TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Prepreke u istrazi zločina Albanaca na Kosovu

B92 - 19.01.2003

Jagodina -- Portparol Haškog tužilaštva Florans Artman izjavila je u nedelju da istragu protiv Albanaca sa Kosova i Metohije, osumnjičenih za ratne zločine, odugovlači nedostatak pune saradnje sa organima u Jugoslavije i mali broj osoba koje žele da svedoče.

Batić: Karla del Ponte otvoreno stala na jednu stranu

B92 - 15.01.2003

Beograd -- Ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić izjavio je da se glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte otvoreno stavila na jednu stranu, jer "pravi sud u BiH, a nije optužila bivšeg bosanskog predsednika Aliju Izetbegovića i ostale zločince, iako je to obećala".

Floran Artman o "slučaju NATO" i Milutinoviću

B92 - 15.01.2003

Hag -- Portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Florans Artman demantovala je pisanje medija da je Karla del Ponte "suspendovala" istragu protiv NATO zbog bombardovanja Srbije. “Nema nikakve promene u statusu 'slučaja NATO' u Tužilaštvu Haškog suda”, rekla je na Florans Artman.

Stanković: Karla del Ponte nije u pravu

B92 - 15.01.2003

Beograd -- Jugoslovenski Komitet za prikupljanje podataka o izvršenim zločinima protiv čovečnosti i međunarodnog prava kritikovao je odluku Tužilaštva Haškog tribunala da obustavi preliminarnu istragu o tome da li je NATO počinio ratne zločine tokom bombardovanja Jugoslavije tokom 1999.

Del Ponte: obustavljena istraga oko NATO bombardovanja

B92 - 14.01.2003

Hag -- Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da je morala da obustavi preliminarnu istragu o tome da li je NATO počinio ratne zločine tokom bombardovanja SRJ, 1999, zato što joj vlasti u Beogradu nisu dostavile tražene dokumente.

Uskoro osnivanje posebnog suda za ratne zločine u Sarajevu

B92 - 14.01.2003

Sarajevo -- Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte potvrdila je u utorak da se ozbiljno razmatra mogućnost da u Sarajevu bude otvoren poseban sud kome bi Hag ustupao predmete podobne za procesuiranje pred domaćim zakonodavstvom. "Mi imamo dva glavna cilja.

Del Ponteova: Karadžić i Mladić su mi kao kost u grlu

B92 - 14.01.2003

Ženeva -- Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju "ne može da završi rad sve dok ne bude suđeno" bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću i bivšem srpskom komandantu Ratku Mladiću, ponovila je glavna tužiteljka tog suda Karla del Ponte.