TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Josipović žali zbog žrtava, ali brani "Oluju"

Glas javnosti - 24.07.2010

ZAGREB - Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je u Zagrebu da Hrvatska žali zbog žrtava u vojno-policijskoj akciji "Oluja" 1995. godine, ali da nju niko ne sme da dovodi u pitanje. Josipović je uoči 15.

Ivo Josipović o akciji "Oluja"

B92 - 23.07.2010

Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da Hrvatska žali zbog žrtava u akciji "Oluja" 1995. godine, ali da nju niko ne sme da dovodi u pitanje. Josipović je uoči 15.

Josipović žali žrtve, ali Oluja je neupitna

Mondo - 23.07.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas u Zagrebu da Hrvatska žali zbog žrtava u vojno-policijskoj akciji "Oluja" 1995. godine, ali da nju niko ne sme da dovodi u pitanje. Josipović je uoči 15.

Josipović: Žalimo žrtve, ali Oluju ne dovodimo u pitanje

EMG - 23.07.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio danas u Zagrebu da Hrvatska žali zbog žrtava u vojno-policijskoj akciji Oluja 1995, ali da nju niko ne sme da dovodi u pitanje. Josipović je uoči 15.

Josipović: Tadićev dolazak u Vukovar razlaz sa starom politikom

EMG - 23.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio da bi dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar označio razlaz srpske politike s dosadašnjim politikama Srbije.

Žalimo žrtve, ali Oluju ne dovodimo u pitanje

S media - 23.07.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas u Zagrebu da Hrvatska žali zbog žrtava u vojno-policijskoj akciji "Oluja" 1995. godine, ali da nju niko ne sme da dovodi u pitanje. Josipović je uoči 15.

Josipović o "Oluji": To su bili dani ponosa i slave

Blic - 23.07.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović rekao je za akciju Oluja da su to bili dani ponosa i slave, prenosi "Slobodna Dalmacija". Josipović je povodom predstojeće 15.

Josipović: Beograd i Priština u EU

B92 - 23.07.2010

Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović poručio je da sve zemlje zapadnog Balkana treba da uđu u EU, a Beograd i Prištinu pozivao da se okrenu dijalogu i saradnji.

Josipović o poseti Srbiji

RTS - 23.07.2010

Ivo Josipović poručio da je poseta Beogradu bila podsticajna za rešavanje važnih problema u odnosima između dve države. Hrvatski predsednik rekao da će doći dan kada će se sa Borisom Tadićem sastati u Vukovaru.

Josipović: Žalimo žrtve, ali Oluju ne dovodimo u pitanje

R.S.Evropa - 23.07.2010

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Zagrebu da Hrvatska žali zbog žrtava u vojno-policijskoj akciji "Oluja" 1995. godine, ali da nju niko ne smije da dovodi u pitanje. Josipović je uoči 15.

Josipović: Beograd i Priština u EU

R.S.Evropa - 23.07.2010

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je da sve zemlje zapadnog Balkana treba da uđu u EU, a Beograd i Prištinu pozivao da se okrenu dijalogu i saradnji.

Tadićev dolazak u Vukovar razlaz sa starom politikom

Beta - 23.07.2010

ZAGREB, 22. jula 2010. (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je danas da bi dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar označio razlaz srpske politike sa dosadašnjim politikama te države.

Josipović: "Oluja" oslobodila okupirane teritorije

Vesti Online - 23.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je danas sa delegacijom učesnika akcije hrvatske vojske "Oluja", u kojoj je proterano oko 300.000 Srba, i naglasio da je to bila legitimna akcija oslobađanja okupiranih teritorija Hrvatske.

Novi vetrovi na Balkanu

Danas - 22.07.2010

Posle dugo vremena imali smo pravu zvaničnu, državnu posetu na najvišem nivou, i to u liku predsednika Hrvatske. U toku dvodnevnog boravka, pored razgovora sa domaćinom i premijerom Cvetkovićem, predsednik Josipović imao je, na svoj ili ...

