TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pozitivni signali EU

Danas - 21.04.2013

Brisel, Beograd - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i komesar za proširenje Štefan File danas u Luksemburgu trebalo bi da ministrima spoljnih poslova Evropske unije podnesu izveštaj o sporazumu Beograda i ...

Pobeda Srbije

Kurir - 20.04.2013

Hašim Tači izašao je posle devete runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu namrgođen i vidno neraspoložen. Za razliku od prethodnih susreta, kad je po njihovom završetku uvek izlazio nasmejan i oran da stane ispred novinara.

Beogradski tim u sedištu diplomatije EU

Tanjug - 19.04.2013

BRISEL - Srpski tim, koji predvodi premijer Ivica Dačić, stigao je tačno u podne u sedište evropske diplomatije, gde u kabinetu Ketrin Ešton počinje nova, deseta runda dijaloga Beograda i Prištine.

Bilateralni sastanci u Briselu

Tanjug - 19.04.2013

BRISEL - Šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton trenutno drži bilateralne sastanke s premijerima i njihovim timovima, saopštila je njena portparolka Maja Kocijančič. "Dijalog je u toku", prenela je Kocijančič medijima.

10. RUNDA: Danas nastavak dijaloga u Briselu

Kurir - 19.04.2013

Delegacija Beograda, koja je sinoć otputovala u Brisel, sastaće se u podne u Briselu s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton BEOGRAD - Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen danas u Briselu, a prema ...

UŽIVO Počeo sastanak u Briselu; Srbija na pregovorima dobija sve što je tražila, saznaje "Blic"

Blic - 19.04.2013

Zajednica srpskih opština na Kosovu imaće predsednika, potpredsednika i Savet i pravo da bira regionalnog komandanta policije, ali i lokalne komandante u četiri opštine na severu, kao i na jugu, svugde gde prema etničkom sastavu Srbi čine ...

U Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine

24sata - 19.04.2013

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen danas u Briselu, a prema izvorima bliskim srpskom pregovaračkom timu, sporazum bi mogao biti potpisan do ponedeljka, 22. aprila ako budu ispunjeni svi uslovi koje je postavio Beograd.

Srpski tim stigao u središte EU na desetu rundu dijaloga Beograda i Prištine

24sata - 19.04.2013

Srpski tim, koji predvodi premijer Ivica Dačić, stigao je tačno u podne u sedište evropske diplomatije, gde u kabinetu Ketrin Ešton počinje nova, deseta runda dijaloga Beograda i Prištine.

U toku trojni sastanak u Briselu

Press - 19.04.2013

Novinar Rikard Jozvijak, inače dopisnik Radija Slobodne Evrope, napisao je da Tači uskoro izlazi sa zajedničkog sastanka i da je atmosfera dobra, što bi značilo da je dogovor blizu.

GO SNS u nedelju o dijalogu

B92 - 19.04.2013

Beograd -- Sednica Glavnog odbora SNS zakazana je za nedelju, 21. april, u 10 sati. Očekuje se da tema sednice bude poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Završni krug pregovora u Briselu

RTS - 19.04.2013

Pregovarački tim Beograda nastavlja razgovore u Briselu sa delegacijom Prištine. Ima nade za dogovor, sporazum je moguć, ako ne bude odstupanja od predloga na stolu i manipulacija, rekao Marko Đurić uoči početka sastanka.

Postignut sporazum u Briselu

RTS - 19.04.2013

Delegacije Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, postigle sporazum. Sporazum parafirali premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, rekla Ketrin Ešton.

Priština: Hvala Eštonovoj i SAD

B92 - 19.04.2013

Brisel -- Kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku zahvalila se visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton i Sjedinjenim Državama. "Veliko hvala ledi Ešton i SAD", poručila je ona na nalogu na Tviteru.

Dogovor Beograda i Prištine

Politika - 19.04.2013

Ivica Dačić: Prihvaćeni svi zahtevi Srbije Ketrin Ešton: Otvoren je put za otklon od prošlosti Hašim Tači: Ugovor predstavlja de jure priznanje Kosova od strane Srbije Anders fon Rasmusen: NATO spreman da podrži implementaciju sporazuma ...

Tači: Izgleda da se Srbija urazumila

Vesti Online - 19.04.2013

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da je povratak dijalogu u Briselu dobar znak da je Srbija definitivno uvidela novu realnost i da je ono što se predviđa sporazumom najbolje i jedino rešenje.

Brisel:Deseta runda pregovora

RTCG - 19.04.2013

U Briselu počinje deseta runda dijaloga Beograda i Prištine. Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku Ketrin Ešton je poručila da su razlike sada male.

Postignut dogovor Beograda i Prištine!!!

Mondo - 19.04.2013

Beograd i Priština postigli dogovor u Briselu. Sporazum ima 15 tačaka, a parafirali su ga premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, izjavila je danas u Briselu Ketrin Ešton. Prihvaćeni svi zahtevi Beograda, javlja RTS.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Prva Srpska TV - 19.04.2013

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen danas u Briselu, a prema izvorima bliskim srpskom pregovaračkom timu, sporazum bi mogao biti potpisan do ponedeljka, 22.

Povratak dijalogu znak da je Srbija uvidela realnost

Beta - 19.04.2013

Tweet PRIŠTINA, 18. aprila 2013. (Beta) - Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je u četvrtak uveče da je povratak dijalogu u Briselu dobar znak da je Srbija definitivno uvidela novu realnost i da je ono što se predvidja sporazumom najbolje i ...

Brisel: Parafiran sporazum

Novosti - 19.04.2013

Deseta runda dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, završena je u Briselu. Obe strane parafirale su sporazum Deseta runda dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje šefice evropske ...

Delegacije BG i PR stigle u Brisel

Vesti Online - 19.04.2013

Delegacije Beograda i Prištine stigle su u zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu gde se uskoro očekuje početak nove runde dijaloga uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Brisel: Novi pregovori Beograda i Prištine

Pobjeda.me - 19.04.2013

BRISEL – U Briselu počinje deseta runda dijaloga Beograda i Prištine. Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku Ketrin Ešton je poručila da su razlike sada male.

Počela deseta runda dijaloga Beograda i Prištine

Beta - 19.04.2013

Tweet BRISEL, 19. aprila 2013. (Beta) - Bilateralnim sastancima visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerima Srbije i Kosova, Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem, u petak je u Briselu počela deseta runda dijaloga Beograda i Prištine.

Deseta runda dijaloga u Briselu

Glas javnosti - 19.04.2013

BRISEL - Delegacije Beograda i Prištine stigle su u sedište evropske diplomatije, gde se u kabinetu Ketrin Ešton održava nova, deseta runda dijaloga Beograda i Prištine.

Brisel: Beograd i Priština parafirali sporazum o severu Kosova

R.S.Evropa - 19.04.2013

Amra Zejneli i Rikard Džozvijak Srbija i Kosovo su u petak u Briselu postigli i parafirali sporazum o zajednici srpskih opština na severu Kosova nakon desete runde pregovora pod pokroviteljstvom Evropske unije, potvrdila je visoka ...

