TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Buš: Amerika ujedinjena protiv Iraka

B92 - 12.10.2002

Vašington -- Američki predsednik Džordž Buš, koji je dobio podršku Kongresa za intervenciju u Iraku, kazao je u subotu da je narod ujedinjen u potrebi da se suprotstavi toj zemlji. "Naša zemlja i naš Kongres sada su ujedinjeni.

Kongres dozvolio Bušu napad na Irak

B92 - 11.10.2002

Vašington -- Oba doma američkog Kongresa ovlastila su predsednika SAD Džordža Buša da, ukoliko je potrebno, pokrene vojnu akciju na Irak. Senat je rezoluciju usvojio u petak rano ujutro po našem vremenu, dok je Predstavnički dom to uradio u četvrtak uveče, javlja iz Vašingtona za B92 novinar Glasa ...

Buš zadovoljan, Irak spreman za napad

B92 - 11.10.2002

Vašington, Bagdad -- Američki predsednik Džordž Buš zadovoljan je odlukom Kongresa da mu se dozvoli upotreba sile protiv Iraka, saopštila je Bela kuća. Usvojenom rezolucijom se predsedniku Bušu daju ovlašćenja za vojni obračun sa režimom iračkog predsednika Sadama Huseina, ako proceni da je to ...

Predstavnički dom Kongresa dozvolio Bušu da napadne Irak

B92 - 10.10.2002

Vašington -- Predstavnički dom Kongresa SAD u četvrtak uveče je ovlastio predsednika SAD Džordža Buša da, ukoliko proceni da je potrebno, pokrene vojni napad na Irak. Očekuje se da sličnu odluku u četvrtak ili petak donese i Senat.

Buš: Irak se mora razoružati

Blic - 09.10.2002

SINSINATI (AP) - Irački predsednik Sadam Husein mora da se razoruža, u protivnom to će učiniti SAD sa svojim saveznicima, izjavio je preksinoć američki predsednik Džordž Buš u vanrednom obraćanju naciji. 'Došao je kraj vremenu poricanja, obmane i odlaganja.

Buš: Rat protiv iraka je rat protiv terorizma

B92 - 08.10.2002

Sinsinati -- U dramatičnoj poruci naciji predsednik SAD Džordž Buš je u ponedeljak uveče i javno potvrdio svoju čvrstu rešenost da SAD, "na čelu međunarodne koalicije", razoružaju Irak i uklone sa vlasti Sadama Huseina u ime "odbrane mira i bezbednosti SAD".

Rat protiv Iraka je neizbežan

Blic - 07.10.2002

VAŠINGTON (Rojters-BBC) - U nastavku kampanje da pridobije apsolutnu podršku za svrgavanje režima Sadama Huseina, američki predsednik Džordž Buš izjavio je da će 'upotreba sile postati neizbežna' ukoliko se Irak ne povinuje zahtevima međunarodne zajednice.