TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ljajić: napravljeni značajni pomaci u saradnji sa Hagom

Kurir - 10.10.2010

NOVI SAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je Srbija učinila mnogo da poboljša saradnju s Haškim tribunalom i da je dato praktično sve što je traženo od dokumentacije.

Bramerc: Očekujemo više od Srbije

Kurir - 10.10.2010

BEČ - Glavni tužilac haškog suda Serž Bramerc izjavio je da očekuje više od Srbije u potrazi za preostala dva begunca - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. - Očekujemo više od Srbije.

Ljajić: Srbija je dovoljno kažnjena

B92 - 10.10.2010

Novi Sad -- Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da je,zbog nerešenog haškog pitanja, Srbija već dovoljno kažnjena na putu ka EU.

Čekajući Mladića i pregovore sa Prištinom

DW - 10.10.2010

Presek stanja srpskog puta ka Evropskoj uniji mogao bi se sažeti u dve rečenice: za siguran dalji napredak je potrebno hapšenje Mladića. Priznavanje Kosova nije uslov, ali napredak u pregovorima ne bi bio na odmet. Kada 25.

Ljajić: Srbija je već dovoljno kažnjena

Politika - 10.10.2010

NOVI SAD – Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da je, zbog nerešenog haškog pitanja, Srbija već dovoljno kažnjena na putu ka EU i naglasio da je insistiranje na nastavku takvog ...

Ljajić: Još samo da odem u Hag mesto Mladića

Mondo - 10.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je Srbija učinila mnogo da poboljša saradnju s Haškim tribunalom i da je dato praktično sve što je traženo od dokumentacije.

Ljajić: Značajni pomaci u saradnji s Hagom

EMG - 10.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio da je Srbija učinila mnogo da poboljša saradnju s Haškim tribunalom i da je dato praktično sve što je traženo od dokumentacije.

LJajić: Srbija je već dovoljno kažnjena

S media - 10.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim LJajić izjavio je danas da je, zbog nerešenog haškog pitanja, Srbija već dovoljno kažnjena na putu ka EU i naglasio da je insistiranje na nastavku takvog kažnjavanja ...

Ljajić: Srbija je već dovoljno kažnjena

Vesti Online - 10.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je, zbog nerešenog haškog pitanja, Srbija već dovoljno kažnjena na putu ka EU i naglasio da je insistiranje na nastavku takvog kažnjavanja "apsolutno ...

Bramerc: Očekujemo više od Srbije

Blic - 09.10.2010

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc izjavio je da očekuje više od Srbije u potrazi za preostala dva begunca - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. "Očekujemo više od Srbije.

Čeka se Holandija - preko Brisela i Vašingtona

Politika - 09.10.2010

Do razmatranja srpske kandidature za EU ostalo je 15 dana, a sudeći po izjavama evropskih i američkih zvaničnika i diplomata, uspeh će zavisiti od toga da li će uticajne evropske sile i SAD uspeti da ubede Holandiju da podrži Beograd, mada ...

Čekajući Holandiju

RTS - 09.10.2010

Do razmatranja kandidature Srbije za članstvo u EU ostale su još dve nedelje, a sudeći po izjavama evropskih i američkih zvaničnika uspeh će zavisiti od toga da li će uticajne sile uspeti da ubede Holandiju da podrži Beograd.

Holandija u sredu o kandidaturi Srbije

Vesti Online - 09.10.2010

Holandska vlada i parlament bi o pitanju srpske kandidature trebalo, po dnevnom redu, da razgovaraju u sredu popodne, izjavio je portparol holandskog Ministarstva spoljnih poslova Bart Rijs.

Bramerc: Srbija jedno priča, drugo radi

Vesti Online - 09.10.2010

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc izjavio je da očekuje više od Srbije u potrazi za preostala dva begunca - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. "Očekujemo više od Srbije.

Bramerc: Očekujemo više od Srbije

Mondo - 09.10.2010

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc izjavio je da očekuje više od Srbije u potrazi za preostala dva begunca - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. "Očekujemo više od Srbije.

Preko Brisela i Vašingtona do Holandije

S media - 09.10.2010

Do razmatranja srpske kandidature za EU ostalo je 15 dana. Prema izjavama političara, čini se da uspeh Srbije zavisi od toga hoće li uticajne svetske sile da ubede Holandiju da podrži Beograd.

