TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Komandant Kfora opet preti silom

Kurir - 03.12.2011

PRIŠTINA - Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je da će, u slučaju esklacije situacije kao što se to dogodilo u ponedeljak u Jagnjenici, Kfor odgovoriti istim sredstvima prema onima koji ih upotrebljavaju.

Drevs: Odgovorićemo istom merom

B92 - 03.12.2011

Priština -- Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je da će ubuduće, vojnici pod njegovom komandom odgovarati istom merom na svako nasilje. Drevs je, kako je prenela Radio-televizija Kosova, rekao da neće tolerisati upotrebu sile prema ...

Komandant Kfora: Ne verujem u Tadićevu izjavu

Mondo - 03.12.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je da ne veruje u izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića o uklanjanju barikada dok ne vidi konkretne rezultate.

Nema dogovora sa Kforom

Glas javnosti - 03.12.2011

JAGNJENICA - Sastanak predstavnika Srba i komande Kfora oko rešenja krize na Jagnjenici i oslobađanje puta Zubin Potok-Kosovska Mitrovica, koji je kfor blokirao u ponedeljak, završen je u 11.20 bez konkretnog dogovora.

Drevs: U slučaju nasilja uzvratićemo istom merom

Prva Srpska TV - 03.12.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je da će, u slučaju esklacije situacije kao što se to dogodilo u ponedeljak u Jagnjenici, Kfor odgovoriti istim sredstvima prema onima koji ih upotrebljavaju.

Kfor i srbi blizu rešenja

Kurir - 02.12.2011

ZUBIN POTOK - Posle šok-bombi - pregovori! Predstavnici Kfora i predsednik opštine Zubin Potok napravili su juče tek mali pomak posle već četvorodnevne krize na barikadama u Jagnjenici.

Ristić razgovara s predstavnicima Kfora

Blic - 02.12.2011

U opštini Zubin Potok počeo je jutros, oko 10 sati, sastanak predsednika opštine Slaviše Ristića s predstavnicima Kfora koji razgovaraju o situaciji u Jagnjenici gde je Kfor, pre četiri dana, probio barikadu, a Srbi odgovorili ...

Počeo sastanak Srba i Kfora na Jagnjenici

Kurir - 02.12.2011

JAGNJENICA - U zgradi opštine Zubin Potek oko 10 sati počeo je sastanak predstavnika lokalnih Srba i komande Kfora, na kome će se pregovarati o rešenju petodnevne krize na Jagnjenici.

Ristić: Moraju se izbeći sukobi naroda i vojnika

Blic - 02.12.2011

Zubin Potok - Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da se na današnjem sastanku sa predstavnicima Kfora složio da se rešenje za situaciju u Jagnjenici mora naći mirnim putem i da se moraju izbeći sukobi naroda i vojnika.

Nema dogovora Srba i Kfora

B92 - 02.12.2011

Zubin Potok -- Sastanak predsednik opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i komandanta Kfora u Jagnjenici potpukovnika Franca Pirkera zavrešn bez konačnog rešenja.

Nema dogovora sa kforom

Kurir - 02.12.2011

JAGNJENICA - Sastanak predstavnika Srba i komande Kfora oko rešenja krize na Jagnjenici i oslobađanje puta Zubin Potok-Kosovska Mitrovica, koji je kfor blokirao u ponedeljak, završen je u 11.20 bez konkretnog dogovora.

Apel SPC da se na severu Kosova ne dogodi tragedija

Politika - 02.12.2011

BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva (SPC) apelovala je danas na sve koji učestvuju u događajima na severu Kosova da ne dopuste da se ta „drama pretvori u tragediju”.

Kfor bazu štiti džakovima

B92 - 02.12.2011

Jagnjenica -- Vojnici Kfora dodatno su ojačali svoj logor u Jagnjenici velikim džakovima ispunjenim kamenom i peskom. Unutar logora, koji se prostire do susednog albanskog sela Čabra, nalazi se mnoštvo vojnih kamiona, oklopnih transportera ...

Kfor se utvrđuje u Jagnjenici, Srbi dežuraju

Blic - 02.12.2011

Vojnici Kfora dodatno su danas ojačali svoj logor u Jagnjenici velikim džakovima ispunjenim kamenom i peskom. Unutar logora, koji se prostire do susednog albanskog sela Čabra, nalazi se mnoštvo vojnih kamiona, oklopnih transportera i ...

Drevs: Ne verujem u izjavu Tadića

B92 - 02.12.2011

Priština -- Komandant Kfor-a Erhard Drevs izjavio je da ne veruje u izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića o uklanjanju barikada dok ne vidi konkretne rezultate.

Drevs: Ne verujem u Tadićevu izjavu dok ne vidim rezultate

Blic - 02.12.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je danas da ne veruje u izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića o uklanjanju barikada dok ne vidi konkretne rezultate.

Drevs: Ne verujem u izjavu Borisa Tadića

24online - 02.12.2011

Komandant Kfor-a Erhard Drevs izjavio je danas da ne veruje u izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića o uklanjanju barikada dok ne vidi konkretne rezultate.

Oficir Kfora kod Ristića došao samo na upoznavanje

Glas javnosti - 02.12.2011

Ispostavilo se da je oficir Kfora Adolf Konrad samo oficir za vezu koji je došao da se upozna sa situacijom i da nema mandat da pregovara sa Srbima i da dogovara.

KFOR: Ukloniti nove barikade

Vesti Online - 02.12.2011

Kfor je pozvao Srbe na severu Kosova da uklone nove barikade na Jagnjenici i zatvori obilaznicu da bi uspostavio kontrolni punkt za proveru vozila na ovoj lokaciji.

Novi sastanak u Zubinom potoku

Mondo - 02.12.2011

Sastanak predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i komandanta nemačko-austrijske jedinice u selu Jagnjenica, potpukovnika Franca Pirkera, počeo je danas posle 10 sati u zgradi Opštine.

Bez konačnog dogovora Srba i Kfora

Beta - 02.12.2011

ZUBIN POTOK, 2. decembra 2011. (Beta) - Sastanak predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i komandanta nemačko-austrijske jedinice Kfora u selu Jagnjenica Franca Pirkera završen je u petak bez konačnog rešenja, ali uz dogovor da se ...

Sever Kosova: "Primirje" Srba i Kfora?

Mondo - 02.12.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da se na današnjem sastanku sa predstavnicima Kfora složio da se rešenje za situaciju u Jagnjenici mora naći mirnim putem i da se moraju izbeći sukobi naroda i vojnika.

Kfor obećao - nema akcija narednih dana

Novi Magazin - 02.12.2011

Predstavnici Kfora obećali su danas da u narednih nekoliko dana neće biti nasilnih akcija, kao i da će u tom periodu pokušati da se pronađe rešenje.

Bez dogovora Srba i Kfora

EMG - 02.12.2011

Sastanak predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i komandanta nemačko-austrijske jedinice Kfora u selu Jagnjenica Franca Pirkera završen danas bez dogovora, ali uz slaganje da se mirnim putem traže rešenja i nastave pregovori o ...

Ništa od dogovora Srba i Kfora

Vesti Online - 02.12.2011

Sastanak predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i komandanta nemačko-austrijske jedinice Kfora u selu Jagnjenica Franca Pirkera završen je danas bez konačnog rešenja, ali uz dogovor da se mirnim putem traže rešenja i nastave ...

Kfor ojačao logor u Jagnjenici

Novi Magazin - 02.12.2011

Tanjug Pripadnici Kfora ojačali su danas svoj logor u Jagnjenici velikim džakovima ispunjenim kamenom i peskom. Unutar logora, koji se prostire do susednog albanskog sela Čabra, nalazi se mnoštvo vojnih kamiona, oklopnih transportera i ...

Kfor se utvrđuje u Jagnjenici, Srbi dežuraju

Prva Srpska TV - 02.12.2011

Vojnici Kfora dodatno su ojačali svoj logor u Jagnjenici velikim džakovima punjenim kamenom i peskom. Unutar logora, koji se prostire do susednog albanskog sela Čabra, nalazi se mnoštvo vojnih kamiona, oklopnih transportera i džipova.

Kfor se utvrđuje u Jagnjenici, Srbi dežuraju

Vesti Online - 02.12.2011

Vojnici Kfora dodatno su ojačali svoj logor u Jagnjenici velikim džakovima ispunjenim kamenom i peskom. Unutar logora, koji se prostire do susednog albanskog sela Čabra, nalazi se mnoštvo vojnih kamiona, oklopnih transportera i džipova.

Srbi sa severa KiM hoće referendum

Novosti - 02.12.2011

Srbi sa severa Kosmeta razmišljaju o referendumu o (ne)prihvatanju institucija nezavisnog Kosova. Ristić: To neće biti izjašnjavanje o nezavisnosti severa.