U Briselu postignut dogovor Beograda i Prištine

Portal24 - 19.04.2013

Kako prenosi RTS Rojters je javio da je zakazana vanredna konferencija za štampu Ketrin Ešton na kojoj bi trebalo da se obznani da je postignut dogovor između Beograda i Prištine.

Beograd i Priština parafirali sporazum

Beta - 19.04.2013

Tweet BRISEL, 19. aprila 2013. (Beta) - Premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić parafirali su u petak u Briselu sporazum Beograda i Prištine, saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Beograd i Priština potpisali sporazum

Danas - 19.04.2013

Premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić parafirali su danas u Briselu sporazum Beograda i Prištine, saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

"Beli dim" iz Brisela

Danas - 19.04.2013

Brisel, Priština, Beograd - Beograd i Priština su parafirali sporazum, izjavila je nakon jučerašnje desete runde političkog dijaloga o Kosovu posrednica u razgovorima Ketrin Ešton, visoka predstavnica EU.

Glasnica Brisela iz Ljubljane

Danas - 19.04.2013

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton, efikasno je obaveštavala javnost u svim proteklim rundama političkog dijaloga Beograda i Prištine o toku i satnici pregovora.

Završeni pregovori u Briselu, još uvek nema dogovora

Blic - 18.04.2013

I deveta runda pregovora između Beograda i Prištine u Briselu završena je bez dogovora. Pregovori su više puta prekidani, a bilo je i verbalnog sukoba između potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Hašima ...

TAČI PRETIO NASILJEM: Deveta runda završena bez dogovora

Kurir - 18.04.2013

Đurić je rekao da je dijalog završen bez dogovora zbog opstrukcije kosovskog premijera Hašima Tačija oko već predloženih formulacija visoke predstavnice EU Ketrin Ešton po pitanju policije i otvorenih pretnji Tačija nasiljem BRISEL - Nešto ...

Dijalog u Briselu završen bez dogovora, moguć nastavak

Tanjug - 18.04.2013

BRISEL - Nešto iza ponoći deveta runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu završena je bez dogovora, nastavak je moguć, ali termin nije zakazan, izjavio je Tanjugu savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

Završeni pregovori u Briselu, Dačić kaže da Kosovo opstruiše dogovor

Blic - 18.04.2013

I deveta runda pregovora između Beograda i Prištine u Briselu završena je bez dogovora. Višečasovni pregovori su više puta prekidani, a bilo je i verbalnog sukoba između potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera ...

I deveta runda dijaloga bez dogovora, moguć nastavak

Tanjug - 18.04.2013

BRISEL - Deveta runda dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU završena je, posle 15 sati, bez dogovora, ali je ovoga puta stranama u dijalogu ponuđen dokument koji je, prema rečima srpskog pregovaračkog tima, znatno povoljniji od ...

Dačić: Beograd prihvatio sve predloge Ketrin Ešton

Kurir - 18.04.2013

On je rekao da je Priština ta koja koči sporazum, naglasivši da će se idućih dana naknadno još voditi razgovori da se ipak dođe do sporazuma BRISEL - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je srpska delegacija u dijalogu prihvatila sve ...

Ispunjeni su svi zahtevi Beograda, Tači pobesneo!

Kurir - 18.04.2013

Beograd prihvatio izmenjene predloge EU, ali Priština je opstruisala dogovor, rekao premijer Ivica Dačić. Hašim Tači otvoreno pretio nasiljem BRISEL - Pretnje Prištine! Srpska delegacija prihvatila je sve predloge visoke predstavnice ...

Agencije: Nisu prevaziđene razlike, Ešton se nada dogovoru

Tanjug - 18.04.2013

BRISEL - Svetske agencije izvestile su rano jutros da Beograd i Priština nisu ni na najnovijem sastanku u Briselu uspeli da prevaziđu razlike i postignu dogovor o normalizaciji odnosa, dodajući da se visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, ...

Ponovo bez dogovora Beograda i Prištine

DW - 18.04.2013

Još jedna runda pregovora nije rezultirala dogovorom. Dve strane jedna drugu optužuju za opstrukciju, navodeći da do kompromisa ne može doći vodeći se „logikom Šešelja“ odnosno „logikom terorista“.

BG: Kriva Priština;PR: Kriv Beograd

B92 - 18.04.2013

Beograd, Brisel -- I deveta runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu završena je bez postizanja sporazuma, iako je sve juče nagoveštavalo da će dogovor biti postignut.

Dačić: Priština opstruira dogovor

RTS - 18.04.2013

Prihvatili smo sve predloge Ketrin Ešton, ali Priština opstruira dogovor, rekao premijer Ivica Dačić posle završetka devete runde dijaloga u Briselu. Predlozi koji su se našli na stolu u velikoj meri su uvažili primedbe srpske strane.

Državni vrh o briselskom dijalogu

RTS - 18.04.2013

Dan posle devete runde dijaloga u Briselu, sastaje se državni vrh. Sastanak bi trebalo da počne u 13 časova. Državni vrh sastaće danas u 13 časova kako bi razgovarali o devetoj rundi dijaloga u Briselu.

Sastanak državnog vrha o briselskom dijalogu

Press - 18.04.2013

Razgovori delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton završeni su sinoć bez konačnog dogovora, ali je najavljeno da će dijalog biti nastavljen.

Sutra u Briselu nastavak pregovora

B92 - 18.04.2013

Beograd/Brisel -- Ministarka za evrointegracije Kosova Vljora Čitaku napisala na profilu na Tviteru da se delegacije Beograda i Prištine vraćaju u Brisel na nastavak pregovora.

NOVA RUNDA: Nastavak pregovora u petak u Briselu

Kurir - 18.04.2013

Razgovori delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton završeni su sinoć bez konačnog dogovora BRISEL - Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen sutra u Briselu .

Sutra nastavak dijaloga, čeka se potvrda Beograda

Tanjug - 18.04.2013

BEOGRAD - Dijalog Beograda i Prištine trebalo bi da bude nastavljen sutra, a šefica evropske diplomatije koja posreduje u dijalogu Ketrin Ešton poručuje da su razlike posle najnovijih sastanaka stvarno male i da se nada uspešnom ishodu.

Kocijančič: Sutra nastavak dijaloga u Briselu, male razlike u stavovima

Blic - 18.04.2013

Dijalog Beograda i Prištine nastaviće se sutra u Briselu, rekla je danas portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič, uz ocenu da su razlike u stavovima dve strane male.

Delegacija Beograda putuje u Brisel, sutra nastavak dijaloga

Tanjug - 18.04.2013

BEOGRAD - Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen sutra, a šefica evropske diplomatije koja posreduje u dijalogu Ketrin Ešton poručuje da su razlike posle najnovijih sastanaka male i da se nada uspešnom ishodu.

Nastavlja se dijalog, delegacija Beograda večeras u Briselu

Tanjug - 18.04.2013

BEOGRAD - Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen sutra u Briselu, gde će delegacija Beograda otputovati večeras, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Srpska delegacija putuje u Brisel

RTS - 18.04.2013

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić otputovaće večeras sa ostalim članovima delegacije Srbije u Brisel na nastavak pregovora sa predstavnicima Prištine.

U petak nastavak pregovora o Kosmetu

RTS - 18.04.2013

Predstavnici Beograda i Prištine nastavljaju razgovore u Briselu. Delegacija Srbije u istom sastavu. Ketrin Ešton se nada da će pregovori Beorada i Prištine biti uspešno završeni.

