TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tadić: Zločini predstavnika države

B92 - 01.07.2006

Lozovik -- Boris Tadić napominje da SPS, čiji se pokojni lider pominje u presudi za pet ubistava, podržava Vladu Srbije. Osvrćući se na presudu Vrhovnog suda Srbije za ta ubistva, predsednik Srbije i Demokratske stranke je rekao da su te zločine izvršili pripadnici službe bezbednosti ...

Tadić: Otcepljenje RS nije moguće

Blic - 30.06.2006

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče u Sarajevu da je celovitost BiH interes Srbije i odbacio mogućnost otcepljenja Republike Srpske. Tadić je, nakon završenih razgovora sa članovima predsedništva BiH, rekao da 'Srbija ne želi da, na bilo koji način, dovede u pitanje granice između dve ...

Sarajevo: Tadić doneo osveženje

B92 - 30.06.2006

Sarajevo -- Sarajevski mediji prenose da je poseta predsednika Srbije Sarajevu pozitivno ocenjena. Poseta je okončana bez reakcija političkih stranaka i zvaničnika, ali je u javnosti, među građanima, dobro odjeknula, prenose sarajevski mediji.

Tadić: Nema otcepljenja RS

B92 - 29.06.2006

Sarajevo -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija ni u jednom momentu ne želi da dovede u pitanje međunarodno priznate granice BiH. "Srbija je zainteresovana samo za dobro sva tri naroda koja žive u BiH”, izjavio je Tadić u Sarajevu nakon susreta sa članovima Predsedništva BiH.

Tadić u Makedoniji

B92 - 28.06.2006

Skoplje -- Makedonija i Srbija treba da se podržavaju na putu ka EU, konstatovali predsednici Branko Crvenkovski i Boris Tadić na susretu u Skoplju. Tadić je naglasio da Makedonija i Srbija imaju zajedničku istoriju, dodajući da je ubeđen da će dve zemlje imati i zajedničku budućnost.

Zajedno u Evropu

Blic - 28.06.2006

Mesić i Tadić zajednički su izjavili da je 'vreme ratova za Hrvatsku i Srbiju definitivno prošlo'. Dvojica predsednika su u izjavi naglasili da za počinioce ratnih zločina 'nema i ne može biti opravdanja' i da ih ništa ne može i ne sme spasiti od krivičnog gonjenja.

Tadić u Hrvatskoj

B92 - 27.06.2006

Zagreb -- Boris Tadić očekuje da Hrvatska u budućnosti učini dodatni napor kako bi se svi Srbi izbegli iz Hrvatske vratili i živeli kao lojalni građani. Predsednici Hrvatske i Srbije Stjepan Mesić i Boris Tadić potpisali su u Zagrebu zajedničku izjavu u kojoj su izrazili odlučnost za nastavak ...

Tadić u Crnoj Gori

B92 - 26.06.2006

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić počeo turneju po zemljama regiona, u okviru koje je najpre posetio Crnu Goru. Tadić je danas razgovarao s predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, na Cetinju, i s premijerom Milom Đukanovićem, u Podgorici.