TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Hamas i Džihad objavili prekid vatre

B92 - 29.06.2003

Gaza -- Palestinski militantni pokreti Hamas i islamski Džihad objavili su u nedelju popodne tromesečni prekid vatre sa Izraelom, koji odmah stupa na snagu. Prekid vatre je dogovoren nakon 33 meseca sukoba, koliko traje drugi palestinski ustanak (Intifada).

Izrael odbacio primirje

B92 - 29.06.2003

Jerusalim -- Izrael je u nedelju odbacio primirje koje su proglasile grupe Hamas i Islamski džihad, uz obrazloženje da to primirje ima za cilj da palestinskim militantima da vremena da se pregrupišu za nastavak nasilja protiv Izraelaca.

Izraelska vojska počela povlačenje iz pojasa Gaze

B92 - 29.06.2003

Gaza -- Izraelski vojni kamioni započeli su u nedelju uklanjanje vojne opreme sa severa pojasa Gaze, nakon sporazuma postignutog sa Palestincima o povlačenju iz okupiranih oblasti, javila je večeras izraelska televizija. Televizija je prikazala snimke kamiona kako vuku cementne blokove i izraelskih ...

Mediji: U ponedeljak povlačenje vojske iz Gaze

B92 - 28.06.2003

Jerusalim -- Izraelska vojska povući će se u ponedeljak iz palestinskih delova Gaze u skladu sa sporazumom postignutim sa Palestincima, javili su izraelski državni i vojni mediji. Pozivajući se na neimenovane visoke izraelske zvaničnike, mediji su takođe javili da će evakuacija izraelske vojske iz ...

Vašington pozdravlja izraelsko-palestinski dogovor

B92 - 28.06.2003

Vašington -- SAD su pozdravile sporazum Izraelaca i Palestinaca o povlačenja izraelskih snaga iz jednog dela pojasa Gaze, uz konstataciju da signali da je radikalni pokret Hamas spreman da poštuje primirje takođe ukazuju na napredak na Bliskom istoku.

Hamas i Islamski džihad prihvatili sporazum o primirju

B92 - 27.06.2003

Gaza -- Palestinske militantne grupe Hamas i Islamski džihad prihvatile su tromesečnu suspenziju napada na Izrael, potvrdio je anonimni visoki zvaničnik Hamasa. Zvanično saopštenje o sporazumu o primirju biće objavljeno u nedelju, dodao je on.

Ubijeni potencijalni bombaši-samoubice

B92 - 26.06.2003

Jerusalim -- Izraelski vojnici ubili su u četvrtak dvojicu Palestinaca, potencijalnih bombaša samoubica, koji su pokušali da se ubace u Izrael sa Zapadne obale, izjavio je izraelski bezbednosni izvor. "Dva Palestinca su bila na putu da izvrše samoubilačke napade unutar Izraela.

Uhapšeno 130 Palestinaca

B92 - 24.06.2003

Hebron -- Izraelska vojska uhapsila je oko 130 Palestinaca tokom potrage za pripadnicima radikalnog palestinskog pokreta Hamas u Hebronu, na Zapadnoj obali, saopštila je vojska. Akcija je izvršena u utorak pošto su se izraelsko-palestinski razgovori o bezbednosnoj situaciji završili bez konkretnih ...

"Primirje bi dovelo do novog nasilja"

B92 - 24.06.2003

Tel Aviv -- Izraelski general Amos Gilad, koji s Palestincima vodi razgovore o bezbednosnim pitanjima, izjavio je da bi sporazum o primirju sa ekstremnom islamističkom organizacijom Hamas doveo do novog nasilja na Bliskom istoku i predstavljao korak nazad za američku "mirovnu mapu".

Tri Palestinca nastradala na severu pojasa Gaze

B92 - 23.06.2003

Bejt Hanun -- Tri palestinca su poginula u nedelju u pojasu Gaze, kada su izraelske snage na njih otvorile tenkovsku paljbu. Jedan očevidac iz Bejt Hanuna, severno od Gaze, izjavio je da su poginuli bili članovi Brigade mučenika Al-Aksa, pokreta koji se smatra bliskim Fatahu, organizaciji ...