TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pantić: Ostajemo na barikadama

Blic - 04.12.2011

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je danas da Srbi sa severa Kosova ostaju na barikadama, uprkos apelu predsednika Srbije Borisa Tadića da se povuku.

Srbi: Nećemo ukloniti barikade dok Skupština to ne zatraži

24online - 04.12.2011

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je danas da Srbi sa severa Kosova ostaju na barikadama, uprkos apelu predsednika Srbije Borisa Tadića da se povuku.

"Dogovorom priznato Kosovo"

B92 - 04.12.2011

Beograd -- Ristić tvrdi da građani sa severa Kosova dogovor vide kao priznavanje Kosova od vlasti u Beogradu. Pantić: Sredinom nedelje odlučivaćemo o barikadama.

Stefanović: Barikade su ispunile cilj

Blic - 04.12.2011

Postignut sporazum Beograda i Prištine čuva nacionalni interes države, Ustav Srbije i Rezoluciju 1244, izjavio je šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović. "Rešenje nije idealno, ali je najbolje moguće u datim okolnostima..

O barikadama sredinom nedelje

RTS - 04.12.2011

Sredinom naredne nedelje odbornici četiri opština sa severa Kosova odlučuju da li će barikade biti uklonjene i da li će prihvatiti sporazum postignut u Briselu, najavljuje Krstimir Pantić.

"Barikade su dovele do sporazuma"

B92 - 04.12.2011

Beograd -- Direktor Centra za nove politike Vladimir Todorić ocenio je da je sporazum Beograda i Prištine maksimum koji se u ovom trenutku mogao dobiti.

Todorić: Sporazum sa Prištinom rezultat barikada

Blic - 04.12.2011

Direktor Centra za nove politike Vladimir Todorić ocenio je danas da je sporazum o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima maksimum koji se u ovom trenutku mogao dobiti, da su ga omogućile barikade koje su Srbi postavili na ...

Dobrić: Nema uslova za uklanjanje barikada

Blic - 04.12.2011

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić ocenio je danas da nisu ispunjenu zahtevi zbog kojih su Srbi sa severa Kosovo dežurali na barikadama 130 dana te da zbog toga lokalni rukovodioci ne mogu da pozovu građane da ih uklone.

Uklonite barikade, nismo priznali Kosovo

Press - 04.12.2011

Svedoci: Sporazum ispunjava Rezoluciju UN 1244 jer se njim vraća deo našeg osoblja na Kosovo i Metohiju, dok će kosovski carinici imati samo disfunkcionalnu ulogu svedoka.

Insistiranje na barikadama je rušenje sopstvene države

Press - 04.12.2011

Srbi na severu Kosova neprihvatajući odluke države i odbijanjem da uklone barikade rade protivno interesima Srbije i slabe njenu evropsku perspektivu, ocenjuju domaći analitičari.

Barikade ostaju do odluke skupštine

B92 - 04.12.2011

Beograd -- Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da nisu stvoreni uslovi za uklanjanje barikada jer su uzroci zbog kojih su postavljene i dalje tu.

Pantić: Nisu stvoreni uslovi za uklanjanje barikada

Blic - 04.12.2011

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je večeras da nisu stvoreni uslovi za uklanjanje barikada, jer su uzroci zbog kojih su one postavljene i dalje tu.

Ristić: Sporazumom priznata nezavisnost Kosova

R.S.Evropa - 04.12.2011

Jedan od lidera Srba sa severa Kosova Slaviša Ristić ocenio je u subotu uveče da je sporazumom u Briselu o upravljanju prelazima vlast u Beogradu priznala nezavisno Kosovo.

Kosovski Srbi ostaju na barikadama

Prva Srpska TV - 04.12.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je Srbima sa severa Kosova, a posebno njihovim političkim liderima, da očekuje od njih da podrže sporazum postignut u Briselu i da ne blokiraju njegovu primenu.

Pantić: Srbi ostaju na barikadama

Vesti Online - 04.12.2011

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da Srbi sa severa Kosova ostaju na barikadama, uprkos apelu predsednika Srbije Borisa Tadića da se povuku.

Ukinite radnu obavezu

Danas - 04.12.2011

Poziv predsednika Tadića Srbima sa severa Kosova da uklone barikade neophodna je ali ne i dovoljna mera. Imajući u vidu težinu situacije na severu Kosova, kao i predstojeću odluku Evropskog saveta o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, ...

Šta gospođa Trivan treba da nauči

Danas - 04.12.2011

Vrhunac političke demagogije, bezobrazluka i neznalačke pretpolitičke državničke didaktike, ovih dana je videla i čula Srbija. Sve iz reči predsednika Srbije Tadića i političkog komesara Vlade, Trivanove, što je tek da čovek, a kamoli ...

Sledeće nedelje odluka o barikadama

Novi Magazin - 04.12.2011

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da bi odbornici četiri opštine severa Kosova mogli sredinom sledeće nedelje da odluče da li će barikade biti uklonjene i da li će prihvatiti sporazum postignut u Briselu.

Dobrić: Barikade ostaju

Beta - 04.12.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 4. decembra 2011. (Beta) - Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić ocenio je u nedelju uveče da nisu ispunjeni zahtevi zbog kojih su Srbi sa severa Kosovo dežurali na barikadama 130 dana te da zbog toga ...

Barikade padaju ako odluči Skupština Srbije

Novi Magazin - 04.12.2011

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić i predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić rekli su da bi Srbi na severu Kosova mogli ukloniti barikade ako tako odluči Skupština Srbije.

Kosovski Srbi: Barikade ostaju!

Nadlanu - 04.12.2011

"Kada bi se sa administrativnih prelaza povukli albanski policajci i carinici, barikade bi bile odmah uklonjene" , rekao je Dobrić agenciji Beta.

