TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

AKTIVISTA OTPORA U NOVOM SADU CEO DAN ZADRZAN U POLICIJI

B92 - 17.05.2000

Aktivista pokreta "Otpor" Vladimir Pavlov pusten je sinoc oko 21 sata iz pritvora u Novom Sadu, a njegovom oslobadjanju prisustvovalo je oko dve hiljade demonstranata. Pavlov je po izlasku iz zgrade gde su smestene sudije za prekrsaje, rekao da je kaznjen zbog "neuredne prijave boravka" i zbog toga ...

Milic: Gutovic supported Milosevic

Blic - 16.05.2000

Belgrade - President of municipal board of Democratic Party of Odzaci Radisa Milic after being taken to the police station said that Milivoje Gutovic, killer of Bosko Perosevic delivered a speech two weeks ago supporting Yugoslav President Milosevic.

“Otpor” negira povezanost sa ubistvom Perosevica

B92 - 16.05.2000

Aktivista "Otpora" iz Novog Sada Stanko Lazendic, za kojim je novosadska policija raspisala poternicu u vezi sa ubistvom visokog funkcionera Socijalisticke partije Srbije Boska Perosevica, izjavio je u utorak da nema nikakve veze s tim atentatom. "Od 14.

Aktivisti "Otpora" apelovali na policiju da deluje u skladu sa zakonom

B92 - 15.05.2000

Aktivista pokreta "Otpor" Ivan Marovic apelovao je u ponedeljak na organe reda da ne nasedaju na neodgovorne i proizvoljne konstrukcije i da ubistvo visokog funkcionera SPS-a Boska Perosevica rese profesionalno i u skladu sa zakonom.

Raspisana poternica za dvojicom clanova "Otpora"

B92 - 15.05.2000

Novosadska policija raspisala je u ponedeljak poternicu za dvojicom clanova pokreta "Otpor" iz Novog Sada u cilju "rasvetljavanja okolnosti" pod kojima je izvrsen atentat na predsednika Izvrsnog veca Vojvodine Boska Perosevica, saopstio je SUP u Novom Sadu.

Vrbaski: Gutovic nije clan SPO-a

B92 - 15.05.2000

Gradonacelnik Novog Sada i predsednik novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove Stevan Vrbaski izjavio je da je definitivno utvrdjeno da Milivoje Gutovic, koji je optuzen za atentat na Boska Perosevica, nije clan SPO, javlja Beta.

Batic: Vlasti guraju zemlju u gradjanski rat

B92 - 15.05.2000

Predsednik Demohriscanske stranke Srbije, Vladan Batic, ocenio je da predstavnici vlasti koji su optuzili "Otpor" i opoziciju za organizovanje i izvodjenje atentata na predsednika pokrajinske vlade Boska Perosevica, guraju zemlju u gradjanski rat.

Novosadjani odali postu Bosku Perosevicu

B92 - 15.05.2000

Kovceg sa telom ubijenog Boska Perosevica postavljen je za mimohod u centralnom holu zgrade vojvodjanske vlade. Pred zgradom Izvrsnog veca Vojvodine cekalo je vise stotina gradjana, od kojih su neki u rukama nosili cvece i vence, da odaju poslednju postu pokojnom Perosevicu.