Drevs ne veruje Tadiću

Vesti Online - 02.12.2011

Komandant Kfor-a Erhard Drevs izjavio je danas da ne veruje u izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića o uklanjanju barikada dok ne vidi konkretne rezultate.

Komandant KFOR-a: Ne verujem u Tadićevu izjavu

Nadlanu - 02.12.2011

Posle sastanka sa predsednikom opštine Priština i liderom Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafom , komandant Kfora je zatražio konkretne aktivnosti na ostvarivanju izjave predsednika Tadića o uklanjanju barikada na severu Kosova.

7 vojnika Kfora vraćeno u Austriju

B92 - 01.12.2011

Beč -- Sedmorica od ukupno jedanaest povređenih austrijskih vojnika u sastavu Kfora vraćena su u Austriju. Austrijski vojnici, koji su u ponedeljak uveče zadobili povrede tokom uklanjanja barikada u Jagnjenici kasnije popodne su sletela na ...

Grupa povređenih austrijskih vojnika vraćena sa Kosova

Blic - 01.12.2011

Sedmorica od ukupno jedanaest povređenih austrijskih vojnika u sastavu Kfora juče su vraćena u Austriju. Austrijski vojnici, koji su u ponedeljak uveče zadobili povrede tokom uklanjanja barikada u Jagnjenici kasnije popodne su sletela na ...

Jagnjenica u mraku!

RTS - 01.12.2011

Vojnici Kfora ugasiili reflektore kojima osvetljavaju prostor oko barikade kod Jagnjenice. U Zubinom Potoku oglasile se sirene za uzbunu. Vojnici Kfora ugasiili reflektore kojima osvetljava prostor oko barikade.

Posle uzbune mirno kod Jagnjenice

RTS - 01.12.2011

Vojnici Kfora ugasila pa ponovo aktivirali reflektor kojima osvetljavaju prostor oko barikade kod Jagnjenice. 03.00 - Reflektori ponovo upaljeni. Nema pokreta jedinica Kfora. Situacija na Jagnjenici mirna.

Barikade su Srbiju vratile nekoliko godina unazad

Blic - 01.12.2011

Ako Srbija želi pozitivnu odluku o kandidaturi, mora da uradi nešto mnogo dobro, a govor predsednika Borisa Tadića, iako je veoma dobro primljen među svim članicama EU, svakako nije dovoljan.

Kfor pucao na novinara Kurira!

Kurir - 01.12.2011

JAGNJENICA - Novinari na nišanu! Vojnici Kfora pucali su prekjuče oko 16 časova na grupu novinara, među kojima je bio i reporter Kurira Zoran Šaponjić.

Ristić se sastao s kforom U dvorištu vlastite kuće

Kurir - 01.12.2011

JAGNJENICA - U Jagnjenici u 10.30 počeo je sastanak Slaviše Ristića, predsednika opštine Zubin Potok, i komandanta Kfora za veze Adolfom Konradom.

Obilazak barikada sa Kforom

B92 - 01.12.2011

Jarinje -- Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić sastao se jutros u Jagnjenici sa komandantom Kfora za veze Adolfom Konradom. Sastanak koji je u toku, počeo je nešto posle deset časova, a Konrad je po dolasku u Jagnjenicu u pratnji ...

Stefanović: Dogovor ako druga strana bude spremna

Politika - 01.12.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić u razgovoru sa komandantom Kforovog tima za vezu, švajcaracem Adolfom Konradom, zatražio je slobodu kretanja za građane koji koriste put Zubin Potok - Zvečan BRISEL – U Briselu je danas nešto ...

NUNS osudio napad Kfora na novinare

B92 - 01.12.2011

Beograd -- NUNS je osudilo napad vojnika Kfora na grupu novinara na barikadi kod sela Jagnjenica i zatražilo od komande Kfora hitnu istragu i objašnjenje.

NATO i Kfor podržali Tadića

B92 - 01.12.2011

Brisel -- NATO i Kfor su u Briselu pozdravili poziv Borisa Tadića za uklanjanje barikada na severu Kosova, što "mora biti propraćeno konkretnim potezima".

Kfor ponovo preti Srbima

B92 - 01.12.2011

Zubin Potok -- Portparol Kfora Uve Novicki kaže da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi. “Rešenje može biti samo da je svima garantovana bezuslovna sloboda kretanja uključujući i Kfor.

Portparol Kfora: Beograd mora da ukloni barikade u Srbiji

Blic - 01.12.2011

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je večeras da Kfor očekuje da Beograd ukloni barikade u Srbiji kod administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i tako pokaže da je poziv za prekid blokade puteva predsednika Srbije Borisa Tadića iskren.

"Barikade ne koriste, uklonite ih"

B92 - 01.12.2011

Priština -- Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je da Kfor očekuje da Beograd ukloni barikade u Srbiji kod administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje.

U Jagnjenici uzbuna zbog reflektora

Mondo - 01.12.2011

Na barikadi kod Jagnjenice situacija je mirna, nakon što su rano jutros aktivirane sirene za uzbunu kada je Kfor ugasio reflektore kojima osvetljava prostor oko barikade.

Na Jagnjenici trenutno vlada mir

Vesti Online - 01.12.2011

Na barikadi kod Jagnjenice situacija je trenutno mirna, nakon što su rano jutros aktivirane sirene za uzbunu kada je Kfor ugasio reflektore kojima osvetljava prostor oko barikade.

Srbi na Kosovu: Nema povlačenja barikada

Mondo - 01.12.2011

Srbi na severu Kosova će, i pored poziva predsednika Srbije da povuku barikade, ostati na njima "sve dok to bude potrebno". Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da će građani ostati na barikadama, ali da to nije ...

Barikade ostaju

Beta - 01.12.2011

JAGNJENICA, 1. decembra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je u četvrtak da će gradjani ostati na barikadama sve dok to bude potrebno, ali da to nije jedini način borbe Srba sa severa Kosova i da će biti i ...

"Barikade dok to bude potrebno"

Vesti Online - 01.12.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da će građani ostati na barikadama sve dok to bude potrebno, ali da to nije jedini način borbe Srba sa severa Kosova i da će biti i drugih vidova nenasilnog otpora.

Ostajemo na barikadama

Novi Magazin - 01.12.2011

Građani će ostati na barikadama sve dok to bude potrebno, ali da to nije jedini način borbe Srba sa severa Kosova i biće drugih vidova nenasilnog otpora, izjavio ej danas predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

NATO pozdravio stav Tadića, traži uklanjanje barikada

EMG - 01.12.2011

NATO i Kfor su danas u Briselu pozdravili poziv predsednika Srbije Borisa Tadića za uklanjanje barikada na severu Kosova, što "mora biti propraćeno konkretnim potezima", saopštio je NATO.

Zubin Potok: Srbi ostaju na barikadama

Novosti - 01.12.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić u razgovoru sa komandantom Kforovog Adolfom Konradom, zatražio je slobodu kretanja za građane koji koriste put Zubin Potok - Zvečan ZUBIN POTOK - Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić u ...

NATO: Tadićeva poruka dobra, a sada uklonite barikade

Vesti Online - 01.12.2011

NATO i Kfor su danas u Briselu pozdravili poziv predsednika Srbije Borisa Tadića za uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije, što "mora biti propraćeno konkretnim potezima", saopštio je NATO.

Kfor će ukloniti barikade ako to ne urade Srbi

Prva Srpska TV - 01.12.2011

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je danas da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi. On je ocenio da sporazumi mogu biti postignuti samo na političkom nivou i da se rezultati mogu postići samo razgovorima.

Kfor: Tadićeva izjava ohrabruje

Novi Magazin - 01.12.2011

Komanda Kfora ocenila je kao vrlo ohrabrujuću izjavu srpskog presednika Borisa Tadića vezanu za situaciju na severu Kosova i uklanjanje barikada, i izrazila nada da bi ovaj predlog mogao mnogo pomoći u otklanjanju tenzija.

Kfor: Sklonite barikade da ih mi ne sklanjamo

Mondo - 01.12.2011

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je danas da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi. Kfor je pozdravio poziv predsednika Srbije, ali očekuje i konkretne rezultate.

Državni vrh uključen u pregovore

Danas - 01.12.2011

Brisel, Zubin Potok, Beograd - Rezultate drugog dana osme runde dijaloga Beograda i Prištine juče su u vreme zaključenja ovog izdanja našeg lista isčekivali i zvaničnici u Brisleu i Srbi na severu KiM.

