TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

OTPORASI PORAZENI U CETVRTFINALU TURNIRA JUL U JULU

B92 - 06.08.2000

Ekipa mladenovackog "Otpora" koja je ucestvovala na turniru u malom fudbalu u okviru manifestacije "JUL u julu" eliminisana je u subotu uveec posto je porazena sa 5:0 u utakmici sa ekipom Pruzatovca. "Otporasi" su nastupali pod imenom "Do pobede" i od pocetka turnira igrali su u belim majicama sa ...

PRIVODjENI OTPORASI U BELOJ PALANCI I SENTI

B92 - 04.08.2000

Policija je u cetvrtak privela devet aktivista Otpora u Beloj Palanci i Senti, saopstile su kancelarije ovog pokreta u Pirotu i Novom Sadu. Akcija lepljenja plakata sprecena je u Beloj Palanki, a policija je na informativni razgovor privela petoricu aktivista tog pokreta.

OTPORASI POD PRATNJOM POLICIJE SKIDALI POLEPLJENE PLAKATE

B92 - 03.08.2000

Policija u Gornjem Milanovcu naterala je dvojicu aktivista pokreta "Otpor" da skinu plakate koje su prethodno polepili po gradu. Aktivisti Dragutin Dragojevic i maloletni I.A. u sredu uvece su najpre privedeni na informativni razgovor, a zatim su, pod pratnjom policije, morali da skidaju plakate.

PRETUCEN AKTIVISTA OTPORA DOK JE FOTOGRAFISAO PLAKATE

B92 - 03.08.2000

Aktivista pokreta "Otpor" Vladeta Zivotic pretucen je u cetvrtak dok je pokusavao da fotografise izlepljene plakate na autobuskoj stanici u Petrovcu na Mlavi, javlja Beta. Odbor "Otpora" u tom gradu saopstio je da je Zivotica napao portir na autobuskoj stanici.

OBELEZENA GODISNJICA OTPORA U KRUSEVCU

B92 - 02.08.2000

Aktivisti Otpora obelezili su u sredu godisnjicu postojanja te organizacije u Krusevcu akcijom pod nazivom "Spomenar". Aktivisti su kod gradske fontane clanovima Nezavisnog sindikata penzionera i okupljenim gradjanima podelili sto kilograma hleba, a potom se sa njima slikali za uspomenu.

PRIVEDENE DVE AKTIVISTKINJE OTPORA U SOMBORU

B92 - 01.08.2000

Policija je u ponedeljak uvece u Somboru prekinula akciju Pokreta Otpor pod nazivom "Kraj jula" i tom prilikom privela dve aktivistkinje pokreta, od kojih je jedna maloletna, saopstila je novosadska kancelarija Otpora. Privedene su lokalni funkcioner Demokratske stranke Anita Beretic, koja je bila ...

PRIVEDEN OTPORAS U NISU

B92 - 01.08.2000

Policija je u utorak ujutru u Nisu privela aktivistu pokreta Otpor, Milosa Krivokapica, i ispitivala ga pola sata, javlja Beta. Policajci su se interesovali za akciju "Kraj jula", odrzanu u ponedeljak uvece, koja je, prema saopstenju Otpora, protekla u najboljem redu.

DESET AKTIVISTA OTPORA 12 SATI ZADRZANO U POLICIJI

B92 - 01.08.2000

Policija u Prijepolju privela je nocas deset aktivista Pokreta "Otpor" u tom gradu, koji su nakon dvanaestocasovnog informativnog razgovora pusteni kucama, rekao je agenciji Beta jedan od privodjenih aktivista Milan Brasnjevic.

PRIVEDENO 14 OTPORASA U NOVOM SADU

B92 - 31.07.2000

Novosadska policija privela je u ponedeljak troje aktivista pokreta "Otpor", oca jednog aktiviste, devet majki "otporasa" i dedu jednog clana tog pokreta, saopstio je "Otpor", prenosi Beta. Oni su privedeni dok su u pesku na novosadskoj plazi "Strand" vajali pesnicu, simbol tog pokreta.

AKCIJA OTPORA U KRUSEVCU

B92 - 31.07.2000

Aktivisti narodnog pokreta Otpor u Krusevcu u ponedeljak su izveli akciju »Kraj jula je 24. septembra«. U okviru ovog performansa, aktivisti Otpora su bacili u Zapadnu Moravu petokraku od leda koja simbolizuje komunizam. Pojasnjavajuci ciljeve i svrhu ove akcije Srdja Milivojevic je za B2-92 ...

NISKI OTPOR IZVEO AKCIJU "KRAJ JULA"

B92 - 31.07.2000

Aktivisti pokreta Otpor izveli su u pondedeljak u Nisu akciju "Kraj jula" tokom koje su lepili plakate sa pesnicom, simbolom tog pokreta i natpisom "Siri se". Akciju Otpora u centralnoj Ulici pobede u Nisu pratilo je stotinak gradjana, a cetvorica policajaca, iako su upozorila aktiviste da akcija ...