TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Beogradski policajci položili zakletvu

Glas javnosti - 12.06.2011

BEOGRAD - Policijski službenici beogradske policije juče su, u okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije položili zakletvu.

Dačić: Veljović će i dalje obavljati funkciju direktora

Prva Srpska TV - 12.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će direktor policije Milorad Veljović, kome mandat ističe 15. juna, nastaviti da obavlja tu dužnost do izbora novog direktora.

Veljović ostaje director policije

Kurir - 12.06.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će direktor policije Milorad Veljović, kome mandat ističe 15. juna, nastaviti da obavlja tu dužnost do izbora novog direktora.

Dačić zatražio poboljšanje položaja zaposlenih u MUP-u

EMG - 12.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas predstavnike najviše državne vlasti da učine sve da se poboljša status i položaj zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), jer je to ulaganje u bezbednost Srbije i ...

Obeležen Dan policije, sutra štrajk

Danas - 12.06.2011

Beograd - Postoji nesrazmeran odnos onoga što država i narod očekuju od policije i onoga šta država daje policiji - rekao je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, na svečanosti u Nastavnom centru Makiš, povodom Dana policije.

Sutra štrajk Policijskog sindikata Srbije

Blic - 12.06.2011

BEOGRAD - Uprkos dogovoru rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika Policijskog sindikata Srbije (PSS), članovi tog sindikata stupiće sutra u štrajk, koji će trajati dok se ne isplate zaostale prinadležnosti.

"Veljović ostaje do sledeće godine"

B92 - 12.06.2011

Beograd -- Ministar Ivica Dačić kaže da će direktor policije Milorad Veljović, kome mandat ističe 15. juna, na tom mestu ostati kao vršilac dužnosti još godinu dana.

Policija slavi i sprema se za štrajk

Mondo - 12.06.2011

Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležiće danas u Nastavnom centru Makiš Dan MUP-a i Dan policije, ali u senci štrajka najavljenog za sutra. Iako su se predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) i rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih ...

Dačić: Nemamo od čega da povećamo plate policiji

EMG - 12.06.2011

Ministar unutašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da razume nezadovoljstvo policajaca materijalnim položajem, ali da nema novca za povećanje njihovh plata i rešenje drugih problema zbog kojih su najavili štrak.

Dačić : Veljović će nastaviti da obavlja dužnost

Novosti - 12.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova najavio je danas da će direktor policije Milroad Veljović, kome mandate ističe 15. juna nastaviti da obavlja tu dužnost do izbora novog direktora BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je ...

Dačić: Veljović će i dalje obavljati funkciju direktora

Blic - 12.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će direktor policije Milorad Veljović, kome mandat ističe 15. juna, nastaviti da obavlja tu dužnost do izbora novog direktora.

Dačić uručio 50 medalja za revnosnu službu

Blic - 12.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas u Palati Srbija, u ime predsednika Srbije Borisa Tadića, 50 medalja za revnosnu službu pripadnicima tog ministarstva.

Dan policije i mup-a

Kurir - 12.06.2011

Povodom Dana policije i Ministarstva unutrašnjih poslova počela centralna manifestacija u Nastavnom centru Makiš, kod Beograda. Predstavljena je oprema i naoružanje, a policajci demonstriraju svoje umeće.

Dačić: Nije lako biti policajac

B92 - 12.06.2011

Beograd -- Ministar unutašnjih poslova Ivica Dačić kaže da nema novca za povećanje plata policiji i rešavanje drugih problema zbog kojih su najavili štrak.

Dačić: Malo se daje, a puno očekuje

B92 - 12.06.2011

Beograd -- Policija proslavila svoj dan u senci najave sutrašnjeg štrajka članova Policijskog sindikata. Dačić: Nesrazmera između davanja policiji i očekivanja od nje.

Dačić: Popraviti materijalni položaj policije

Blic - 12.06.2011

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležilo je danas u Nastavnom centru Makiš Dan MUP-a i Dan policije uz poruku resornog ministra Ivice Dačića da pripadnicma policije, koji su jedan od najvažnijih faktora očuvanja stabilnosti, ...

U ponedeljak štrajk Policijskog sindikata Srbije

Kurir - 12.06.2011

BEOGRAD - Uprkos dogovoru rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika Policijskog sindikata Srbije (PSS), članovi tog sindikata stupiće u ponedeljak u štrajk, koji će trajati dok se ne isplate zaostale prinadležnosti.

