TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Šešeljeva optužnica sa elementima procesa protiv naroda"

B92 - 01.03.2003

Beograd -- Savezni predsednik i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da bi Vlada Srbije trebalo Haškom tribunalu da pošalje dokaze o zločinima nad srpskim stanovništvom u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, kao i na Kosovu i Metohiji.

Tonković: Spreman sam da svedočim protiv Šešelja

B92 - 28.02.2003

Novi Sad -- Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Bela Tonković izrazio je spremnost da svedoči protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom i dodao da je Tribunalu već dao izjavu tim povodom.

Lider radikala će se braniti sam

B92 - 27.02.2003

Hag -- Haški optuženik Vojislav Šešelj podneo je Haškom tribunalu prvi zvaničan podnesak, pisan svojeručno, u kom je obavestio sud da je odlučio da se sam brani i zatražio da dobija dokumenta na srpskom jeziku, ali i zahtevao da mu bude isplaćeno 438 dolara.

Šešelju nejasne 'točke'

Blic - 27.02.2003

Lider Srpske radilane stranke Vojislav Šešelj pojavio se juče prvi put pred sudijama Haškog tribunala i odbio da se izjasni o optužnici koja ga tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini.

Šešelj danas pred Tribunalom

Blic - 26.02.2003

HAG (FoNet) - Haški sud je saopštio da će se Vojislav Šešelj danas u 13.15 časova prvi put pojaviti pred tribunalom da bi se izjasnio da li se oseća krivim povodom navoda optužnice. Šešelj je stigao u Holandiju i odmah je priveden u zatvorsku jedinicu Haškog suda, pošto je optužen za zločine protiv ...

Šešelj se nije izjasnio o optužnici

B92 - 26.02.2003

Hag -- Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nije u sredu, pred Haškim tribunalom, želeo da se izjasni o navodima optužnice koja ga tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom sukoba u Hrvatskoj i BiH.

Robijaš bez straha

Blic - 25.02.2003

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, otputovao je juče ujutro u Hag da bi se pojavio pred Tribunalom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji. Šešelj je na beogradski aerodrom došao u pratnji porodice i saradnika, ušao je na vrata kojim prolaze svi putnici i prošao uobičajenu kontrolu.

Lider radikala u sredu prvi put pred Tribunalom

B92 - 25.02.2003

Hag -- Prvo pojavljivanje Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom zakazano je za sredu, u 13.15 časova, posle suđenja Slobodanu Miloševiću, javlja dopisniik RTV B92 iz Haga Miloš Milić. Vojislav Šešelj će već u sredu, dva dana nakon dobrovoljne predaje, imati priliku da se zvanično izjasni o ...

Lider radikala stigao u Hag

B92 - 24.02.2003

Beograd -- Haški tribunal zvanično je potvrdio da je Vojislav Šešelj u ponedeljak ujutro oko 9.30 časova stigao u Hag, gde se predao Tribunalu. On je doveden u pritvor bez posebnih mera bezbednosti, u pratnji jednog vozila holandske policije.

Šešelj ispraćen uz pečeno prase

Blic - 24.02.2003

BEOGRAD - Sinoć je na Trgu republike u Beogradu sa početkom u 18 časova održan ispraćajni miting za lidera SRS Vojislav Šešelja, koji bi danas trebalo da otputuje u Hag. Mitingu su prisustvovali Šešeljeva supruga Jadranka i nastariji sin.