Josipović: Tadić može u Vukovar

B92 - 22.07.2010

Zagreb -- Dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar niko neće sprečiti, izjavio je predsednik Hrvatske Ivo Josipović. Josipović dodaje da je u Beogradu toplo dočekan i da se tome nije iznenadio.

"Dolazak Tadića u Vukovar niko neće sprečiti"

S media - 22.07.2010

Dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar niko neće sprečiti, tvrdi predsednik Hrvatske Ivo Josipović i dodaje da je u Beogradu toplo dočekan i da se tome nije iznenadio.

"Dolazak Tadića u Vukovar niko neće sprečiti"

Blic - 22.07.2010

Dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar niko neće sprečiti, tvrdi predsednik Hrvatske Ivo Josipović i dodaje da je u Beogradu toplo dočekan i da se tome nije iznenadio.

Tadić pevao Ivu na uvce!

ALO - 22.07.2010

Da zna da ugosti gosta, predsednik Srbije je pokazao prilikom posete šefa Hrvatske Iva Josipovića. Obilazak knjižare, kafa, šetnja Knez Mihailovom ulicom, „oproštajno veče“ u restoranu „Kalemegdanska terasa“...

Boris Tadić sjajan domaćin i pevač, "ukrstio" glas sa Ninom Badrić

Svet-Scandal - 22.07.2010

Da zna da ugosti gosta, predsednik Srbije Boris Tadić je pokazao prilikom posete šefa Hrvatske Iva Josipovića. Obilazak knjižare, kafa, šetnja Knez Mihailovom ulicom, "oproštajno veče“ u restoranu "Kalemegdanska terasa“...

Tadić i Josipović: "Da, mi možemo"

Blic - 21.07.2010

Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović poslali su poruku u Obaminom stilu - "Da, mi možemo" da rešemo mnoga otvorena pitanja, istakao je slovenački dnevnik "Delo", komentarišući prvu posetu hrvatskog predsednika Ive ...

Kosor: Povlačenje tužbe nije tema

Blic - 21.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je juče da vlada nije dosad razmatrala povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, preneli su zagrebački elektronski mediji.

Kosorova: Hrvatska ne povlači tužbu protiv Srbije

Glas javnosti - 21.07.2010

ZAGREB - Vlada Hrvatske do sada nije razmatrala povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u hagu, izjavila je u Zagrebu premijerka Jadranka Kosor.

Vukovar za SFRJ!

ALO - 21.07.2010

Mada su predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović tokom dva dana svakim gestom pokušavali da pokažu da su odnosi dve države gotovo idilični, razmenjivanje poklona bacilo je tamnu senku na najavljeno „večno prijateljstvo“ ...

Nastavak divnog prijateljstva...

24online - 21.07.2010

DRUGARI - U svakom susretu od marta ove godine, kada su se prvi put sreli u Opatiji, predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović pokazuju da su u odličnim odnosima.

Hrvatska ne povlači tužbu protiv Srbije

Vesti Online - 21.07.2010

Vlada Hrvatske do sada nije razmatrala povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, izjavila je u Zagrebu premijerka Jadranka Kosor.

Mediji o Josipovićevoj poseti Srbiji

Blic - 20.07.2010

Hrvatska štampa danas, opširno izveštavajući o razgovoru predsednika Ive Josipovića s izbeglim Srbima, kao i svim ostalim temama vezanim za održivi povratak objavljuje i pozitivna reagovanja hrvatskih političara s premijerkom Jadrankom ...

U Hrvatsku samo sa ličnom kartom?

Mondo - 20.07.2010

Vlada Hrvatske protivi se predlogu predsednika Ive Josipovića da se granica sa Srbijom prelazi samo sa ličnom kartom, piše riječki "Novi list". Josipović je, međutim, izjavio da "podstiče hrvatsku Vladu da to prihvati".