Štrajk policije: Trećina poslova

B92 - 12.06.2011

Beograd -- Štrajk Policijskog sindikata Srbije počeo u šest ujutro, službenici u stanicama koji pripadaju ovom najbrojnijem sindikatu rade samo trećinu redovnih poslova.

Obeležen Dan policije

Novosti - 12.06.2011

Svečanost održana u Nastavnom centru u Makišu. Ivica Dačić: Mora da se poboljša materijalni položaja policajaca POLICIJA ima samo jedan zadatak - da nezavisno od toga ko je na vlasti, odbrani teritorijalni integritet, očuva javni red i mir ...

Sutra štrajk Policijskog sindikata Srbije

24online - 12.06.2011

Uprkos dogovoru rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika Policijskog sindikata Srbije (P S S), članovi tog sindikata stupiće sutra u štrajk, koji će trajati dok se ne isplate zaostale prinadležnosti.

Dan policije i MUP-a

RTS - 12.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio medalje za revnosnu službu. Pripadnici MUP-a su jedan od najvažnijih faktora stabilnosti u državi i u celom regionu, naglasio Dačić, povodom Dana policije i MUP-a.

Svečano obeležen Dan policije

Politika - 12.06.2011

Centralnoj svečanosti u Nastavnom centru u Makišu prisustvovao i predsednik Boris Tadić Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležilo je juče u Nastavnom centru Makiš Dan MUP-a i Dan policije uz poruku resornog ministra Ivice Dačića da ...

Dačić: Veljović će nastaviti da obavlja dužnost direktora

Politika - 12.06.2011

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će direktor policije Milroad Veljović, kome mandat ističe 15. juna nastaviti da obavlja tu dužnost do izbora novog direktora.

Poboljšati položaj zaposlenih u MUP-u

Beta - 12.06.2011

BEOGRAD, 12. juna 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je u nedelju predstavnike najviše državne vlasti da učine sve da se poboljša status i položaj zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), jer ...

Dok je Dačić ministar, Veljović je direktor policije

Vesti Online - 12.06.2011

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da će direktor policije Milorad Veljović, kome mandat ističe 15.

Ponovo najava štrajkova U Grčkoj

Kurir - 11.06.2011

ATINA - Najveći sindikati u Grčkoj pripremaju novi, najveći talas štrajkova u ovoj godini kao odgovor na novi program štednje koji je usvojila vlada.

Nema promene na čelu policije!

ALO - 11.06.2011

Milorad Veljović najverovatnije ostaje i dalje na čelu srpske policije iako mu zvanična funkcija direktora prestaje 15. juna! Veljović, koji ovaj posao obavlja pet godina, do izbora će biti v. d.

Novi talas štrajkova u Grčkoj

Blic - 11.06.2011

ATINA - Najveći sindikati u Grčkoj pripremaju novi, najveći talas štrajkova u ovoj godini kao odgovor na novi program štednje koji je usvojila vlada.

Više od 450 policajaca položilo zakletvu

Blic - 11.06.2011

Policijski službenici beogradske policije danas su, u okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije položili zakletvu.

Štrajk policije i pored dogovora

B92 - 11.06.2011

Beograd -- Predstavnici Policijskog sindikata Srbije i resorno ministarstvo su se dogovorili o poboljšanju materijalnog položaja policajaca. U ponedeljak ipak štrajk. Taj reprezentativni sindikat je najavio da će u 13.

I sindikati u političkoj areni

B92 - 11.06.2011

Beograd -- Savez samostalnih sindikata Srbije razmatra mogućnost da uđu u političku arenu, pošto nisu zadovoljni radom vlasti i opozicije. Analitičari navode da njihov ulazak u politiku ne znači da će oni automatski ostvariti i dobar ...

Više od 450 policajaca položilo zakletvu

Kurir - 11.06.2011

BEOGRAD - Policijski službenici beogradske policije danas je, u okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije položili zakletvu.

Policija od ponedeljka u štrajku dok im se ne isplate dnevnice

Blic - 11.06.2011

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) i rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova danas su se dogovorili o poboljšanju materijalnog položaja policajaca ali će taj reprezentativni sindikat u ponedeljak, 13.

Policajci položili zakletvu

RTS - 11.06.2011

U okviru obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, više od 450 mladića i devojaka položilo zakletvu u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd.

