TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pa ti dođi juče

Blic - 17.06.2005

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte rekla je da je srpski premijer Vojislav Koštunica na njeno pitanje kada će predati Ratka Mladića Haškom tribunalu rekao - 'juče'. Koristiću se analogijom i jednim vicom. Priđe čovek tipu koji prodaje devize i pita ga pošto evro. Ovaj mu kaže - 83.

Del Ponte: Jasan znak da će hapsiti

B92 - 15.06.2005

Vašington -- Karla del Ponte kaže da je Vojislav Koštunica na njeno pitanje kada će predati Ratka Mladića Tribunalu odgovorio: „Juče“. Govoreći na vašingtonskom Institutu za mir Del Ponte je ocenila da je to jasan znak da su vlasti u Srbiji prihvatile obavezu.

Hag radi dok su optuženi na slobodi

B92 - 14.06.2005

Njujork, Hag -- Predsednik Haškog tribunala ponovio je da taj sud ne sme završiti s radom pre nego što pred njega budu izvedeni svi optuženi. Teodor Meron je to rekao pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija gde je, zajedno s glavnom tužiteljkom Haškog tribunala Karlom del Ponte, predstavio ...

Hag bez Mladića ne zatvara vrata

Blic - 14.06.2005

Haški tribunal neće zatvoriti vrata dok trojica najtraženijih optuženika - Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Ante Gotovina ne budu u pritvoru, poručili su predsednik Haškog tribunala Teodor Meron i glavna tužiteljka Karla del Ponte u izveštaju pripremljenom za sednicu Saveta bezbednosti UN.

SB UN: Ko sarađuje s Tribunalom

B92 - 13.06.2005

Njujork, Beograd -- U Njujorku se održava sednica SB UN na kojoj će biti predstavljen izveštaj o saradnji zemalja SFRJ s Hagom. Stavove Srbije braniće ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar, a kako je saopšteno iz Ministarstva Lončar će stavove o saradnji s Tribunalom izneti ...