Hrvatska nije razmatrala mogućnost povlačenja tužbe protiv Srbije

Blic - 20.07.2010

Premijer Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da Vlada nije dosad razmatrala povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, preneli su zagrebački elektronski mediji.

Hrvatska: Nismo povukli tužbu protiv Srbije

Mondo - 20.07.2010

Vlada Hrvatske nije razmatrala predlog predsednika te zemlje da povuče tužbu protiv Srbije, ali nije isključeno da će o tome raspravljati. Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da njena vlada dosad nije razmatrala mogućnost ...

Jadranka Kosor:Vlada nije razmatrala povlačenje tužbe protiv Srbije

EMG - 20.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila danas u Zagrebu da njena vlada dosad nije razmatrala mogućnost povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Vlada koči Josipovića?

Danas - 20.07.2010

Zagreb - Vlada Hrvatske je protiv predloga, koji je podržao predsednik Hrvatske Ivo Josipović, da građani te zemlje i Srbije granicu prelaze samo s ličnim kartama, piše riječki Novi list.

Josipović o poseti Srbiji

S media - 20.07.2010

Odnos Hrvatske sa Srbijom i svim susedima važna je i ozbiljna priča zbog strateškog interesa Hrvatske da uspostavi dobre odnose sa susedima, obezbedi svoju bezbednost i nova tržišta, privredni razvoj i saradnju, kao i rešenje mnogih ...

Kosor: Hrvatska ne povlači tužbu protiv Srbije

S media - 20.07.2010

Vlada Hrvatske do sada nije razmatrala povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, izjavila je danas u Zagrebu premijerka Jadranka Kosor.

Kosor: Vlada nije razmatrala povlačenja tužbe protiv Srbije

S media - 20.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Zagrebu da njena Vlada dosad nije razmatrala mogućnost povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu.

Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar

Glas javnosti - 20.07.2010

ZAGREB/POREČ - Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar, naglasivši da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Cvetković i Josipović za unapređenje ekonomske saradnje

Glas javnosti - 20.07.2010

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković i predsednik Hrvatske Ivo Josipović složili su se u Beogradu da je veoma važno dalje unapređivati ekonomsku saradnju i naglasili da je pristupanje Evropskoj uniji, što je strateški interes obe ...

Josipović: Nastaviću da doprinosim pomirenju u regionu

Glas javnosti - 20.07.2010

BEOGRAD - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je juče u Beogradu da će u svom političkom angažmanu nastaviti da pokušava da doprinese pomirenju u regionu.

Prijemom na Kalemegdanskoj terasi završena poseta Josipovića

Blic - 20.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić je za hrvatskog predsednika Ivu Josipovića priredio koktel u restoranu "Kalemegdanska terasa", kojem su prisustvovali umetnici, glumci, pisci i vodeći ljudi medija Srbije i Hrvatske.

Kosorova: Ne povlačimo tužbu

B92 - 20.07.2010

Zagreb -- Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da Vlada nije razmatrala povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. "O tome odlučuje Vlada, a Vlada nije razmatrala povlačenje tužbe.

Josipović: Radimo na pomirenju u regionu

Blic - 20.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je juče u razgovoru sa predstavnicima nevladinih organizacija iz Srbije da će nastaviti da doprinosi pomirenju u regionu, ističući da je u predsedniku Srbije Borisu Tadiću našao partnera sa kojim ima ...

Ivo pao na crvenom tepihu

ALO - 20.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović imao je manju nezgodu kada je promašio stepenik, silazeći sa svečane bine posle govora u Subotici u čast dve decenije postojanja Demokratske zajednice vojvođanskih Hrvata.

Kava kod Borisa!

ALO - 20.07.2010

Ni nalik na uobičajene, protokolarne posete drugih državnika. Predsednik Srbije Boris Tadić ugostio je u Beogradu kolegu i prijatelja Ivu Josipovića kao pravi domaćin, poveo ga čak u knjižaru, kafu na Platou kod Filozofskog fakulteta gde ...