Policajci ipak u štrajku

RTS - 11.06.2011

Policijski sindikat Srbije u ponedeljak će stupiti u štrajk, koji će trajati dok se ne isplate zaostala dugovanja, iako su se predstavnici tog sindikata i rukovodstvo MUP-a dogovorili o poboljšanju materijalnog položaja policajaca.

Štrajk željezničara u RS traje i četvrti dan

R.S.Evropa - 11.06.2011

Generalni štrajk, odlučni su predstavnici sindikata "Željeznica RS", neće biti prekinut iako su izloženi "stalnim pritiscima i kaznama inspekcije". "Prijavili su nas inspekciji rada i upravo smo dobili prvu kaznu od 1.000 KM.

Sindikati najavljuju nove štrajkove u Grčkoj

R.S.Evropa - 11.06.2011

Najveći sindikati u Grčkoj pripremaju novi, najveći val štrajkova u ovoj godini kao odgovor na novi program štednje koji je usvojila vlada. Dvije najveće sindikalne konfederacije - GŠE i ADEDY- koje okupljaju zaposlene u javnom i privatnom ...

Sindikalci i (ili) političari

RTS - 11.06.2011

Savez samostalnih sindikata Srbije najavljuje da će se ozbiljnije uključiti u politički život, jer smatra da je to jedini način da se izbore za bolji položaj radnika. Ostali sindikati ocenjuju da samo ujedinjeni mogu da postignu rezultate.

Policija u štrajku i pored dogovora

Vesti Online - 11.06.2011

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije i resorno ministarstvo su se dogovorili o poboljšanju materijalnog položaja policajaca. Taj reprezentativni sindikat je najavio da će u 13.

Veljović ostaje sve do kraja mog mandata

Press - 11.06.2011

Ne dam - Direktor policije Milorad Veljović ostaje na toj funkciji i posle 15. juna, kada mu ističe mandat kao vršiocu dužnosti. Neizdrživo - Državni vrh mora da odluči šta će dalje sa MUP-om jer policiji samo karikaju obaveze, a budžet se ...

Zatražena odgovornost ljudi iz MUP-a

Blic - 10.06.2011

BEOGRAD - Nereprezentativni Sindikat srpske policije zatražio je danas da se utvrdi disciplinska ili krivična odgovornost ljudi iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) čijom krivicom u protekle tri godine policajcima nisu isplaćivani svi ...

Ko je zakidao plate policajcima?

Kurir - 10.06.2011

BEOGRAD - Sindikat srpske policije zatražio je danas, posle potpisivanja Protokola sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, da se utvrdi disciplinska i krivična odgovornost lica koja su u protekle tri godine nezakonito zakidala ...

Bez dogovora Dačića i sindikata

B92 - 10.06.2011

Beograd -- Predstavnici Policijskog sindikata Srbije i ministar Ivica Dačić nisu tokom današnjih razgovora postigli dogovor kojim bi bio sprečen štrajk tog sindikata.

Svečani defile policije

Blic - 10.06.2011

Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd danas su u 16 časova u okviru obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, koji će proslaviti u nedelju, priredili svečani defile od “Ruskog cara”, duž ulice Kneza Mihaila do Kalemegdana.

Nema konačnog dogovora, pregovori sindikata i MUP-a i sutra

Blic - 10.06.2011

BEOGRAD - Predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) na današnjem sastanku sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova nisu postigli konačan dogovor o odustajanju od štrajka, najavljenog za ponedeljak, 13. juna.

“Policajci gladni ne mogu da rade“

B92 - 10.06.2011

Beograd -- Za sada ostaje na snazi plan o organizovanju štrajka 13. juna, kaže predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović. On dodaje da njegov sindikat ne podržava dogovor koji su ostali policijski sindikati postigli sa ...

Nema dogovora Policijskog sindikata Srbije i MUP-a

EMG - 10.06.2011

Policijski sinidikat Srbije (PSS) ne odustaje od štrajka najavljenog za ponedeljak, jer danas nije postigao dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio je predsednik PSS Veljko ...

Ipak nema dogovora Dačića i sindikata

Mondo - 10.06.2011

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije danas nisu postigli dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio je predsednik PSS Veljko Mijailović.

Sindikati srpske policije odustali od štrajka

Glas javnosti - 10.06.2011

BEOGRAD - Šest udruženih policijskih sindikata odlučili su sinoć da odustanu od štrajka najavljenog za sutra pošto su postigli dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio ...

