TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Srbija da odgovori na izazove"

B92 - 16.10.2005

Beograd -- Podsekretar u Stejt departmentu Nikolas Berns kaže da se nada da će Srbija uspeti da odgovori na izazove pred kojima se našla. Cilj je da ponovo dobije značajnu ulogu, koju je oduvek imala u Evropi, i unapredi svoje odnose i sa Sjedinjenim Državama.

Status bez nametanja

Blic - 14.10.2005

Sjedinjene Američke Države podržavaju stav da se u dijalogu o konačnom statusu Kosova na stolu nađu i opcija o nezavisnosti i opcija više od autonomije, manje od nezavisnosti. Imenovaćemo specijalnog izaslanika koji će u ime američke administracije učestvovati u dijalogu, kazao je juče u Prištini ...

Pregovori o Kosovu u novembru

B92 - 14.10.2005

Beograd -- Poseta državnog podsekretara SAD Nikolasa Bernsa imala je samo dve teme, a to su Haški tribunal i pregovori o Kosovu. Berns kaže da će razgovori o statusu Kosova verovatno početi u novembru, posle sastanka međunarodne Kontakt-grupe, zakazanog za 2. novembar u Vašingtonu.

Berns: Očekujemo početak za 30 dana

B92 - 13.10.2005

Priština -- SAD veruju da će za 30 dana početi razgovori o konačnom statusu Kosova, kaže američki državni podsekretar Nikolas Berns. "Ono što sam ja rekao kosovskim liderima je da oni treba da budu pripremljeni za razgovore. Mi verujemo da ćemo za 30 dana videti početak razgovora", rekao je Berns.

Berns u Beogradu

B92 - 12.10.2005

Beograd -- Državni podsekretar SAD Nikolas Berns u četvrtak stiže u SCG, u okviru turneje koja je počela u Briselu. Berns je pre dolaska u Beograd izjavio da je vreme za početak pregovora o statusu Kosova jer je sadašnje stanje neodrživo.

SAD ne pišu scenario statusa Kosova

B92 - 11.10.2005

Beograd -- Američki državni podsekretar Nikolas Berns će u četvrtak posetiti SCG, u okviru turneje koju je počeo u Briselu. Nikolas Berns je izjavio u Briselu da je vreme da počnu pregovori o statusu Kosova, jer je postojeće stanje neodrživo, ali da se Vašington ne zalaže ni za nezavisnost, niti za ...