TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Potvrda dobrih odnosa Kine i SRJ

Blic - 11.01.2002

PEKING (Beta) - Predsednik Jugoslavije Vojislav Koštunica izjavio je novinarima da su demokratske promene u našoj zemlji otvorile mogućnost daljeg razvoja saradnje i odnosa sa svim državama, među kojima odnosima sa Kinom pripada posebno mesto.

Pregovori o dugovima izvan Pariskog kluba

Blic - 11.01.2002

PEKING (Beta) - Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus je, iznoseći utiske o razgovorima sa kineskim privrednicima i finansijskim rukovodiocima, rekao da je najznačajnije bilo mišljenje koje je izneo kineski premijer Džu Džungđi povodom jugoslovenskih dugova.

Kina za celovitu SRJ

Blic - 10.01.2002

PEKING (Beta) - Predsednik SRJ Vojislav Koštunica ocenio je jučerašnje razgovore u Pekingu izuzetno dobrim i prijateljskim i naveo da poseta jugoslovenske delegacije Kini treba da oživi kinesko-jugoslovenske odnose. 'Razgovori koji su juče započeli bili su izuzetno dobri i izuzetno prijateljski', ...

"KINA IMA RAZUMEVANJA ZA SRJ"

B92 - 12.01.2002

Peking -- Jugoslovenska delegacija predvodjena predsednikom Vojislavom Kostunicom koja boravi u zvanicnoj poseti Kini otputovala je u Sangaj. Kostunica je u cetvrtak razgovarao sa premijerom Dzu Zungdijem i predsednikom Kongresa Li Pengom, iz Pekinga javlja specijalni izvestac B92 Jasmina Karanac.

KOSTUNICA U POSETI KINI

B92 - 09.01.2002

Peking -- Kina podrzava i postuje suverenitet i teritorijalni integritet Jugoslavije, apeluje da Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 bude sprovodjena potpuno i iskreno i istice da ce se zaloziti za brzo, pravedno, trajno i mirno resenje problema Kosova i Metohije, jedna je od ...

UN.

B92 - 09.01.2002

Posle razgovora s kineskim predsednikom, Kostunica je rekao da su jugoslovensko-kineski odnosi uvek bili dobri i prijateljski i da dve geografski udaljene zemlje imaju veoma mnogo toga zajednickog. Prema recima Kostunice, njegovi razgovori s Djijangom potvrdili su ono sto je konstanta tih odnosa, ...

KOSTUNICIN INTERVJU KINESKIM LISTOVIMA

B92 - 08.01.2002

Peking -- Vodeci kineski mediji objavili su u utorak intervju koji je jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica dao kineskim dopisnicima iz Beograda pred zvanicnu posetu najmnogoljudnijoj zemlji sveta, najavljenoj za sredu.

JUGOSLOVENSKA DELEGACIJA U KINI

B92 - 07.01.2002

Beograd -- Jugoslovenska delegacija predvodjena Vojislavom Kostunicom, Goranom Svilanovicem i Miroljubom Labusom putuje u utorak u zvanicnu visednevnu posetu Kini, a pored razgovora o jacanju saradnje dve zemlje biti reci i o vracanju duga koji Jugoslavija ima prema Kini.