Policajci odustali od štrajka

Kurir - 10.06.2011

BEOGRAD - Predstavnici šest policijskih sindikata koji nisu reprezentativni odlučili su da odustanu od najavljenog štrajka jer su postigli dogovor sa ministrom unutrašnji poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja.

Sindikati policije odustali od najavljenog štrajka

Prva Srpska TV - 10.06.2011

Šest udruženih policijskih sindikata odlučili su da odustanu od štrajka jer su sinoć postigli dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio je predstavnik Nezavisnog ...

Beograd: Policija odustala od štrajka

Novosti - 10.06.2011

Predstavnici šest policijskih sindikata koji nisu reprezentativni odlučili su da odustanu od najavljenog štrajka jer su postigli dogovor sa ministrom unutrašnji poslova BEOGRAD - Predstavnici šest policijskih sindikata koji nisu ...

Cela Grčka stala na jedan dan

Blic - 10.06.2011

ATINA - Na poziv Grčke konfederacije rada, juče je u Grčkoj organizovan 24-časovni štrajk zaposlenih u državnim preduzećima u znak protesta protiv plana vlade da privatizuje njihove firme i tako prikupi novac za smanjenje ogromnog duga ...

Deo policajaca ipak neće u štrajk

B92 - 10.06.2011

Beograd -- Predstavnici reprezentativnog Nezavisnog sindikata Srbije i pet manjih sindikata postigli su dogovor sa ministrom policije i odustali od najavljenog štrajka.

Nezavisni sindikat policije odustao od štrajka

Blic - 10.06.2011

Nezavisni sindikat policije odustao je od za danas najavljenog štrajka posle dogovora sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova i direkcije policije.

Sindikati policije odustali od štrajka

Blic - 10.06.2011

Predstavnici šest policijskih sindikata koji nisu reprezentativni odlučili su da odustanu od najavljenog štrajka jer su postigli dogovor sa ministrom unutrašnji poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja.

Nema saglasnosti policijskih sindikata o dogovoru sa MUP-om

Blic - 10.06.2011

BEOGRAD - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je danas da njegov sindikat ne podržava dogovor koji su ostali policijski sindikati postigli sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i dodao da za sada ostaje na ...

Od ponedeljka štrajk građevinara

24online - 10.06.2011

Zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi građevinsko preduzeće "Partizanski put", zaposleni u tom preduzeću organizovaće od ponedeljka sve vidove sindikalne borbe, protestne skupove, šetnje i blokade saobraćajnica, saopštio je Savez ...

Sindikat policije nastavlja pregovore

RTS - 10.06.2011

Policijski sindikat Srbije saopštava da je, posle današnjih pregovora sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, deo njihovih zahteva usvojen i da se razgovori nastavljaju sutra.

Sindikat policije najavljuje štrajk

RTS - 10.06.2011

Policijski sindikat Srbije nezadovoljan je dogovorom koji su policijski sindikati postigli sa ministrom Ivicom Dačićem i najavljuje štrajk za 13. jun, ukoliko se stanje ne promeni.

Šest sindikata policije odustalo od štrajka

24online - 10.06.2011

Predstavnici šest policijskih sindikata koji nisu reprezentativni odlučili su da odustanu od najavljenog štrajka jer su postigli dogovor sa ministrom unutrašnji poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja.

Policajci Srbije u egzistencijalnim problemima

R.S.Evropa - 10.06.2011

Ovih dana srpska Vlada suočava se i sa nezadovoljstvom policije koja preti štrajkom. Hvaljeni kod visoko rizičnih događaja, poput Parade ponosa ili mitinga podrške Ratku Mladiću , zbog odlično odrađenog posla, policajci tvrde da se zapravo ...

Tri štrajka

Politika - 10.06.2011

Onog časa kad su poljoprivrednici u štrajku smenili svoj pregovarački tim, postalo je jasno da s vladom, s kojom su tikve sadili, neće brati trule kompromise.

Nema dogovora Policijskog sindikata Srbije i MUP-a

24online - 10.06.2011

Policijski sinidikat Srbije (PSS) ne odustaje od štrajka najavljenog za ponedeljak, jer danas nije postigao dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio je predsednik PSS Veljko ...