Srbi na Kosovu: Novi način otpora

Novosti - 01.12.2011

Zajednička sednica četiri opštine sa severa KiM o uklanjanju barikada tek naredne nedelje. Ristić: Barikade nisu problem, već sredstvo naše borbe za opstanak na Kosovu i Metohiji ZA četvrtak najavljene konsultacije predsednika opština sa ...

Novicki: Beograd da skloni barikade

Vesti Online - 01.12.2011

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je večeras da Kfor očekuje da Beograd ukloni barikade u Srbiji kod administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i tako pokaže da je poziv za prekid blokade puteva predsednika Srbije Srbima na severu Kosova ...

Kfor gađao Srbe suzavcem i gumenim mecima!

Kurir - 30.11.2011

JAGNJENICA - Novi napad! Srbi na barikadama u Jagnjenici juče su počeli da probijaju novi put za Zubin Potok, nakon čega su pripadnici Kfora u 15.40 uzvratili suzavcem i gumenim mecima.

Bez incidenata na severu Kosova

Kurir - 30.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Izuzetno hlabru noć Srbi su proveli po okolnim poljana ložeći vatru i klečeči ispred bornih kola. Rarskrisnica koju od prekjuče kontroliše Kfor sa tri strane opkoljena je sa srpskim barikadama, a četvrti put za ...

U Jagnjenici mirno, škole ne rade

B92 - 30.11.2011

Kosovska Mitrovica -- U Jagnjenici i na čitavom severu Kosova prethodna noć protekla je mirno. Zbog ugrožene bezbednosti dece škole ne rade. U Janjenici, gde je Kfor pre dva dana uklonio barikadu prema albanskom selu Čabra, Srbi su sinoć ...

Kforov vojnik nije životno ugrožen

Kurir - 30.11.2011

BEČ - Portparol austrijske vojske pukovnik Mihael Bauer izjavio je da je jedan od austrijskih vojnika, pripadnika Kfora, koji je povređen u ponedeljak u sukobu kod Jagnjenice pretrpeo kontuziju pluća, a lekari su ga zbog lakšeg lečenja ...

KFOR i Srbi sutra o mirnom rešenju

B92 - 30.11.2011

Kosovska Mitrovica -- Predstavnici Srba sa severa Kosova sa komandantom Kfora, pukovnikom Dariusom Nobsom dogovorili se da sutra odu u Jagnjenicu radi dogovora o mirnom rešenju.

Srbi i kfor sutra u Jagnjenici o rešenju krize

Kurir - 30.11.2011

ZUBIN POTOK - Pukovnik Kfora Darius Nobs i predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić razgovaraće sutra u Jagnjenici o mogućem rešenju krize.

Srbi i Kfor sutra u Jagnjenici o rešenju krize

Blic - 30.11.2011

Predstavnici Srba sa severa Kosova dogovorili su se sa lokalnim komandantom Kfora, pukovnikom Dariusom Nobsom da sutra zajedno odu u Jagnjenicu, gde je prethodnih dana bilo sukoba, radi dogovora o mirnom rešenju, izjavio je predsednik ...

Kfor akcijama vrši politički pritisak

Blic - 30.11.2011

Glavni pritisak na komandu Kfora da razbije barikade dolazi iz južnog krila NATO u Napulju, saznaje “Blic”. Barikade lokalnog stanovništva na severu bile su predmet analize kao i procene kako mogu uticati na region.

Albanci dali kforovcu 350.000 evra za napad na Srbe!

ALO - 30.11.2011

Predstavnik privremenih institucija Kosova u Prištini dao je 350.000 evra jednom od komandanata Kfora da bi ova vojna misija baš na Dan albanske zastave i uoči nove runde pregovora Beograda i Prištine izazvala novi incident na severu i ...

Nema dogovora oko Jagnjenice

Glas javnosti - 30.11.2011

JAGNJENICA - Sastanak izvršnog komadanta Kfora, kako se predstavio, i Slaviše Ristića, predsednika opštine Zubin Potok, završen je bez ikakvog dogovora.

Kosovo: Stanje redovno - barikade i dežurstva

Mondo - 30.11.2011

U Jagnjenici i na čitavom severu pokrajine noć je protekla mirno, sa dežurstvom Srba na barikadama, koje su dodatno ojačane U Janjenici, gde je Kfor pre dva dana uklonio barikadu prema albanskom selu Čabra, Srbi su sinoć postavili novu, ...

Albanci dali Kforovcu 350.000 evra za napad na Srbe?

Vesti Online - 30.11.2011

Predstavnik privremenih institucija Kosova u Prištini dao je 350.000 evra jednom od komandanata Kfora da bi ova vojna misija baš na Dan albanske zastave i uoči nove runde pregovora Beograda i Prištine izazvala novi incident na severu i ...

Bez incidenata na severu Kosova

Beta - 30.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 30. novembra 2011. (Beta) - U Jagnjenici i na čitavom severu Kosova prethodna noć protekla je mirno, a gradjani su dežurali pored logorskih vatri i u automoblima.

Redžepi: KFOR da odgovori ako se ugrožava život vojnika

EMG - 30.11.2011

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio da bi KFOR, ako su životi njegovih vojnika dovedeni u pitanje, trebalo da odgovori istom merom.

Koha: Austrijski Kforovac u komi

Vesti Online - 30.11.2011

Austrijski pripadnik Kfora, koji je ranjen u ponedeljak u sukobu sa Srbima na severu Kosova, nalazi se u komi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Austrije, a prenosi Koha ditore.

U Jagnjenici mirno, škole u Zubinom Potoku ne rade

Novosti - 30.11.2011

Građani su na novoj barikadi u Jagnjenici. Nastavu ne pohađa preko 1.000 dece u Zubinom Potoku ZUBIN POTOK - U Jagnjenici je od prošle noći mirno, građani su na novoj barikadi, vojnici Kfora na pozicijama na kojima su od trenutka kada su ...

Austrijanci ranjeni na Kosovu idu kući

Mondo - 30.11.2011

U Austriju se danas vraća sedam od ukupno 11 povređenih austrijskih vojnika Kfora na severu Kosova, piše bečki "Kurir". Planirano je da dva aviona dopreme povređene vojnike na vojni aerodrom Heršing, saopštila je vojna komanda Gornje ...

UNS protestuje zbog napada Kfora na srpske novinare

EMG - 30.11.2011

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog toga što vojnici Kfora koriste silu protiv reportera srpskih redakcija koji na severu Kosova u teškim uslovima obavljaju profesionalne novinarske zadatke.

U Jagnjenici mirno, škole u Zubinom Potoku ne rade

Prva Srpska TV - 30.11.2011

U Jagnjenici je od prošle noći mirno, građani su na novoj barikadi, vojnici Kfora na pozicijama na kojima su od trenutka kada su pre dva dana probili prethodnu barikadu u ovom mestu, a u opštini Zubin Potok danas ne rade škole.

Protest zbog napada Kfora na srpske novinare

Vesti Online - 30.11.2011

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog toga što vojnici Kfora koriste silu protiv reportera srpskih redakcija koji na severu Kosova u teškim uslovima obavljaju profesionalne novinarske zadatke.

Bez incidenata na severu Kosova

Nadlanu - 30.11.2011

U Janjenici, gde je Kfor pre dva dana uklonio barikadu prema albanskom selu Čabra, Srbi su sinoć postavili novu, izručivanjem peska na kolovoz. Na to su vojnici reagovali bacanjem velikih količina suzavca, ali upotrebe oružja nije bilo, ...

Povređeno 25 vojnika Kfora i nekoliko desetina Srba

Kurir - 29.11.2011

PRIŠTINA - U akciji Kfora na uklanjanju barikade u Jagnjenici na severu Kosova povređeno je 25 vojnika, saopšteno je u ponedeljak veče iz komande te misije. U incidentu povređeno je i nekoliko desetina Srba.

U Jagnjenici mirno, srbi uz logorske vatre

Kurir - 29.11.2011

JAGNJENICA - Veliki broj građana u ponedeljak veče se okupio u Jagnjenici pored logorskih vatri, a ima i onih koji sede u parkiranim automobilima, na putu Zubin Potok – Zvečan, koji je Kfor od ranog jutra potpuno blokirao.

Kfor pucao po srbima!

Kurir - 29.11.2011

ZUBIN POTOK - Na ivici rata! Oko 100 Srba iz Zubinog Potoka i ovog dela Ibarskog Kolašina zatražili su juče pomoć lekara posle žestoke akcije Kfora i razbijanja srpske barikade u selu Jagnjenica.

Povrđeno 50 Srba u sukobima sa Kforom

Blic - 29.11.2011

U akciji Kfora na uklanjanju barikade u Jagnjenici na severu Kosova povređeno je 50 Srba. Veliki broj građana iz Ibarskog Kolašina i sa čitavog severa Kosova provelo je i prošlu noć u mestu Jagnjenica gde je juče došlo do sukoba vojnika ...