Dogovor o prelazima brine srbe na barikadama

Kurir - 03.12.2011

ZUBIN POTOK - Vest da je u Briselu postignut dogovor delegacije Beograda i Prištine o Jarinjui Brnjaku, na Jagnjenicije dočekalo tridesetak Srba na dežurstvuispred bornihkola i mitraljeza Kfora.

Janjić: dogovor postignut U foto-finišu

Kurir - 03.12.2011

BEOGRAD - Politički analitičar Dušan Janjić ocenio je da je dogovorom o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima Srbija u "foto-finišu" uspela da ispuni uslove neophodne da joj zemlje članice daju preporuku za status kandidata, ...

"Najvažnije da se dogovor primeni"

B92 - 03.12.2011

Priština -- Zamenik premijera Kosova i ministar za lokalnu samoupravu Slobodan Petrović pozdravio je dogovor o zajedničkom upravljanju administrativnim prelazima.

Ristić: sporazumom priznata nezavisnost Kosova

Kurir - 03.12.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je da je sporazumom u Briselu o upravljanju administrativnm prelazima vlast u Beogradu konačno priznala nezavisno Kosovo.

Pantić: Dogovor je neprihvatljiv

B92 - 03.12.2011

Kosovska Mitrovica -- Dogovor Beograda i Prištine je neprihvatljiv za Srbe na Kosovu i Metohiji, rekao je za B92 predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

Za kosmetske Srbe sporazum neprihvatljiv

Politika - 03.12.2011

Na severu Kosova kolaju glasine da će Kfor sutra početi nasilnu akciju uklanjanja barikada Kosovska Mitrovica –Sporazum o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima 1 i 31 (Brnjak i Donje Jarinje)za Srbe na severu Kosova je ...

Kosovski Srbi: Dogovor je priznavanje nezavisnosti

Novi Magazin - 03.12.2011

Čelnici srpskih opština sa severa Kosova ocenili su večeras da dogovor koji su Beograd i Priština postigli u Briselu predstavlja 'kamen temeljac' za priznavanje nezavisnosti Kosova a Srbi koji dežuraju na barikadama boje se da će biti ...

Petrović: Dogovori besmisleni ako se ne primenjuju

Vesti Online - 03.12.2011

Zamenik predsednika Vlade u Prištini i ministar za lokalnu samoupravu Slobodan Petrović pozdravio je dogovor o zajedničkom upravljanju administrativnim prelazima.

Ristić: Vlast konačno priznala Kosovo

Vesti Online - 03.12.2011

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je večeras da je sporazumom u Briselu o upravljanju administrativnm prelazima vlast u Beogradu konačno priznala nezavisno Kosovo.

Ristić: Sporazumom priznata nezavisnost Kosova

Nadlanu - 03.12.2011

Vlast je tim sporazumom priznala nezavisno Kosovo koliko god tvrdila da to neće učiniti, kazao je Ristić agenciji Beta. "Činjenica da ćemo između Kosova i centralne Srbije imati granicu ne može se drugačije tumačiti nego priznavanje ...

Sastanak u Zubinom Potoku

RTS - 02.12.2011

Srbi sa severa Kosmeta iščekuju odluke lokalnih predstavnika vlasti nakon poziva predsednika Srbije Borisa Tadića da uklone barikade. Počeo sastanak komandanta Kforovog tima za vezu Adolfa Konrada sa predsednikom opštine Zubin Potok ...

Todorić: Za kandidaturu ključno uklanjanje barikada

Blic - 02.12.2011

Klučno pitanje za dobijanje statusa kandidata Srbije 9. decembra, osim dogovora Beograda i Prištine u Briselu, je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije, izjavio je danas direktor Centra za novu politiku Vladimir Todorić.

Todorić: Za kandidaturu ključno uklanjanje barikada

Politika - 02.12.2011

BEOGRAD – Ključno pitanje za dobijanje statusa kandidata Srbije 9. decembra, osim dogovora Beograda i Prištine u Briselu, je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije, izjavio je direktor Centra za novu politiku Vladimir Todorić.

Dragan Marković Palma pozvao Srbe da uklone barikade

Blic - 02.12.2011

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma pozvao je danas predsednike opština sa severa Kosova i Metohije da hitno održe sastanak i donesu odluku o uklanjanju barikada "u skladu sa državnom politikom i pozivom predsednika ...

Ovi ljudi vuku konce

Blic - 02.12.2011

Odluke o barikadama i potezima lokalnih Srba na severu Kosova donose se u kriznim štabovima, gde su, osim predsednika opština, opštinski funkcioneri i predstavnici javnih preduzeća.

Ko vuče konce na barikadama?

B92 - 02.12.2011

Beograd -- Odluke o barikadama na severu Kosova donose se u kriznim štabovima, gde su, osim predsednika opština, opštinski funkcioneri i predstavnici javnih preduzeća.

Tadićev poziv nedovoljan za kandidaturu

E-Novine - 02.12.2011

U reakcijama ključnih zapadnih zemalja na poziv predsednika Srbije da se uklone barikade na severu Kosova, iz Evropske unije, NATO-a i Sjedinjenih američkih država stižu ocene da nakon tog poziva moraju uslediti konkretne akcije Beograda ...

Uklanjanje barikada od interesa za opstanak Srba

Glas javnosti - 02.12.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini i pozvao pripadnike međunarodnih misija da zaštite sve građane i ne primenjuju ...

Kosovski Srbi se plaše scenarija Krajine

Vesti Online - 02.12.2011

Predstavnika Beograda više nema na barikadama na Kosmetu, a sav teret krize pao je na predsednike četiri opštine sa severa Pokrajine, smatra politički analitičar Predrag Simić.

Barikade u stihu

E-Novine - 02.12.2011

Balvani sa severa Kosova penetrirali su duboko u moždanu masu Feđe Dimovića, člana Beogradskog naci sindikata, a ovaj erotski zahvat rezultirao je pesmom “Barikade” koju je Dimović ispevao u slavu kosovskih junaka i objavio je na ...