Policajci odustali od štrajka

Vesti Online - 10.06.2011

Predstavnici šest policijskih sindikata koji nisu reprezentativni odlučili su da odustanu od najavljenog štrajka jer su postigli dogovor sa ministrom unutrašnji poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja.

Policajci: MUP nam ukrao zarade

Vesti Online - 10.06.2011

Nereprezentativni Sindikat srpske policije zatražio je danas da se utvrdi disciplinska ili krivična odgovornost ljudi iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) čijom krivicom u protekle tri godine policajcima nisu isplaćivani svi zakonom ...

Ministarstvo pregovara sa policijom

B92 - 09.06.2011

Novi Sad -- Kako saznaje B92, u toku su pregovori policijskih sindikata i ministra unutrašnjih poslova kako bi se pronašlo rešenje i eventualno sprečio njihov štrajk.

Grčka: Štrajk državnih službenika

B92 - 09.06.2011

Atina -- Zaposleni u državnim preduzećima Grčke su štrajkovali zbog plana vlade o privatizaciji kojim Atina želi da ispuni uslove za dobijanje međunarodne pomoći.

Policajci i vatrogasci odustaju od štrajka

Blic - 09.06.2011

BEOGRAD - Šest udruženih policijskih sindikata odlučili su večeras da odustanu od štrajka najavljenog za sutra pošto su postigli dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, ...

Dogovor sa sindikatima policije

Danas - 09.06.2011

Beograd - Predstavnici reprezentativnog Nezavisnog sindikata Srbije i pet manjih sindikata postigli su juče dogovor sa ministrom policije i odustali od najavljenog štrajka.

Sindikati policije odustali od štrajka posle dogovora s Dačićem

Kurir - 09.06.2011

BEOGRAD - Šest udruženih policijskih sindikata odlučili su u četvrtak veče da odustanu od štrajka najavljenog za sutra pošto su postigli dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja ...

Šest sindikata obustavilo štrajk

B92 - 09.06.2011

Beograd -- Predstavnici reprezentativnog Nezavisnog sindikata Srbije i pet manjih sindikata postigli su dogovor sa ministrom policije i odustali od najavljenog štrajka.

Sindikat srpske policije od sutra u štrajku

Kurir - 09.06.2011

NOVI SAD - Predsednik Sindikata srpske policije u Policijskog upravi Novi Sad Nenad Ljubišić, izjavio je da će članovi tog sindikata sutra stupiti u generalni štrajk tokom kojeg će se sprovoditi minimum procesa rada.

Policajci možda i ne stupe u štrajk

B92 - 09.06.2011

Beograd -- Kako saznaje B92, u toku su pregovori policijskih sindikata i ministra unutrašnjih poslova kako bi se pronašlo rešenje i eventualno sprečio njihov štrajk.

Sindikat policije u štrajku

Danas - 09.06.2011

Novi Sad - Predsednik Sindikata srpske policije u Policijskog upravi Novi Sad Nenad Ljubišić, izjavio je da će članovi tog sindikata sutra stupiti u generalni štrajk tokom kojeg će se sprovoditi minimum procesa rada.

Sindikati policije odustali od štrajka

Mondo - 09.06.2011

Šest udruženih policijskih sindikata odlučili su večeras da odustanu od štrajka najavljenog za sutra pošto su postigli dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Srpska policija ponovo u štrajku

Kurir - 09.06.2011

BEOGRAD - Dozlogrdilo im! Ukoliko se ne postigne dogovor između policijskih sindikata i Vlade Srbije, policija će se povući s ulica i obezbediće samo minimum rada.

U Grčkoj štrajk protiv privatizacije

Blic - 09.06.2011

U Grčkoj, na poziv Generalne konfederacije rada štrajkuju zaposleni u svim državnim preduzećima i organizacijama koje Vlada planira da privatizuje.

Policija, specijalci i vatrogasci od sutra u generalnom štrajku

Blic - 09.06.2011

Policajci, specijalne jedinice MUP – a, radnici na upravnim poslovima i vatrogasi stupiće u generalni štrajk u sutra u sedam ujutro. Predstavnici nekoliko sindikata policije navode da će njihovi članovi sedeti u stanicama i izlaziti samo ...

Sindikat srpske policije od sutra u štrajku

24online - 09.06.2011

Predsednik Sindikata srpske policije u Policijskog upravi Novi Sad Nenad Ljubišić, izjavio je da će članovi tog sindikata sutra stupiti u generalni štrajk tokom kojeg će se sprovoditi minimum procesa rada.

