TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Za Mađarsku besplatne vize

Blic - 16.10.2003

NOVI SAD - Ambasador Mađarske u SCG Jožef Pandur potvrdio je juče da će njegova zemlja od 1. novembra uvesti državljanima SCG vize koje će biti besplatne. On je rekao da će iduće nedelje, prilikom posete premijera Srbije Zorana Živkovića Budimpešti, biti potpisan i međudržavni sporazum kojim će ...

Postignut "načelan dogovor" o slanju vojnih snaga SCG u Avganistan

B92 - 16.10.2003

Brisel -- Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić u četvrtak je na seminaru NATO u Briselu potvrdio da se sa NATO i SAD razgovara o upućivanju snaga SCG u Avganistan i da je za to potreban politički dogovor i odobrenje parlamenta u Beogradu.

NBS očekuje pozitivnu ocenu MMF o reformama u SCG

B92 - 15.10.2003

Beograd -- Narodna banka Srbije saopštila je u sredu da očekuje da će Međunarodni monetarni fond početkom januara 2004. godine pozitivno oceniti sprovođenje trogodišnjeg finansijskog aranžmana sa SCG. Pozitivna ocena Odbora izvršnih direktora Fonda omogućila bi SCG povlačenje nove tranše kredita te ...

Pandur: Besplatne vize za državljane SCG od 1. novembra

B92 - 15.10.2003

Beograd -- Ambasador Mađarske u SCG Jožef Pandur potvrdio je u sredu da će njegova zemlja od 1. novembra uvesti državljanima SCG vize koje će biti besplatne. On je na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine rekao da će iduće nedelje, prilikom posete premijera Srbije Zorana Živkovciha ...

Đelić: EBRD pojačava aktivnosti u SCG

B92 - 15.10.2003

London -- Srpski ministar finansija Božidar Đelić najavio je u sredu da će delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) uskoro posetiti Beograd da bi razmotrila načine za veće učscće u restrukturiranju i privatizaciji banaka.

Stefanopulos u poseti Beogradu

B92 - 15.10.2003

Beograd -- Grčki predsednik Konstandinos Stefanopulos poručio je u sredu u Beogradu da će Srbija i Crna Gora imati podršku Grčke na putu ka Evropskoj uniji, ali je naglasio da brzina tog procesa pre svega zavisi od napora same SCG.

Staford: SAD načelno prihvata ponudu SCG o slanju vojnika

B92 - 15.10.2003

Vašington -- SAD su pozdravile ponudu Srbije i Crne Gore o slanju vojnika u međunarodne mirovne misije, ali ta ponuda je za sada samo načelno prihvaćena, bez konkretnog dogovora, izjavio je profesor bezbednosne politike na Nacionalnom vojnom koledžu u Vašingtonu Roj Staford.

Grčki predsednik u poseti SCG

B92 - 14.10.2003

Beograd -- Stefanopulos je u utorak posle podne doputovao u zvaničnu posetu Srbiji i Crnoj Gori, što je prva poseta jednog šefa grčke države za poslednje dve decenije. Predsednik SCG Svetozar Marović izjavio je da su za Srbiju i Crnu Goru odnosi sa Grčkom od izuzetnog značaja zbog snažnog zalaganja ...

Usaglašena deklaracija o političkom dijalogu SCG i EU

B92 - 13.10.2003

Beograd -- Srbija i Crna Gora i Evropska unija usaglasile su "Zajedničku deklaraciju o političkom dijalogu", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova SCG. Tekst deklaracije, koja je usvojena posle obavljenih internih procedura, objavljen je u Službenom listu Evropske unije, od 7.

Lukovac: Prijem SCG u EU 2010. godine bio bi uspeh

B92 - 13.10.2003

Podgorica -- Ministar državne zajednice Srbija i Crna Gora za međunarodne ekonomske odnose Branko Lukovac izjavio je u ponedeljak uveče da bi prijem Zajednice u Evropsku uniju 2010. godine bio uspeh. "Ako bismo 2010. ili do 2010.