TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Strajk gladju u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici

B92 - 16.04.2000

U Okruznom zatvoru u Kosovskoj Mitrovici vec sesti dan strajkuje gladju 37 Srba. Kao povod za stupanje u strajk gladju zatvorenici navode pustanje iz zatvora Dzeljaja Ademija, koji je 7. marta ove godine sa dve rucne granate raznio 23 Srbina i 14 francuskih vojnika.

Skole i dalje u strajku

B92 - 13.04.2000

Predsednik republickog odbora Sindikata obrazovanja, tzv. drzavnog sindikata, Branislav Pavlovic izjavio je na konferenciji za novinare da je vlada izmirila vecinu obaveza prema prosvetnim radnicima, isplativsi zarade za februar i uglavnom sve zaostale tople obroke.

Strajk radnika Gradskog centra za socijalni rad

B92 - 12.04.2000

Zaposleni u Gradskom centru za socijalni rad strajkuju vec petnaest dana zbog loseg materijalnog polozaja. Zahtevi strajkaca upucenih nadleznom ministrastvu su isplata zaostalih primanja za januar, februar i mart kao i povecanje cene rada na 40 odsto republickog proseka.

Strajk Srba u mitrovackom zatvoru

B92 - 12.04.2000

Portparol SNV-a kosovskomitrovackog okruga Nikola Kabasic saopstio je da je 42 Srba, koji se nalaze u zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice pocelo strajk gladju. Srpski zatvorenici protestuju zbog oslobadjanja Albanca Dzeljaj Ademija, koji je 7.