TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

TOMANOVIC O RUGOVI

B92 - 05.05.2002

Hag -- Pred Haskim tribunalom u ponedeljak ce unakrsnim ispitivanjem svedoka Ibrahima Rugove biti nastavljeno sudjenje Slobodanu Milosevicu. Za ispitivanje predsednika Kosova Milosevic ce imati, po odluci Sudskog veca, sat i po.

RUGOVA: "JA MISLIM DA JE ZNAO"

B92 - 04.05.2002

Hag -- U ponedeljak ce u Haskom tribunalu biti nastavljeno unakrsno ispitivanje predsednika Kosova Ibrahima Rugove u procesu protiv Slobodana Milosevica. Uz Rugovino svedocenje paznju je privuklo i prvo pojavljivanje bivseg visokog saveznog i republickog funkcionera Nikole Sainovica, koji se ...

KOSOVSKI LISTOVI O SVEDOCENJU IBRAHIMA RUGOVE

B92 - 04.05.2002

Pristina -- Svedocenje predsednika Kosova Ibrahima Rugove protiv Slobodana Milosevica u petak glavna je tema kojom se u subotu bave mediji u Pristini. Nije rec samo o izvestajima sa sudjenja, vec i o proceni politickog uspeha vodje kosovskih Albanaca.

Rugova svedoči danas

Blic - 03.05.2002

BEOGRAD (FoNet) - Predsednik Kosova Ibrahim Rugova doputovao je juče u Hag gde će danas svedočiti na suđenju Slobodanu Miloševiću. Kako prenosi RTS, Rugova je više puta u poslednje vreme najavljivljivao da će u Hagu svedočiti protiv Miloševića.

RUGOVINO SVEDOCENJE IZAZVALO VELIKU PAZNJU

B92 - 04.05.2002

Pristina -- Rugovino svedocenje u procesu protiv Slobodana Milosevica pred Haskim tribunalom stanovnici Kosova su pratili s nezapamcenom paznjom. Kako za Radio B92 javlja Fatmir Seholi, ulice vecine kosovskih gradova su bile prazne u vreme Rugovinog svedocenja.

RUGOVA SVEDOCIO U PROCESU PROTIV MILOSEVICA

B92 - 03.05.2002

Hag -- Predsednik Kosova Ibrahim Rugova u petak je pred Haskim tribunalom svedocio na sudjenju Slobodanu Milosevicu. Kako javlja specijalni izvestac Radija B92, kosovski predsednik je otkrio da je tokom bombardovanja 1999. bio u svojevrsnom kucnom pritvoru u Pristini i da su ga agenti DB Srbije ...

IBRAHIM RUGOVA U PETAK SVEDOCI PROTIV MILOSEVICA

B92 - 02.05.2002

Pristina -- Stampa u Pristini u cetvrtak je prepuna komentara i najava svedocenja predsednika Kosova Ibrahima Rugove u Haskom tribunalu u petak. Kako javlja dopisnik Radija B92, prorugovin list "Bota Sot" navodi da ce svojim svedocenjem Rugova dokazati ne samo ratne zlocine nad kosovskim Albancima, ...

SAINOVIC SE U PETAK IZJASNJAVA O OPTUZNICI

B92 - 02.05.2002

Hag -- Dolazak novih optuzenika u Hag medijski je zasenio sudjenje Slobodanu Milosevicu. Novinari koji prate rad Tribunala su se, pre svega, bavili time kada ce otpoceti proces protiv Nikole Sainovica i hoce li on biti objedinjen sa sudjenjem Milosevicu.

RUGOVA U PETAK U HAGU

B92 - 01.05.2002

Hag -- Predsednik Kosova Ibrahim Rugova svedocice u petak na sudjenju Slobodanu Milosevicu, saopstio je u sredu na konferenciji za novinare predstavnik haskog tuzilastva Zan Zak Zori. Rugovino svedocenje ce, po svemu sudeci, trajati najmanje 2 dana.