Briselski izvori: Kod Eštonove na pregovore u petak!?

Kurir - 18.04.2013

Ostalo je jedino sporno, kako je objasnio Dačić, to što je kosovski premijer Hašim Tači tražio da se pitanje regionalnog i opštinskih policijskih komandira u zajednici srpskih opština veže za pristanak Srbije da Kosovo može da postane član ...

Tim Beograda već večeras u Briselu

B92 - 18.04.2013

Beograd -- Delegacija Srbije večeras putuje u Brisel na nastavak razgovora sa Prištinom, saznaje B92 u kabinetu premijera Ivice Dačića. Kako saznajemo, Srbija ce u Briselu saopštiti da je za Beograd neprihvatljiva 14. tačka sporazuma.

Delegacija Srbije otputovala u Brisel

Blic - 18.04.2013

Delegacija Srbije koju čine premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade Suzana Grubješić, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i savetnik predsednika Srbije Marko ...

Delegacija Beograda putuje u Brisel na nastavak dijaloga

Tanjug - 18.04.2013

BEOGRAD - Delegacija Beograda u istom sastavu putuje večeras u Brisel na nastavak dijaloga s Prištinom, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. U Brisel će večeras otputovati premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ...

Sutra nastavak dijaloga

Politika - 18.04.2013

Delegacija Srbije ide u Brisel BEOGRAD – Dijalog Beograda i Prištine trebalo bi da bude nastavljen sutra, a šefica evropske diplomatije koja posreduje u dijalogu Ketrin Ešton poručuje da su razlike posle najnovijih sastanaka stvarno male i ...

Delegacija Srbije putuje u Brisel na nastavak dijaloga

24sata - 18.04.2013

Delegacija Srbije u istom sastavu putuje večeras u Brisel na nastavak dijaloga s Prištinom, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. U Brisel će večeras otputovati premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica ...

Delegacija Srbije sigurna u pozitivan ishod

Politika - 18.04.2013

• Izvršna ovlaštenja za zajednicu srpskih opština • NATO garancija za bezbednost Srba na Kosmetu • Na severu Kosova 98 odsto policajaca – Srbi Delegacija Srbije je sinoć oko 22.30 poletela za Brisel, uverena u pozitivan ishod današnjih ...

Srpska delegacija u Briselu

RTS - 19.04.2013

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić otputovali sa ostalim članovima delegacije Srbije u Brisel na nastavak pregovora sa predstavnicima Prištine. Najavljen i susret sa generalnim sekretarom NATO.

Nastavlja se dijalog, delegacija Beograda u Briselu

Press - 18.04.2013

U Brisel će otputovati premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić savetnik predsednika Srbije Marko Djurić i šef Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, a ovog puta u srpskom timu nije potpredsednica vlade zadužena za ...

Tači: Sporazum najbolje i poslednje rešenje

Blic - 18.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ponovni povratak dijalogu u Briselu dobar znak da je Srbija definitivno uvidela novu realnost i da je ono što se predviđa sporazumom - najbolje i poslednje rešenje.

Tači: Sporazum najbolje i poslednje rešenje

24sata - 18.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ponovni povratak dijalogu u Briselu dobar znak da je Srbija definitivno uvidela novu realnost i da je ono što se predvidja sporazumom - najbolje i poslednje rešenje.

Tači: Srbija uvidela novu realnost

B92 - 18.04.2013

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ponovni povratak dijalogu u Briselu dobar znak da je Srbija definitivno uvidela novu realnost. Tači navodi da je ono što se predviđa sporazumom - najbolje i poslednje rešenje.

Srbija na pregovorima u Briselu dobija sve što je traženo!

Blic - 18.04.2013

Zajednica srpskih opština na Kosovu i Methiji, imaće predsednika, potpredsednika i Savet i pravo da bira regionalnog komandanta policije, ali i lokalne komandante u četiri opštine na severu, kao i na jugu, svugde gde prema etničkom sastavu ...

Pregovori završeni, nema dogovora

Vesti Online - 18.04.2013

U Briselu je posle 14 sati pregovora završena deveta runda pregovora između Beograda i Prištine. Nikakav dogovor nije postignut, a obe strane su optužile jedna drugu za neuspeh dijaloga.

Dačić: Priština opstruira dogovore

Vesti Online - 18.04.2013

Posle još jedne maratonske runde dijaloga Beograda i Prištine, devete po redu, premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da Priština opstruira dogovor. "Prihvatili smo sve predloge Ketrin Ešton, ali Tači želi da ubaci izmene.

Ni sporazum, ni prekid

Danas - 18.04.2013

Nakon više od 13 sati pregovora u Briselu, delegacije Beograda i Prištine ni juče, u devetoj rundi dijaloga, nisu postigle dogovor, ali su predstavnici obe strane iskazali spremnost za nastavak dijaloga.

Beograd prihvatio sve predloge Ketrin Ešton

Beta - 18.04.2013

Tweet BRISEL, 18. aprila 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u noći izmedju srede i četvrtka da je srpska delegacija u dijalogu prihvatila sve predloge visoke predstavnice EU Ketrin Ešton osim jedne tačke na kojoj je ...

Dačić: Dogovor nije postignut, Tači sve odbija

Novosti - 18.04.2013

Ni deveta runda političkog dijaloga između Beograda i Prištine, nije u sredu donela rezultat. Ivica Dačić: Beograd prihvatio predloge, Priština odbila sporazum.

Agencije: Razlike ostale,Ešton se još nada

Mondo - 18.04.2013

Svetske agencije izvestile su rano jutros da Beograd i Priština nisu prevazišli razlike ali da se visoka predstavnica EU Ketrin Ešton nada dogovoru narednih dana.

Dačić i Tači prebacuju krivicu

RTCG - 18.04.2013

"Prihvatili smo sve prijedloge Ketrin Ešton, ali Priština opstruira dogovo", rekao premijer Srbije Ivica Dačić poslije završetka devete runde dijaloga u Briselu. Tači, s druge strane, krivicu za neuspjeh prebacuje Srbiji.

I deveta runda dijaloga bez dogovora, moguć nastavak

Prva Srpska TV - 18.04.2013

Deveta runda dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU završena je, posle 15 sati, bez dogovora, ali je ovoga puta stranama u dijalogu ponuđen dokument koji je, prema rečima srpskog pregovaračkog tima, znatno povoljniji od rešenja ...

Bez sporazuma u Briselu

Novi Magazin - 18.04.2013

Sastanak timova Beograda i Prištine završen je nakon 13 sati, a srpski i kosovski premijer razmenili su optužbe zašto sporazum nije prihvaćen večeras.

Sjutra nastavak pregovora u Briselu

RTCG - 18.04.2013

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen sjutra u Briselu, javlja Rojters. Razgovori delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton završeni su sinoć bez konačnog dogovora, ali je najavljeno da će ...

Moguć nastavak dijaloga Beograda i Prištine u petak

R.S.Evropa - 18.04.2013

Dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Brisela Rikard Džozvijak javio je da će se dijalog između Beograda i Prištine nastaviti u petak popodne. Prethodno je iz kabineta kosovskog premijera saopšteno je da se kosovska delegacija u četvrtak ...

