TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ćate bezbedne, nijedan neće biti otpušten

Kurir - 05.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavljuje ukidanje pojedinih agencija, ali ne i otpuštanja viškova u javnom sektoru - dok kriza traje.

Bez otpuštanja u javnom sektoru?

B92 - 05.08.2012

Beograd -- Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavljuje ukidanje pojedinih agencija, ali ne i otpuštanja viškova u javnom sektoru, bar dok kriza traje.

Ćate bezbedne, nijedan neće biti otpušten

Glas javnosti - 05.08.2012

BEOGRAD - Velika rupa u budžetu primorala Mlađana Dinkića da pokuša da ukine nepotrebne državne agencije, ali da niko iz javnog sektora ne ostane bez posla. Ovaj plan se neće odnositi na zaposlene u privatnom sektoru.

Za sada bez otpuštanja u javnom sektoru

RTS - 05.08.2012

Velika rupa u budžetu primorala Mlađana Dinkića da pokuša da ukine nepotrebne državne agencije, ali da niko iz javnog sektora ne ostane bez posla. Ovaj plan se neće odnositi na zaposlene u privatnom sektoru.

Najveći deficit u istoriji Srbije

E-Novine - 04.08.2012

Budžetski deficit Srbije je sada jedan od najvećih u istoriji zemlje i iznosi oko 2,2 milijarde evra, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Zanatlije ne moraju da drže fiskalne kase i GPRS

ALO - 03.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je juče da će već tokom avgusta biti ukinuta obaveza zanatlija da drže fiskalne kase i GPRS sisteme.

Što Dinkić misli, to Palma govori

Novi Magazin - 03.08.2012

Suštinu novog zakona o Narodnoj banci Srbije, odnosno glavni razlog za njegovo donošenje izrekao je juče u Skupštini Dragan Marković Palma. Glupo je, rekao je otprilike kontroverzni Jagodinac, da pare negde stoje a da ih ne iskoristimo.

Dinkić: Traži se novac za septembarske plate i penzije

Blic - 02.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je dobio potvrdu od direktorke državnog trezora da samo još u avgustu ima novca za isplatu plata i penzija.

Traži se novac za septembarske plate i penzije

Kurir - 02.08.2012

Prva stvar koju sam pitao direktorku trezora bila je: "Imamo li novca za plate i penzije i do kada"? Odgovor je bio: "Uspeli smo da obezbedimo za avgust".

Traži se novac za septembarske plate i penzije

Prva Srpska TV - 02.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je dobio potvrdu od direktorke državnog trezora da samo još u avgustu ima novca za isplatu plata i penzija.

Zanatlijama ukidaju fiskalne kase

S media - 02.08.2012

Zanatlijama ukidaju fiskalne kase Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će vec tokom ovog meseca biti ukinuta obaveza zanatlija da drže fiskalne kase i GPRS sisteme.

Dinkić: Traži se novac za septembarske plate i penzije

Novosti - 02.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je dobio potvrdu od direktorke državnog trezora da samo još u avgustu ima novca za isplatu plata i penzija BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je ...

Budžetski deficit veći od dve milijarde evra!

S media - 02.08.2012

Budžetski deficit veći od dve milijarde evra! Manjak u državnoj kasi dostigao rekordne 2,2 milijarde evra, izjavio Mlađan Dinkić. -Deficit nikada nije bio toliki. To mora da se normalizuje i imam jasan plan kako da to uradimo- kaže Dinkić.

Zanatlije bez kasa, firmarina i muzičkog dinara

Kurir - 02.08.2012

Do kraja avgusta biće obezbeđena finansijaksa podrška preduzetnicima, za održavanje likvidnosti.Kako je objasnio, reč je o kreditima čija bi kamata trebalo da iznosi jedan do dva odsto godišnje, a odobravao bi ih Fond za razvoj BEOGRAD - ...

Dinkić sad ukida fiskalne kase za zanatlije

Mondo - 02.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je danas, da će već tokom ovog meseca biti ukinuta obaveza zanatlija da drže fiskalne kase i GPRS sisteme.

