TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

O PRIMENI ZAKONA O SARADNJI SA HASKIM TRIBUNALOM

B92 - 14.04.2002

Beograd -- Neizvesno je kada ce vlasti poceti sa primenom Zakona o saradnji sa Haskim tribunalom. Taj zakon je u petak stupio na snagu. Prema proceduri, resenje o predaji optuzenika Haskom tribunalu donosi Savezno ministarstvo pravde i prosledjuje ga izvrsnom sudiji Okruznog suda u Beogradu, koji ...

"PREVAZICI MANJKAVOSTI ZAKONA O SARADNJI S HAGOM"

B92 - 12.04.2002

Vasington -- Sa americke strane nema zvanicnog reagovanja, a vrlo je izvesno da ga nece ni biti, na pokusaj samoubistva bivseg ministra unutrasnjih poslova Srbije Vlajka Stojiljkovica. To, medjutim, ne znaci da je i pitanje saradnje Beograda s Tribunalom u Hgu skinuto s dnevnog reda u Vasingtonu.

SERVER: TREBA OCEKIVATI NOVE ZAHTEVE

B92 - 12.04.2002

Njujork -- Jugoslavija ne moze da ocekuje nikakvu akciju o nastavku americke pomoci dok ne bude hapsenja i izrucenja optuzenih za ratne zlocine, bez obzira na to sto je usvojen Zakon o saradnji s Haskim tribunalom, ocenjuje direktor Balkanske inicijative americkog Instituta za mir Danijel Server.

BATIC: OPTUZENI ODLUCUJU KAKO CE SE PONASATI

B92 - 12.04.2002

Beograd -- Ministar pravde Srbije Vladan Batic izjavio je za TV B92 da ne zna zbog cega se Vlajko Stojiljkovic odlucio na samoubistvo. "Svako se suoci s nekom istinom u nekom trenutku i na to suocavanje razlicito reaguje", rekao je Batic.

USVOJEN ZAKON O SARADNJI SA HASKIM TRIBUNALOM

B92 - 11.04.2002

Beograd -- Posle 15 meseci rasprava, kriza u koalicionim odnosima na saveznom nivou i unutar samog DOS-a, pada jedne savezne vlade, konacno je usvojen Zakon o saradnji sa Haskim tribunalom. Za Zakon je u Vecu gradjana saveznog parlamenta glasalo 80 poslanika dok je 39 bilo protiv.

VASINGTON OPREZAN OKO USVAJANJA ZAKONA O SARADNJI S HAGOM

B92 - 11.04.2002

Vasington -- Sjedinjene Americke Drzave oprezno su u cetvrtak pozdravile usvajanje u jugoslovenskoj skupstini zakona o saradnji SRJ s Haskim tribunalom, ali nisu odlucile da li ce to otvoriti put ka novoj americkoj pomoci za SRJ.

DJINDJIC: PROBLEM SARADNJE S HASKIM TRIBUNALOM JE RESEN

B92 - 10.04.2002

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic ocenio je da je problem saradnje s Haskim tribunalom resen. "Mislim da smo u proteklih nekoliko dana resili problem saradnje s Tribunalom, kao i problem sa americkom administracijom", izjavio je Djindjic.

VECE REPUBLIKA USVOJILO ZAKON O SARADNJI S HAGOM

B92 - 10.04.2002

Beograd -- Vece republika jugoslovenskog parlamenta usvojilo je Zakon o saradnji s Haskim tribunalom koji podrazumeva izrucenje optuzenih za ratne zlocine. Za Zakon je u tom vecu glasalo 25 poslanika, a protiv je bilo 7. Odredbe Zakona odnose se na podignute i potvrdjene optuznice.

ZAKON O SARADNJI S HAGOM U SREDU PRED SKUPSTINOM

B92 - 09.04.2002

Beograd -- Predlog Zakona o saradnji s Haskim tribunalom naci ce se na dnevnom redu sednice saveznog parlamenta u sredu. To je rezultat kompromisa koji su postigli DOS i Socijalisticka narodna partija tokom konsultacija odrzanih proteklih dana.

DJINDJIC: ZA 2-3 NEDELJE IZRUCENJA NA OSNOVU ZAKONA

B92 - 09.04.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u utorak kako je uveren da ce Zakon o saradnji s Haskim tribunalom narednih dana biti usvojen u jugoslovenskom parlamentu i najavio izrucenje optuzenih za ratne zlocine u vrlo kratkom roku.

SAVEZNA VLADA USVOJILA PREDLOG ZAKONA

B92 - 09.04.2002

Beograd -- Vlada SR Jugoslavije usvojila je u utorak uvece Predlog zakona o saradnji SRJ sa Haskim tribunalom i uputila ga Saveznoj skupstini na razmatranje i usvajanje po hitnom postupku. U saopstenju Saveznog sekretarijata za informisanje precizira se da je u predlogu ovog zakona o ustupanju ...

SNP SE ODLUCILA NA KOMPROMIS

B92 - 08.04.2002

Beograd -- Glavni odbor Socijalisticke Narodne partije Crne Gore u ponedeljak je uslovno prihvatio nacrt zakona o saradnji s Haskim tribunalom. Lider SNP Predrag Bulatovic izjavio je da je postojeca verzija zakona neprihvatljiva, ali da je moguce postici kompromis ukoliko bi se odredba o izrucenju ...

SNS CE GLASATI ZA ZAKON O SARADNJI S HAGOM

B92 - 08.04.2002

Podgorica -- Predsednik Srpske narodne stranke i jedan od lidera Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" Bozidar Bojovic izjavio je da ce poslanicki klub njegove stranke u Skupstini Jugoslavije glasati za Predlog zakona o saradnji s Haskim tribunalom.

USAGLASEN TEKST ZAKONA O SARADNJI S HASKIM TRIBUNALOM

B92 - 08.04.2002

Beograd -- Radna grupa za izradu Zakona o saradnji Jugoslavije s Haskim tribunalom usaglasila je u ponedeljak uvece tekst predloga tog zakona u koji su uvrscene primedbe Socijalisticke narodne partije, izjavio je ministar pravde Srbije Vladan Batic.