Sutra nastavak pregovora u Briselu

Vesti Online - 18.04.2013

Hašim Tači i drugi članovi delegacije Kosova, na zahtev Visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, vratili su se sa ljubljanskog aerodroma u Brisel da nastave dijalog, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

EŠTON-DAČIĆ-TAČI - DESETI PUT: Moguć odlazak u Brisel ako Priština ne blokira dogovor novim zahtevima (FOTO)

S media - 18.04.2013

EŠTON-DAČIĆ-TAČI - DESETI PUT: Moguć odlazak u Brisel ako Priština ne blokira dogovor novim zahtevima (FOTO) Delegacije Beograda i Prištine sutra čeka nova runda pregovora uz posredništvo baronice Ešton.

ODLUČUJUĆA DESETA RUNDA U BRISELU: Sastanak sa Ešton počinje u podne (FOTO)

S media - 18.04.2013

ODLUČUJUĆA DESETA RUNDA U BRISELU: Sastanak sa Ešton počinje u podne (FOTO) Srpska delegacija dobila garancije da će prisustvo i članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama biti modifikovana na način koji će biti prihvatljljiv za ...

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine: Srpska delegacija otputovala u Brisel (FOTO)

S media - 18.04.2013

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine: Srpska delegacija otputovala u Brisel (FOTO) Srpska delegacija u Brisel dolazi u istom sastavu kao i u sredu.

ODLUČUJUĆA DESETA RUNDA U BRISELU: Sastanak sa Ešton u 11 časova (FOTO)

S media - 18.04.2013

ODLUČUJUĆA DESETA RUNDA U BRISELU: Sastanak sa Ešton u 11 časova (FOTO) Srpska delegacija dobila garancije da će prisustvo i članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama biti modifikovana na način koji će biti prihvatljljiv za Beograd, ...

ODLUČUJUĆA DESETA RUNDA U BRISELU: Kosovska ministarka na Tviteru: Imamo dogovor! (FOTO, VIDEO)

S media - 18.04.2013

ODLUČUJUĆA DESETA RUNDA U BRISELU: Kosovska ministarka na Tviteru: Imamo dogovor! (FOTO, VIDEO) Delegacija Beograda obavestila Ešton da neće ni razmatrati predloženi sporazum ukoliko ostane tačka 14 koja se odnosi na članstvo Kosova u UN.

Sledi nova runda pregovora u Briselu

Mondo - 18.04.2013

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen sutra u Briselu, gde će delegacija Srbije otputovati večeras, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. U Brisel će otputovati premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić savetnik ...

U petak nastavak pregovora Beograda i Prištine u Briselu

Pobjeda.me - 18.04.2013

SARAJEVO – Delegacije Beograda i Prištine ponovo će se sastati u petak u Briselu. Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton je, prilikom posjete Sarajevu, rekla da se nada da će pregovori Beorada i ...

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u petak, svi očekuju dogovor

Novosti - 18.04.2013

Dijalog Beograda i Prištine trebalo bi da bude nastavljen sutra, a Ketrin Ešton poručuje da su razlike posle najnovijih sastanaka stvarno male i da se nada uspešnom ishodu.

U petak nastavak pregovora u Briselu

E-Novine - 18.04.2013

Deseta runda dijaloga Beograda i Prištine zakazana je za petak u Briselu. U Beogradu je objavljeno da će sastav delegacije Srbije biti poznat u toku dana.

Još jedna šansa za dogovor

Danas - 18.04.2013

Beograd, Priština, Brisel - Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen danas u Briselu, izjavila je juče Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, uz ocenu da su razlike u stavovima dveju strana male.

Srpska delegacija odlučila da ide u Brisel na nastavak pregovora

R.S.Evropa - 18.04.2013

Članovi delegacije Srbije nisu stigli ni da raspakuju kofere nakon povratka iz Brisela, a već je stigao poziv da se tamo vrate i u petak nastave da traže rešenje za sever Kosova sa prištinskim pregovaračima.

Srpska delegacija večeras u Briselu

Novi Magazin - 18.04.2013

Delegacija Srbije večeras putuje u Brisel na nastavak razgovora sa Prištinom koji će biti održan sutra u podne. Srpska delegacija u Brisel odlazi u nešto izmenjenom sastavu.

U petak 10. runda: Tači da odustane od članstva

Novosti - 18.04.2013

Nepuna 24 časa posle kraha pregovora Beograda i Prištine, za petak iznenada zakazan deseti nastavak dijaloga u Briselu. Srbija traži da se iz dokumenta izbaci tačka 14. Nemačka zahteva dogovor napismeno i brzu primenu.

Srpska delegacija otputovala u Brisel

RTCG - 18.04.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić otputovali su večeras sa ostalim članovima delegacije u Brisel na nastavak razgovora sa Prištinom uz posredovanje Ketrin Ešton, prenosi RTS.

Dačić i Vučić ipak idu u Brisel

Vesti Online - 18.04.2013

Samo što su došli iz Brisela, opet se idu tamo! Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otputovaće večeras u Brisel na nastavak pregovora sa predstavnicima Prištine.

PREGOVORI U BRISELU: Srbiji ispunjeni zahtevi?

Telegraf - 18.04.2013

Srpska delegacija otputovala je za Brisel, a diplomatski izvori tvrde da su moguće modifikacije sporazuma, kako bi on postao prihvatljiv i za Beograd Zahtevi sa kojima je delegacija Srbije otišla u Brisel na desetu rundu pregovora sa ...

Tači:Prema sporazumu Kosovo može da bude član UN

Novi Magazin - 18.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ponovni povratak dijalogu u Briselu dobar znak da je Srbija definitivno uvidela novu realnost. Tači navodi da je ono što se predviđa sporazumom - najbolje i poslednje rešenje.

Nova runda dijaloga, Eštonova sa Tačijem

Tanjug - 17.04.2013

BRISEL - U Briselu su oko 10.30 sati počeli sastanci u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima posreduje šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Nova runda dijaloga, Dačić i Vučić sa Eštonovom

Tanjug - 17.04.2013

BRISEL - Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigli su nešto pre 11,30 časova u sedište evropske diplomatije u Briselu, gde će biti nastavljen dijalog sa Prištinom, uz posredovanje Ketrin Ešton.

Dačić i Tači danas nastavljaju pregovore u Briselu

Blic - 17.04.2013

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači sastaće se danas u Briselu na poziv visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, da bi nastavili pregovore o mogućem rešenju za pitanje zajednice srpskih opština na Kosovu.

Brisel: Poslednja šansa da Srbija dobije datum pregovora

Blic - 17.04.2013

Predstojeća runda je, kako je nezvanično poručeno iz Brisela, poslednja šansa da se ispuni uslov Evropskog saveta da Srbija dobije datum za početak pregovora o pridruživanju EU u junu.

Pregovori u Briselu, Eštonova sa Tačijem

RTS - 17.04.2013

Dijalog Beograda i Prištine nastavljen u Briselu susretom Ketrin Eštin sa Hašimom Tačijem. Ivica Dačić i Aleksandar Vučić predvode delegaciju Srbije. 10.05 - Počeo sastanak Ketrin Ešton sa Hašimom Tačijem u Briselu.