Nikad veći budžetski deficit

Mondo - 02.08.2012

Budžetski deficit Srbije je sada jedan od najvećih u istoriji zemlje i iznosi oko 2,2 milijarde evra, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Deficit budžeta 2,2 milijarde evra

Blic - 02.08.2012

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je deficit državnog budžeta Srbije u ovoj godini dostigao rekordan iznos od 2,2 milijarde evra.

Zanatlijama više ne trebaju kase?

B92 - 02.08.2012

Beograd -- Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će vec tokom ovog meseca biti ukinuta obaveza zanatlija da drže fiskalne kase i GPRS sisteme.

Dinkić ukida obavezne fiskalne kase za zanatlije

Blic - 02.08.2012

Donošenje zakona o zanatstvu, ukidanje obaveze za zanatlije da drže fiskalne kase i GPRS sisteme, ukidanje parafiskalnih nameta kao i ukidanje Zakona o deviznom poslovanju, neki su od prvih koraka kojima novi ministar finansija i privrede ...

Dinkić: Najveći deficit u istoriji

B92 - 02.08.2012

Beograd -- Budžetski deficit Srbije je sada jedan od najvećih u istoriji zemlje i iznosi oko 2,2 milijarde evra, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić ukida fiskalne kase zanatlijama

E-Novine - 02.08.2012

Mlađan Dinkić najavio je da će već tokom avgusta osloboditi zanatlije obaveze da drže fiskalne kase i GPRS sisteme. "Ako tu obavezu nemaju advokati, nema osnova da je imaju i zanatlije", sabrao je dva i dva Dinkić Ipak da se ne bi stekao ...

Budžetski deficit veći od dve milijarde evra

Danas - 02.08.2012

Beograd - U budžetu ima novca za penzije i plate za avgust a radimo na tome da se obezbede isplate za septembar. Toliko je teška situacija. Budžetski deficit je rekordan, više od dve milijarde evra.

Manji porez za male preduzetnike

Novosti - 02.08.2012

Najavljena podrška za 220.000 preduzetničkih radnji koje posluju u Srbiji. Muče ih dugovanja, nelojalna konkurencija, skuplja struja, voda... ZANATLIJE više neće morati da izdaju fiskalne račune, plaćaće porez paušalno, a svi oni koji ...

Dinkić: Budžetski deficit najveći u istoriji

Kurir - 02.08.2012

Ministar finansija rekao da je deficit premašio dve milijarde evra, ako se uključi i novac od 170 miliona evra, koji je "upumpan" u tri državne banke BEOGRAD - Budžetski deficit Srbije je sada jedan od najvećih u istoriji zemlje i iznosi ...

Dinkić: Budžetski deficit najveći u istoriji

Glas javnosti - 02.08.2012

BEOGRAD - Budžetski deficit Srbije je sada jedan od najvećih u istoriji zemlje i iznosi oko 2,2 milijarde evra, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić: Plate i penzije sigurne još samo za avgust

S media - 02.08.2012

Dinkić: Plate i penzije sigurne još samo za avgust Mlađan Dinkić izjavio je da je dobio potvrdu od direktorke državnog trezora da samo još u avgustu ima novca za isplatu plata i penzija.

Deficit budžeta 2,2 milijarde evra

Nadlanu - 02.08.2012

BEOGRAD, 2. avgusta 2012. (Beta) - Ministar finansija i privrede Srbije Mladjan Dinkić izjavio je u četvrtak da je deficit državnog budžeta Srbije u ovoj godini dostigao rekordan iznos od 2,2 milijarde evra.

Dinkić: Obezbedićemo redovnu isplatu penzija i plata

24online - 02.08.2012

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da u budžetu ima novca za penzije i plate za avgust i da se radi na tome da se obezbede isplate za septembar. - Toliko je teška situacija.

Zanatlije oslobođene fiskalnih kasa

Politika - 02.08.2012

Ukidanje kasa ne znači i finansijsku nedisciplinu, rekao ministar Mlađan Dinkić i najavio gašenje muzičkog dinara Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je juče, da će već tokom ovog meseca biti ukinuta obaveza zanatlija da ...

Deficit budžeta 2,2 milijarde evra

Beta - 02.08.2012

Tweet BEOGRAD, 2. avgusta 2012. (Beta) - Ministar finansija i privrede Srbije Mladjan Dinkić izjavio je u četvrtak da je deficit državnog budžeta Srbije u ovoj godini dostigao rekordan iznos od 2,2 milijarde evra.