Miki Maus protiv Holandije

E-Novine - 09.10.2010

U situaciji kada su 26 države članice EU spremne da Srbiji još jednom progledaju kroz prste, iz prestonice Holandije stižu čvrsta uveravanja da ta zemlja neće promeniti svoj stav da se do ostvarenja pune saradnje Beograda sa Haškim ...

Štefan file u poseti Bosni i Hercegovini

Kurir - 08.10.2010

SARAJEVO - Evropski komesar za proširenje Evropske unije Štefan File doputovao je sinoć u BiH. File će danas u odvojenim susretima u Sarajevu razgovarati s liderima političkih stranaka u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, kao i sa ...

Male nade da će Holandija popustiti

B92 - 09.10.2010

Beograd -- Holandska vlada i parlament bi o pitanju srpske kandidature za članstvo u EU trebalo da razgovaraju u sredu - šanse nepovoljne, pišu "Novosti" i "Danas".

Prilika za povratak BiH na put ka EU

Politika - 08.10.2010

Evropska unija očekuje od vlasti u Bosni i Hercegovini „stvaranje funkcionalne i efikasne države koja će govoriti jednim glasom” Od našeg dopisnika Sarajevo, 8.

Štefan File: SDP BiH mora da predvodi vlast na nivou BiH!

Press - 08.10.2010

Evropski komesar za proširenje Štefan File preneo je sagovornicima iz BiH nalog Brisela da se brzo formiraju organi vlasti na nivou BiH i da u vladajućoj većini mora da bude najjača stranka iz Federacije BiH Lagumdžijin SDP BiH! Ispostavio ...

Štefan File u poseti Bosni i Hercegovini

R.S.Evropa - 08.10.2010

Evropski komesar za proširenje Evropske unije Štefan File doputovao je sinoć u BiH. File će danas u odvojenim susretima u Sarajevu razgovarati s liderima političkih stranaka u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, kao i sa članovima ...

File: EU hoće BiH sa jednim glasom

R.S.Evropa - 08.10.2010

Prvi korak koji EU očekuje od vlasti u BiH jeste "stvaranje funkcionalne i efikasne države, koja ce govoriti jednim glasom", izjavio je danas u Sarajevu evropski komesar za proširenje Štefan File.

File razgovarao sa liderima stranaka u BiH

S media - 08.10.2010

Komesar za proširenje EU Štefan File, koji boravi u dvodnevnoj poseti BiH, razgovarao je danas u Sarajevu sa liderima većine političkih stranaka u toj državi.

Beograd optužuje Bramerca za politiziranje

R.S.Evropa - 08.10.2010

Kakve su šanse da Srbija 25 oktobra na Savetu ministara dobije zeleno svetlo za kandidaturu u članstvo EU? Koliko Bramercove ocene o saradnji Beograda sa Haškim sudom koje sadrže ozbiljne kritike na operativni deo potrage za beguncima, ...

Ferhagen i Vilders odlučuju o Srbiji

Danas - 08.10.2010

Hag, Beograd - Saglasnost Gerta Vildersa, ultradesničarskog političara koji će podržavati manjinsku vladu novog premijera Marka Rutea, biće neophodna kako bi Holandija donela odluku o podršci kandidaturi Srbije za članstvo u EU, odnosno ...

Male nade da Hag poklekne

Novosti - 08.10.2010

Uprkos ubeđivanju, neizvesnost oko prosleđivanja srpske kandidature 25. oktobra i dalje traje. Holandija nezadovoljna onim što kaže Bramerc. Belgija: Pitanje ostaje na dnevnom redu, ali neće biti lako HOLANDIJA je neumoljiva.

Male nade da Hag poklekne

S media - 08.10.2010

Uprkos ubeđivanju, neizvesnost oko prosleđivanja srpske kandidature 25. oktobra i dalje traje. Holandija nezadovoljna onim što kaže Bramerc. Belgija: Pitanje ostaje na dnevnom redu, ali neće biti lako. Holandija je neumoljiva.

Štefan File branio, a Serž Bramerc kritikovao Srbiju

Blic - 07.10.2010

Holandija će definitivnu odluku o sudbini zahteva Srbije za kandidaturu doneti sledeće srede, 13. oktobra, saznaje „Blic“. Ono što se moglo juče saznati u Hagu, izlaganje glavnog haškog tužioca Serža Bramerca da „uslovljavanje i pritisak“ ...

