TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ponovo poplave u Banatu

B92 - 19.03.2006

Sečanj -- Nivoi podzemnih voda ponovo su u porastu, a najviši se beleže na području srednjeg Banata. Komisija Opštine Sečanj za procenu šteta procenjuje da će ukupna šteta zbog podzemnih voda u toj opštini biti oko tri miliona evra.

Kuće poplavljene, proradila klizišta

Blic - 16.03.2006

Na desetine srušenih, više stotina ugroženih i oštećenih kuća, kao i nekoliko desetina hiljada hektara poplavljene plodne zemlje bilans je obilnih snežnih padavina poslednjih dana kao i podzemnih voda. Pojavila su se i klizišta čime su ugrožena brojna domaćinstva.

Opasnost od poplava

B92 - 16.03.2006

Paraćin, Kraljevo -- Štab civilne zaštite Pomoravskog okruga ocenio da postoji neposredna opasnost od poplava u šest opština kruga. Opasnost postoji zbog visokog vodostaja Velike Morave i topljenja snega, a Štab je ocenio da bi poplave mogle da pogode taj okrug između 17. i 20. marta.

Poplave prete Srbiji

B92 - 15.03.2006

Sečan, Sofija, Atina -- Zbog obilnih padavina, nivo reka i podzemnih voda je u porastu, pa je više mesta u Srbiji ugroženo poplavama. U vojvođanskoj opštini Sečanj proglašena je redovna odbrana od poplava na Tamišu, od državne granice do Sečnja.

Prete poplave

Blic - 15.03.2006

Vodostaj na Dunavu, Tisi i Savi trenutno je u porastu, ali se u naredna tri dana očekuje da nivo vode poraste na Dunavu i Tisi, a na Savi da se smanji. Međutim, porast temperature, koji je najavljen za kraj nedelje, usloviće otapanje snega, a samim tim i veći vodostaj na svim rekama u Srbiji, ...

Prete poplave

B92 - 14.03.2006

Sečanj, Kraljevo, Gornji Milanovac -- Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine proglasilo redovnu odbranu od poplava na Tamišu, od državne granice do Sečnja. Pomenut deo obale dug je oko 30 kilometara. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, vodostaji na Tamišu su u većem porastu.

Poplave ugrozile pola Srbije

Blic - 14.03.2006

SRBIJA - Zbog naglog otapanja snega, obilnih kiša i nadiranja podzemnih voda, u većem delu Srbije u protekla dva dana poplavljeno je više stotina kuća i na hiljade hektara obradivih površina. Na više mesta izlile su se rečice i potoci, a pokrenula su se i mnoga klizišta.

Sneg pravi probleme

B92 - 13.03.2006

Sneg koji neprestano pada izazvao je velike probleme u saobraćaju u Beogradu, ali i širom Srbije. U udruženju Beotaksi navode da su najveće gužve na isključenju za Mostarsku petlju i iz pravca Banovog brda ka gradu, gde se vozila kreću usporeno.