Najveća budžetska rupa u istoriji!

RTS - 02.08.2012

Manjak u državnoj kasi dostigao rekordnih 2,2 milijarde evra, kaže ministar Mlađan Dinkić. To mora da se normalizuje, imam jasan plan kako da to uradimo, ističe Dinkić.

Ukidanje obaveznih fiskalnih kasa za zanatlije

24online - 02.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je danas, da će već tokom ovog meseca biti ukinuta obaveza zanatlija da drže fiskalne kase i GPRS sisteme.

Bez fiskalnih kasa za zanatlije

RTS - 02.08.2012

Tokom ovog meseca biće ukinuta obaveza zanatlija da imaju fiskalne kase, najavio Mlađan Dinkić. Ministar finansija i privrede najavljuje i da će najkasnije do kraja avgusta biti obezbeđena finansijska podrška preduzetnicima za održavanje ...

Dinkić: Para za plate i penzije ima samo za avgust

Novi Magazin - 02.08.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je dobio potvrdu od direktorke državnog trezora da samo još u avgustu ima novca za isplatu plata i penzija.

Deficit budžeta dostigao rekord od 2,2 milijarde evra

Novi Magazin - 02.08.2012

Beta Deficit državnog budžeta Srbije u ovoj godini dostigao je rekordan iznos od 2,2 milijarde evra, izjavio je danas ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić ukida kase za zanatlije

Novi Magazin - 02.08.2012

Beta Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio da će u avgustu biti ukinute fiskalne kase za zanatlije, a od 1. oktobra biće ukinuti i nepotrebni parafiskalni nameti.

Dinkić: Nema brige, ima para za avgustovske penzije i plate

Vesti Online - 02.08.2012

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da u budžetu ima novca za penzije i plate za avgust i da se radi na tome da se obezbede isplate za septembar. "Toliko je teška situacija.

Dačić sa delegacijom Svetske banke

RTS - 01.08.2012

Sa predstavnicima Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke, danas se sastaje premijer Srbije Ivica Dačić. Premijer Srbije Ivica Dačić razgovaraće sa predstavnicima Evropske investicione banke, Evropske ...

Dinkić ugovorio 400 miliona dolara kredita od SB

ALO - 31.07.2012

Svetska banka spremna je da Srbiji obezbedi 400 miliona dolara direktne budžetske podrške. Reč je o zajmovima sa rokom otplate od 18 godina i periodom počeka od pet do sedam godina, sa kamatnom stopom tek nešto više od jedan odsto.

Dinkić: Nema otpuštanja dok traje kriza

S media - 31.07.2012

Dinkić: Nema otpuštanja dok traje kriza -Neće biti otpuštanja dok traje ekonomska kriza, poručio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i dodao da je povećanje PDV-a poslednja stvar o kojoj će razmišljati kada se iscrpe sve ...

Dačić sa predstavnicima svetskih finansijskih institucija

Blic - 31.07.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić razgovaraće sutra sa predstavnicima Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke. Sa predstavnicima Svetske banke već su razgovarali ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ...

Dinkićeva trka s vremenom

B92 - 31.07.2012

Beograd -- Novom ministru finansija Mlađanu Dinkiću ostalo je svega nekoliko meseci da obezbedi oko 1,8 milijardi evra za pokrivanje minusa u kasi, piše Politika.

Nema otpuštanja dok traje kriza

Mondo - 31.07.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da neće biti otpuštanja dok traje ekonomska kriza. On je, međutim, ukazao da plate sigurno neće moći da rastu brže nego u privatnom sektoru.

Dinkić: Nema otpuštanja dok traje kriza

Prva Srpska TV - 31.07.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da neće biti otpuštanja dok traje ekonomska kriza, ali i ukazao da plate sigurno neće moći da rastu brže nego u privatnom sektoru.

Dinkić: Nema otpuštanja zbog krize

B92 - 31.07.2012

Beograd -- Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da neće biti otpuštanja dok traje ekonomska kriza. Međutim, Dinkić je ukazao i na to da plate sigurno neće moći da rastu brže nego u privatnom sektoru.

Bekuta ih zavadila, a fotelja pomirila!