File: prihvatiti kandidaturu Srbije, HAG ostaje uslov

Kurir - 07.10.2010

HAG - Komesar za proširenje EU Štefan File založio se u holandskom parlamentu za prihvatanje kandidature Srbije za članstvo u Uniji, naglašavajući da puna saradnja s Haškim tribunalom ostaje ključni uslov za dalju integraciju Srbije.

Holandija: Pritisak nije moguć

B92 - 07.10.2010

Beograd, Hag, Prag -- Evropski komesar Štefan File predložio holandskom parlamentu da podrži kandidaturu Srbije za EU, koji odgovara da nije moguće vršiti pritisak.

HOLANDIJA će postupati po bramercovim ocenama

Kurir - 07.10.2010

PRAG - Holandski parlamentarac Han ten Broke, izjavio je da će na stav te zemlje da li će dati "zeleno svetlo" za sledeći korak Srbije na putu ka Evropskoj Uniji (EU) uticati poslednja ocena saradnje Srbije sa Haškim tribunalom koju je ...

Hapšenje Mladića, pa kandidatura

DW - 07.10.2010

U obraćanju holandskim parlamentarcima (6.10.) glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i komesar za proširenje EU Štefan File saglasili se da je prioritet hapšenje Mladića i Hadžića.

Štefan File u poseti BiH

B92 - 07.10.2010

Sarajevo -- U dvodnevnu posetu BiH danas će doputovati evropski komesar za proširenje Štefan File, kako bi preneo evropsku poruku o neophodnosti reformi u toj zemlji.

Komesar za proširenje EU u poseti bih

Kurir - 07.10.2010

BANJALUKA - Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File boraviće danas i sutra u BiH, gde će se sastati sa članovima Predsedništva BiH i imati političke konsultacije sa liderima političkih stranaka.

Ljajić: Bramerc se bavi politikom

Politika - 07.10.2010

BEOGRAD – Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da istupanje glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca pred holandskim parlamentarcima predstavlja „iskakanje na politički teren”.

Bramercovo "političko iskakanje"

RTS - 07.10.2010

Istupanje glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca predstavlja iskakanje na politički teren, ocenio Rasim Ljajić. Bramerc, pred poslanicima holandskog parlamenta, ponovio da "uslovljavanje i pritisak" na Srbiju ostaju ključni za ...

Ljajić: Bramerc se bavi politikom

Blic - 07.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da istupanje glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca pred holandskim parlamentarcima predstavlja "iskakanje na politički teren".

Ljajić: bramercovo iskakanje na politički teren

Kurir - 07.10.2010

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić ocenjuje da je jučerašnje obraćanje tužioca Serža Bramerca u holandskom parlamentu iskakanje na politički teren.

Balkan gril u Hagu

Politika - 07.10.2010

Poslanici pokazali više sluha za reči glavnog tužioca Bramerca nego evropskog komesara Filea. – Demohrišćani, liberali, zeleni i Partija slobode insistiraju da se uhapse Ratko Mladić i Goran Hadžić Od našeg specijalnog izveštača Hag – Trg ...

Bramerc za uslovljavanje i pritisak na Srbiju

Glas javnosti - 07.10.2010

HAG - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ponovio je pred poslanicima holandskog parlamenta da "uslovljavanje i pritisak" ostaju ključni za hapšenje optuženih begunaca, a naročito Ratka Mladića.

Komesar za proširenje EU Štefan File u posjeti BiH

R.S.Evropa - 07.10.2010

Komesar za proširenje EU Štefan File danas započinje dvodnevnu posjetu BiH u okviru koje će se sastati članovima Predsjedništva BiH, te održati političke konsultacije na visokoj razini sa liderima političkih stranaka u BiH.

Holandija sluša Bramerca

S media - 07.10.2010

"Zeleno svetlo" za sledeći korak Srbije na putu ka Evropskoj Uniji zavisiće od izveštaja Serža Bramerca o njenoj saradnji sa Haškim tribunalom, izjavio holandski parlamentarac Han ten Broke.

Holandski parlament protiv napretka bez hapšenja Mladića

EMG - 07.10.2010

Poslanici koalicionih partnera u budućoj holandskoj vladi saglasili se da uslov za dalju integraciju Srbije u Evropsku uniju mora biti puna saradnja Beograda s Haškim tribunalom.

Srbija između podrške i politike pritisaka

R.S.Evropa - 07.10.2010

Holandija će definitivnu odluku o sudbini zahteva Srbije za kandidaturu doneti sledeće srede, 13. oktobra, prenose beogradski mediji. U obraćanju holandskim parlamentarcima (6.10.

