TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Abas položio zakletvu

B92 - 15.01.2005

Ramala -- Mahmud Abas položio je u subotu zakletvu kao predsednik palestinske uprave. U svom govoru Abas je osudio nasilje i posebno poslednje ubistvo šest izraelskih civila: "Osuđujemo ove akte, bilo da su ih izvele izraleske okupacione snage ili su to dela pojedinih palestinskih frakcija.

Poginulo šest Izraelaca

B92 - 14.01.2005

Gaza -- Šest Izraelaca je poginulo u napadu u centralnom delu pojasa Gaze, saopštila je izraelska vojska. Palestinci su u četvrtak uveče aktivirali bombu na prelazu "Karni", na granici između Izraela i pojasa Gaze, a zatim ušli u kontrolni punkt, saopštila je vojska.

Abas i zvanično predsednik

B92 - 13.01.2005

Ramala -- Za predsednika Palestinske uprave izabran je Mahmud Abas jer je na izborima u nedelju osvojio 62,52 odsto glasova. Prema konačnim rezultatima Centralne izborne komisije, Abas je tako nadmašio svoje rivalem nezavisnog kandidata Mustafu Bargutija, koji je osvojio 19,48 odsto glasova, i ...

I Hamas podržao Abasa

Blic - 11.01.2005

Kao što se i očekivalo Mahmud Abas (69), lider Fataha, odneo je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Palestini, na kojima je biran naslednik Jasera Arafata, koji je preminuo u novembru. Sada ostaje da se vidi da li će uspeti da obezbedi i mir svom narodu.

Abas: Palestinci spremni za mir

B92 - 10.01.2005

Jerusalim, Vašington -- Palestinski lider Mahmud Abas rekao je da su Palestinci "spremni za mir" sa Izraelom. Govoreći, dan pošto je izabran za palestinskog lidera, Abas je rekao da želi što pre da obnovi mirovne pregovore sa Izraelom. "Pružamo svoje ruke ka našem susedu.