Očekujemo dogovor Beograda i Prištine

DW - 17.04.2013

Evropska komisija razmotrila je, ali nije i usvojila izveštaje o napretku Srbije i Kosova. Ona čeka rezultate još jedne, u poslednjem trenutku zakazane runde razgovora Beograda i Prištine.

EU očekuje „poslednji napor“ Beograda i Prištine

DW - 17.04.2013

Iz Evropske unije poručuju da „žale“ zbog odluke Beograda da odbije predložene elemente sporazuma sa Prištinom, ali i očekuju da će se učiniti „poslednji napor“ kako bi do sporazuma došlo. Pošto je u Brisel sinoć (8.4.

U Briselu nastavak dijaloga Beograda i Prištine

24sata - 17.04.2013

U Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton. U delegaciji Beograda su, uz premijera Ivicu Dačića, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ...

Ponovo sastanak Eštonove i Tačija

Press - 17.04.2013

Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigli su nešto pre 11,30 časova u sedište evropke diplomatije u Briselu, gde će biti nastavljen dijalog sa Prištinom, uz posredovanje Ketrin Ešton.

Počeo sastanak Ešton - Tači u Briselu

Politika - 17.04.2013

U Briselu su oko 10.30 sati počeli sastanci u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima posreduje šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton. Visoka predstavnica trenutno razgovara sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i njegovim timom, ...

DANAS 9.RUNDA: Počeo sastanak Dačića sa Eštonovom

Kurir - 17.04.2013

Dačić i Vučić oko 11.30 stigli u sedište evropske diplomatije. Posle odvojenih sastanaka uslediće zajednički Dačić-Tači-Eštonova BRISEL - Deveta runda dijaloga Beograd-Priština počela je nešto posle 10 časova u Briselu i to sastankom ...

Brisel, Eštonova sa srpskom delegacijom

RTS - 17.04.2013

U toku sastanak srpske delegacije sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton u Briselu. Eštonova se prethodno sastala sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Saznajemo: Srbija u Briselu dobila poboljšanu ponudu

Blic - 17.04.2013

Srpska strana u Briselu je dobila nešto bolju ponudu kada je reč oko policije i bezbednosnih pitanja, saznaje "Blic" od diplomatskih izvora u Briselu.

Saznajemo: Srbija u Briselu dobila poboljšanu ponudu, razgovori teški i neizvesni

Blic - 17.04.2013

Srpska strana u Briselu je dobila nešto bolju ponudu kada je reč oko policije i bezbednosnih pitanja, saznaje "Blic" od diplomatskih izvora u Briselu.

Saznajemo: Tači prekinuo pregovore nezadovoljan predlogom Ketrin Ešton

Blic - 17.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači prekinuo je pregovore nezadovoljan predlogom Ketrin Ešton, saznaje "Blic" od diplomatskih izvora u Briselu. Prema našim saznajima, u ovom trenutku je pauza i nije izvesno šta će se dalje dešavati.

Nastavljeni razgovori Dačić-Tači-Ešton

Blic - 17.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači prekinuo je danas nešto posle 16 časova trojne pregovore u Briselu nezadovoljan ponudom koju je iznela visoka predsedstavnica EU Ketrin Ešton, saznaje "Blic" od diplomatskih izvora u Briselu.

Kontradiktorne informacije iz Brisela- više se ne zna ko s kim razgovara!

Press - 17.04.2013

Novinar je na svom tviter nalogu napisao da srpski zvaničnici kažu da Srbija sada ima bolje uslove oko pregovora. Mediji, sa druge strane prenose da je posle susreta srpske delegacije i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton počeo sastanak ...

Nastavljen sastanak, posle sukoba Tačija i Vučića

Press - 17.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači je pred početak razgovora rekao novinarima da je Priština spremna "da razmotri nove predloge", ali da "lanac komande u policiji mora da bude jedinstven".

Brisel: Na stolu nešto bolja ponuda?

Tanjug - 17.04.2013

BRISEL - Dijalog Beograda i Prištine posredstvom šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton ušao je u šesti sat, i, prema dostupnim informacijama, "odigrava" se u formatu bilateralnih susreta.

Kocijančič: Očekujemo dogovor o severu Kosova

Press - 17.04.2013

"Učinićemo sve da do dogovora dođe", rekla je Kocijančič novinarima u sedištu Evropske komisije. Ona je potvrdila da će Ešton u ponedeljak, 22. aprila šefovima diplomatija zemalja članica podneti izveštaj o ishodu dijaloga , od čega zavisi ...

Tači prekinuo pregovore nezadovoljan predlogom Ketrin Ešton

24sata - 17.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači prekinuo je pregovore nezadovoljan predlogom Ketrin Ešton, saznaje "Blic" od diplomatskih izvora u Briselu. Prema saznanjima "Blica", u ovom trenutku je pauza i nije izvesno šta će se dalje dešavati.

Brisel, završen sastanak

RTS - 17.04.2013

Dobili smo mnogo povoljniju ponudu, posebno po pitanju policije, rekao savetnik predsednika Marko Đurić i dodao da će državni vrh odluku o ponuđenom doneti do kraja vikenda.

Brisel, verbalni sukob Vučić - Tači

RTS - 17.04.2013

Postoje izgledi da argumenti srpske strane budu uvaženi, ranije rekao Aleksandar Vulin za RTS. U toku je deveta runda pregovora Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Šta je ponuđeno Srbiji u Briselu?

B92 - 17.04.2013

Brisel -- Kako B92 saznaje, srpski tim u Briselu dobio je drugačiju ponudu. Za sever Kosova se nudi da Srbi budu regionalni komandiri i lokalni komandiri policije.

Bolja ponuda za Srbiju, Priština odbila predlog

Politika - 17.04.2013

Sever kompaktan, bira regionalnog šefa policije. Naš sud u Kosovskoj Mitrovici. Očekuju se garancije NATO-a. Premijer Ivica Dačić rekao je posle završetka razgovora u Briselu da Priština opstruira dogovor.

Šta je ponuđeno u Briselu: Sud u Severnoj Mitrovici, regionalni i lokalni komandiri policije

Blic - 17.04.2013

Srpski državni vrh dobio je novu, značajno poboljšanu ponudu. Kako “Blic” nezvanično saznaje, dokument s kojim je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izašla pred srpski državni vrh ima 15 tačaka, sedam više nego prethodni.

Đurić: U Briselu ponuđen mnogo bolji predlog

Blic - 17.04.2013

Član srpske delegacije u Briselu Marko Đurić izjavio je danas da je ponuđen mnogo bolji predlog za rešenje pitanja ovlašćenja srpskih zajednica na severu Kosova, posebno kad je reč o policiji i sudstvu.

Đurić:Na stolu predlog od 15 tačaka

B92 - 17.04.2013

Brisel -- Na stolu predlog od 15 tačaka koji je mnogo bolji od prethodnog. Problem 14. tačka koja se tiče evrointegracija, kaže savetnik predsednika Marko Đurić.

ŠTA NAM NUDI BRISEL: Prihvaćeni zahtevi Srbije!