Tadić i Josipović šetali Knez Mihailovom ulicom

Glas javnosti - 20.07.2010

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić sinoć je za hrvatskog predsednika Iva Josipovića priredio koktel u restoranu "Kalemegdanska terasa", kojem su prisustvovali umetnici, glumci, pisci i vodeći ljudi medija Srbije i Hrvatske.

Josipović i Tadić: Novo razdoblje u odnosima dve zemlje (VIDEO)

EMG - 20.07.2010

Predsednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić ocenili sinoć u Beogradu da je u odnosima dve zemlje nastupilo novo razdoblje. Josipović je na prijemu za umetnike, novinare i pisce, na Kalemegdanskoj terasi, rekao da novo vreme ...

U Hrvatsku sa ličnom kartom?

S media - 20.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović zalaže se za to da se preko granice sa Srbijom prelazi samo sa ličnom kartom dok Vlada Hrvatske izgleda misli drugačije. Naime, prema pisanju Novog lista , iz Vlade se protive tom predlogu.

Tadić dobrodošao u Vukovar

DW - 20.07.2010

Izjava srpskog predsednika Borisa Tadića da se može očekivati i njegova poseta Vukovaru, naišla je na pozitivne reakcije u Hrvatskoj. Takođe, Josipovićeva poseta Srbiji se ocenjuje kao veliki napredak u odnosima.

Josipović: Uveren sam u iskrenost Borisa Tadića

Blic - 20.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u emisiji "Svedok" na RTS-u da je uveren u iskrenost Borisa Tadića i da i on želi da ti odnosi budu najbolji mogući.

Civilizirana Hrvatska u civiliziranoj Srbiji

R.S.Evropa - 20.07.2010

Poznati hrvatski reditelj Rajko Grlić , komentarisao je za RSE upravo završenu posetu hrvatskog predsednika Ive Josipovića Beogradu. RSE: Kako biste ocenili prvu zvaničnu posetu hrvatskog predsednika Ive Josipovića Beogradu? Grlić: Čini mi ...

Tadić i Ivo šetali u BG

24online - 20.07.2010

DRUGARI - Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Hrvatske Ivo Josipović posetili su juče beogradsku knjižaru „Plato” i razgovarali u kafiću ispred Filozofskog fakulteta i potom prošetali Knez Mihailovom do restorana „Kalemegdanska ...

Kosor: Vlada nije razmatrala povlačenja tužbe protiv Srbije

R.S.Evropa - 20.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Zagrebu da njena Vlada dosad nije razmatrala mogućnost povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Mediji: Hrvatska vlada protiv prelaska granice sa ličnom kartom

R.S.Evropa - 20.07.2010

Vlada Hrvatske protivi se predlogu predsednika Ive Josipovića da se granica sa Srbijom prelazi samo sa ličnom kartom, piše riječki "Novi list". Josipović je, međutim, izjavio da "podstiče hrvatsku Vladu da to prihvati.

Šta znači, a šta zveči

R.S.Evropa - 20.07.2010

Dramatične vesti na Balkanu retko kad su i dobre vesti, ali i to pravilo trpi izuzetke, makar i zato da ga potvrde i utvrde. Recimo, nije preterano reći da su se odnosi Srbije i Hrvatske dramatično popravili otkad je profunkcionisao ...

Atipična granica između Hrvatske i Srbije

R.S.Evropa - 20.07.2010

Posjet hrvatskog predsjednika Josipovića Srbiji naišao je na pozitivan odjek u obje zemlje. To je još jedna u nizu političkih manifestacija i gesta dobre volje kojih je u regiji ovoga proljeća i ljeta bilo dosta.

Strateški važan odnos sa Srbijom

RTS - 20.07.2010

Odnos Hrvatske sa Srbijom i svim susedima važna je i ozbiljna priča zbog strateškog interesa Hrvatske, rekao Ivo Josipović nakon posete Beogradu.

Kosorova mrsi konce Josipovićevim obećanjima?!

