TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

U utorak sednica PAVK-a

B92 - 09.04.2000

Prvi sastanak Privremenog administrativnog veca Kosova na kojem ce ucestvovati i srpski posmatrac Rada Trajkovic bice odrzan u utorak, 11. aprila. Objasnjavajuci sta uloga posmatraca konkretno znaci, Rada Trajkovic je za nas program rekla: "Uloga posmatraca bice da mozemo da pratimo sva zasedanja.

Artemije: Situacija ce biti bolja ulaskom srpskog pormatraca u PAVK

B92 - 08.04.2000

Predsednik Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije vladika Artemije izrazio je nadu da ce situacija na Kosmetu biti bolja posle odluke ovog veca da jedan njegov predstavnik udje kao posmatrac u Privremeno administrativno vece. "Odluka je tek donesena.

SNV bi moglo da preispita ulazak u PAVK

B92 - 07.04.2000

Savetnik predsednika Srpskog nacionalnog veca vladike Artemija, Aleksandar Vidojevic upozorio je da bi Srbi mogli preispitati odluku o ulasku u Privremeno administrativno vece Kosova, posle ranjavanja jednog Srbina od strane KFOR-a u cetvrtak.

Rada Trajkovic o ucescu u PAVK

B92 - 06.04.2000

Buduci predstavnik kosovskih Srba u Privremenom administrativnom vecu Kosova, Rada Trajkovic, izjavila je da je ucesce u tom telu u svojstvu posmatraca prihvatila zato sto se uredbama njegovih clanova Kosovo i Metohija udaljavaju iz sastava Srbije i Jugoslavije.

Otac Sava o novom SNV

B92 - 04.04.2000

“Ja bih napravio jasnu razliku izmedju sadasnjeg Srpskog nacionalnog veca Kosovske Mitrovice i onog, prvobitno formiranog od predstavnika DSS i SPO, dakle partija opozicije koji imaju stavove bliske stavovima vladike Artemija”, ocenio je u intervjuu pristinskom Radio Kontaktu, otac Sava Janjic.

PAVK pozdravio odluku Srba sa Kosova

B92 - 04.04.2000

Privremeno administrativno vece Kosova pozdravilo je u utorak odluku predstavnika Srba sa Kosova da kao posmatraci ucestvuju u radu tog tela. "Ta odluka je od sustinskog znacaja za izgradnju novog Kosova", saopsteno je posle sednice veca.

Ivanovic najavio formiranje novog SNV Kosova

B92 - 03.04.2000

Predsednik Srpskog nacionalnog veca Kosovskomitrovackog okruga Oliver Ivanovic najavio je da ce biti formirano novo Srpsko nacionalno Vece Kosova. Reagujuci na odluku SNV Kosova i Metohije da se, u statusu posmatraca, ukljuci u rad Privremenog administrativnog veca Kosova, Ivanovic je u izjavi ...