Kurir - 17.04.2013

Srpskoj strani ponuđeno: zajednica četiri srpske opštine bez albanskih opština, regionalni i lokalni policijski komandiri, sever KiM bez kosovske vojske, Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici BRISEL - Kako Kurir ekskluzivno saznaje, nova ...

Dobra ponuda za Srbiju iz Brisela

RTS - 17.04.2013

Srbiji ponuđen novi dokument u Briselu, znatno bolju nego ranije, nezvanično saznaje RTS. Četiri srpske opštine imaće lokalne policijske komandire. Predviđen je Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici.

Tači: Srbija odbila predlog

B92 - 17.04.2013

Beograd -- Pregovori Beograda i Prištine nastavljeni oko 22.30 u Briselu. Tači se nešto iza ponoći obratio novinarima i rekao da je Srbija odbila predlog. Tači je pre sastanka rekao da Priština hoće jedinstven policijski i sudski sistem.

Priština traži članstvo u međunarodnim organizacijama!

Press - 17.04.2013

Đurić, koji je član srpske delegacije na pregovorima sa kosovskim Albancima, izjavio je da je ponuđen mnogo bolji predlog za rešenje pitanja ovlašćenja srpskih zajednica na severu Kosova, posebno kad je reč o policiji i sudstvu.

Delegacije Beograda i Prištine u Briselu

Beta - 17.04.2013

Tweet BRISEL, 17. aprila 2013. (Beta) - Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači sastaće se u sredu u Briselu na poziv visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, da bi nastavili pregovore o mogućem rešenju za pitanje zajednice srpskih ...

U delegaciji Beograda Dačić, Vučić, Grubješić i Vulin

Vesti Online - 17.04.2013

Delegaciju Beograda u dijalogu sa Prištinom, zakazanim za danas u Briselu, činiće premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsednici Vlade Aleksandar Vučić i Suzana Grubješić, i direktor Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin.

POSLEDNJA ŠANSA - DEVETI KRUG U BRISELU: Dačić i Vučić sa Eštonovom, Srbiji data bolja ponuda? (VIDEO)

S media - 17.04.2013

POSLEDNJA ŠANSA - DEVETI KRUG U BRISELU: Dačić i Vučić sa Eštonovom, Srbiji data bolja ponuda? (VIDEO) Predstojeća runda je, kako je nezvanično poručeno iz Brisela, poslednja šansa da se ispuni uslov Evropskog saveta da Srbija dobije datum ...

DRAMATIČNO U BRISELU: Kosovska ministarka na Tviteru izjavila da su propali pregovori! (VIDEO, FOTO)

S media - 17.04.2013

DRAMATIČNO U BRISELU: Kosovska ministarka na Tviteru izjavila da su propali pregovori! (VIDEO, FOTO) Napet dan u Briselu, kako za srpsku, tako i za albansku stranu.

Dačić: Srbija prihvatila sve, ali Kosovo traži još; Tači: Nadam da će Srbija prihvatiti predlog u narednim danima ...

S media - 17.04.2013

Dačić: Srbija prihvatila sve, ali Kosovo traži još; Tači: Nadam da će Srbija prihvatiti predlog u narednim danima (VIDEO, FOTO) Napet dan u Briselu, kako za srpsku, tako i za albansku stranu.

Brisel: Kacin već nazdravlja!

Mondo - 17.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači prekinuo je trojni sastanak u Briselu nezadovoljan predlogom Ketrin Ešton, javlja Tanjug. Iz delegacije Prištine to demantuju. Na Twitteru nagoveštaji da je dogovor postignut i da će biti potpisan u petak.

U Briselu nastavljeno, utroje

Mondo - 17.04.2013

Dijalog Beograd - Priština je ipak nastavljen posle tri sata "pauze" i u toku je sastanak premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, kaže Maja Kocijančić.

Počelo finale briselskog dijaloga

Mondo - 17.04.2013

Dijalog Beograd - Priština je posle gotovo četvorosatnog prekida, kratkog sastanka, pa pauze, ponovo nastavljen oko 22:30. Poslednju pauzu izazvao verbalni sukob Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Novi razgovori Beograda i Prištine

RTCG - 17.04.2013

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači sastaće se danas u Briselu, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbjednost Evropske unije Ketrin Ešton.

Pregovori u Briselu se odvijaju u dobrom smeru!

ALO - 17.04.2013

Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigli su nešto pre 11,30 časova u sedište evropke diplomatije u Briselu, gde će biti nastavljen dijalog sa Prištinom, uz posredovanje Ketrin Ešton.

U Briselu nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Pobjeda.me - 17.04.2013

BRISEL – U Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

Brisel: Danas novi pregovori Beograd-Priština

Prva Srpska TV - 17.04.2013

U Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton. Nema ...

Raskrsnica u Briselu

E-Novine - 17.04.2013

Ponovo pauza u pregovorima, nastavak dijaloga u 22 časa. Pregovori su prekinuti zbog verbalnog sukoba Vučića i Tačija, zbog tačke 9 i tačke 14, tvrdi RTS * U Briselu su nakon predhodne tročasovne pauze za konsultacije nastavljeni razgovori ...

Počeli pregovori u Briselu

Novosti - 17.04.2013

U Briselu se nastavljaju pregovori o KiM, prvo razgovaraju Ešton i Tači. Naša strana uoči sastanka Dačića i Tačija poslala precizan predlog EU. Beograd naveo minimum ovlašćenja za srpsku zajednicu Dijalog Beograda i Prištine nastavljen u ...

Brisel: Vučić i Dačić sa Eštonovom

Novosti - 17.04.2013

U Briselu se nastavljaju pregovori o KiM. Posle razgovora sa Tačijem Eštonova razgovara sa Dačićem i Vučićem. Beograd naveo minimum ovlašćenja za srpsku zajednicu Dijalog Beograda i Prištine nastavljen u Briselu susretom Ketrin Eštin sa ...

Srbija u Briselu dobila poboljšanu ponudu?

RTCG - 17.04.2013

Srpska strana u Briselu dobila nešto bolju ponudu kada je riječ o policiji i bezbjednosnim pitanjima, saznaje "Blic" od diplomatskih izvora u Briselu.

Posle svađe, nastavljen trilateral

Vesti Online - 17.04.2013

Trojni sastanak Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton nastavljen je oko 22:30 sati. Trilateral je ranije prekinut zbog svađe potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i Tačija. RTS je ranije objavio da je Srbiji ponuđen bolji sporazum.

Ponovo sastanak Dačić-Ešton-Tači

Vesti Online - 17.04.2013

Trojni sastanak Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton nastavljen je nešto posle 19:30 sati, prenose beogradski mediji. Ranije u toku dana, trilateral je počeo oko 15:30 sati, ali je ubrzo prekinut, jer je, prema navodima nekih medija, ...

Brisel: Pregovori završeni bez sporazuma

Novosti - 17.04.2013

U sedištu evropske diplomatije nešto posle 00:20 časova završen dijalog Beograda i Prištine uz učešće šefice EU diplomatije Ketrin Ešton. Tači: Priština prihvatila sporazum.

