TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Labus: G17 plus će učiniti sve za formiranje stabilne vlade

B92 - 07.12.2003

Beograd -- Predsednik G17 Plus Miroljub Labus izrazio je uverenje da je posle parlamentarnih izbora neophodan konsenzus ključnih stranaka o antirecesionoj politici nove vlade, izradi ustava, evropskoj integraciji zemlje i nastavku reformi, posebno u oblasti policije, tužilaštva i sudstva.

Labus: G17 plus neće ulaziti u polemike sa drugim strankama

B92 - 06.12.2003

Novi Sad -- Predsednik G17 plus Miroljub Labus poručio je u Novom Sadu da će sve afere posle izbora biti rešene. Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Novog Sada Miroslav Zadrepko, Labus kaže da bi Skupština Srbije, odmah nakon konstituisanja, trebalo da usvoji novi republički budžet.

Labus: Prvi zadatak vlade mora biti antirecesioni program

B92 - 04.12.2003

Kraljevo -- Predsednik G17 Plus Miroljub Labus izjavio je u četvrtak u Kraljevu da je srpska privreda u recesiji i da prvi zadatak nove vlade mora biti antirecesioni program. "Samostalno ili u koaliciji sa programski srodnim strankama, G17 plus će, ukoliko osvoji vlast, doneti antirecesioni ...

Dinkić za smanjivanje poreske stope

B92 - 02.12.2003

Beograd -- Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je u utorak da će nova Vlada Srbije, ukoliko ta stranka bude učestvovala u njoj, u prvoj godini učešće sive ekonomije u društvenom proizvodu smanjiti sa sadašnjih 50 na 20 odsto.

Labus: Saradnja s DSS nije nemoguća

B92 - 02.12.2003

Beograd -- Predsednik G17 plus Miroljub Labus izjavio je u ponedeljak da postizborna saradnja te stranke s Demokratskom strankom Srbije "nije nemoguća" i da su "otvorene druge opcije", osim saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom.

Sigurna velika četvorka

Blic - 02.12.2003

Opšta je ocena da će parlamentarni izbori zakazani za 28. decembar biti možda najzanimljiviji od uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji, bar kada je njihov ishod u pitanju. 'Blic' je zamolio lidere partija ili koalicija koje će učestvovati na izborima da procene ko će izboriti status ...

Cenzus protiv programskih koalicija

Blic - 01.12.2003

Urednik u časopisu 'Nova srpska politička misao' Đorđe Vukadinović ocenjuje da su takve koalicije posledica nedovoljno profilisanih stranaka. - Kod nas se savezništvo političkih stranaka još zasniva na međusobnim odnosima lidera stranaka, njihovim zajedničkim simpatijama ili finansijerima.

Labus i Dinkić potpisivali program na Trgu republike

B92 - 01.12.2003

Beograd -- G17 plus je kampanju počela promocijom predizbornog programa te stranke na Trgu Republike u Beogradu. Predsednik i potpredsednik G17 plus, Miroljub Labus i Mlađan Dinkić, potpisali su nekoliko stotina primeraka “Novog programa za novu Vladu Srbije”.

Koštunica i Labus: Za sada republika, kasnije referendum

B92 - 01.12.2003

Sombor, Beograd -- Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je u ponedeljak da pitanje državnog uređenja Srbije nije ključno, a da odluka o tome treba da bude doneta na referendumu. "Pitanje monarhija ili ne, nije ključno pitanje u ovom trenutku, a odluku o tome treba da donese ...