO podneo krivicnu prijavu protiv sefa Drzavne bezbednosti Srbije

B92 - 06.12.1999

Srpski pokret obnove podneo je u ponedeljak Okruznom tuzilastvu u Beogradu krivicnu prijavu i zahtev za pokretanje istrage protiv sefa Drzavne bezbednosti Srbije Radomira Markovica i Sluzbe drzavne bezbednosti Beograda Milana Radonjica.

Djindjic i Kostunica o saradnji sa SPO-om

B92 - 06.12.1999

Lider Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je da nema prepreka za saradnju sa Srpskim pokretom obnove, bez obzira na to sto SPO ne podrzava ideju prelazne vlade koju zagovara Saveza za promena. "Stav SPO nije nista novo. Oni su se tako izjasnili jos 19.