Deveta runda dijaloga u Briselu

Glas javnosti - 17.04.2013

BRISEL - U Briselu se održava deveta runda dijaloga o Kosmetu. Cilj sastanka jeste da se razmotre sve mogućnosti kako bi se došlo do rešenja pre svega o ovlašćenjima zajednice srpskih opština na Kosovu, a visoka predstavnica Ešton očekuje ...

Brisel: Tači prekinuo trojni sastanak

Prva Srpska TV - 17.04.2013

Hašim Tači je napustio pregovarački sto nezadovoljan ponuđenim predlogom, saznaje B92 u Briselu. Ranije se moglo čuti da je Srbija dobila povoljniju poruku.

Brisel: Tači prekinuo trojni sastanak nezadovoljan ponudom

Prva Srpska TV - 17.04.2013

Hašim Tači je napustio pregovarački sto nezadovoljan ponuđenim predlogom, saznaje B92. Trenutno pauza. Ranije se moglo čuti da je Srbija dobila novu ponudu.

Tači prekinuo pregovore?

RTCG - 17.04.2013

Kosovski premijer Hašim Tači prekinuo je pregovore nezadovoljan prijedlogom Ketrin Ešton, saznaju beogradski mediji od diplomatskih izvora u Briselu.

Počeo trojni sastanak Dačić,Tači i Ešton u Briselu

Pobjeda.me - 17.04.2013

BRISEL – Trojni sastanak premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija sa šeficom EU diplomatije Ketrin Ešton počeo je u Briselu. Nakon odvojenih razgovora sa ketrin Ešton premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da se Priština ...

Tači napustio trilateralni sastanak?

Vesti Online - 17.04.2013

Premijer samoproklamovane Republike Kosovo Hašim Tači prekinuo je trilateralni sastanka sa premijerom Ivicom Dačićem i Ketrin Ešton, jer je bio nezadovoljan predlogom Visoke predstavnice Evropske unije.

Postignut okvirni dogovor?

Danas - 17.04.2013

Brisel, Strazbur, Priština, Beograd - Ishod devete runde dijaloga Beograda i Prištine održane juče u Briselu nije bio poznat do zaključenja ovog izdanja Danasa.

Brisel: Razgovori u teškoćama, Ešton traži kompromis Dačića i Tačija

R.S.Evropa - 17.04.2013

Deveta runda pregovora između premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton , zapala je u teškoće jer se dve strane i ...

Ešton: Razlike između Srbije i Kosova smanjene, još nekoliko dana za dogovor

R.S.Evropa - 17.04.2013

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači nisu nakon još jednih celodnevnih razgovora u Briselu uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton uspeli postići sporazum oko ponuđenog ...

Ipak bez dogovora u Briselu (FOTO) (VIDEO)

Telegraf - 17.04.2013

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je večeras, po završetku devete runde pregovora u Briselu, da Kosovo u potpunosti i bez ostatka prihvata predlog, koji je iznela Ketrin Ešton, kao i da Srbija taj predlog u ovom trenutku nije prihvatila ...

Šta je ponuđeno u Briselu ?

Prva Srpska TV - 17.04.2013

Srpski državni vrh dobio je novu, značajno poboljšanu ponudu. Kako "Prva" nezvanično saznaje, dokument s kojim je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izašla pred srpski državni vrh ima 15 tačaka, sedam više nego prethodni.

Šta zapravo nude Srbiji u Briselu?

Vesti Online - 17.04.2013

Član srpske delegacije u Briselu Marko Đurić izjavio je danas da je ponuđen mnogo bolji predlog za rešenje pitanja ovlašćenja srpskih zajednica na severu Kosova, posebno kad je reč o policiji i sudstvu.

Šta se Srbiji nudi u Briselu

Novi Magazin - 17.04.2013

Član srpske delegacije u Briselu Marko Đurić izjavio je danas da je ponuđen mnogo bolji predlog za rešenje pitanja ovlašćenja srpskih zajednica na severu Kosova, posebno kad je reč o policiji i sudstvu.

Beograd i Priština dobili novu ponudu, delegacije na konsultacije

Pobjeda.me - 17.04.2013

BRISEL – Delegacije Beograda i Prištine u srijedu veče su se povukle na dvosatnu pauzu, ali konačna odluka o sporazumu biće donijeta tek krajem vikenda, saopšteno je nakon gotovo deset sati dijaloga u Briselu, prenosi Tanjug.

Amerika preuzima pregovore o Kosovu

Kurir - 16.04.2013

Ako do 22. aprila visoka predstavnica za spoljnu politiku Ketrin Ešton ne uspe da sa Beogradom i Prištinom potpiše sporazum, Amerikanci će delegirati svog pregovarača BEOGRAD - Stižu Ameri! Ako do 22.

9. RUNDA: Dačić i Tači u sredu u Briselu

Kurir - 16.04.2013

Visoka predstavnica za spoljnu politiku Ketrin Ešton najverovatnije će prisustvovati tom sastanku BRISEL - Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se u sredu u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem , potvrđeno je u diplomatskim ...

Nastavak dijaloga, odložen izveštaj o Srbiji?

RTS - 16.04.2013

Predstavnici Beograda i Prištine sastaće se ponovo sutra u Briselu, potvrđeno u Vladi Srbije. Agencija Rojters javlja da Evropska komisija najverovatnije odlaže usvajanje izveštaja o Srbiji.

Nastavak dijaloga, EK odlaže izveštaj o Srbiji

Tanjug - 16.04.2013

BRISEL, BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se sutra u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, na poziv šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, a Rojters prenosi da će Evropska komisija najverovatnije odložiti izveštaj ...

Dačić i Tači sutra u Briselu, EK odlaže izveštaj o Srbiji

Blic - 16.04.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se sutra u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, potvrđeno je Tanjugu u diplomatskim krugovima u sedištu EU, dok istovremeno Rojters prenosi da će Evropska komisija najverovatnije odložiti ...

Dačić i Tači sutra u Briselu, EK odlaže izveštaj o Srbiji

Politika - 16.04.2013

BRISEL,BEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se sutra u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, potvrđeno je Tanjugu u diplomatskim krugovima u sedištu EU, dok istovremeno Rojters prenosi da će Evropska komisija ...

Ipak nastavak dijaloga Beograd-Priština

DW - 16.04.2013

Premijeri Srbije Ivica Dačić i Kosova Hašim Tači ipak će se sastati još jednom, i to sutra (17.4.) u Briselu, potvrđeno je iz kabineta visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. „Pozvala sam premijere Dačića i Tačija na sastanak sutra u Briselu.

Ketrin Ešton pozvala Dačića i Tačija sutra u Brisel

Blic - 16.04.2013

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton potvrdila je danas da je pozvala premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dacića i Hasima Tačija na novi sastanak, sutra, u sredu, 17. aprila u Briselu.

Ketrin Ešton: Pozvala sam Dačića i Tačija da budu konstruktivni

24sata - 16.04.2013

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton potvrdila je danas da je pozvala premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dacića i Hasima Tačija na novi sastanak, sutra, u sredu, 17. aprila u Briselu.

I Vučić putuje sutra u Brisel

B92 - 16.04.2013

Beograd -- Kako saznaje B92, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić biće deo tima Beograda na sutrašnjem sastanku sa Prištinom u Briselu.

