TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

BATIC NAJAVIO HAPSENJA

B92 - 15.03.2002

Beograd -- Ministar pravde Srbije Vladan Batic je najavio da ce optuzeni za ratne zlocine koje trazi Haski tribunal biti uhapseni kako bi bili izruceni ovom sudu. On je rekao da hapsenje u sudskom postupku nije drama, vec tehnicko pitanje koje ce obaviti Ministarstvo unutrasnjih poslova.

BATIC: KRAJNJE VREME ZA SAMOSTALNU SRBIJU

B92 - 14.03.2002

Beograd -- Lider Demohriscanske stranke Srbije Vladan Batic je ocenio da je nova zajednica Srbije i Crne Gore "labava unija kakva ne postoji ni u medjunarodnoj teoriji, ni u praksi" i da je "krajnje vreme" da Srbija postane "samostalna drzava".

BATIC: DOS NECE UCESTVOVATI U RADU EKSPERTSKOG TIMA

B92 - 12.03.2002

Beograd -- Republicki ministar pravde Vladan Batic izjavio je u utorak da DOS vise nece ucestvovati u radu ekspertskog tima za izradu Zakona o saradnji s Haskim tribunalom. "Ne radi se o ekspertskoj, vec o politickoj odluci", rekao je Batic. "Nema vise ekspertskih timova.

BATIC: PONASANJE DSS JE VEC VIDJENO

B92 - 11.03.2002

Beograd -- Lider Demohriscanske stranke Srbije Vladan Batic optuzio je DSS da zeli da zadrzi lagodnu poziciju, jer nece da ucestvuje u radu Predsednistva, ali hoce da ostane u koaliciji kao sto je to cinila i u vreme kada je formiran "Depos" i koalicija "Zajedno".