Vesti Online - 20.07.2010

Vlada Hrvatske je protiv predloga, koji je podržao predsednik Hrvatske Ivo Josipović, da građani te zemlje i Srbije granicu prelaze samo sa ličnim kartama, piše riječki "Novi list".

Regionalna liga samo san?

Vesti Online - 20.07.2010

Pitanje formiranja regionalne lige u fudbalu, dobilo je solidnu podršku učesnika takmičenja i njihovih nacionalnih saveza, ali u skorije vreme ne može ništa konkretno da se uradi, istakao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije ...

Izbeglice ne veruju Tadiću i Josipoviću

Press - 20.07.2010

Za razliku od Borisa Tadića i Ive Josipovića, koji su sve vreme posete hrvatskog predsednika Beogradu širili optimističke poruke i obećanja, izbegli Srbi iz Krajine ni približno ne dele njihovo oduševljenje Napustio sam Hrvatsku zbog posla.

Svetski mediji o poseti Josipovića Srbiji

Blic - 19.07.2010

Svetske radio i TV stanice opširno i danas izveštavaju o dvodnevnoj poseti Srbiji predsednika Hrvatske Ive Josipovića, ističući da je to njegova prva zvanična poseta od stupanja na dužnost predsednika države, a radio ''Dojče vele'' ...

Josipović: Pravda i razumevanje ne stižu lako

Mondo - 19.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Beogradu da će u svom političkom angažmanu nastaviti da pokušava da doprinese pomirenju u regionu.

Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar

Mondo - 19.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar, naglasivši da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar

Blic - 19.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar, naglasivši da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Kosorova:Tadić dobrodošao u Vukovar

B92 - 19.07.2010

Zagreb -- Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar. Ona je navela da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar

S media - 19.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar, naglasivši da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Josipović sa premijerom i predstavnicima NVO

Mondo - 19.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović se danas, drugog dana posete Srbiji, sastao sa premijerom Mirokom Cvetkovićem i predstavnicima nevladinih organizacija.

CVETKOVIĆ: Srbija za dobrosusedske odnose

Danas - 19.07.2010

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković istakao je u razgovoru s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem da Srbija pridaje veliki značaj dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji i da se zalaže za rešavanje svih otvorenih ...

Istrajnošću do pravde i pomirenja

E-Novine - 19.07.2010

Drugog dana posete Srbiji predsednik Hrvatske Ivo Josipović u susretu s predstavnicima civilnog sektora javno se obavezao da će u svom političkom angažmanu nastaviti da doprinesi pomirenju u regionu Nakon sastanka s predstavnicima ...

Tadić predao Josipoviću ikonu iz daljske crkve

S media - 19.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić danas je, u sklopu procesa povraćaja kulturnih dobara, predsedniku Hrvatske Ivu Josipoviću predao Ikonu Svete Bogorodice svojevremeno odnetu iz Crkve svetog Dimitrija u Dalju.

Pobratimi!

ALO - 19.07.2010

„Predsedniče Tadiću, prijatelju Borise...“ otpočeo je svoje obraćanje kolegi i novinarima u Palati Srbija, uz širok osmeh i naklon ruke, šef Hrvatske Ivo Josipović, koji je juče došao u prvu zvaničnu posetu našoj zemlji.

SFRJ liga može da počne!!!

ALO - 19.07.2010

Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović podržali su ideju o formiranju regionalne fudbalske lige, u kojoj bi, osim klubova iz pomenute dve zemlje, igrali i najbolji timovi iz BiH, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Ivo Josipović posadio drvo u Parku prijateljstva

Glas javnosti - 19.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i član Gradskog veća Željko Ožegović posadili su juče drvo u Parku prijateljstva na Ušću. U ovom parku, već po tradiciji, brojni državnici i poznate ličnosti prilikom posete Beogradu zasadili su po drvo, a ...