Palma: Ukloniti barikade pre 5. decembra

Vesti Online - 02.12.2011

Predsednici četiri opštine sa severa Kosova danonoćno moraju da zasedaju da bi pre 5. decembra, kada se očekuje stav EU o kandidaturi Srbije, doneli odluku o uklanjanju barikada, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan ...

Nikolić: Pitanje barikada nije pitanje za mene

Blic - 01.12.2011

Nisam čovek koji bi trebalo da kaže Srbima na Kosovu da li da se povuku sa barikada ili da ostanu tamo. Ja ne živim na Kosovu, a ni moja deca. To je pitanje za Srbe sa KiM, jer su oni na barikadama i samo oni mogu da ginu, kaže za “Blic” ...

U Jagnjenici tri nove barikade

B92 - 01.12.2011

Kosovska Mitrovica -- Tadić je pozvao da se uklone barikade, ali Srbi su i dalje na njima- u Jagnjenici su postavljene tri nove, a u Dudinom kršu je ojačana stara, piše Politika Srbi dežuraju na svih 19 barikada, a u Jagnjenici je ...

Nikolić: Ja ne živim na Kosovu

B92 - 01.12.2011

Beograd -- Lider SNS Tomislav Nikolić rekao je da on ne bi trebalo da govori Srbima na Kosovu da li da uklanjaju barikade, zbog toga što ne živi tamo. "Ja ne živim na Kosovu, a ni moja deca.

Cvetković: Uklanjanje barikada od interesa za opstanak Srba

Blic - 01.12.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini i pozvao pripadnike međunarodnih misija da zaštite sve građane i ne primenjuju nasilje prema ...

Uklanjanje barikada od interesa za opstanak Srba

Kurir - 01.12.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini i pozvao pripadnike međunarodnih misija da zaštite sve građane i ne primenjuju ...

Tadićeva procena ispravna, apel nedovoljan za kandidaturu

Politika - 01.12.2011

BEOGRAD – Zamenik direktora nemačke Asocijacije za Jugoistočnu Evropu Johana Dajmel izjavila je da će Evropski savet 9. decembra verovatno odložiti odluku o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji, ali naglašava da je apel predsednika Borisa ...

Jovanović: Evropska kandidatura se može spasiti u Skupštini

Blic - 01.12.2011

Beograd - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da su nakon poziva predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova zemlja i građani "uskraćeni" za punu istinu i nadu da se ...

"Srbija uskraćena za punu istinu"

B92 - 01.12.2011

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović je rekao da je Srbija još uvek uskraćena za "punu istinu i nadu da se Srbija stvarno okreće racionalnijoj politici" prema Kosovu.

LDP: Građani uskraćeni za istinu

RTS - 01.12.2011

Posle poziva predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi sa severa Kosova uklone barikade građani su ostali uskraćeni za punu istinu, rekao Čedomir Jovanović.

Dačić: Rešenje dogovor sa Kforom

B92 - 01.12.2011

Beograd -- Za sever Kosova najbolje rešenje dogovor sa Kforom koji bi isključio potrebu postojanja barikada, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Najbolje rešenje dogovor sa Kforom

RTS - 01.12.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da je za sever Kosova najbolje rešenje dogovor sa Kforom koji bi isključio potrebu postojanja barikada.

Skupština: Samo SRS brani barikade

B92 - 01.12.2011

Beograd -- Poslanici vladajuće većine u skupštini smatraju da Srbi sa severa Kosova treba da uklone barikade dok se radikali tome protive. Šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija smatra da Srbi sa severa Kosova treba ...

Vlada: Bez sukoba i bez barikada

RTS - 01.12.2011

Vlada Srbije poziva pripadnike Kfora i međunarodnih misija da ne primenjuju nasilje prema stanovništvu, da obezbede sigurnost i normalan život u Pokrajini.

Barikade još ostaju

Press - 01.12.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da će građani ostati na barikadama sve dok to bude potrebno, ali da to nije jedini način nenasilne borbe.

Dačić: Ne produbljivati razlike sa kosovskim Srbima

Politika - 01.12.2011

Politički predstavnici Srba sa severa žele koordinaciju sa vladom i predsednikom, ali očekuju više razumevanja za položaj Srba Na ponovljene pozive iz Beograda da uklone barikade, Srbi sa severa Kosova i Metohije, po svemu sudeći, nemaju ...

Srbi sa Kosova o Tadićevom predlogu

B92 - 01.12.2011

Beograd -- Lideri Srba sa Kosova će početkom iduće nedelje na sastanku razmatrati poziv predsednika Tadića da uklone barikade, kaže Krstimir Pantić za B92. Inače Srbi su i dalje na barikadama.

Kako braniti Kosovo?

ALO - 01.12.2011

Zašto je poziv predsednika Tadića za ukidanje barikada stigao 30 dana posle njihovog postavljanja? Vlast je sve vreme to podržavala, zbog čega se desio zaokret? ĐURIĆ: Nije dovoljna verbalna dramatičnost predsednika ako ne uslede konkretne ...

Dve strane iste medalje

ALO - 01.12.2011

Srbi sa severa Kosova su ostali sami. Možda su to bili i ranije, ali nisu znali. Sad bi konačno trebalo da im bude jasno da će adresu za razgovor morati da traže u Prištini, Briselu i Vašingtonu.

Izvesno odlaganje kandidature

Novi Magazin - 01.12.2011

Evropski savet će 9. decembra verovatno odložiti odluku o statusu kandidata, ocenjuje Johana Dajmel, zamenica direktora nemačke Asocijacije za Jugoistočnu Evropu.

Amerika ne veruje u uklanjanje barikada

Vesti Online - 01.12.2011

SAD podržava apel predsednika Srbije Borisa adića da se uklone barikade, ali sumnja da će ga kosovski Srbi poslušati, kaže politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić.