Ponovo suzavac na Jagnjenici

RTS - 29.11.2011

Srbi kod Jagnjenice prave alternativni put oko barikade koju je juče zauzeo Kfor, a novu postavljaju na putu ka Zvečanu. Kfor baca suzavac. Razgovor predstavnika Kfora i predsednika Opštine Zubin Potok nije dao rezultate.

Kfor demonstrante nazvao "nasilnim i kriminalnim"

Blic - 29.11.2011

Kfor je sinoć ocenio da se demonstranti u Jagnjenici nikako ne mogu nazivati mirnim demonstrantima, već nasilnim i kriminalnim. Kako se navodi u poslednjem saopštenju međunarodnih snaga, demonstranti i dalje koriste eksplozivne naprave i ...

Mirna i hladna noć U jagnjenici

Kurir - 29.11.2011

JAGNJENICA - Veliki broj građana iz Ibarskog Kolašina i sa čitavog severa Kosova provelo je i prošlu noć u mestu Jagnjenica, gde je juče došlo do sukoba vojnika Kfora i Srba sa severa pokrajine.

Kfor opet zapretio suzavcem

Kurir - 29.11.2011

JAGNENICA - Na barikadi jasgnjenica osvanulo je više stotina Srba koji su tokom čitave noći ložili logorske vatre ispored kordona Kfora. Oko 9 sati vojnici su preko razglasa pozvali Srbe da se povuku nazad, zapretivši da će baciti suzavac.

Ristić pozvan na razgovor s Kforom u podne

Blic - 29.11.2011

Vojnici Kfora jutros su u Jagnjenici preko megafona pozvali predsednika opštine Zubin Potok Slavišu Ristića na sastanak sa njihovim predstavnikom u podne.

Jahjaga: Kazniti napadače na Kfor

B92 - 29.11.2011

Priština -- Kosovska predsednica Atifete Jahjaga osudila je napad na pripadnike mirovnih snaga Kfora u Jagnjenici kod Zubinog Potoka. Jahjaga je u saopštenju pozvala odgovorne institucije i Euleks da se, kako je rekla, "kriminalci koji su ...

Ivanović: Kfor odgovoran za eskalaciju nasilja

Politika - 29.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA – Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović upozorio je komandanta Kfora Erharda Drevsa da će za sve što će se „eventualno dogodi u Jagnjenici odgovornost snositi Kfor”.

Ivanović: Pregovori nisu prioritet

B92 - 29.11.2011

Zvečan -- Oliver Ivanović iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju upozorio je da će za sve što će se "eventualno dogodi u Jagnjenici odgovornost snositi Kfor". On je poruku uputio komandantu Kfora Erhardu Drevsu.

Kfor: Odstupite ili pucamo

B92 - 29.11.2011

Jagnjenica -- Kfor je preko megafona upozorio Srbe u selu Jagnjenica da će pucati ukoliko pokušaju da postave novu barikadu na putu. Razgovori sa predstavnicima Srba propali.

Vlada Kosova osuđuje napad na Kfor

Blic - 29.11.2011

Vlada Kosova osuđuje oružani napad na pripadnike mirovnih snaga Kfora u Jagnjenici kod Zubinog Potoka i procenjuje da je to napad na vladavinu reda i zakona, slobodu kretanja, i kao takav je kažnjiv.

Nema dogovora Srba i Kfora u Jagnjenici

Blic - 29.11.2011

Jagnjenica - Razgovori komandanta jedinica Kfora u selu Jagnjenica i predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića završeni su danas oko 12.30 bez dogovora.

Srbi u Jagnjenici ojačali barikade zemljom

Politika - 29.11.2011

JAGNJENICA – Građani u Jagnjenici su nešto posle 18 sati istovarili nove količine zemlje da bi ojačali barikade koje su postavili popodne ispred vozila Kfora i bodljikave žice.

Kfor poručio Srbima: Ako vaši kamioni ovde istovare šljunak, mi ćemo pucati

24online - 29.11.2011

Kfor je danas preko megafona upozorio Srbe u selu Jagnjenica da će pucati ukoliko pokušaju da postave novu barikadu na putu. Ostavite ...

Napeto: Srbi najavili blokadu Kfora, komanda odgovara da će pucati

Blic - 29.11.2011

Pregovori predsednika opština sa severa Kosova i Kfora nisu se završili dogovorom. Prema saznanjima “Blica” Kforu je najavljeno da će u sva tri pravca od njihovog trenutnog položaja na barikadi u Jagnjenici biti nasuta zemlja, a time se i ...

Kfor suzavcem i gumenim mecima na srbe na Jagnjenici

Kurir - 29.11.2011

JAGNJENICA - Srbi na barikadama u Jagnjenici počeli su da probijaju novi put za Zubin potok, a pripadnici Kfora su oko 15.40 počeli da bacaju suzavac na njih.

Napeto: Kfor ispalio suzavac na Srbe koji su počeli da nasipaju zemlju kod barikade

Blic - 29.11.2011

Srbi su oko 15 časova istovarili zemlju na stotinjak metara od barikade u Jagnjenici koju od juče ujutro drži Kfor. Vojnici Kfora nisu uzvratili upotrebom vatrenog oružja, kako je bilo ranije najavljeno, ali su pripadnici portugalskog ...

KFOR bacio suzavac na Srbe koji ojačavaju barikade

24online - 29.11.2011

Srbi su uprkos pretnjama KFOR-a oko 15 sati istovarili zemlju na stotinak metara od barikade u Jagnjenici. Vojnici Kfora, pripadnici portugalskog kontigenta na to su uzvratili tako što su ispalili suzavac u pravcu meštana, međutim, zbog ...

Srbi pod suzavcem probijaju novi put

Politika - 29.11.2011

Kfor je preko megafona upozoravao okupljene građane da će upotrebiti bojevu municiju, ako bude novih blokada Kosovska Mitrovica – Pripadnici američko-austrijskog Kfora juče su ponovo u Jagnjenici zasuli suzavcem i gumenim mecima Srbe koji ...

Boris Tadić: Sačuvajmo živote

Press - 29.11.2011

Začarani krug - Barikade ne doprinose odbrani srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, već ih, naprotiv, ugrožavaju, poručio predsednik Tadić.

Srbi betonirali barikadu

B92 - 29.11.2011

Jagnjenica, Priština -- Barikada u mestu Dudin krš u opštini Zvečan, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić večeras je dodatno ojačana i betonirana.

Pucali su na nas sa dva-tri metra

Blic - 29.11.2011

Odjednom, bez povoda, vojnici su krenuli gumenim mecima po nama. Pucali sa dva-tri metra u ljude. Nisu štedeli. Digao sam ruke u vis i osetio užasan bol. Vidim pored mene komšija pada, krv mu lije iz glave, iz oka. Imam četiri rane...

Redžepi: Na nasilje odgovoriti isto

B92 - 29.11.2011

Priština -- Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao da bi Kfor, ukoliko se životi njegovih vojnika dovedu u pitanje, trebalo da odgovori istom merom.

Redžepi: Kfor treba da upotrebi silu ako su ugroženi životi vojnika

Blic - 29.11.2011

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je večeras da bi Kfor, ukoliko se životi njegovih vojnika dovedu u pitanje, trebalo da odgovori istom merom.

Kfor zapretio Srbima

Novi Magazin - 29.11.2011

U akciji Kfora na uklanjanju barikade na Jagnjenici povređena su 23 vojnika, saopštila je kasno večeras komanda te misije i najavila da će njeni vojnici ubuduće odgovarati svim srazmernim sredstvima.

Kforovci pucali na Srbe!!!

ALO - 29.11.2011

U jednoj od najžešćih akcija Kfora od izbijanja krize na severu Kosova, vojnici NATO su u Jagnjenici kod Zubinog Potoka teško ranili dva Srbina.

KFOR: Demonstranti nasilni i kriminalni

E-Novine - 29.11.2011

Kfor je izdao saopštenje u kome je ocenio da se demonstranti u Jagnjenici nikako ne mogu nazivati mirnim demonstrantima, već nasilnim i kriminalnim.

Kfor: Demonstranti nasilni i kriminalni

Vesti Online - 29.11.2011

Kfor je ocenio da se demonstranti u Jagnjenici nikako ne mogu nazivati mirnim demonstrantima, već nasilnim i kriminalnim. Kako se navodi u poslednjem saopštenju međunarodnih snaga, demonstranti i dalje koriste eksplozivne naprave i ...