Novi štrajkovi protiv mera štednje

24online - 09.06.2011

Zaposleni u državnim preduzećima Grčke danas počinju štrajk zbog plana vlade o privatizaciji kojim Atina želi da ispuni uslove za dobijanje međunarodne pomoći.

Policajci odustali od štrajka

RTS - 09.06.2011

Šest udruženih policijskih sindikata odlučilo je da odustane od štrajka najavljenog za sutra, pošto je postignut dogovor sa ministrom policije Ivicom Dačićem.

Sindikat policije od petka u štrajku

Beta - 09.06.2011

NOVI SAD, 9. juna 2011. (Beta) - Predsednik Sindikata srpske policije u Policijskog upravi Novi Sad Nenad LJubišić, izjavio je da će članovi tog sindikata u petak stupiti u generalni štrajk tokom kojeg će se sprovoditi minimum procesa rada.

Sindikati policije odustali od za sutra najavljenog štrajka

24online - 09.06.2011

Šest udruženih policijskih sindikata odlučili su večeras da odustanu od štrajka najavljenog za sutra pošto su postigli dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio je ...

Poboljšati materijalni položaj policije

Kurir - 08.06.2011

BEOGRAD - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je danas da taj sindikat, koji je najavio štrajk 13. juna, traži poboljšanje materijalnog položaja pripadnika policije i izrazio očekivanje da će predstavnici ...

Dačić:Pripreme za izmene Zakona o policiji

Glas javnosti - 08.06.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je s predstavnicima policijskih sindikata dogovoreno da počnu pripreme za izmene i dopune Zakona o policiji, koji bi trebalo da poboljša njihov položaj.

Sindikat: Štrajk policije 13. juna

B92 - 08.06.2011

Beograd -- Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao u "Kažiprstu" da su "iscrpljeni svi elementi za pregovore" i najavio štrajk 13. juna.

Dačić obećao policajcima rešenje problema

Kurir - 07.06.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačcih izjavio je danas da je potrebno poboljšati materijalni položaj policajaca a da rukovodstvo MUP-a i kroz razgovore sa sindikatima čini sve kako ne bi došlo do najavljenog štrajka policije.

Policijski sindikati razgovarali sa Dačićem, najava štrajka ostaje

Blic - 07.06.2011

Šest udruženih nereprezentativnih policijskih sindikata ni posle razgovora sa ministrom Ivicom Dačićem nije odustalo od štrajka najavljenog za petak.

Policija najavljuje proteste

B92 - 07.06.2011

Beograd -- Sindikati policije najavljuju proteste. Resorni ministar Ivica Dačić uveren da će uspeti da se dogovori sa sindikatima i da do štrajka i neće doći. Više sindikata policije su najavila štrajkove, jedan za 10. jun a drugi za 13.

Dačić: Policiji hoćemo da damo više

B92 - 07.06.2011

Beograd -- Ministar Ivica Dačić kaže da se intenzivno razgovara s predstavnicima više sindikata policije i da se čini sve da ne bude razloga za njihov štrajk.

Policajci najavili štrajk za petak

Mondo - 07.06.2011

Šest udruženih nereprezentativnih policijskih sindikata najavili su danas da će organizovati štrajk u petak, 10. juna, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne ispuni njihove zahteve koji se tiču uslova rada i poštovanja kolektivnog ...

Dačić: Poboljšati materijalni položaj policije

Novosti - 07.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova je izjavio da rukovodstvo MUP-a kroz razgovore sa sindikatima čini sve kako ne bi došlo do najavljenog štrajka policije BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebno ...

Dačić: Radimo sve da ne dođe do štrajka policajaca

Blic - 07.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se intenzivno razgovara s predstavnicima više sindikata policije i da se čini sve da ne bude razloga za njihov štrajk.

DAČIĆ: radimo sve da ne dođe do štrajka policajaca

Kurir - 07.06.2011

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se intenzivno razgovara s predstavnicima više sindikata policije i da se čini sve da ne bude razloga za njihov štrajk.

Dačić: Radimo sve da ne dođe do štrajka policajaca

Prva Srpska TV - 07.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se intenzivno razgovara s predstavnicima više sindikata policije i da se čini sve da ne bude razloga za njihov štrajk.