Ljajić optužio Bramerca za bavljenje politikom

R.S.Evropa - 07.10.2010

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da istupanje glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca pred holandskim parlamentarcima predstavlja "iskakanje na politički teren".

Ljajić: Bramerc se bavi politikom

S media - 07.10.2010

Serž Bramerc "iskočio na politički teren", izjavio ministar Rasim Ljajić. Država će nastaviti aktivnosti i saradnju sa tribunalom u svim svojim segmentima dodao je ministar.

Ljajić: Bramerc se bavi politikom

Mondo - 07.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da istupanje glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca pred holandskim parlamentarcima predstavlja "iskakanje na politički teren".

Ljajić: Bramerc iskočio na politički teren

EMG - 07.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je danas da nastup glavnog tužioca tog suda Serža Bramerca pred holandskim parlamentom predstavlja "iskakanje na politički teren".

Ljajić: Šta još hoćeš Serž?!

Vesti Online - 07.10.2010

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da bi želeo da zna koje su konkretne zamerke glavnog tužioca haškog tribunala Serža Bramerza na saradnju Srbije sa tim sudom, osim činjenice koje ...

Holanđani će slušati Klintonovu

Danas - 07.10.2010

Hag, Beograd - Holandski parlament i vlada trebalo bi da 13. oktobra zauzmu stav prema srpskoj kandidaturi za članstvo u EU, jer je za taj dan u Donjem domu tamošnje skupštine zakazana rasprava o Srbiji na koju su pozvani premijer i ...

Mreža pomagača sve manja

S media - 07.10.2010

Šef Nacionalne kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da sve ono što su nadležni u Srbiji do sada radili na hapšenju Ratka Mladića ukazuje da je mreža pomagača tog haškog optuženika svedena na minimum.

Beograd iznenađen "političkim pritiskom"

R.S.Evropa - 07.10.2010

Najnovije primedbe iz Haga da postoje „prepreke na operativnom nivou“ u hapšenju haških optuženika, koje praktično znače da nešto ne štima u potrazi za optuženikom za genocid Ratkom Mladićem i optuženikom za ratne zločine Goranom Hadžićem ...

Brisel očekuje da će Holandija dati pristanak za kandidaturu Srbije

Blic - 06.10.2010

Holandija bi već danas mogla da zauzme stav da li će 25. oktobra glasati u prilog zahteva Srbije za kandidaturu u EU. Dobro upućeni diplomata u Briselu kaže za „Blic” da čak i ukoliko se dogodi „da se ne postigne pozitivna atmosfera”, ...

Bramerc i File o Srbiji

RTS - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i evropski komesar za proširenje Štefan File izvestiće poslanike Donjeg doma holandskog parlamenta za evropske poslove o saradnji Srbije sa Haškim tužilaštvom i perspektivi približavanja Uniji.

Bramerc i File danas o Srbiji sa holandskim poslanicima

Blic - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i evropski komesar za proširenje Štefan File govoriće danas posle podne o Srbiji pred Odborom donjeg doma holandskog parlamenta za evropske poslove.

File i Bramerc danas podnose izveštaj o Srbiji

Kurir - 06.10.2010

HAG- Haški tužilac Serž Bramerc i komesar za proširenje EU Štefan File govoriće danas pred odborom za evropske poslove donjeg doma holandskog parlamenta o Srbiji.

Bramerc: Uslovljavanje i pritisak ključni za hapšenja

Politika - 06.10.2010

HAG – Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ponovio je pred poslanicima holandskog parlamenta da „uslovljavanje i pritisak” ostaju ključni za hapšenje optuženih begunaca, a naročito Ratka Mladića.

Hapšenje Mladića i dalje prioritet

RTS - 06.10.2010

U Srbiji ima političke volje za hapšenje Mladića i Hadžića, ali prepreke postoje na operativnom nivou, jer begunci imaju "mreže za podršku", rekao pred poslanicima holandskog parlamenta haški tužilac Serž Bramerc.

Bramerc: Ostaje problem hapšenja Mladića

Blic - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc rekao je u holandskom parlamentu da se od njegovog dolaska na ovu dužnost saradnja Srbije s Tribunalom znatno promenila nabolje, ali da hapšenje Ratka Mladića ostaje problem.

