TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

OTPORASI TRAZE OD MILOSEVICA DA POSTUJE ZAKLETVU I USTAV

B92 - 17.05.2000

Predstavnici odbora opozicionih stranka u Pozarevcu i pokreta "Otpor" zatrazili su od predsednika SRJ Slobodana Milosevica da postuje zakletvu koju je dao pri stupanju na funkciju, da postuje Ustav i zakone Srbije i SRJ i da oslobodi uhapsene aktiviste "Otpora".

Miting: Opozicija porucila da niko nema pravo da pocne gradjanski rat

B92 - 16.05.2000

Pred oko dvadeset hiljada ljudi na beogradskom Trgu republike odrzan je miting najvecih opozicionih partija pod geslom "Stop teroru - za demokratske izbore". U atmosferi dobrog raspolozenja i bez vidnog prisustva policije govorili su predsednici stranaka i koalicija opozicije, kao i predstavnici ...

Pismo porodice Momcila Veljkovica Crvenom krstu

B92 - 16.05.2000

Porodica Momcila Veljkovica, uhapsenog aktiviste pokreta "Otpor" iz Pozarevca, i advokati Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava zatrazili su u utorak od Jugoslovenskog Crvenog krsta da poseti Veljkovica i pruzi njemu i svim ostalim uhapsenim pristalicama "Otpora" svu neophodnu pomoc.

Vrhovni sud bez odgovora na zalbu “Otpora”

B92 - 16.05.2000

Vrhovni sud Srbije jos nije dostavio odluku na zalbu zastupnika dvojice uhapsenih pristalica pokreta "Otpor" iz Pozarevca koji se nalaze u pritvoru, rekao je agenciji Beta advokat Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava Gradimir Nalic.

U Pozarevcu peticija za oslobodjanje Veljkovica i Lukovica

B92 - 16.05.2000

U Pozarevcu je pocelo potpisivanje peticije za oslobadjanje uhapsenih aktivista "Otpora" Momcila Veljkovica koji se nalazi u istraznom zatvoru u Pozarevcu, i Radojka Lukovica koji je u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, javlja Beta.

Pregled stampe

B92 - 15.05.2000

"Vreme", 13. maj pise: Nenad Lj. Stefanovic Sta je Otpor Pesnica u oku rezima "Mi se napajamo represijom rezima, i u svim gradovima gde su hapsili nase ljude pokret je ubrzano rastao jer su se javljali novi ljudi, ponekad i penzioneri, spremni da nastave sa otporom", kaze za "Vreme" Ivan Marovic, ...