Kfor razbio barikadu u Jagnjenici

Glas javnosti - 29.11.2011

JAGNJENICA - Juče oko Oko 9.30 pripadnici Kfora uz pomoć suzavca najpre su rasterali okupljene Srbe, a onda uz pomoć teške mehanizacije razbili barikadu u Jagnjenici, blizu Zubinog Potoka.

Pucnji kod Jagnjenice!

Glas javnosti - 29.11.2011

JAGNJENICA - Veći broj građana povređen je u sukobu s Kforom kod sela Jagnjenica, na severu Kosova, a tokom sukoba čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja.

Mirna i ledena noć u Jagnjenici

Vesti Online - 29.11.2011

Veliki broj građana iz Ibarskog Kolašina i sa čitavog severa Kosova i Metohije provelo je i prošlu noć u mestu Jagnjenica gde je juče došlo do sukoba vojnika Kfora i Srba sa severa pokrajine.

KFOR: Demonstranti nasilni i kriminalni

R.S.Evropa - 29.11.2011

Noć na sjeveru Kosova protekla je mirno. Lokalno stanovništvo i dalje je na ulicama u mjestu Jagnjenica, gdje je jučer došlo do sukoba sa pripadnicima Kfora.

Srbi dovlače nove količine zemlje na barikadu

Mondo - 29.11.2011

Građani u Jagnjenici su nešto posle 18 sati istovarili nove količine zemlje da bi ojačali barikade. Međunarodne snage prethodno upozorile da će pucati ukoliko Srbi pokušaju da postave novu barikadu. Dva puta bačen suzavac.

U Jagnjenici mirno, građani dežurali na barikadama

Novosti - 29.11.2011

Na severu Kosova noć je protekla mirno, a izvestan broj građana je, i pored hladnoće, dežurao na barikadama JAGNJENICA - Na severu Kosova noć je protekla mirno, a izvestan broj građana je, i pored hladnoće, dežurao na barikadama uz ...

Kfor zapretio Srbima da će pucati. Tadić: Srbi da odu sa barikada

Prva Srpska TV - 29.11.2011

Kfor je preko megafona upozorio Srbe u selu Jagnjenica da će pucati ukoliko pokušaju da postave novu barikadu na putu. "Ukoliko vaši kamioni ovde istovare šljunak, mi ćemo pucati" - poručili su preko megafona vojnici Kfora.

Mirna noć na barikadama

Beta - 29.11.2011

Jagnjenica 29. novembar 2011. (Beta)- Veliki broj gradjana iz Ibarskog Kolašina i sa čitavog severa Kosova provelo je noć izmedju ponedeljka i utorka u mestu Jagnjenica gde je u ponedeljak došlo do sukoba vojnika Kfora i Srba sa severa ...

Ivanović: Kfor odgovoran za eskalaciju nasilja

R.S.Evropa - 29.11.2011

Državni sekretar u Ministarstvu Vlade Srbije za Kosovo Oliver Ivanović upozorio je danas komandanta Kfora Erharda Drevsa da će za sve što će se "eventualno dogodi u Jagnjenici odgovornost snositi Kfor".

Kfor odgovoran za eskalaciju nasilja

Beta - 29.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 29. novembra 2011. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović upozorio je u utorak komandanta Kfora Erharda Drevsa da će za sve što će se "eventualno dogodi u Jagnjenici odgovornost ...

Kfor poziva Srbe da se razidju

Beta - 29.11.2011

JAGNJENICA, 29. novembra 2011. (Beta) - Vojnici Kfora u selu Jagnjenica pozivaju u utorak preko megafona gradjane da se udalje od bodljikave žice i prete da će u suprotnom upotrebiti suzavac.

Kfor poziva Srbe da se raziđu

R.S.Evropa - 29.11.2011

Vojnici Kfora u selu Jagnjenica pozivaju danas preko megafona građane da se udalje od bodljikave žice i prete da će u suprotnom upotrebiti suzavac.

Ivanović: Kfor odgovoran za nasilje

Vesti Online - 29.11.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović upozorio je danas komandanta Kfora Erharda Drevsa da će za sve što se "eventualno dogodi u Jagnjenici odgovornost snositi Kfor".

Srbi prave novu barikadu

E-Novine - 29.11.2011

Kako javlja reporter RTS, Srbi na severu Kosova su dovezli dva kamiona šljunka i nasipaju barikadu na putu ka Zvečanu. KFOR baca suzavac u pokušaju da ih spreči da postave barikadu i naprave alternativni put * Predsednik Opštine Zubin ...

Kfor dobio dozvolu da ubija!

Vesti Online - 29.11.2011

Više desetina Srba i dva pripadnika Kfora povređeni su juče u sukobima na barikadi u Jagnjenici na severu Kosmeta. Kfor je dobio i dozvolu da koristi bojevu municiju, a predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić za "Vesti" kaže ...

Nema dogovora Srba i Kfora u Jagnjenici

Beta - 29.11.2011

JAGNJENICA, 29. novembra 2011. (Beta) - Razgovori komandanta jedinica Kfora u selu Jagnjenica i predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića završeni su u utorak oko 12.30 bez dogovora.

Nema dogovora Kfora i Srba

Vesti Online - 29.11.2011

Razgovori komandanta jedinica Kfora u selu Jagnjenica i predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića završeni su danas oko 12.30 bez dogovora.

Kfor: Pucaćemo ako stavite novu barikadu

Vesti Online - 29.11.2011

Kfor je danas preko megafona upozorio Srbe u selu Jagnjenica da će pucati ukoliko pokušaju da postave novu barikadu na putu. "Ukoliko vaši kamioni ovde istovare šljunak, mi ćemo pucati", poručili su preko megafona vojnici Kfora.

Kfor bacio suzavac, Srbi ojačavaju barikade

Novosti - 29.11.2011

Boris Tadić pozvao predstavnike Kfora da ne pokreću akcije uklanjanja barikada, a političke predstavnike Srba sa Kosova da učine sve kako bi se prekinule blokade puteva. Kfor oko 15.35 ponovo upotrebio suzavac.

Srbi probijaju novi put ka Jagnjenici

Vesti Online - 29.11.2011

Prave put da bi povezali Zubin Potok sa Kosovskom Mitrovicom. Srbi na barikadama u Jagnjenici počeli su da probijaju novi put za Zubin potok. Oni su oko 14.40 počeli da kopaju i nasipaju novi alterenativni put kojim će zaobići blokadu ...

Srbi dovoze pesak, Kfor baca suzavac

Beta - 29.11.2011

JAGNJENICA, 29. novembra 2011. (Beta) - Srbi su na glavni put u mestu Jagnjenica na severu Kosova u utorak posle 15.30 izručili dva kamiona peska i tako napravili novu barikadu, a vojnici Kfora su bacili suzavac na njih.

KFOR ranio dvoje Srba

Vesti Online - 29.11.2011

KFOR je prilikom najnovije intervencije gumenim mecima ranio dvoje Srba. Oni su kolima hitne pomoći prebačeni u Kosovsku Mitrovicu. Meštani Jagnjenice počeli su danas da postavljaju novu barikadu, pedesetak metara pre linije KFOR-a iz ...

Srbi u Jagnjenici prave novi put, Kfor posmatra

R.S.Evropa - 29.11.2011

Srbi u Jagnjenici na severu Kosova dovezli su danas oko 14 časova mehanizaciju i počeli da prave alternativni put kojim žele da zaobiđu mesto gde je Kfor uklonio barikadu, kako bi Zubin potok spojili sa ostalim mestima na severu pokrajine, ...

Srbi dovoze pesak na glavni put, KFOR baca suzavac

EMG - 29.11.2011

Srbi su na glavni put u mestu Jagnjenica na severu Kosova danas posle 15.30 izručili dva kamiona peska i tako napravili novu barikadu, a vojnici Kfora su bacili suzavac na njih.

Srbi dovoze pesak na glavni put, Kfor baca suzavac

R.S.Evropa - 29.11.2011

Srbi su na glavni put u mestu Jagnjenica na severu Kosova danas posle 15.30 izručili dva kamiona peska i tako napravili novu barikadu, a vojnici Kfora su bacilli suzavac na njih.

KFOR: Operacija u Jagnjenici išla po planu

R.S.Evropa - 29.11.2011

Operacija uklanjanja barikade koju je izveo KFOR u ponedeljak, išla je po planu, saopšteno je iz ove misije. "KFOR je sprovodio svoj mandat ponovnog uspostavljanja slobode kretanja za sve.

U Jagnjenici povređeno 30 vojnika Kfora

Novi Magazin - 29.11.2011

Kfor je saopštio da je u jučerašnjim neredima kod Jagnjenice na severu Kosova povređeno ukupno 30 njegovih vojnika i da se oni nalaze na bolničkom lečenju.