Šutanovac: Poslušajte Tadića, uklonite barikade

Glas javnosti - 01.12.2011

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da je stanje bezbednosti na Kosovu kritično i da je zato nephodno da Srbi sa severa poslušaju poziv predsednika Borisa Tadića i uklone barikade sa puteva.

Brisel pozdravio Tadićev poziv za uklanjane barikada

Glas javnosti - 01.12.2011

BRISEL - Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi sa severa Kosova uklone barikade vrlo je pozitivno primljen u Briselu, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije za evrointegracije Božidar Đelić.

Nemačka: Ne podržavamo Srbiju!

Vesti Online - 01.12.2011

Tadićev poziv Srbima na severu Kosova da uklone barikade zasniva se na ispravnoj proceni da bi eskalacija nasilja fundamentalno ugrozila državne interese Srbije, smatra se u Nemačkoj.

Cvetković: Uklanjanje barikada je u interesu kosovskih Srba

R.S.Evropa - 01.12.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je uklanjanje barikada na severu Kosova od interesa za opstanak Srba i pozvao pripadnike međunarodnih misija da zaštite sve građane i ne primenjuju nasilje prema Srbima.

Nikolić: Pitanje barikada nije pitanje za mene

Prva Srpska TV - 01.12.2011

Nisam čovek koji bi trebalo da kaže Srbima na Kosovu da li da se povuku sa barikada ili da ostanu tamo. Ja ne živim na Kosovu, a ni moja deca. To je pitanje za Srbe sa KiM, jer su oni na barikadama i samo oni mogu da ginu, kaže za “Blic” ...

Ubice iz Beograda na barikadama

E-Novine - 01.12.2011

Pre nešto više od mesec dana srbijanski zvaničnivci su uglas tvrdili da su oni koji obezbeđuju barikade samo lokalni stanovnici i "goloruki" narod, a ne kriminalci ili poslušnici Beograda, kako su to tvrdile vlasti iz Prištine i ...

"Pitanje barikada nije pitanje za mene"

Vesti Online - 01.12.2011

"Nisam čovek koji bi trebalo da kaže Srbima na Kosovu da li da se povuku sa barikada ili da ostanu tamo. Ja ne živim na Kosovu, a ni moja deca. To je pitanje za Srbe sa KiM, jer su oni na barikadama i samo oni mogu da ginu", kaže za "Blic" ...

Jovanović: U društvu konfuzija, kandidatura ugrožena

EMG - 01.12.2011

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da su nakon poziva predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova zemlja i građani "uskraćeni" za punu istinu i nadu da se Srbija ...

Spasiti kandidaturu Srbije

Novi Magazin - 01.12.2011

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas Vladu Srbije i predsednika da u parlamentu objasne šta tačno znači poziv za uklanjanje barikada na severu Kosova.

Jovanović: Ugrožena kandidatura Srbije za EU

R.S.Evropa - 01.12.2011

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da su nakon poziva predsjednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na sjeveru Kosova zemlja i gradjani "uskraćeni" za punu istinu i nadu da se Srbija ...

Betonom na Kfor i Tadića

Vesti Online - 01.12.2011

Da mnogo ne haju za pozive iz Beograda, "savete" i zahteve da uklone barikade - građani Zvečana, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Leposavića pokazali su i tokom pretprošle noći kada su, uprkos pozivu Borisa Tadića "da uklone barikade i ...

Najbolje rešenje - dogovor sa Kforom

Novi Magazin - 01.12.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je za sever Kosova najbolje rešenje dogovor sa Kforom koji bi isključio potrebu postojanja barikada.

Dačić: Rešenje za sever - dogovor sa Kforom

Mondo - 01.12.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je za sever Kosova najbolje rešenje dogovor sa Kforom koji bi isključio potrebu postojanja barikada.

"Dogovor s Kforom najbolje rešenje"

Vesti Online - 01.12.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je za sever Kosova najbolje rešenje dogovor sa Kforom koji bi isključio potrebu postojanja barikada.

Vlada Srbije: Ukloniti barikade

Novi Magazin - 01.12.2011

Vlada Srbije ocenila je danas da je uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života na severu Kosova i ukazala da treba preduzeti sve mere kako bi se izbegla eskalacija nasilja i obezbedio opstanak Srba u tom delu Pokrajine.

Uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života

Beta - 01.12.2011

BEOGRAD, 1. decembra 2011. (Beta) - Vlada Srbije ocenila je u četvrtak da je uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života na severu Kosova i ukazala da treba preduzeti sve mere kako bi se izbegla eskalacija nasilja i obezbedio ...

Vlada Srbije pozvala na uklanjane barikada na Kosovu

R.S.Evropa - 01.12.2011

Vlada Srbije ocijenila je danas da je uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života na sjeveru Kosova i ukazala da treba poduzeti sve mjere kako bi se izbjegla eskalacija nasilja i osigurao opstanak Srba u tom dijelu Kosova.

Vlada: Uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života

EMG - 01.12.2011

Vlada Srbije ocenila je danas da je uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života na severu Kosova i ukazala da treba preduzeti sve mere kako bi se izbegla eskalacija nasilja i obezbedio opstanak Srba u tom delu Pokrajine.

Vlada: Uklanjanje barikada radi opstanka Srba

Vesti Online - 01.12.2011

Vlada Srbije ocenila je danas da je uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života na severu Kosova i ukazala da treba preduzeti sve mere kako bi se izbegla eskalacija nasilja i obezbedio opstanak Srba u tom delu Pokrajine.

Kosovo press: Barikade su stecište srbijanskog društvenog otpada

Vesti Online - 01.12.2011

Kako je objavio Kosovo press, kosovska novinska agencija, u Kosovskoj Mitrovici se trenutno nalazi veliki broj pripadnika raznih desničarskih i navijačkih grupa iz centralne Srbije.

Realno i imaginarno Kosovo

Danas - 01.12.2011

Predsednik Republike Srbije poziva sada pobunjene Srbe na severu Kosova da uklone iste one barikade za koje im je do pre neki dan pružao moralnu podršku.