Hrvatska se neće mešati u odnose Beograda i Prištine

Glas javnosti - 19.07.2010

BEOGRAD - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio je nadu da će predstavnici Srbije i Kosova u saradnji sa međunarodnom zajednicom uspeti da nađu rešenje za probleme koji postoje i poručio da se Hrvatska u to neće mešati.

Tadić i Josipović, istorijski susret u Beogradu

Glas javnosti - 19.07.2010

BEOGRAD - Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović potvrdili su juče posle razgovora u Beogradu da su dve države, nakon oscilacija i problematičnih odnosa u prošlosti, konačno našle pravi put za rešavanje otvorenih pitanja ...

Tadić i Josipović rešavaju stare probleme

DW - 19.07.2010

Prva poseta hrvatskog predsednika Ive Josipovića Srbiji potvrdila prijateljske odnose između dvaju predsednika i odlučnost da zajednički rešavaju probleme iz prošlosti i grade evropsku budućnost.

Drugi dan posete Josipovića Srbiji

Blic - 19.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović nastavlja danas prvu zvaničnu posetu Srbiji susretima s premijerom i predsednikom Srbije Mirkom Cvetkovićem i Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nevladinih organizacija.

Video: Kako je Josipović pao sa govornice

S media - 19.07.2010

Nakon govora u Subotici Josipović je doživeo i malu nezgodu kada je pao sa govornice. Josipović je gledao u publiku koja mu je aplaudirala pa je promašio jednu stepenicu i pao.

Josipović: Nastaviću da doprinosim pomirenju

EMG - 19.07.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas, drugog dana posete Srbiji, da će nastaviti da daje doprinos pomirenju u regionu. Josipović je novinarima posle sastanka s predstavnicima nevladinih organizacija rekao da je devedesetih bio ...

Josipović sa NVO i sa Cvetkovićem

B92 - 19.07.2010

Beograd -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović nastavio dvodnevnu posetu Srbiji, susreo se sa NVO sektorom, u toku je sastanak sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem.

HR: Najpopularniji SDP i Josipović

B92 - 19.07.2010

Zagreb -- Da se izbori u Hrvatskoj održavaju sada, levi centar sa Socijaldemokratskom partijom na čelu bi imao znatno veću podršku od Hrvatske demokratske zajednice.

Jadranka Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar (VIDEO)

EMG - 19.07.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar, naglasivši da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Zajedno ka EU

Danas - 19.07.2010

Beograd, Subotica - Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović, na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora u Beogradu, poručili su da su dve države konačno našle pravi put za rešavanje otvorenih pitanja, u cilju ...

Josipović i Cvetković za dobrosusedske odnose i ekonomsku saradnju

Blic - 19.07.2010

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković istakao je u razgovoru s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem da Srbija pridaje veliki značaj dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji i da se zalaže za rešavanje svih otvorenih pitanja ...

Cvetković: Srbija za dobrosusedske odnose

S media - 19.07.2010

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković istakao je u razgovoru s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem da Srbija pridaje veliki značaj dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji i da se zalaže za rešavanje svih otvorenih pitanja ...

Cvetković i Josipović za unapređenje ekonomske saradnje

EMG - 19.07.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković i predsednik Hrvatske Ivo Josipović složili su se danas u Beogradu da je veoma važno dalje unapređivati ekonomsku saradnju i naglasili da je pristupanje Evropskoj uniji, što je strateški interes obe države, ...

Tadić i Josipović s izbeglicama

B92 - 19.07.2010

Beograd -- Predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, razgovarali su s porodicama izbeglim iz Hrvatske tokom ratova 90-ih godina.

Tadić Josipoviću predao ikonu iz Dalja (VIDEO)

EMG - 19.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić predao je danas u Beogradu predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću ikonu iz Dalja, u okviru povratka kulturnog blaga. Josipović je rekao da predaja ikone predstavlja više od simboličnog čina, jer "pokazuje dobru ...