DELEGACIJA: Dačić, Vučić, Grubješićeva i Vulin idu u Brisel

Kurir - 16.04.2013

Cilj susreta je da se vidi da li ima pomaka u ranije iznetim stavovima i da se ponuda koja je prethodno predočena Beogradu, poboljša i precizira, kažu diplomatski izvori u Briselu.

U delegaciji Beograda Dačić, Vučić, Grubješićeva i Vulin

Blic - 16.04.2013

Delegaciju Beograda u dijalogu sa Prištinom, zakazanim za sutra u Briselu, činiće premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsednici Vlade Aleksandar Vučić i Suzana Grubješić i direktor Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin, rečeno je agenciji ...

Nastavak dijaloga, Dačić i Vučić u Briselu

RTS - 16.04.2013

Delegacije Beograda i Prištine nastavljaju razgovore sutra u Briselu uz posredovanje Ketrin Ešton. Pozvala sam ih da dođu, budu konstruktivni, spremni da razmotre različite opcije i postignu kompromis, navodi se u saopštenju visoke ...

I Vučić sutra u Briselu

Tanjug - 16.04.2013

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić putovaće sutra sa premijerom Ivicom Dačićem u Brisel na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

I Vučić sutra u Briselu

24sata - 16.04.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić putovaće sutra sa premijerom Ivicom Dačićem u Brisel na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, potvrđeno je u Vladi Srbije.

Vučić ide u Brisel

Press - 16.04.2013

Pored Dačića i Vučića, u Brisel će putovati i potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

NASTAVAK PREGOVORA: Dačić i Tači već sutra u Briselu

S media - 16.04.2013

NASTAVAK PREGOVORA: Dačić i Tači već sutra u Briselu Srbija donosi konkretan predlog. Dolazak Vučića neizvestan. Pregovori između Beograda i Prištine biće nastavljeni sutra u Briselu , saznaje Blic.

VLADA SRBIJE POTVRDILA: Dačić i Tači sutra u Briselu (FOTO)

S media - 16.04.2013

VLADA SRBIJE POTVRDILA: Dačić i Tači sutra u Briselu (FOTO) Srbija u Brisel donosi konkretan predlog. Dolazak Vučića neizvestan. I kosovska ministarska potvrdila nastavak pregovora sutra u Briselu.

VLADA SRBIJE POTVRDILA: Dačić, Tači i Ešton sutra u Briselu (FOTO)

S media - 16.04.2013

VLADA SRBIJE POTVRDILA: Dačić, Tači i Ešton sutra u Briselu (FOTO) Srbija u Brisel donosi konkretan predlog. Dolazak Vučića neizvestan. I kosovska ministarska potvrdila nastavak pregovora sutra u Briselu.

Nova runda sutra, Tači otputovao za Brisel

Mondo - 16.04.2013

U Vladi Srbije Beti je potvrđeno da će sutra u Briselu biti održana nova runda pregovora delegacija Srbije i Kosova. Poziv uputila Ketrin Ešton.

Vlada potvrdila: Dačić - Tači sutra u Briselu

Mondo - 16.04.2013

U Vladi Srbije Beti je danas potvrđeno da će sutra u Briselu biti održana nova runda pregovora delegacija Srbije i Kosova. Za sada je izvesno da će na pregovorima biti premijer Srbije Ivica Dačić, a još je neizvesno da li će u razgovorima ...

VLADA POTVRDILA: Dačić i Tači sutra u Briselu

Telegraf - 16.04.2013

Za sada je izvesno da će na pregovorima biti premijer Srbije, a još je neizvesno da li će u razgovorima učestvovati i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić U agenciji Beta danas je potvrđeno da će sutra u Briselu biti održana nova runda ...

Dačić i Tači u sredu u Briselu

Novosti - 16.04.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se u sredu u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, potvrđeno je u diplomatskim krugovima u sedištu EU BRISEL - Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se u sredu u Briselu sa kosovskim premijerom ...

Tači i Dačić putuju u Brisel

E-Novine - 16.04.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se u sredu u Briselu s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, što predstavlja novu runudu pregovora Beograda i Prištine.

Ketrin Ešton pozvala Dačića i Tačija

Beta - 16.04.2013

Tweet BEOGRAD, 16. aprila 2013. (Beta) - Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton potvrdila je u utorak da je pozvala premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dacića i Hasima Tačija na novi sastanak, sutra, u sredu, 17. aprila u Briselu.

Ketrin Ešton pozvala Dačića i Tačija sjutra u Brisel

Portalanalitika - 16.04.2013

V isoka predstavnica EU Ketrin Ešton potvrdila je danas da je pozvala premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dačića i Hašima Tačija na novi sastanak, sjutra, u srijedu, 17. aprila u Briselu, prenosi agencija Anadolija.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u srijedu u Briselu

Pobjeda.me - 16.04.2013

BEOGRAD – Nastavak dijaloga Beograda i Prištine sjutra u Briselu, a premijer Kosova Hašim Tači već danas putuje u Belgiju, potvrđeno je iz Vlade Srbije, prenose agencije. I iz Prištine je potvrđeno da se dijalog nastavlja sjutra.

Ešton pozvala na "dijalog u konstruktivnom duhu"

Novosti - 16.04.2013

Šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton pozvala je premijera Srbije Ivicu Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija da se u sredu sastanu u Briselu, potvrdila je Maja Kocijančić BRISEL - Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pozvala je ...

Brisel čeka dijalog

Danas - 16.04.2013

Strazbur, Brisel, Priština, Beograd - Predstavnici Beograda i Prištine sastaće se danas pre podne u Briselu u okviru nove, devete runde dijaloga u kojoj će posredovati visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, odlučeno je u toku jučerašnjeg ...

I Vučić putuje u Brisel

Novi Magazin - 16.04.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić biće deo tima Beograda na sutrašnjem sastanku sa Prištinom u Briselu. Delegacije Beograda i Prištine sastaće se sutra u Briselu , na poziv visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, što ...

BEOGRADSKI TIM U PUNOJ SNAZI: I Vučić ide u Brisel

S media - 16.04.2013

BEOGRADSKI TIM U PUNOJ SNAZI: I Vučić ide u Brisel Predstavnici srpske vlasti sutra u Briselu na poziv Ketrin Ešton, cilj je videti da li ima pomaka u ranije iznetim stavovima.

I Vučić putuje sutra u Brisel

Telegraf - 16.04.2013

Na nastavak pregovora sa Prištinom pored Dačića i Vučića, otputovaće i potpredsednica vlade Suzana Grubješić, savetnik predsednika Marko Đurić i direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin Prvi potpredsednik vlade putovaće sutra sa ...

Vulin: Čekamo da nam Ketrin Ešton donese papir!

Kurir - 15.04.2013

Bili bismo vrlo zadovoljni ako bi visoka predstavnica EU u Beograd došla s nekim papirom ili predlogom za sever Kosova BEOGRAD - Očekujem od Eštonove papir.

Tači: Nema pregovora bez posrednika

Pobjeda.me - 15.04.2013

BEOGRAD – Reagujući na najnovije izjave srpskih vlasti da su za nastavak razgovora spremni i bez posrednika, kosovski premijer Hašim Tači izjavio je juče u Prištini da su takvi predlozi neozbiljni i odbacio takvu mogućnost.