Dačić tumači predsednika

Danas - 01.12.2011

Beograd - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je za sever Kosova najbolje rešenje dogovor sa Kforom, koji bi isključio potrebu postojanja barikada.

Priština sprema "Oluju 2"

Vesti Online - 01.12.2011

Predsednik Srbije je pozvao Srbe sa severa da uklone barikade ne samo zbog 9. decembra i neizvesnosti oko kandidature, već i zbog obaveštajnih podataka da je Priština završila operativni plan akcije koji bi, po svim parametrima, bio sličan ...

Jakšić: Nećemo da sklanjamo barikade

Vesti Online - 01.12.2011

Potpredsednik Skupštine zajednica srpskih opština i naselja i visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić "lično je protiv uklanjanja barikada, jer smatra da nisu ispunile cilj", pošto su carinici i KPS policija i dalje ...

Nemci drže ključ statusa Srbije

Novosti - 01.12.2011

Tri dana pred konačnu odluku evropskih šefova diplomatija, još neizvestan status Srbije za kandidata EU. Pojedina uslovljavanja nekorektna, ali ohrabrenja daju nadu za finiš SRBI i Kfor gledaju se oči u oči, Beograd traži sklanjanje ...

Ekstremisti iz Srbije podupiru balvane

E-Novine - 01.12.2011

Agencija “Kosovo press” je objavila saznanja da se u Kosovskoj Mitrovici trenutno nalazi veliki broj pripadnika raznih srbijanskih ekstremističkih organizacija koji učestvuju u postavljanju barikada i sukobima sa međunarodnim snagama ...

Stefanović: Država je zaista u teškoj situaciji

Blic - 30.11.2011

Državni vrh Srbije je jedinstven u odluci predsednika Borisa Tadića da pozove Srbe sa severa Kosova da uklone barikade. Sve vreme smo govorili da one nisu cilj, već sredstvo i da su uvek i služili za postizanje političkog rešenja, kaže za ...

Srbi zabetonirali barikadu u Dudinom kršu kod Zvečana

Blic - 30.11.2011

Barikada u mestu Dudin krš u opštini Zvečan, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, koju je pre nekoliko noći Kfor pokušao da ukloni, dodatno je ojačana i betonirana.

Srbi dežuraju na barikadama

RTS - 30.11.2011

Noć na barikadama na severu Kosova i Metohije protekla mirno. Građani su dežurali pored logorskih vatri i u automobilima. U Jagnjenici i na čitavom severu Kosova noć je protekla mirno, a građani su dežurali pored logorskih vatri i u ...

Šutanovac: Srbi, poslušajte Tadića

B92 - 30.11.2011

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da je stanje bezbednosti na Kosovu kritično, te je neophodno da Srbi sa severa poslušaju poziv predsednika Tadića.

Dačić: Ne izazivati incidente

Blic - 30.11.2011

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Srbe sa severa Kosova da ne prave nikakve incidente prema međunarodnim snagama, jer je to direktno protiv interesa Srbije, a predstavnike međunarodnih snaga da se ...

Ne znaju koga da slušaju-razumem ih

B92 - 30.11.2011

Kraljevo -- Predsednik URS Mlađan Dinkić podržao je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića upućen Srbima na severu Kosova da se povuku sa barikada. „Srbima na Kosovu jedni govore stavite barikade, a drugi govore skinite barikade.

Šutanovac: poslušajte Tadića, uklonite barikade

Kurir - 30.11.2011

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da je stanje bezbednosti na Kosovu kritično i da je zato nephodno da Srbi sa severa poslušaju poziv predsednika Borisa Tadića i uklone barikade sa puteva.

BRISEL pozdravio tadićev Poziv za uklanjane barikada

Kurir - 30.11.2011

BRISEL - Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi sa severa Kosova uklone barikade vrlo je pozitivno primljen u Briselu, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije za evrointegracije Božidar Đelić.

SRS: Tadićev poziv nož U leđa

Kurir - 30.11.2011

BEOGRAD - Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Martinović rekao je danas da je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića na uklanjanje barikada "nož u leđa" Srbima sa severa Kosova i "sraman potez".

Ukloniti barikade zarad opstanka

B92 - 30.11.2011

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini.

Tadićev poziv ujedinio elitu?

B92 - 30.11.2011

Beograd -- Poziv Borisa Tadića Srbima sa severa da se povuku sa barikada, a Kforu da se uzdrži od nasilnih akcija, ujedinio je političku elitu u Srbiji, ocenjuje Tanjug.

Tadićev zahtev razočaranje za Srbe

B92 - 30.11.2011

Kosovska Mitrovica -- Zahtev predsednika Srbije da se uklone barikade nije iznenađenje za kosovske Srbe već razočaranje, rekao predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Državna politika prema Kosovu ista

B92 - 30.11.2011

Beograd -- Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović za B92 rekao da se državna politika prema Kosovu nije promenila.

Mihajlović: Državna politika prema Kosovu nije promenjena

Blic - 30.11.2011

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović tvrdi da se državna politika prema Kosovu nije promenila i da je poziv predsednika Borisa Tadića Srbima da se povuku sa barikada veoma racionalan.

Marković podržao Tadićev zahtev

B92 - 30.11.2011

Beograd -- Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković podržao je poziv predsednika Tadića da Srbi sa severa Kosova uklone barikade i ukazao da ne vidi drugačije rešenje.

Pantić: Uskoro odluka o Tadićevom pozivu za uklanjanje barikada

Blic - 30.11.2011

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da će skupštine opština na severu Kosova veoma brzo razmotriti poziv predsednika Srbije za uklanjanje barikada.

Srbi sa severa ne slušaju Tadića

B92 - 30.11.2011

Beograd -- Srpski predstavnici sa severa Kosova najverovatnije će tražiti da se Skupština Srbije izjasni o promeni državne politike, koju je Tadić najavio, piše Danas.