Bramerc: uslovljavanje i pritisak ključni za hapšenja Mladića

Kurir - 06.10.2010

HAG - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ponovio je danas pred poslanicima holandskog parlamenta da "uslovljavanje i pritisak" ostaju ključni za hapšenje optuženih begunaca, a naročito Ratka Mladića.

File: Holandski parlamentarci da podrže kandidaturu Srbije

Blic - 06.10.2010

Evropski komesar za proširenje Štefan File založio se danas za to da holandski parlamentarci podrže prosleđivanje srpske kandidature Evropskoj komisiji, ističući da time ni na koji način neće biti ugrožena mogućnost uslovljavanja Srbije ...

File: Holandija da podrži Srbiju

B92 - 06.10.2010

Hag -- Evropski komesar za proširenje Štefan File predložio je Holandiji da podrži prosleđivanje kandidature Srbije Evropskoj komisiji. Komesar File je istakao da time ni na koji način neće biti ugrožena mogućnost uslovljavanja Srbije ...

Vukčević: Begunci su prioritet

B92 - 06.10.2010

Beograd -- Tužilac Vladimir Vukčević kaže da je hapšenje preostalih haških optuženika prioritet, ali da je hapšenje izuzetno teško s obzirom na mreže podrške koje imaju.

Bramerc i File različito o Srbiji

Politika - 06.10.2010

File: Ministri spoljnih poslova EU procenili da je još u septembru bilo vreme za prosleđivanje kandidature Beograda EK Bramerc: Uslovljavanje je važno i dosad se pokazalo uspešnim Od našeg specijalnog izveštača Hag, 6.

Bramerc: Usloviti Srbiju da bi uhapsila Mladića

Press - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je juče u holandskom parlamentu da „uslovljavanje i pritisak" na Srbiju ostaju ključni za hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića! U govoru pred holandskim Odborom za evropske poslove, ...

Bramerc i File danas o Srbiji sa holandskim poslanicima

R.S.Evropa - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc (Serge Brammertz) i evropski komesar za proširenje Štefan File (Stefan Fulle) govoriće danas popodne o Srbiji pred Odborom donjeg doma holandskog parlamenta za evropske poslove.

Bramerc i File o Srbiji sa holandskim poslanicima

Beta - 06.10.2010

HAG, 6. oktobra 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i evropski komesar za proširenje Štefan File govoriće u sredu posle podne o Srbiji pred Odborom donjeg doma holandskog parlamenta za evropske poslove.

Uslovljavanje Srbije i pritisak ključni za hapšenja

Beta - 06.10.2010

HAG, 6. oktobra 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ponovio je u sredu pred poslanicima holandskog parlamenta da "uslovljavanje i pritisak" ostaju ključni za hapšenje optuženih begunaca, a naročito Ratka Mladića.

Bramerc: Uslovljavanje i pritisak ključni za hapšenja

EMG - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ponovio je danas pred poslanicima holandskog parlamenta da "uslovljavanje i pritisak" ostaju ključni za hapšenje optuženih begunaca, a naročito Ratka Mladića.

Bramerc: Mladić je u Srbiji

Mondo - 06.10.2010

Ratko Mladić u Srbiji ima dobru mrežu podrške i ne bi rizikovao da je napusti, uveren je glavni tužilac Haškog tribunala. "Nije na meni da predlažem pritisak političarima, ali je do sada dobro delovao na Srbiju", kaže tužilac.

BRAMERC: Ostaje problem hapšenja Mladića

Danas - 06.10.2010

Hag - Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc rekao je u holandskom parlamentu da se od njegovog dolaska na ovu dužnost saradnja Srbije s Tribunalom znatno promenila nabolje, ali da hapšenje Ratka Mladića ostaje problem.

Mladić je živ i krije se u Srbiji!

Vesti Online - 06.10.2010

Ratko Mladić u Srbiji ima dobru mrežu podrške i ne bi rizikovao da je napusti, uveren je glavni tužilac Haškog tribunala, Serž Bramerc. "Nije na meni da predlažem pritisak političarima, ali je do sada dobro delovao na Srbiju", kaže tužilac.

Bramerc: Mladić ostaje problem

Novosti - 06.10.2010

Iako zadovoljan saradnjom sa Srbijom, Bramerc je napomenuo da stvari u poslednjih šest meseci malo posustaju i da problem ostaje Mladić HAG - Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc rekao je u holandskom parlamentu da se od njegovog ...