ALO - 31.07.2012

Ana Bekuta ih je zavadila, Koridor ih je spojio! Naposletku ipak ispada da nema jače ljubavi od političke, pa su se tako i zakleti protivnici Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić bratski izgrlili nasred Skupštine, baš kao što su i bratski ...

Dinkićevi potezi su bili dobri za Srbiju!

ALO - 31.07.2012

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, nije tražio nijedno ministarsko mesto ni u ovoj, kao ni u prethodnoj vladi Srbije, ali ima spreman spisak urgentnih zadataka za kabinet Ivice Dačića.

Dinkić: Nema otpuštanja dok traje kriza

24online - 31.07.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da neće biti otpuštanja dok traje ekonomska kriza, ali i ukazao da plate sigurno neće moći da rastu brže nego u privatnom sektoru.

Dinkić: Dok traje kriza nema otpuštanja

Vesti Online - 31.07.2012

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da dok traje ekonomska kriza neće biti otpuštanja, ali plate sigurno neće moći da rastu brže nego u privatnom sektoru.

Dinkić: Od SB 400 miliona dolara za podršku budžetu

Vesti Online - 31.07.2012

Srbija bi u narednom periodu mogla da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima, izjavio je ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić.

Dinkić: Imamo podršku Svetske banke

Kurir - 30.07.2012

Razgovarali smo o merama koje planiramo da primenimo kako bismo uveli red u finansijskom sektoru i javnim finansijama u celini. Svetska banka je izrazila spremnost da nastavi da pruža podršku Srbiji.

Svetska banka krpi srpski budžet

Mondo - 30.07.2012

Srbija bi mogla da dobije 400 miliona dolara pod izuzetno povoljnim uslovima, rekao posle razgovorima sa predstavnicima Svetske banke ministar Mlađan Dinkić.

Dinkić: Utvdićemo platne razrede za zaposlene u ministarstvima

Blic - 30.07.2012

Pred nama su tri zadatka. Prvi je ukidanje parafiskalnih nameta, čime ćemo rasteretiti privredu, zatim zatvaranje nepotrebnih agencija i utvrđivanje platnih razreda zaposlenih u ministarstvima, najavljuje za „Blic” Mlađan Dinkić, ministar ...

Od Svetske banke kredit 400 miliona dolara

Novosti - 30.07.2012

U narednom periodu Srbija mogla da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške pod izuzetno povoljnim uslovima, sa kamatom jedva većom od jedan odsto - rekao Mlađan Dinkić NOVA vlada je krenula u potragu za kreditima.

Od Svetske banke 400 miliona dolara

Prva Srpska TV - 30.07.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je na današnjem sastanku sa delegacijom Svetske banke u Beogradu predočeno da bi u narednom periodu Srbija mogla da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške pod ...

Dinkić: Od Svetske banke 400 miliona dolara

Novosti - 30.07.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je na današnjem sastanku sa delegacijom Svetske banke da je reč o o zajmovima sa rokom otplate od 18 godina sa kamatnom stopom tek nešto više od jedan odsto BEOGRAD - Ministar ...

Od Svetske banke 400 miliona dolara direktno u budžet - ako se dogovorimo sa MMF-om

Blic - 30.07.2012

Srbija bi u narednom periodu mogla da da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima, izjavio je danas ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić.

Dinkić: Od SB 400 miliona dolara

B92 - 30.07.2012

Beograd -- Srbija bi mogla da da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima, kaže ministar Mlađan Dinkić.

Dinkić: Zadužićemo se kako bismo preživeli

ALO - 30.07.2012

Naša zemlja će se zaduživati po povoljnim uslovima kako bi se obezbedilo preživljavanje države do fiskalne konsolidacije, kaže ministar finansija Mlađan Dinkić.

Dačić razgovara sa sindikatima, Dinkić pregovara o parama

Blic - 30.07.2012

Veliki broj sastanaka i sastavljanje timova čekaju u prvoj nedelji mandata članove nove Vlade Srbije. Već danas u Beograd dolazi italijanski ministar spoljnih poslova Đulijano Terci koji će se sastati sa premijerom Ivicom Dačićem, prvim ...