U Jagnjenici tri nove barikade

Politika - 30.11.2011

Zajednička sednica odbornika četiri opštine na kojoj će se razmatrati Tadićev zahtev za tri, a možda i sedam dana Kosovska Mitrovica – Dan pošto je Boris Tadić pozvao da se uklone barikade, Srbi su i dalje na njima, s tim što su u ...

Tadićev apel nedovoljan Nemačkoj

B92 - 30.11.2011

Berlin/Beograd -- Apel predsednika Tadića da Srbi sa severa uklone barikade nije dovoljan da Berlin odmah da zeleno svetlo srpskoj kandidaturi za članstvo u EU, piše Danas “Evropski savet će 9.

"SAD sumnja u uklanjanje barikada"

B92 - 30.11.2011

Vašington -- SAD podržava apel predsednika Tadića da se uklone barikade, ali sumnja da će ga kosovski Srbi poslušati, kaže politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić.

Marković podržao Tadićev poziv o uklanjanju barikada

Blic - 30.11.2011

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković podržao je danas poziv predsednika Srbije Borisa Tadića upućen Srbima sa severa Kosova da uklone barikade i ukazao da ne vidi drugačije rešenje.

Ivanović: Predstavnicima opština sa severa KiM treba malo vremena

Blic - 30.11.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio je večeras da su predsednici četiri opštine na severu Kosova svesni i odgovorni ljudi, kojima je potrebno malo vremena da završe konsultacije sa svojim skupštinama, u vezi ...

Kesić: SAD podržavaju Tadićev stav o barikadama

Blic - 30.11.2011

Adminstracija Sjedinjenih Američkih Država podržava poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade na severu Kosova i zalaže se da Srbija 9.

Na severu Kosova mirno, jedna od barikada zabetonirana

Prva Srpska TV - 30.11.2011

Na severu Kosova i Metohije je mirno, a jedan broj građana je i dalje na barikadama koje su postavljene širom severa pokrajine, od kojih su neke tokom prethodne noći dodatno ojačane.

Srbi ojačali barikade na severu Kosova

R.S.Evropa - 30.11.2011

Barikada u mestu Dudin krš u opštini Zvečan, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić dodatno je ojačana i betonirana u utorak uveče. Prethodno tokom dana su građani u Jagnjenici istovarili nove količine zemlje da bi ojačali ...

Na severu Kosova mirno

Novosti - 30.11.2011

Građani i dalje na barikadama koje su postavljene širom severa pokrajine, od kojih su neke tokom prethodne noći dodatno ojačane KOSOVSKA MITROVICA - Na severu Kosova i Metohije je mirno, a jedan broj građana je i dalje na barikadama koje ...

Tadićev poziv za većinu stranaka dobar potez

Prva Srpska TV - 30.11.2011

Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se Srbi povuku sa barikada većina parlamentarnih stranaka je podržala, DS S i SRS su protiv, a najveća opoziciona partija SNS nije se oglasila, niti su njeni lideri bili dostupni za komentar.

Vunene čarape

Vesti Online - 30.11.2011

Ko u ruci drži rešenje ove mučne i neizvesne situacije na severu privremeno okupiranog teritorija Kosova i Metohije? Angela Merkel? Sarkozi i Englezi? Ne. Amerikanci? Ni oni. Tadić? Glupost, taj kontroliše samo Demokratsku stranku.

Šutanovac: Srbi sa severa Kosova treba da uklone barikade

EMG - 30.11.2011

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac ocenio je danas da je stanje bezbednosti na Kosovu kritično i da je zato nepohodno da Srbi sa severa poslušaju poziv predsednika Borisa Tadića i uklone barikade sa puteva.

Srbi treba da uklone barikade

Beta - 30.11.2011

BEOGRAD, 30. novembra 2011. (Beta) - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je u sredu da je stanje bezbednosti na Kosovu kritično i da je zato nepohodno da Srbi sa severa poslušaju poziv predsednika Borisa Tadića i uklone ...

Šutanovac: Tadićev poziv je državotvoran

Vesti Online - 30.11.2011

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je danas da je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića građanima severnog Kosova da uklone barikade državotvoran i treba da obezbedi stabilnost na tom području.

Đelić: Brisel pozdravio Tadićev poziv Srbima na barikadama

R.S.Evropa - 30.11.2011

Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova pozitivno je primljen u Briselu, preneo je potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Đelić: U Briselu pozitivno o pozivu Tadića

EMG - 30.11.2011

Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova u Briselu je primljen kao državnički potez, koji pokazuje odgovornost i viziju, izjavio vicepremijer Božidar Đelić.

Zaokret Beograda: Novi pozivi da se uklone barikade

R.S.Evropa - 30.11.2011

Posle puna četiri meseca podrške Srbima na barikadama na graničnim prelazima na severu Kosova, zvanični Beograd šalje poruku da treba skloniti barikade.

Balvani dokrajčili Tadićevu kosovsku politiku

E-Novine - 30.11.2011

Nakon relativno mlakog poziva Borisa Tadića kosovskim Srbima da uklone barikade, usledile su brojne reakcije političkih faktora u zemlji. I dok Liberalno-demokratska partija zahteva promenu politike prema kosovskom problemu, a Srpska ...

Lideri Srba sa severa: Građani "besni i razočarani"

R.S.Evropa - 30.11.2011

Mogućnost dobijanja statusa kandidata u EU bio je razlog zbog kojeg je predsednik Srbije Boris Tadić uputio poziv Srbima na severu Kosova da uklone barikade postavljene u znak protesta zbog prisustva kosovskih policajaca i carinika na ...

Cvetković: Uklanjanje barikada važno za opstanak Srba

R.S.Evropa - 30.11.2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je uklanjanje barikada na severu Kosova od interesa za opstanak Srba. "U ovom trenutku moramo otkloniti sve opasnosti kako ne bi došlo do dalje eskalacije nemira i da sprečimo svaku ...

Uklonite barikade zarad opstanka

Vesti Online - 30.11.2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini.