Još jedan korak ka boljim odnosima

Mondo - 19.07.2010

Predsednik Srbije predao hrvatskom kolegi ikonu koja je svojevremeno odneta iz Hrvatske tokom rata u bivšoj Jugoslaviji. Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović napravili su u ponedeljak još jedan korak ka poboljšanju i ...

Tadić i Josipović razgovarali sa izbeglicama

Blic - 19.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarali su danas u Beogradu sa porodicama, koje su tokom ratova devedesetih godina izbegle iz Hrvatske, a posredstvom Komesarijata za izbeglice Srbije uključene su u ...

Kako Beograd dočekuje Josipovića

B92 - 19.07.2010

Beograd -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović privodi kraju svoju posetu Srbiji. Poseta se završava na Kalemegdanu, a Ivo Josipović i Boris Tadić šetaju Knez Mihailovom.

Hrvatskoj javnosti najvažniji Vukovar

Danas - 19.07.2010

Zagreb, Beograd - - Hrvatski mediji su u brojnim izveštajima o poseti Iva Josipovića Srbiji akcenat stavili na mogućnost da Boris Tadić ode u Vukovar, kao i na izjave dvojice predsednika o unapređenju odnosa dveju zemalja i zajedničkoj ...

Predsednici zacrtali dobar pravac

Danas - 19.07.2010

Beograd - Šetnja centrom Beograda i prisustvovanje susretu umetnika iz Srbije i Hrvatske, a pre toga razgovori s premijerom Mirkom Cvetkovićem, predstavnicima srpskih izbeglica i nevladinih organizacija, bili su poslednje u izuzetno ...

Tadić i Josipović u šetnji centrom Beograda

Mondo - 19.07.2010

Predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović prošetali su u ponedeljak posle podne centrom Beograda i porazgovarali sa građanima. Jedan drugom poklonili knjige. Tadićev izbor: "Rečnik ex YU mitologije".

Josipović završio posetu Srbiji

B92 - 19.07.2010

Beograd -- Predsednici Hrvatske i Srbije ocenili su, poslednjeg dana posete Ive Josipovića Srbiji, da je u odnosima dve zemlje nastupilo novo razdoblje.

Josipović: Ne pišem po salvetama...

Mondo - 19.07.2010

Hrvatski predsednik kaže da su odnosi sa Srbijom sve bolji i veruje da će i srpske investicije uskoro u mnogo većem obimu ulaziti u njegovu zemlju.

Predsednički "vrući krompir" regionalne lige

E-Novine - 19.07.2010

Predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, podržali su ideju o osnivanju regionalne fudbalske lige, a ovakva inicijativa uglavnom je naišla na odobravanje od strane klubova, ali i saveza.

Josipović: Političkim angažmanom do pomirenja u regionu

R.S.Evropa - 19.07.2010

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u razgovaru sa predstavnicima nevladinih organizacija iz Srbije da će svojim političkim angažmanom nastaviti da doprinosi pomirenju u regionu.

Intervju: Ivo Josipović

RTS - 19.07.2010

Kasno sam ozbiljno počeo da se bavim politikom, a odluka da se kandidujem došla je iznenada i pobedio sam sa željom da donesem neke promene kako u Hrvatskoj, tako i u regionu, rekao predsednik Hrvatske Ivo Josipović, gostujući u emisiji ...

Josipović i Tadić: Novo razdoblje u odnosima dve zemlje

R.S.Evropa - 19.07.2010

Predsednici Hrvatske i Srbije, Ivo Josipović i Boris Tadić ocenili su večeras u Beogradu da je u odnosima dve zemlje nastupilo novo razdoblje. Josipović je na prijemu za umetnike, novinare i pisce, odžanom na Kalemegdanskoj terasi, rekao ...

Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar

Beta - 19.07.2010

ZAGREB/POREČ, 19. jula 2010. (Beta) - Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je u ponedeljak da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar, naglasivši da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine Ratka Mladića ...

Svetski mediji o poseti Josipovića

RTS - 19.07.2010

Poseta Iva Josipovića Srbiji protiče uz izjave pomirljivih tonova, ocenili pojedini svetski mediji. Odnosi između bivših neprijatelja sada su primer saradnje na Balkanu, prenosi AP.

