TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kostunica: Nema potrebe reagovati na izjavu u vezi s RS

B92 - 12.09.2002

Njujork -- Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica ocenio je da nema potrebe reagovati na optuzbe iz Sarajeva povodom njegove nedavne izjave, na predizbornom skupu u Malom Zvorniku, o Republici Srpskoj kao "delu porodice" koji je "privremeno odvojen" od Srbije.

Kostunica u cetvrtak sa Ananom

B92 - 12.09.2002

Njujork -- Jugoslovenski predsednik Vojislav Koštunica izjavio je u četvrtak da je SRJ potpuno svesna svojih medjunarodnih obaveza i da je spremna da ih ispuni, ne zato što se to od nje zahteva, već zbog toga što želi da razvije demokratsko društvo zasnovano na vladavini prava.

Zivkovic: Ustavna povelja zavisi od Kostunice

B92 - 12.09.2002

Nis -- Potpredsednik Demokratske stranke Zoran Zivkovic izjavio je da rad na Ustavnoj povelji moze biti okoncan ako se predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica saglasi da nacin izbora poslanika za zajednicki parlament bude resen uoci izbora.

B92 poziva Kostunicu i Labusa na TV-duel

B92 - 12.09.2002

Beograd -- B92 je u cetvrtak uputio poziv predsednickim kandidatima Vojislavu Kostunici i Miroljubu Labusu u emisiju gde bi oni sucelili programe i stavove. "Za razliku od RTS, B92 nema ogranicenja koja bi onemogucavala realizaciju takve emisije, tako da verujemo da ce biti postignut dogovor o ...

Sarajevo trazi zvanicnu potvrdu Kostunicinog kabineta

B92 - 11.09.2002

Beograd -- Proslonedeljna izjava jugoslovenskog predsednika i predsednickog kandidata Demokratske stranke Srbije Vojislava Kostunice data u Malom Zvorniku izazvala je osudu politicara u federaciji Bosne i Hercegovine. Bosanska ambasada u Beogradu u sredu je zvanicno zatrazila od kabineta ...

Kostunica govorio na konferenciji nevladinih organizacija

B92 - 11.09.2002

Njujork -- Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica rekao je u sredu u Njujorku da je proces disolucije bivse Jugoslavije zavrsen i da bi svaki dalji pokusaj promene granica ili etnickog sastava predstavljao uvod u novu balkansku dramu. Ucestvujuci kao pocasni govornik na 55.

Zecevic: Kostunica usvaja Ilicev recnik

B92 - 10.09.2002

Beograd -- Portparol predsednickog kandidata Miroljuba Labusa, Bojan Zecevic ponovo je pozvao Vojislava Kostunicu na TV duel. On kaze da bi to moglo biti na bilo kojoj televiziji i o bilo kojoj temi. To bi, po Zecevicu, bio jedini nacin da gradjani uvide ko je najbolje resenje za Srbiju.

Pavkovic treba da dostavi jos potpisa

B92 - 09.09.2002

Beograd -- U nedelju u ponoc istekao je rok za podnosenje kandidatura za predsednicke izbore u Srbiji. Kandidati za predsednika zvanicno su Vuk Draskovic, Velimir Zivojinovic, Branislav Ivkovic, Vojislav Kostunica, Miroljub Labus, Vuk Obradovic, Borislav Pelevic i Tomislav Lalosevic.

G17 Plus osudjuje izjavu Kostunice

B92 - 09.09.2002

Beograd -- Institut G17 Plus osudio je izjavu predsednickog kandidata Vojislava Kostunice sa mitinga u Uzicu. Kostunica je, kritikujuci Vladu Srbije, konstatovao da se "ovde mnogo namnozilo onih s duplim drzavljanstvom koji nemaju nikakve veze s gradjanima, a imaju kuda da odu".

Kostunica razgovarao sa sindikalcima

B92 - 09.09.2002

Beograd -- Cetvrti dan svoje kampanje predsednicki kandidat Vojislav Kostunica posvetio je sastanku s rukovodstvom Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost". Predstavnike sindikata interesovalo je za sta ce se Kostunica zalagati ukoliko bude izabran za predsednika.