Kosovski Srbi razočarani

Novi Magazin - 30.11.2011

Srbi sa severa Kosova razočarani su zahtevom predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade, izjavio je danas predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Tadićeva izjava razočarala Srbe sa severa

Vesti Online - 30.11.2011

Zahtev predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade nije iznenađenje za kosovske Srbe već razočaranje, izjavio je danas predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

I premijer savetuje uklanjanje barikada

Mondo - 30.11.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini i pozvao pripadnike međunarodnih misija da zaštite sve građane i ne primenjuju nasilje ...

Amerika pozdravlja Tadićev poziv

Danas - 30.11.2011

Beograd - Američka ambasada u Beogradu pozdravlja poziv predsednika Tadića Srbima na severu Kosova da uklone barikade. Kako nam je rečeno, SAD imaju jasan stav da se mora obezbediti sigurno i bezbedno okruženje i bezuslovna sloboda ...

Tadićev apel Srbima nedovoljan Nemačkoj

Danas - 30.11.2011

Berlin, Beograd - Tadićev poziv Srbima na severu Kosova da uklone barikade zasniva se na ispravnoj proceni da bi eskalacija nasilja fundamentalno ugrozila državne interese Srbije.

Srbi sa severa KiM ne slušaju Tadića

Danas - 30.11.2011

Kosovska Mitrovica, Beograd - - Između mogućnosti da poslušaju poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se povuku sa barikada ili da sami donesu odluku, što predlažu opozicione DSS i SNS, Srbi sa severa KiM najverovatnije će ići „trećim ...

Na barikadama povređeno 658 ljudi od jula

Novi Magazin - 30.11.2011

Posle incidenata na barikadama na severu Kosova, od 26. jula do danas, 658 ljudi je zatražilo lekarsku pomoć, izjavio je šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

I Palma za uklanjanje barikade

Vesti Online - 30.11.2011

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković podržao je danas poziv predsednika Srbije Borisa Tadića, upućen Srbima sa severa Kosova, da uklone barikade i ukazao da ne vidi drugačije rešenje.

Pojasnite stavove Vlade

Vesti Online - 30.11.2011

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je danas da očekuje da će predstavnici Vlade Srbije pojasniti zašto je predsednik Srbije Boris Tadić promenio stav o protestu Srba na barikadama na severu Kosova.

Srbi na severu Kosova: Čuvaju bedeme i čekaju mir

Novosti - 30.11.2011

Srbi sa severa Kosmeta i njihovi lideri ni u sredu nisu doneli odluku o uklanjanju prepreka sa puteva. Odluku o sudbini barikada doneće odbornici četiri opštine "u najkraćem mogućem roku" UPRKOS pozivu državnog vrha Srbije da na severu ...

Mnogo zamki za kandidaturu Srbije

Novosti - 30.11.2011

Srbija na više frontova bije bitku za kandidaturu i odbranu državnih interesa na KiM. U Briselu maratonski pregovori. Nemačka traži prekid nasilja.

Amerika uz Tadića

Novi Magazin - 30.11.2011

Adminstracija SAD podržava poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade na severu Kosova, i zalaže se da Srbija 9. decembra dobije status kandidata za članstvo u EU, kaže politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić.

Mirna noć na barikadama na Kosovu

24online - 29.11.2011

Veliki broj građana iz Ibarskog Kolašina i sa čitavog severa Kosova provelo je i prošlu noć u mestu Jagnjenica gde je juče došlo do sukoba vojnika Kfora i Srba sa severa pokrajine.

Reakcije na Tadićev poziv Srbima

B92 - 29.11.2011

Beograd -- SRS: poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova "sulud i šizofren". LDP: Tadićev poziv, iako kasno, dobra odluka.

Jovanović: Poziv Tadića mora da prati i nova politika

Blic - 29.11.2011

- Poziv predsednika Borisa Tadića, Srbima na Kosovu da se povuku sa barikada je "korak u dobrom pravcu", ali samo ako bude praćen i promenom politike i njenom potvrdom u institucijama - izjavio je predsednik Liberalno demokratske partije ...

Reagovanja na Tadićev poziv

RTS - 29.11.2011

Poziv predsednika Borisa Tadića Srbima na Kosovu da uklone barikade, pozdravili SPO, LDP i Ujedinjeni regioni Srbije. Srbi na barikadama brane svoj opstanak, tvrdi SRS. Analitičari ocenjuju da su barikade odslužile svoju svrhu.

Strani mediji o Tadićevom pozivu

B92 - 29.11.2011

Beograd -- Rojters piše da poziv Srbima sa severa ukazuje na "sve veći jaz između prozapadne vladajuće koalicije koju predvodi Tadićeva DS i Srba na severu Kosova".

Tadićev poziv dobar potez za stranke, ali ne i za Srbe sa KiM

Blic - 29.11.2011

Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se Srbi povuku sa barikada za većinu političkih stranaka je logičan i korak u dobrom pravcu, osim za Demokratsku stranku Srbije koja smatra da je država odustala od očuvanja integriteta.

Srbe sa Kosova iznenadio Tadić

B92 - 29.11.2011

Beograd -- Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da je poziv Borisa Tadića da Srbi uklone barikade neprijatno iznenadio građane i predsednike opština.

Nemačka pozdravlja Tadićev potez

B92 - 29.11.2011

Njujork -- Nemačka pozdravlja poziv predsednika Srbije Borisa Tadića kosovskim Srbima da uklone barikade na severu Kosova i uzdrže se od nasilja "Pozdravljam jutrošnji poziv predsednika Tadića ljudima na severu Kosova da uklone barikade i ...

"Srbi odlučuju o barikadama"

B92 - 29.11.2011

Beograd -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica rekao je da Srbi sa severa Kosova sami moraju da donesu odluku o uklanjanju barikada. Srbi sa severa pokrajine treba da izvrše pritisak na vlast "da zarad ulaska u EU ne trguje sa njima, ...

