TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Poginulo deset Palestinaca

B92 - 03.10.2004

Gaza -- Najmanje deset Palestinaca poginulo je u noći između subote i nedelje u operacijama izraelske vojske u Gazi.Izraelska vojska ubila je trojicu pripadnika Islamskog džihada dok su postavljali eksploziv u severnoj Gazi. Najmanje pet Palestinaca ubijeno je u dva vazdušna napada, a dvoje ...

Vanredno stanje zbog Gaze

B92 - 02.10.2004

Gaza -- Palestinska Vlada proglasila je vanredno stanje na svojim teritorijama zbog operacija izraelske vojske u Gazi. U saopštenju palestinskog kabineta poziva se međunarodna zajednica da interveniše i traži se humanitarna pomoć za stanovništvo Gaze.

Osam Palestinaca poginulo

B92 - 02.10.2004

Gaza -- Najamanje osam Palestinaca poginulo je u subotu ujutru u različitim incidentima u Gazi i Izraelu. Izraelski vojnici ubili su četiri naoružana Palestinca koji su uspeli da uđu u Izrael iz Gaze. Ekstremisti su se prebacili na teritoriju Izraela uz pomoć guste magle.

Šaron odobrio vojnu ofanzivu u Gazi

B92 - 01.10.2004

Jerusalim -- Izraelski premijer Arijel Šaron odobrio je pokretanje obimne vojne ofanzive na severu pojasa Gaze. Cilj ove ofanzive je sprečavanje raketnih napada palestinskih ekstremista, javio je u četvrtak uveče Vojni radio.

Devet poginulih u pojasu Gaze

B92 - 30.09.2004

Gaza -- Dva deteta su poginula u izraelskom gradu Sderot u sredu uveče od rakete ispaljena iz oblasti Gaze.Dva deteta, stara dve i četiri godine, igrala su se u dvorištu jedne kuće kada je palestinska raketa "Kasam" pala blizu njih. Tom prilikom povređeno je najmanje 19 osoba.

Poginula četiri Palestinca

B92 - 29.09.2004

Gaza -- Četiri Palestinca su poginula u sredu u četiri odvojena incidenta u Gazi i na Zapadnoj obali.Jedan četrnaestogodišnji dečak je poginuo blizu izbegličkog kampa Džabalija na severu Gaze. Prema palestinskim izvorima, još desetak mladih Palestinaca od 12 do 21 godine, koji su gađali kamenjem ...

Ubijen Palestinac

B92 - 28.09.2004

Dženin -- Izraelska vojska je u utorak rano ujutro ubila jednog mentalno obolelog Palestinca blizu Dženina na Zapadnoj obali. Palestinac je lutao po mraku, po teritoriji zabranjenoj za Palestince, kada su ga izraelski vojnici spazili i pucali na njega.

Pušten novinar CNN-a otet u Gazi

B92 - 28.09.2004

Gaza -- Arapsko-izraelski novinar CNN-a, koga je u pojasu Gaze otela naoružana grupa ljudi, u utorak je pušten na slobodu. Šef palestinske policije, general Saeb Al-Adžez potvrdio je agenciji Frans pres da je novinar Rijad Ali predat palestinskim snagama reda i "da je sada slobodan čovek".

Vojska Izraela ubila dva Palestinca

B92 - 27.09.2004

Gaza -- Izraelska vojska ubila je dva Palestinca u ponedeljak ujutro u Gazi. Dva Palestinca su, prema vojnim izvorima, pokušala da postave eksploziv u blizini zaštitne ograde oko Gaze. Izraelski vojnici su ih spazili i pucali.

U pojasu Gaze otet producent CNN-a

B92 - 27.09.2004

Atlanta -- Naoružani otmičari kidnapovali su u ponedeljak arapsko-izraelskog producenta televizije Si-En-En, potvrdila je ta televizija. Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za otmicu i ne zna se da li su producenta Rijada Alija, oteli pobunjenici ili pripadnici palestinskih bezbednosnih snaga.