Udruženi policijski sindikati najavili štrajk za petak

Blic - 07.06.2011

Šest udruženih nereprezentativnih policijskih sindikata najavili su danas da će organizovati štrajk u petak, 10. juna, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne ispuni njihove zahteve koji se tiču uslova rada i poštovanja kolektivnog ...

Sindikat štiti radnike na izborima?

B92 - 07.06.2011

Beograd -- Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović kaže da će rukovodstvo tog sindikata raspravljati da li će prerasti u političku stranku .

Dačić: Radimo sve da ne dođe do štrajka policajaca

EMG - 07.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se intenzivno razgovara s predstavnicima više sindikata policije i da se čini sve da ne bude razloga za njihov štrajk.

Udruženi policijski sindikati najavili štrajk za petak

EMG - 07.06.2011

Šest udruženih nereprezentativnih policijskih sindikata najavili su danas da će organizovati štrajk u petak, 10. juna, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne ispuni njihove zahteve koji se tiču uslova rada i poštovanja kolektivnog ...

Dogovor ili štrajk policije

RTS - 07.06.2011

Sa predstavnicima policijskih sindikata dogovoreno da počnu pripreme za izmene Zakona o policiji, rekao ministar Ivica Dačić. Međutim, Nezavisni policijski sindikat Srbije poručuje da se uporedo sa pregovorima nastavljaju pripreme za ...

Sindikati i pored razgovora sa Dačićem pripremaju štrajk

24online - 07.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas popodne da je sa predstavnicima policijskih sindikata dogovoreno da počnu pripreme za izmene Zakona o policiji, ali je Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio da se uporedo sa ...

Srbija: Sindikati pripremaju štrajk uz razgovore s Dačićem

R.S.Evropa - 07.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas popodne da je sa predstavnicima policijskih sindikata dogovoreno da počnu pripreme za izmene Zakona o policiji, ali je Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio da se uporedo sa ...

Poboljšanje položaja policije prioritet

RTS - 07.06.2011

Pitanje poboljšanja materijalnog položaja policije treba rešiti sistemski, a ne obustavom rada, rekao je Ivica Dačić. Najavljeni štrajk policije neće ništa rešiti, već je potrebna sistemska promena odnosa prema MUP-u i policiji, istakao je ...

Zloupotreba radničke bede

Vesti Online - 07.06.2011

Pretvaranjem sindikata u političku partiju radnici neće dobiti ništa. Vođe nekih sindikata ne govore istinu kada kažu da osnivaju stranku zbog pritiska radnika, jer nema logike da će ako su bili neuspešni kao sindikalna organizacija biti ...

''Činimo sve da ne dođe do štrajka policajaca''

Vesti Online - 07.06.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se intenzivno razgovara sa predstavnicima više sindikata policije i da se čini sve da ne bude razloga za njihov štrajk.

Sindikati najavljuju politički angažman

Blic - 06.06.2011

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović najavio je mogućnost da se ta organizacija ubuduće politički angažuje. - Ideja o političkom angažovanju nije potekla od rukovodstva sindikata, već od članstva koje je shvatilo ...

Orbović: Razmišljamo o političkom delovanju SSSS

Novosti - 06.06.2011

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović najavio je danas mogućnost da se ta organizacija ubuduće politički angažuje, kako bi efikasnije ostavrivala ciljeve za koje se zalaže BEOGRAD - Predsednik Saveza samostalnih ...

SSSS menja političku scenu Srbije?

B92 - 06.06.2011

Beograd -- Analitičari Vladimir Goati i Dejan Vuk Stanković rekli su da bi mogući angažman Saveza samostalnih sindikata mogla da ima jak uticaj na političku scenu Srbije.

I Samostalni sindikat u predizbornoj trci

Politika - 06.06.2011

Predsednik SSSS-a Ljubisav Orbović najavio je da će taj sindikat do jeseni doneti odluku o političkom angažovanju Da li je desetak godina otkako je Dragan Milovanović, tadašnji predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, ...

Sindikat bi teško preskočio cenzus

Press - 06.06.2011

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović potvrdio je juče za Press da će rukovodstvo tog sindikata uskoro raspravljati da li će prerasti u političku stranku.

Sindikati postaju politička stranka?

Vesti Online - 06.06.2011

Savez samostalnih sindikata najveća je sindikalna organizacija u Srbiji, a opet ne može da se izbori za prava radnika, pa će pribeći političkom angažmanu.