Predsednici opština zatečeni

Politika - 29.11.2011

Kosovska Mitrovica – Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić za „Politiku” je rekao da je neprijatno iznenađen i razočaran pozivom Tadića, koji je upravo i insistirao da Srbi budu na barikadama jer su one legalne i legitimno ...

Jovanović: Poziv Tadića mora da prati i nova politika

Vesti Online - 29.11.2011

- Poziv predsednika Borisa Tadića, Srbima na Kosovu da se povuku sa barikada je "korak u dobrom pravcu", ali samo ako bude praćen i promenom politike i njenom potvrdom u institucijama - izjavio je predsednik Liberalno demokratske partije ...

Tadićev poziv za jedne dobar, za druge sulud

Novi Magazin - 29.11.2011

Tanjug Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova pojedine partije su ocenile kao korak napred ka rešavanju problema, dok druge taj potez smatraju suludim.

Tadić iznenadio kosovske Srbe

Mondo - 29.11.2011

Kosovski Srbi izjavili da su iznenađeni pozivom predsednika Srbije Borisa Tadića da uklone barikade. Većina političara u Srbiji međutim, pozdravila je obraćanje predsednika.

Pantić: Iznenadio nas Tadićev poziv da uklonimo barikade

R.S.Evropa - 29.11.2011

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je večeras da je poziv predsednika Borisa Tadića da Srbi uklone barikade veoma neprijatno iznenadio građane i predsednike opština sa severa Kosova.

Samoodricanje

Danas - 29.11.2011

Opet lom na barikadama. Opet povređeni na obe strane. Prezident pozvao na „momentalni prestanak nasilja“. Mogao sam to umesto njega učiniti i ja, recimo, i efekat bi bio isti - nikakav.

Danas anketa: Šta mislite o Tadićevom pozivu Srbima sa severa Kosova da se povuku sa barikada?

Danas - 29.11.2011

Nikola Jovanović „Izazovi evropskih integracija“ Mislim da je predsednikov poziv stigao u iznudici, jer nema načina da se utiče na Kfor, a ne postoji ni politički dogovor u vezi sa administrativnim prelazima.

Reagovanja na predsednikove poruke

Danas - 29.11.2011

ČEDOMIR JOVANOVIĆ , predsednik LDP: Poziv predsednika Tadića Srbima na Kosovu da se povuku sa barikada, iako je stigao posle četiri meseca oklevanja i podrške vlasti tom pogrešnom metodu borbe, može biti korak u dobrom pravcu samo ako bude ...

Tadićeva odgovorna državnička odluka

Danas - 29.11.2011

Beograd - Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića Srbima na barikadama da se sa njih sklone je ozbiljna, odgovorna državnička odluka. Nadam se da će među Srbima na barikadama preovladati ozbiljnost i razumevanje da bez jake i demokratske ...

Srbi sa Kosova: Na svaku srušenu barikadu - pravimo novu!

Vesti Online - 29.11.2011

Predstavnici Srba sa severa Kosova ostaju pri stavu da će za svaku srušenu barikadu podići novu, a predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da će meštani ostati na barikadama i da neće dozvoliti njihovo rušenje.

Pantić: Iznenadio nas Tadićev poziv da uklonimo barikade

EMG - 29.11.2011

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio da je poziv predsednika Borisa Tadića da Srbi uklone barikade veoma neprijatno iznenadio građane i predsednike opština sa severa Kosova.

Pantić: Iznenadio nas Tadićev poziv da uklonimo barikade

Vesti Online - 29.11.2011

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je večeras da je poziv predsednika Borisa Tadića da Srbi uklone barikade veoma neprijatno iznenadio građane i predsednike opština sa severa Kosova.

Poziv za uklanjanje barikada neprijatno iznenađenje

Nadlanu - 29.11.2011

BEOGRAD, 29. novembra 2011. ( Beta ) - Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da je poziv predsednika Borisa Tadića da Srbi uklone barikade veoma neprijatno iznenadio gradjane i predsednike opština sa severa ...

Jovanović: Hitno dijalog

B92 - 28.11.2011

Beograd -- Nasilje na severu Kosova, koje životno ugrožava i Srbe i međunarodne trupe, može se okončati samo hitnim dijalogom, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović traži hitno povlačenje građana s barikada

Blic - 28.11.2011

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je danas zatražio hitno povlačenje građana s barikada na severu Kosova i započinjanje pregovora.

Bogdanovića plaši noć na barikadama

Kurir - 28.11.2011

Vesti : kosovo , skupština srbije , kfor , Goran Bogdanović , odbor za ...

Srbi u većem broju i dalje na barikadama

Vesti Online - 28.11.2011

Situacija na severu Kosova je mirna, incidenata tokom noći na barikadama nije bilo i nisu zabeleženi pokreti pripadnika Kfora ili Euleksa, ali Srbi i dalje u povećanom broju dežuraju na barikadama.

Neophodne nove crvene linije

Danas - 28.11.2011

Nažalost, tema je i danas ista - Kosovo vs. EU. Na deset dana pre istorijskog 9. decembra, vlast je priznala ono što svi znaju. Lično je visokopoštovani pregovarač Borko S.

Jovanović: Srbi, povlačite se s barikada

Mondo - 28.11.2011

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je danas zatražio hitno povlačenje građana s barikada na severu Kosova i započinjanje pregovora.

Ugrožen nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Novosti - 28.11.2011

Nasilje na Kosovu ugrozilo nastavak dijaloga Beograda i Prištine koji je zakazan za sredu u Briselu. Dačić: Moja ostavka je na raspolaganju. Srbe treba braniti.

Radikali zovu demokrate na barikade

Novi Magazin - 28.11.2011

Sednica Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju večeras je protekla u međusobnom optuživanju i vređanju poslanika Srpske radikalne stranke i predstavnika vlasti o tome ko je odgovoran za situaciju na Kosovu, na kome su izbili novi ...