TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Presek dugovanja za 10-ak dana

B92 - 28.03.2009

Beograd -- Beograđani mogu za desetak dana očekivati novo obaveštenje sa tačnim iznosom koji bi trebalo da uplate Infostanu, saznaje B92. Posle odluke Gradskog veća Beograda da se građanima otpišu kamate na dugovanja i sudski troškovi zbog neizmirenih obaveza prema Infostanu, smanjili su se i ...

Infostan i ratni zločini

Blic - 28.03.2009

Do sada smo verovali da nikada ne zastareva odgovornost za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. „Infostan” nam predočava da smo bili u zabludi. Da njihova potraživanja takođe ne zastarevaju. Koliko dugo? Sudeći prema računima koji su ovih dana ispostavljeni građanima, deset godina.

Otpisuju i dugove iz devedesetih

Blic - 28.03.2009

Svi Beograđani koji do 30. aprila sklope sa „Infostanom“ Sporazum o izmirenju duga, biće oslobođeni plaćanja 50 odsto zatezne kamate. Oni će imati i mogućnost da svoja dugovanja, umesto u četiri, plaćaju u šest mesečnih rata koje će dospevati poslednjeg dana u mesecu, sve do 30. septembra.

Otpisane kamate i produženi rokovi

Blic - 27.03.2009

Građani koji su sve račune za „Infostan“ platili do kraja prošle godine biće oslobođeni kamata i sudskih troškova odlučilo je juče Gradsko veće. Rok za izmirenje dugova i potpisivanje sporazuma za otplatu dugovanja na rate produžen je do 30.

"Infostan": Uskoro presek dugovanja

B92 - 27.03.2009

Beograd -- Nakon odluke Gradskog veća Beograda o otpisu kamata i sudskih troškova, u “Infostanu” kažu da građani presek dugovanja mogu očekivati za desetak dana. Ispred šaltera “Infostana” nema toliko gužve kao prethodnih dana, kada su se u nekim poslovnicama delili brojevi za čekanje u redu.

Otpis kamate za "Infostan"

B92 - 26.03.2009

Beograd -- Gradsko veće Beograda odlučilo da se onima koji su glavni dug "Infostanu" izmirili ili će ga izmiriti do 30. aprila, otpišu kamate i sudski troškovi. Gradsko veće usvojilo je danas, na predlog gradonačelnika Dragana Đilasa, odluku da se građanima koji su sva svoja dugovanja prema ...

Najveći problem kamate i tužbe

Blic - 25.03.2009

Ni posle nedelju dana od kad su dobili obaveštenja o svojim dugovanjima, Beograđani sa svih opština ne prestaju da “okupiraju” poslovnice “Infostana”. Tokom jučerašnjeg dana “usijali” su se i telefoni Četvrtog opštinskog suda, gde su građani pokušavali da dobiju informaciju da li ih je ovo ...

Greške moraju da se isprave

Blic - 24.03.2009

Dobra ideja da se od višegodišnjih, uglavnom bogatih, dužnika naplate dugovanja za komunalije, a da Beograd od tog novca (175 miliona evra) dobije novi most ili škole, počela je da se pretvara u veliku bruku. Sedam dana od početka akcije ispostavlja se da je ona loše organizovana.

Ko šta krši u slučaju "Infostan"

B92 - 24.03.2009

Beograd -- Gradonačelnik Beograda predložiće da se Beograđanima koji su do 31. decembra 2008. izmirili svoje obaveze prema "Infostanu" otpišu kamate i sudski troškovi. "Mogu da garantujem da se kamate neće plaćati i sve one stvari koje su sporne, rešavaće se u pojedinačnim slučajevima, ukoliko ...

Infostan: Obaveštanja o dugovanju

B92 - 23.03.2009

Beograd -- Infostan je na 199.000 adresa uputio obaveštenje o dugovanju od 1999. do 2008. i tvrde da su ti građani već tuženi iako nisu dobili obaveštenja. Sud to negira. To je na šalterima tog preduzeća stvorilo duge kolone građana.