TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Treći mandat kao rođendanski poklon

Blic - 07.05.2005

Ipak, Blerova treća pobeda nije prošla tako glatko kako se očekivalo u Dauning stritu broj 10, sedištu premijera. Laburistima su pripala 353 poslanička mandata, Konzervativnoj stranci Majkla Hauarda 196, a Liberalno-demokratskoj partiji Čarlsa Kenedija 61 poslanički mandat.

Bler predstavio novu Vladu

B92 - 07.05.2005

London -- Novi-stari premijer Velike Britanije Toni Bler predstavio je sastav novog kabineta. Kako prenose agencije, Bler je posle pobede Laburističke partije na parlamentarnim izborima, u četvrtak, sproveo veće promene samo na čelu ministarstava odbrane i zdravlja i donjeg doma Parlamenta.

Toni Bler treći put

B92 - 06.05.2005

London -- Na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji laburisti dobili većinu u parlamentu, prema prvim preliminarnim rezultatima. Prema prvim preliminarnim rezultatima izbora u Velikoj Britaniji, laburisti su ponovo dobili većinu.

I Srbi glasali za Tonija Blera

Blic - 06.05.2005

Britanski premijer Toni Bler vojevao je juče odlučujuću bitku za treći mandat u Dauning stritu broj 10. Ako se ostvare predizborna istraživanja, Bler i njegova Laburistička stranka ostvariće istorijsku pobedu. Bler će postati prvi lider laburista koji je u istoriji stranke tri puta bio premijer.

U Britaniji izbori u Njujorku bombe

B92 - 05.05.2005

London, Njujork -- U vreme kada su u Britaniji otvarana biračka mesta, u Njujorku su ispred zgrade britanskog konzulata eksplodirale dve bombe. Eksplozija se dogodila oko 4 sata ujutru po tamošnjem vremenu. Povređenih nema, a policija još istražuje moguće motive tog napada.

Toni Bler, novi-stari premijer?

B92 - 04.05.2005

London, Beograd -- Britanci sutra biraju novi parlament, a istraživanja pokazuju da će laburisti i premijer Toni Bler i treći put zaredom pobediti. U Velikoj Britaniji će se sutra desiti očekivano – laburisti će, uz moguć gubitak mesta, zadržati većinu u parlamentu, u kome će sedeti 646 poslanika.

Blera plaši apstinencija birača

Blic - 03.05.2005

Britanski premijer Toni Bler izjavio je juče, tri dana uoči parlamentarnih izbora, da bi apatija i glasanje iz protesta mogli da dovedu u pitanje pobedu njegove Laburističke stranke treći put zaredom. Mada laburisti, prema istraživanjima javnog mnjenja, imaju ubedljivu prednost, odziv na izborima u ...

Porodice poginulih protiv Blera

B92 - 03.05.2005

London -- Porodice britanskih vojnika poginulih u Iraku nameravaju da tuže premijera Tonija Blera zbog "prevare" oko invazije na Irak. Dva dana pred izbore u Britaniji, rođaci vojnika poginulih u Iraku doneli su protestno pismo u Blerovu rezidenciju.