Nastaviću da doprinosim pomirenju u regionu

Beta - 19.07.2010

BEOGRAD, 19. jula 2010. (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u ponedeljak u Beogradu da će u svom političkom angažmanu nastaviti da pokušava da doprinese pomirenju u regionu.

Pozitivne ocjene Josipovićevog puta u Srbiju

R.S.Evropa - 19.07.2010

Prvi posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Srbiji pozitivno je ocijenjen u hrvatskoj javnosti. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor pozitivno je ocijenila najavu srpskog predsjednika Tadića da će doći u Vukovar.

Josipović nastavlja posjetu Srbiji

R.S.Evropa - 19.07.2010

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović nastavlja danas službenu dvodnevnu posjetu Srbiji. Josipović će se prijepodne u Fondu za humanitarno pravo sastati s predstavnicima više nevladinih organizacija.

Josipović danas sa premijerom Srbije, NVO, izbeglicama

Beta - 19.07.2010

BEOGRAD, 19. jula 2010. (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović nastavlja danas zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji. Josipović će se prepodne u Fondu za humanitarno pravo sastati s predstavnicima više nevladinih organizacija.

Početak potpune normalizacije odnosa Srbije i Hrvatske

R.S.Evropa - 19.07.2010

Da li prva zvanična poseta hrvatskog predsednika Ive Josipovića označava konačnu normalizaciju odnosa dve zemlje. Sudeći prema najavama i samog Josipovića, njegov dolazak u Srbiju svakako bi trebalo da pokrene rešavanje preostalih važnih ...

Partneri u normalizaciji odnosa

RTS - 19.07.2010

U predsedniku Tadiću našao sam partnera za rad na normalizaciji odnosa i procesu pomirenja, rekao predsednik Hrvatske Ivo Josipović. Dvojica predsednika razgovarala sa porodicama izbeglim iz Hrvatske.

Josipovićeva poseta unela optimizam u regionalnu politiku

R.S.Evropa - 19.07.2010

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a . Ljudmila Cvetković Iako pod bremenom duge liste nerešenih problema i otvorenih spornih pitanja, poput Kosova i tužbi ...

Tadić i Josipović prošetali centrom Beograda

Beta - 19.07.2010

BEOGRAD, 19. jula 2010. (Beta) - Predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović prošetali su u ponedeljak popodne centrom Beograda i porazgovarali s gradjanima.

Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar

R.S.Evropa - 19.07.2010

Predsjednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor, komentrišući Tadićevu najavu mogućeg dolaska u Vukovar, izjavila je danas da je predsjednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Vukovar, te da Hrvatska očekuje i hapšenje optuženih za ratne zločine ...

Tadić vratio presvetu Bogorodicu Josipoviću

Vesti Online - 19.07.2010

Predsednik Srbije predao hrvatskom kolegi ikonu koja je svojevremeno odneta iz Hrvatske tokom rata u bivšoj Jugoslaviji. "Moj stav o pomirenju u regionu ostao je nepromenjen, ali sada imam i veće mogućnosti nego pre da kroz politiku radim ...

"U Borisu sam našao partnera i prijatelja"

Vesti Online - 19.07.2010

Svetske i hrvatske radio i TV stanice opširno i danas izveštavaju o dvodnevnoj poseti Srbiji predsednika Hrvatske Ive Josipovića, ističući da je to njegova prva zvanična poseta od stupanja na dužnost predsednika države, a radio ''Dojče ...

Novo bratstvo i jedinstvo!

Press - 19.07.2010

Hrvatski predsednik na kraju posete Srbiji prošetao centrom Beograda, najavio mogućnost da izbegli Srbi otkupe otete stanove, a od predsednika Tadića dobio ikonu iz Dalja koja je odneta tokom rata Aplauzi Tadiću i Josipoviću Predsednici ...