KFOR: Protesti Srba nelegitimni, situacija napeta

R.S.Evropa - 29.11.2011

Nakon sukoba između Srba i pripadnika KFOR-a u Jagnjenici kod Zubinog Potoka u ponedeljak, KFOR je u utorak saopštio da se u bolnici nalazi 30 povređenih vojnika, a protest Srba nazvali su nelegitimnim.

U Jagnjenici povređeno 30 vojnika Kfora

Vesti Online - 29.11.2011

Kfor je saopštio da je u jučerašnjim neredima kod Jagnjenice na severu Kosova povređeno ukupno 30 njegovih vojnika i da se oni nalaze na bolničkom lečenju. Ambasadori zapadnih zemalja osudili napad na vojnike Kfora.

Kfor šok-bombama gađao Srbe

Novosti - 29.11.2011

Posle napetog jutra i propalih razgovora, mirovnjaci na Jagnjenici ponovo upotrebili silu. Kada su Srbi ojačali novu barikadu, Kfor je uzvratio suzavcem i vodenim topovima Kfor je u utorak, nešto posle 16 sati, ostao delimično blokiran ...

Betonirana barikada u Dudinom kršu (BLOG UŽIVO)

Novi Magazin - 29.11.2011

Barikada u mestu Dudin krš u opštini Zvečan, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, koju je pre nekoliko noći Kfor pokušao da ukloni, večeras je dodatno ojačana i betonirana.

"Kfor da odgovori ako se ugrožava život vojnika"

Vesti Online - 29.11.2011

Ministar unutrašnjih poslova samoproklamovane republike Kosov Bajram Redžepi izjavio je da bi Kfor, ukoliko se životi njegovih vojnika dovedu u pitanje, trebalo da odgovori istom merom.

Na barikadama mirno posle jučerašnjih sukoba

Nadlanu - 29.11.2011

Bilo je mirno , a spas od hladnoće građani su našli pored vatre koju su ložili i u automobilima parkirani duž puta. Vojnici su u živom zidu i pod punom ratnom opremom stajali na mestu gde su juče u jutarnjim satima nasilnp uklonili ...

Pomerena barikada na Jagnjenici

RTS - 28.11.2011

Oklopno vozilo Kfora pomerilo deo barikade na putu Kosovska Mitrovca - Zubin potok, na Jagnjenici. Vojnici Kfora pokušali su da uklone barikadu na putu Kosovska Mitrovca - Zubin potok, kod mesta Jagnjenca.

Kfor probio barikadu u Jagnjenici

Blic - 28.11.2011

Pripadnici Kfora probili su barikadu u Jagnjenici i potisnuli građane ka selu Zupče. Za sada nema pouzdanih informacija da li ima povrđenih . Prema saznanjima "Blica", zauzet je i put Kosovska Mitrovica - Zubin, a periodično se čuju rafali.

Kfor razbio barikadu U Jagnjenici, Srbi postavili novu

Kurir - 28.11.2011

JAGNJENICA - Kfor uklonio barikadu u Jagnjenici. Oko 9.30 pripadnici Kfora uz pomoću suzavca najpre su pokušali da rasteraju okupljene Srbe, a kada nisu uspeli, upotrebili su vodene topove.

"Kfor dovodi u pitanje pregovore"

B92 - 28.11.2011

Kosovska Mitrovica -- Kfor uklanjanjem barikada na severu Kosova "ozbiljno dovodi u pitanje spremnost srpske strane da pregovara u novonastalim okolnostima", kaže Oliver Ivanović.

Novicki: Kfor koristio suzavac, nema povređenih vojnika

Blic - 28.11.2011

Kfor je tokom uklanjanja barikada u Jagnjenici, kod Zubinog Potoka koristio male količine suzavca, a među vojnicima nije bilo povređenih, izjavio je danas portparol Kfora Uve Novicki.

Ranjen vojnik Kfora u Jagnjenici

Kurir - 28.11.2011

ZUBIN POTOK - Predstavnik jedinice Kfora u Jagnjenici, koja je jutros uklonila barikadu u tom mestu, obavestio je predsednika opštine Zubin Potok da je za vreme te akcije ranjen jedan njihov pripadnik.

Sukobi na Jagnjenici

RTS - 28.11.2011

Kfor oklopnim vozilom pomerio barikadu na putu Kosovska Mitrovca - Zubin potok, kod Jagnjenice. Ranjena dvojica građana i dva pripadnika Kfora. 12.02 - Dva Srbina ranjena gumenim mecima, javlja reporter RTS-a.

U pucnjavi u Zubinom potoku povređeno između 30 i 50 ljudi

24online - 28.11.2011

Upravnik Doma zdravlja u Zubinom Potoku Borivoje Jakšić rekao je da je u današnjim sukobima s Kforom kod Zubinog Potoka povređeno između 30 i 50 građana, ali da niko nije životno ugrožen.

Kfor koristio gumene metke i šok bombe protiv Srba na barikadama

Blic - 28.11.2011

Vojnici Kfor u proboju barikade Jagnjenica koristili su osim suzavca i gumene metke i šok bombe. Među nekoliko desetina povređenih građana ima i onih sa težim povredama.

Pucnji kod jagnjenice!

Kurir - 28.11.2011

JAGNJENICA - Veći broj građana povređen je danas u sukobu s Kforom kod sela Jagnjenica, na severu Kosova, a tokom sukoba čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja.

Novi sukobi Kfora i građana

B92 - 28.11.2011

Zubin Potok -- Vojnici Kfora pomerili su barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka, uz nekoliko desetina povređenih građana. Oko 11 sati izbili novi sukobi.

Portparol: Vojnici Kfora ranjeni vatrenim oružjem

Blic - 28.11.2011

Dvojica vojnika NATO su danas ranjena iz vatrenog oružja u sukobu sa Srbima, pošto je Kfor, uz upotrebu gumenih metaka i vodenih topova, uklonio kamione i autobuse na barikadi na severu Kosova, izjavio je portparol alijanse major Den Harvi.

Kfor i dalje baca suzavac i šok-bombe u Jagnjenici

Politika - 28.11.2011

Kfor koristio suzavac, gumene metke i šok bombe. – Pojedini građani teže povređeni JAGNJENICA – Vojnici Kfora kod Jagnjenice danas i dalje preko megafona pozivaju Srbe da se raziđu, a povremeno na njih bacaju šok-bombe i suzavac.

Bogdanović poziva na uzdržanost

B92 - 28.11.2011

Beograd -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović zatražio od Kfora i od kosmetskih Srba da se uzdrže od sile. On je upozorio da je pokušaj Kfora da nasilnim putem ukloni barikadu u Jagnjenici još jedan pogrešan potez koji ne ...

Bogdanović: Pogrešan potez Kfora

Blic - 28.11.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović zatražio je danas i od Kfora i od kosmetskih Srba da se uzdrže od sile. Bogdanović je u izjavi Tanjugu upozorio da je pokušaj Kfora da nasilnim putem ukloni barikadu u Jagnjenici još jedan ...

Bogdanović: kfor stao na stranu Albanaca

Kurir - 28.11.2011

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović zatražio je i od Kfora i od kosmetskih Srba da se uzdrže od sile. Bogdanović je upozorio da je pokušaj Kfora da nasilnim putem ukloni barikadu u Jagnjenici još jedan pogrešan potez ...

Kocijančičeva: Nasilje nije rešenje

B92 - 28.11.2011

Brisel -- Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU, upozorila je, povodom najnovijih sukoba Srba i Kfora kod Jagnjenice, da "nasilje nije rešenje".

Nasilje nije rešenje

RTS - 28.11.2011

Probleme na severu Kosova i Metohije treba rešavati dijalogom, a ne nasiljem, poručuju iz Evropske unije. Današnja akcija Kfora u Jagnjenici još jedan pogrešan potez, smatra ministar Bogdanović.

Euleks osudio nasilje protiv Kfora

B92 - 28.11.2011

Beograd -- Misija Evropske unije na Kosovu osudila je nasilje protiv predstavnika međunarodne zajednice, ističući da "nasilje nije put ka napretku".

Tadić zatražio hitan prekid sukoba na severu Kosova

Blic - 28.11.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je hitan prekid sukoba izmedju pripadnika Kfora i gradjana u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Tadić traži hitan prekid sukoba

RTS - 28.11.2011

Pozivam zvaničnike Kfora, Euleksa i političke predstavnike Srba na trenutno smirivanje situacije i obezbeđivanje potpune slobode kretanja isključivo kroz dijalog i bez upotrebe nasilja, rekao predsednik Boris Tadić.