Bramerc o saradnji Srbije sa Tribunalom

R.S.Evropa - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da sa Srbijom nema problema u dnevnoj saradnji, ali problem predstavlja hapšenje preostala dva haška bjegunca - Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Bramerc ponovo kritikovao Srbiju

Danas - 06.10.2010

Hag, Beograd - Glavni haški tužilac Serž Bramerc i komesar EU za proširenje Štefan File juče su pred Odborom za evropske poslove holandskog parlamenta govorili o saradnji Srbije s Tribunalom, odnosno o njenim evropskim integracijama.

Hapsenje Mladića i Hadžića je prioritet Srbije

S media - 06.10.2010

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da hapšenje preostale dvojice haških optuženika predstavlja prioritet Srbije, ali da je njihovo hvatanje izuzetno teško s obzirom na mreže podrške koje imaju.

Prihvatiti kandidaturu Srbije, Tribunal ostaje uslov

Beta - 06.10.2010

HAG, 6. oktobra 2010. (Beta) - Komesar za proširenje EU Štefan File založio se u sredu u holandskom parlamentu za prihvatanje kandidature Srbije za članstvo u Uniji, naglašavajući da puna saradnja s Haškim tribunalom ostaje ključni uslov ...

File: Holandija da podrži srpsku kandidaturu

Mondo - 06.10.2010

Evropski komesar za proširenje založio se za to da holandski parlamentarci podrže prosleđivanje srpske kandidature Evropskoj komisiji, ističući da time ni na koji način neće biti ugrožena mogućnost uslovljavanja Srbije saradnjom s ...

File: Holandija da podrži Srbiju

S media - 06.10.2010

Evropski komesar za proširenje Štefan File založio se da holandski parlamentarci podrže prosledjivanje srpske kandidature Evropskoj komisiji."Uslovljavanje i pritisak" ostaju ključni za hapšenje Ratka Mladića, poručio Serž Bramerc.

File: Prihvatiti kandidaturu Srbije, Tribunal ostaje uslov

R.S.Evropa - 06.10.2010

Komesar za proširenje EU Štefan File založio se danas u holandskom parlamentu za prihvatanje kandidature Srbije za članstvo u Uniji, naglašavajući da puna saradnja s Haškim tribunalom ostaje ključni uslov za dalju integraciju Srbije.

Holandski poslanici protiv napretka Srbije bez hapšenja Mladića

R.S.Evropa - 06.10.2010

Poslanici koalicionih partnera u budućoj holandskoj vladi složili su se danas da uslov za dalju integraciju Srbije u Evropsku uniju mora biti puna saradnja Beograda s Haškim tribunalom.

Holandski poslanici protiv kandidature Srbije

E-Novine - 06.10.2010

Skeptičnim holandskim poslanicima evropski komesar za proširenje poručio da je prihvatanje kandidature Srbije za članstvo u EU samo "tehničko pitanje" i da će u procesu koji će uslediti imati "više od 100 prilika" da provere da li Srbija ...

File: Holandijo, podrži Srbiju

Vesti Online - 06.10.2010

Evropski komesar za proširenje Štefan File založio se danas za to da holandski parlamentarci podrže prosleđivanje srpske kandidature Evropskoj komisiji, ističući da time ni na koji način neće biti ugrožena mogućnost uslovljavanja Srbije ...

Holandija odlučuje o srpskoj kandidaturi

Danas - 05.10.2010

Beograd - Očekujem da će holandski parlamentarci iskreno i pošteno biti informisani o saradnji Srbije s Haškim tribunalom, kaže za Danas Milica Delević, direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije, povodom današnjeg obraćanja ...

Bramerc i File u parlamentu Holandije

Politika - 04.10.2010

Nasuprot željama EK i većine članica EU, Holanđani insistiraju da se o kandidaturi Srbije razgovara tek u decembru posle redovnog polugodišnjeg izveštaja koji Bramerc podnosi u UN Od našeg stalnog dopisnika Brisel – Serž Bramerc, glavni ...

Bramerc i File pred holandskim poslanicima o Srbiji

S media - 04.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i komesar za proširenje Evropske unije Štefan File govoriće u sredu, 6. oktobra, o Srbiji pred Odborom za evropske poslove donjeg doma holandskog parlamenta.

Bramerc i File danas o Srbiji s holandskim poslanicima

EMG - 06.10.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i komesar Evropske unije za proširenje Štefan File govoriće danas o Srbiji pred Odborom Donjeg doma holandskog parlamenta za evropske poslove.