TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Studenti treću noć na fakultetu

Blic - 10.11.2005

Uprava Filološkog fakulteta je juče održala sastanak sa šefovima katedri studenata koji štrajkuju glađu, ali je odlučeno samo da se u ponedeljak u 12 sati održi sastanak sa šefovima svih katedri fakulteta. Skoro 200 studenata sa katedri za srpski jezik i književnost okupilo se ponovo juče u Sali ...

Studenti i dalje gladuju

Blic - 09.11.2005

'Zar vam nije sumnjivo što samo četiri studenta polože engleski jezik!' 'Zašto ne promenite način polaganja ispita?!' 'Samo vam je bitno da nam uzmete pare!' 'Jesmo li mi tu zbog vas ili vi zbog nas' - orilo se preksinoć hodnikom Filološkog fakulteta.

Studenti štrajkuju gladju

Blic - 08.11.2005

Dvadesetak studenata Filološkog fakulteta, nezadovoljnih uslovima upisa četvrte godine, počelo je juče u najvećoj sali fakulteta štrajk glađu do ispunjenja njihovih zahteva. Problem je, kako tvrde studenti, nastao zbog odluke Naučno-nastavnog veća da ne odobri upis četvrte godine bez položenog ...

Studirati u Kosovskoj Mitrovici

B92 - 08.11.2005

Kosovska Mitrovica -- Prištinski univerzitet svakodnevno deli sudbinu grada u koji je premešten: više časova bez električne energije, vode i grejanja. Univerzitet u Prištini, kao i većina institucija, nakon rata na prostorima Kosova 1999. godine, morao je da bude premešten.

Štrajk glađu na Filološkom

B92 - 08.11.2005

Beograd -- Zahtev studenata štrajkača je pravo upisa četvrte godine studija, bez položenog izbornog stranog jezika. Studenti Filološkog fakulteta od juče, tačno u podne, štrajkuju glađu. Baza protesta je amfiteatar, gde su mnogi od njih proveli prethodnu noć.