Tadić zatražio hitan prekid sukoba

B92 - 28.11.2011

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je hitan prekid sukoba između pripadnika Kfora i građana u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Tadić zatražio hitan prekid sukoba

24online - 28.11.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je hitan prekid sukoba između pripadnika Kfora i građana u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Hoton:Nasilje nije put ka napretku

Blic - 28.11.2011

Misija Evropske unije na Kosovu i Metohiji osudila je danas nasilje protiv predstavnika međunarodne zajednice, ističući da "nasilje nije put ka napretku".

Tadić traži prekid sukoba u jagnjenici

Kurir - 28.11.2011

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je u ponedeljak hitan prekid sukoba pripadnika Kfor i gradjana u selu Jagnjenica, na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Novi incident na Jagnjenici, povređen još jedan Srbin

Blic - 28.11.2011

Dušan Mutavdžić povređen je oko 17 časova u Jagnjenici u novom incidentu kada je zapaljen kamion sa balvanima, koji je bio preprečen na putu, a vojnici Kfora uzvratili ispaljivanjem gumenih metaka i suzavcem.

"Povređeno sto Srba u Jagnjenici"

B92 - 28.11.2011

Beograd -- Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da je oko sto ljudi povređeno u sukobima na barikadi u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Kfor hoće da slomi srbe

Kurir - 28.11.2011

JAGNJENICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović najoštrije je osudio postupak Kfora i ocenio da današnja akcija u Jagnjenici nije motivisana uspostavljanjem slobode kretanja pripadnika Kfora, već im je ...

Povređeno 35 Srba i dva vojnika Kfora u Jagnjenici

Politika - 28.11.2011

Kfor tvrdi da neće da koristi bojevu municiju. – Predsednik opštine Kosovska Mitrovica kaže da situacija izmiče kontroli. – Tadić zatražio hitan prekid sukoba Kosovska Mitrovica – U sukobima u selu Jagnjenica, koji su izbili kada je Kfor ...

Kfor: Srbi nas napali vatrometom

B92 - 28.11.2011

Beč, Priština -- Kfor tvrdi da su ih Srbi napali pirotehnikom i Molotovljevim koktelima, na šta su vojnici odgovorili "neubojitim sredstvima", gumenim mecima i suzavcem.

Kfor pucao u lekare!

Kurir - 28.11.2011

ZUBIN POTOK - Tokom današnje akcije razbijanja barikada na Jagnjenici, vojnici Kfora, sa dvadesetak metara razdaljine gumenim mecima pucali su u lekare Hitne pomoći Doma zdravlja iz Zubinog Potoka, dok su ukazivali pomoć povređenima! ...

Kfor vodenim topovima i šok-bombama napao Srbe

Press - 28.11.2011

U sukobu u selu Jagnjenica kod Zubinog Potoka povređeni oko 40 Srba i dvojica pripadnika međunarodnih snaga Vojnici nemačkih i austrijskih jedinica u kontingentu NATO snaga uklonili su barikadu, ali je došlo do incidenta pošto su se Srbi ...

Kfor pomera barikadu u Jagnjenici, sirene u Zubinom Potoku

Vesti Online - 28.11.2011

Vojnici Kfora pomerili su danas oklopnim vozilom barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka, na severu Kosova. Nakon akcije Kfora, u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, pa je veliki broj građana krenuo ka barikadi.

KFOR probio barikadu kod Zupča

R.S.Evropa - 28.11.2011

Pripadnici Kfora probili su barikadu u Jagnjenici i potisnuli građane ka selu Zupče. Za sada nema pouzdanih informacija da li ima povrđenih . Prema saznanjima "Blica" u probijanju barikada u Jagnjenici KFOR je koristio velike količine ...

Kfor pomera barikadu u Jagnjenici

Beta - 28.11.2011

JAGNJENICA, 28. novembra 2011. (Beta) - Vojnici Kfora pomerili su u ponedeljak ujutro oklopnim vozilom barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka, na severu Kosova.

Pomerena barikada na Jagnjenici

Mondo - 28.11.2011

Vojnici Kfora pomerili su danas oklopnim vozilom barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka, na severu Kosova. Oglasile se sirene. Srbi krenuli na barikadu Nakon akcije Kfora, u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, pa je veliki broj ...

Probijena barikada u Jagnjenici, ranjen pripadnik KFOR-a

Prva Srpska TV - 28.11.2011

Predstavnik jedinice Kfora u Jagnjenici, koja je jutros uklonila barikadu u tom mestu, obavestio je predsednika opštine Zubin potok da je za vreme te akcije ranjen jedan njihov pripadnik.

Kfor koristio suzavac u Jagnjenici

Beta - 28.11.2011

PRIŠTINA, 28. novembra 2011. (Beta) - Kfor je tokom uklanjanja barikada u Jagnjenici, kod Zubinog Potoka koristio male količine suzavca, a medju vojnicima nije bilo povredjenih, izjavio je u ponedeljak portparol Kfora Uve Novicki.

Kosovo: Uklonjena barikada, suzavac na Srbe

Mondo - 28.11.2011

Kfor je jutros oklopnim vozilom pomerio barikadu kod Jagnjenice. Vojnici upotrebili suzavac i vodene topove kako bi rasterali okupljene Srbe. Oprečne informacije o navodnom ranjavanju pripadnika Kfora.

Novicki: Kfor koristio suzavac, nema povređenih vojnika

R.S.Evropa - 28.11.2011

Kfor je tokom uklanjanja barikada u Jagnjenici, kod Zubinog Potoka koristio male količine suzavca, a među vojnicima nije bilo povređenih, izjavio je danas portparol Kfora Uve Novicki.

Novicki:Kfor koristio suzavac, nema povredjenih vojnika

Prva Srpska TV - 28.11.2011

Kfor je tokom uklanjanja barikada u Jagnjenici, kod Zubinog Potoka koristio male količine suzavca, a među vojnicima nije bilo povredjenih, izjavio je portparol Kfora, Uve Novicki.

Ivanović: Kfor dovodi u pitanje pregovore

R.S.Evropa - 28.11.2011

Kfor uklanjanjem barikada na severu Kosova "ozbiljno dovodi u pitanje spremnost srpske strane da pregovara u novonastalim okolnostima", kaže državni sekretar u Ministarstvu Vlade Srbije za Kosovo Oliver Ivanović.

Pucnji kod Jagnjenice, povredjeni gradjani i vojnici

Beta - 28.11.2011

JAGNJENICA, 28. novembra 2011. (Beta) - Veći broj gradjana povredjen je u ponedeljak u sukobu s Kforom kod sela Jagnjenica, na severu Kosova, a tokom sukoba čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja.

Uklanjanjem barikada se ne rešava problem

Beta - 28.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 28. novembra 2011. (Beta) - Državni sekretar srpskog Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kritikovao je u ponedeljak Kfor zbog uklanjanja barikade u mestu Jagnjenica i ocenio da se takvim akcijama neće ...

Pucnji kod Jagnjenice, povređeno 30 - 50 građana i 2 vojnika Kfora!

Vesti Online - 28.11.2011

Veći broj građana povređen je danas u sukobu s Kforom kod sela Jagnjenica, na severu Kosova, a tokom sukoba čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja.

Kosovo: Suzavac, šok bombe, pucnji...(FOTO)

Mondo - 28.11.2011

U toku sukob Kfora i Srba kod sela Jagnjenica, na severu Kosova. Do sad povređeno između 30 i 50 Srba. Ima teško povređenih. Tokom sukoba čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja.

KFOR uklonio barikadu kod Jagnjenice

E-Novine - 28.11.2011

Pripadnici KFOR probili su barikadu u Jagnjenici i potisnuli građane ka selu Zupče. Za sada nema pouzdanih informacija o broju povređenih. Prema nepotvrđenim informacijama tokom proboja barikade iz vatrenog oružja ranjeni komandant nemačke ...

Sukob građana i Kfora u selu Jagnjenica

Prva Srpska TV - 28.11.2011

U selu Jagnjenica, na putu Kosovska Mitrovca - Zubin potok nešto posle 11 sati došlo je do sukoba između građana i pripadnika Kfora. Nema ...

Jagnjenica: Kfor gumenim mecima i šok bombama na Srbe

Novosti - 28.11.2011

Sukob građana i pripadnika Kfora. U bolnici u Mitrovici 20 povređenih Srba. Ranjena dvojica vojnika Kfora ZUBIN POTOK - U selu Jagnjenica, na putu Kosovska Mitrovca - Zubin P otok , nešto posle 11 sati došlo je do sukoba između građana i ...

Srpski izvori: Ranjeno između 30 i 50 građana

R.S.Evropa - 28.11.2011

Upravnik Doma zdravlja u Zubinom Potoku Borivoje Jakšić rekao je da je u današnjim sukobima sa Kforom povređeno između 30 i 50 građana, i da niko nije životno ugrožen.

