TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Čović: Ako Štajner ode odnosi UNMIK-a i Beograda biće bolji

B92 - 17.05.2003

Beč -- Potpredsednik Vlade Srbije i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je da bi odnosi između Beograda i UNMIK-a bili bolji posle smene šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera. "Situacija u vezi sa odnosima izmedju UNMIK-a i Beograda bi se jasno poboljšala kada bi civilna ...

Štajner: odnos prema Prištini neće biti isti

B92 - 16.05.2003

Priština -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner ocenio je da Rezolucija o slobodi, oslobođenju i nezavisnosti Kosova nije u duhu pomirenja i podstiče na podele. On je, u izjavi za Bi-Bi-Si, rekao da je predlog rezolucije "bio užasan" , dok konačna verzija, ikao prečišćena, podstiče na podele i nije u duhu ...

Mićić: Štajnerova odluka neće imati nikakvog uticaja

B92 - 15.05.2003

Inđija -- Vršilac dužnosti predsednika Srbije Nataša Mićić ocenila je u četvrtak uveče da uredba šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera o davanju pod zakup državnog zemljišta "neće imati nikakvog uticaja" i založila se za uspostavljanje dijaloga izmedju Srba i Albanaca.

Štajner oštro osudio rezoluciju kosovske skupštine

B92 - 15.05.2003

Priština -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner oštro je u četvrtak osudio rezoluciju o oslobodilačkim vrednostima rata koju je usvojila Skupština Kosova, a kao prva reakcija međunarodne zajednice usledilo je trenutno otkazivanje gostoprimstva zvaničnicima privremenih kosovskih institucija na predstojećim ...

Profesor Dikson: Štajnerova odluka o privatizaciji suprotna Rezoluciji UN

B92 - 15.05.2003

London -- Profesor međunarodnog prava na Kembridžu Martin Dikson rekao je da je odluka šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera o davanju pod zakup državnog zemljišta na Kosovu na 99 godina "zapravo otuđivanje imovine i da je u suprotnosti sa uredbom iz 1999. godine i sa Rezolucijom UN".

Predstavnici kosovske samouprave na NATO konferenciji

B92 - 14.05.2003

Priština -- Prištinski dnevni list "Koha ditore" piše u sredu da će premijer Kosova Bajram Redžepi, zajedno sa šefom UNMIK-a Mihaelom Štajnerom, prisustvovati konferenciji NATO posvećenoj pitanjima regionalne bezbednosti, koja će se održati 22-23. maja u Ohridu.

Čović: Štajner nema bezrezervnu podršku SAD

B92 - 14.05.2003

Jagodina -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je u sredu da je sasvim siguran da šef UNMIK-a Mihael Štajner nema bezrezevnu podršku SAD. "Informacije kojim raspolažem govore da američka administracija ne podržava Štajnerova htenja da svoje ingerencije ...

Štajner optužuje Čovića za opstrukciju slobode kretanja

B92 - 14.05.2003

Priština -- Šef UNMIK Mihael Štajner optužio je u sredu potpredsednika Vlade Srbije Nebojšu Čovića za opstruiranje uspostavljanja slobode kretanja na Kosovu, time što odbija da potpiše protokol o upotrebi kosovskih KS automobilskih tablica, prenosi za B92 novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić.

Batić optužuje Štajnera

B92 - 14.05.2003

Beograd -- Ministar pravde i predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić optužio je šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera da na sve načine pokušava da stvori samostalnu albansku državu na Kosovu. Batić je na konferenciji za novinare pozvao Vlade Srbije i državne zajednice da se obrate generalnom ...

Štajner: Pogrešno citirana izjava

B92 - 14.05.2003

Priština -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner demantovao je u sredu pisanje pojedinih beogradskih medija koja su, kako je rekao, pogrešno citirajući njegovu izjavu objavila da se Šefćet Musliju "nalazi pod ekskluzivnom jurisdikcijom UNMIK-a", prenosi za B92 novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić.

Čović: Beograd više neće sarađivati sa UNMIK-om

B92 - 13.05.2003

Beograd -- Šef Koordinacionog centra za Kosovo Nebojša Čović najavio je prekid saradnje Beograda sa UNMIK-om do izručenja bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe Šefćeta Muslijua pravosudnim organima Srbije.

ANA preti gradonačelniku Prištine

B92 - 13.05.2003

Priština -- Gradonačelnik Prištine Ismet Bećiri dobio je preteće pismo od ilegalne Albanske nacionalne armije, koju je šef UNMIK Mihael Štajner nedavno proglasio za terorističku organizaciju posle pokušaja miniranja železničkog mosta u Zvečanu.

Počinje privatizacija na Kosovu

B92 - 12.05.2003

Priština -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner potpisao je u petak uredbu o transformaciji prava korišćenja društvene nepokretne imovine, kojom se imovina društvenih preduzeća pretvara u 99-godišnji najam, javlja za B92 novinar UNMIK radija iz Prištine Zoran Ćulafić.

Čović: Štajnerova uredba o zemljištu je otimačina

B92 - 12.05.2003

Beograd -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je da je Uredbu šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera, kojom se omogućuje privatizacija društvenog zemljišta u pokrajini, jednostrana i da predstavlja "otimačinu" društvenog kapitala.

Ministar Vlahović iznenadjen uredbom Mihaela Štajnera

B92 - 12.05.2003

Beograd -- Republički ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović izjavio je u ponedeljak uveče da je iznenadjen odlukom šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera da proglasi Uredbu "O transformaciji prava korišćenja društvene nepokretne imovine", kojom se stvaraju uslovi za otpočinjanje ...