TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Đinđić i Đukanović dogovorili podelu saveznih funkcija?

B92 - 18.01.2003

Beograd -- Premijeri Srbije i Crne Gore Zoran Đinđić i Milo Đukanović postigli su dogovor da u budućoj državnoj zajednici Srbiji "pripadnu" resori diplomatije i vojske, dok bi Crna Gora "dobila" ministarstvo ekonomskih odnosa sa inostranstvom i unutrašnju trgovinu.

Andreas Papandreu u Prištini

B92 - 15.01.2003

Priština -- Predsedavajući EU i šef grčke diplomatije Jorgos Papandreu izjavio je tokom razgovora sa srpskim poslanicima u Skupštini Kosova da je za srpsku zajednicu najbolje da se kroz institucije bore za svoje interese i prava.

Popović: Đukanović počeo da se izvinjava

B92 - 15.01.2003

Podgorica -- Potpredsednik Narodne stranke Predrag Popović izjavio je da je premijer Milo Đukanović nakon susreta s grčkim šefom diplomatije Jorgosom Papanderuom ušao u proces izvinjavanja zbog svoje izjave u Skupštini, kada je saopštio da će Crna Gora za 3 godine biti nezavisna.

Papandreu razgovarao sa Koštunicom

B92 - 14.01.2003

Beograd -- Predsednik SRJ Vojislav Koštunica i predsedavajući Saveta ministara Evropske unije, šef grčke diplomatije Jorgos Papandreu, zajednički su u utorak uveče naglasili značaj što skorijeg uspešnog okončanja procesa "racionalnog ustavnog preuređenja Jugoslavije" i usvajanja Ustavne povelje za ...

Papandreu doputovao u Beograd

B92 - 14.01.2003

Beograd -- Integracija u Evropu, Kosovo i odnosi između Srbije i Crne Gore bile su glavne teme razgovora ministra inostranih poslova Grčke – novog predsedavajućeg Evropske unije – Jorgosa Papandreua u utorak sa najvišim jugoslovenskim, srpskim i crnogorskim zvaničnicima u Beogradu.

Papandreu i Đukanović saglasni: Povelju doneti što pre

B92 - 14.01.2003

Beograd -- Grčki ministar inostranih poslova Jorgos Papandreu i crnogorski premijer Milo Đukanović saglasili su se da Ustavna povelja treba da bude usvojena što pre kako bi zajednica Srbije i Crne Gore mogla odmah da krene ka evropskim integracijama.

Đukanović: Nezavisnost Crne Gore nije prioritet

B92 - 14.01.2003

Beograd -- Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u utorak uveče da pitanje crnogorske nezavisnosti ne treba da bude "apsolutni prioritet" u narednom periodu kako ne bi bili "zamagljeni prioriteti" Srbije i Crne Gore koji se tiču demokratizacije, reformi i izgradnje evropskog društva.

Papandreu: Balkan ima evropsku budućnost

B92 - 13.01.2003

Skoplje -- Šef grčke diplomatije Jorgos Papanderu izjavio je u ponedeljak da je Balkan stabilniji i da ima evropsku budućnost. On je to kazao u Skoplju, na početku svoje balkanske turneje. Grčka je od 1. janura predsedavajući Evropske unije. "Naša poruka je jasna.