Ranjena dva vojnika KFOR u Jagnjenici

E-Novine - 28.11.2011

Portparol KFOR Frank Martin potvrdio je da su dva vojnika KFOR-a ranjena u Zubinom Potoku prilikom reakcije Srba pošto je KFOR u ponedeljak ujutro uspešno otklonio jednu barikadu u selu Jagnjenica Martin je kazao da su dvojica vojnika ...

KFOR: Povređena dva vojnika

R.S.Evropa - 28.11.2011

Portparol KFOR-a Frank Martin potvrdio je da su dva vojnika KFOR-a ranjena jutros u Zubinom Potoku prilikom reakcije Srba zbog toga što je KFOR uspešno otklonio jednu barikadu u selu Jagnjenica.

Tadić: Hitno prekinite sukob!

Mondo - 28.11.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je hitan prekid sukoba između pripadnika Kfora i građana u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Kfor pomerio barikadu, Srbi postavili novu (BLOG UŽIVO)

Novi Magazin - 28.11.2011

Vojnici Kfora pomerili su danas oklopnim vozilom barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka, na severu Kosova. U sukobima je povređeno nekoliko desetina građana, neki od njih teže, ali niko nije životno ugrožen.

EU: Nasilje nije rešenje

Mondo - 28.11.2011

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU, upozorila je danas, povodom najnovijih sukoba Srba i vojnika Kfora kod Jagnjenice, da "nasilje nije rešenje".

Bez dogovora Srba i Kfora u Jagnjenici

Beta - 28.11.2011

JAGNJENICA, 28. novembra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić i predstavnici Kfora nisu uspeli u ponedeljak da se dogovore oko rešenja za stanje u selu Jagnjenica gde je Kfor uklonio barikadu.

Kfor potvrdio ograničenu upotrebu gumenih metaka

R.S.Evropa - 28.11.2011

Kfor je potvrdio da je tokom uklanjanja barikade u Jagnjenici danas "ograničeno" koristio i gumene metke. Kako je saopšteno iz Glavne komande, tokom incidenta snage Kfora su prvo obezbedile prepreku, a zatim su koristeći specijalizovanu ...

Tadić traži prekid sukoba u selu Jagnjenica

Beta - 28.11.2011

BEOGRAD, 28. novembra 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je u ponedeljak hitan prekid sukoba pripadnika Kfor i gradjana u selu Jagnjenica, na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Bez dogovora Srba i Kfora u Jagnjenici

R.S.Evropa - 28.11.2011

Razgovori komandanta jedinica Kfora u selu Jagnjenica i predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića završeni su danas oko 12.30 bez dogovora.

Tadić traži hitan prekid sukoba u Jagnjenici

R.S.Evropa - 28.11.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas hitan prekid sukoba pripadnika Kfor i građana u selu Jagnjenica, na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Bez dogovora Srba i Kfora u Jagnjenici

Vesti Online - 28.11.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić i predstavnici Kfora nisu uspeli da se dogovore oko rešenja za stanje u selu Jagnjenica gde je ranije danas Kfor uklonio barikadu.

Novi incident u Zubinom Potoku: Povređeno 37 Srba, dva vojnika Kfora

Novosti - 28.11.2011

U sukobu građana i pripadnika Kfora povređeno je oko 37 Srba i dvojica pripadnika međunarodnih snaga. Nešto pre 17 časova došlo do novog incidenta.

Sukobi na Jagnjenici, povređeni i Srbi i Kforovci

Prva Srpska TV - 28.11.2011

U sukobu građana i pripadnika Kfora u selu Jagnjenica, na putu Kosovska Mitrovca - Zubin potok na severu Kosova, danas pre podne povređeno je oko 35 Srba i dvojica pripadnika međunarodnih snaga.

Novi sukob u Jagnjenici: Zapaljen kamion, povređen Srbin

Vesti Online - 28.11.2011

Jedan Srbin povređen je u ponedeljak popodne u novom sukobu demonstranata i vojnika Kfora u selu Jagnjenica. Kfor je u ponedeljak ujutru uklonio barikadu u Jagnjenici , a novi sukob je izbio pošto je zapaljen kamion sa drvima koji su Srbi ...

Tadić za prekid sukoba,Beograd i Brisel za dijalog

Prva Srpska TV - 28.11.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je hitan prekid sukoba između pripadnika Kfora i građana u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, a zvaničnici Beograda i Brisela poručili su da nije rešenje nasilje, već nastavak ...

Kfor uklonio barikadu u Jagnjenici

Vesti Online - 28.11.2011

Vojnici Kfora pomerili su danas oklopnim vozilom barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka, na severu Kosova. Nakon akcije Kfora, u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, pa je veliki broj građana krenuo ka barikadi.

DSS: Stefanović je Kforov pregovarač

Vesti Online - 28.11.2011

Funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Borko Ilić izjavio je da, dok Kfor danas pokušava nasilnim putem da ukloni barikade Srba na severu Kosova, šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović pregovara u ime tih međunarodnih ...

Beograd osuđuje KFOR, priklanja se barikadama

R.S.Evropa - 28.11.2011

(Video RTS-a: Incident u Jagnjenici, 28. novembar 2011.) Ljudmila Cvetković Mada su u sukobima prilikom uklanjanja barikade kod Jagnjenice ranjena dva vojnika KFOR-a iz vatrenog oružja, zvanični Beograd osudio je samo akciju međunarodnih ...

Bogdanović strahuje od novih sukoba

Novi Magazin - 28.11.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je da je, prema informacijama koje ima, oko 100 ljudi povređeno u sukobima na barikadi u selu Jagnjenica i izrazio bojazan da bi situacija mogla da se pogorša tokom noći.

Oko 100 ljudi povređeno u selu Jagnjenica

EMG - 28.11.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je danas da je, prema informacijama koje ima, oko 100 ljudi povređeno u sukobima na barikadi u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

U okršaju bilo i rafalne paljbe

Danas - 28.11.2011

Zubin Potok, Beograd - U sukobu nemačkih i austrijskih vojnika Kfora i Srba iz Ibarskog Kolašina na severu KiM, juče posle uklanjanja barikade kod sela Jagnjenice u opštini Zubin Potok, povređeno je oko 35 srpskih civila i dvojica ...

Oko 100 ljudi povredjeno u selu Jagnjenica

Beta - 28.11.2011

BEOGRAD, 28. novembra 2011. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je u ponedeljak da je, prema informacijama koje ima, oko 100 ljudi povredjeno u sukobima na barikadi u selu Jagnjenica na putu Kosovska ...

Sukobi na severu Kosova: Povređeno 50 Srba

Novosti - 28.11.2011

Pripadnici Kfora posle jednostrano izvedene akcije u Jagnjenici dobili naređenje da koriste i bojevu municiju protiv građana. Povređeno pedeset Srba, a ranjena dva vojnika Kfora.

Povredjeno osam austrijskih vojnika

Beta - 28.11.2011

BEČ, 28. novembra 2011. (Beta-AFP) - Osam austrijskih vojnika pripadnika Kfora povrdjeno je u ponedeljak posle podne na Kosovu, saopštio je glavni štab austrijskih operativnih snaga u Gracu.

Povređena 23 vojnika KFOR-a u sukobu sa Srbima

R.S.Evropa - 28.11.2011

Amra Zejneli Predsednica Republike Kosova, Atifete Jahjaga , osudila je u ponedeljak napad na pripadnike mirovnih snaga KFOR-a u Jagnjenici kod Zubinog Potoka u kojem je povređeno više od 20 pripadnika ove misije.

KFOR: Demonstranti nasilni, povređeno još 23 vojnika

R.S.Evropa - 28.11.2011

KFOR je saopštio da je nasilje u Jagnjenici kod Zubinog Potoka u ponedeljak rezultiralo sa još 23 povređena vojnika tokom kasnog podneva i večeri. “Protestanti se još uvek koriste nasiljem.

Kosovo: Povređeno 40 Srba i 23 kforovca

Mondo - 28.11.2011

Oko 40 povređenih Srba od kojih trojica teže i 23 povređena pripadnika Kfora među kojima dvojica teže, bilans je današnjih sukoba kod sela Jagnjenica. Prvi sukobi počeli oko 9 ujutru, poslednji je bio oko 17 časova.

Kosovo: Povredjeno osam austrijskih vojnika

Prva Srpska TV - 28.11.2011

Osam austrijskih vojnika pripadnika Kfora povredjeno je na Kosovu, saopštio je glavni štab austrijskih operativnih snaga u Gracu. Prema rečima Runderštalera, 20 Kforovih vojnika je povredjeno u sukobima Srba i vojnika medjunarodnih snaga ...