Dinkić danas pregovara o zajmovima

B92 - 30.07.2012

Beograd -- Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastaje se danas sa delegacijom Svetske banke sa kojom će razgovarati o zajmovima za likvidnost privredi.

Dinkić sa delegacijom Svetske banke

Prva Srpska TV - 30.07.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastaje se danas sa delegacijom Svetske banke koju će predvoditi koordinatorka te međunarodne finansijske institucije za Jugoistočnu Evropu DŽejn Armitidž (Jane Armitage) i šef kancelarije ...

Za podršku budžetu 400 miliona dolara

Nadlanu - 30.07.2012

BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Srbija bi u narednom periodu mogla da da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima, izjavio je u ponedeljak ministar privrede i finansija ...

Dinkić sa predstavnicima Svetske banke

Nadlanu - 30.07.2012

BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Ministar finansija i privrede Srbije Mladjan Dinkić sastaje se u ponedeljak u Beogradu sa delegacijom Svetske banke (SB) koju će predvoditi koordinatorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž ...

Dinkić: Svetska banka će nastaviti da pruža podršku Srbiji

24online - 30.07.2012

Na sastanku ministra finansija i privrede Srbije Mlađana Dinkića sa delegacijom Svetske banke danas je zaključeno da će se nastaviti sa realizacijom projekata koji su započeti uz podršku Svetske banke i da ima mogućnosti i spremnosti za ...

Četiristo miliona dolara za srpski budžet

RTS - 30.07.2012

Srbija bi mogla da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke, rekao ministar finansija Mlađan Dinkić posle sastanka sa delegacijom Svetske banke.

Dinkić sa predstavnicima Svetske banke

Beta - 30.07.2012

Tweet BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Ministar finansija i privrede Srbije Mladjan Dinkić sastaje se u ponedeljak u Beogradu sa delegacijom Svetske banke (SB) koju će predvoditi koordinatorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Džejn ...

Deficit u budžetu bliži se sumi od dve milijarde evra

Politika - 30.07.2012

Mlađan Dinkić moraće da uštedi oko milijardu i da obezbedi još 1,8 milijardi evra novih para Novi ministar finansija Mlađan Dinkić, odmah po dolasku na tu poziciju, već je u žestokoj trci s vremenom.

Za podršku budžetu 400 miliona dolara

Beta - 30.07.2012

Tweet BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Srbija bi u narednom periodu mogla da da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima, izjavio je u ponedeljak ministar privrede i finansija ...

Četristo miliona dolara za srpski budžet

RTS - 30.07.2012

Srbija bi mogla da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke, izjavio ministar finansija Mlađan Dinkić posle sastanka sa delegacijom Svetske banke.

Dinkić: Od Svetske banke 400 miliona dolara budžetske podrške

Politika - 30.07.2012

BEOGRAD – Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je na današnjem sastanku sa delegacijom Svetske banke u Beogradu predočeno da bi u narednom periodu Srbija mogla da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške ...

Dinkić sa delegacijom Svetske banke

RTS - 30.07.2012

Delegacija Svetske banke koju predvode Džejn Armitidž i Lu Brefor razgovaraće u Beogradu s ministrom finasija Mlađanom Dinkićem. Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastaje se sa delegacijom Svetske banke koju će predvoditi ...

Dinkić: Tražićemo 400 miliona od Svetske banke

Novi Magazin - 30.07.2012

Tanjug Srbija bi u narednom periodu mogla da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima, izjavio je danas ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić.

Dinkić: Zadužićemo se da bi država preživela

Vesti Online - 30.07.2012

Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede Srbije, izjavio je za novosadski "Dnevnik", da će se naša zemlja zaduživati po povoljnim uslovima, kako bi se obezbedilo preživljavanje države do fiskalne konsolidacije.

Dinkić: Antikrizne mere u avgustu, rebalans u septembru

Vesti Online - 30.07.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da Ministarstvo u ponedeljak kreće da radi "punom parom" da bi program prvih antikriznih mera krenuo u avgustu, a rebalans državnog budžeta i fiskalna konsolidacija u septembru.

Nema otpuštanja dok traje kriza

Novi Magazin - 30.07.2012

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da dok traje ekonomska kriza neće biti otpuštanja, ali plate sigurno neće moći da rastu brže nego u privatnom sektoru.