TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Mirnije na rekama

B92 - 16.04.2006

Zrenjanin, Golubac, Negotin, Beograd, Osijek -- Situacija na rekama i dalje ozbiljna, ali vodostaj raste sporije i može se očekivati postepeno smanjivanje nivoa, saopšteno iz "Srbija voda" Meteorolozi posle samo jednog suvog dana najavljuju nove padavine, što će skoro izvesno dodatno zakomplikovati ...

Posledice nabujalih reka

B92 - 16.04.2006

Beograd -- I štampa se bavi problemom nabujalih reka i potpopljenih kuća. List Danas piše o problemu koje donose visoki vodostaji u Beogradu, Banatu, Beočinu, i podseća da je vanredno stanje uvedeno u opštinama Sečanj, Negotin, Veliko Gradište, Smederevo, Požarevac, Golubac i Bela Crkva.

Borbe s vodom

B92 - 15.04.2006

Beograd, Smederevo, Golubac, Sečanj, Šabac -- Srbija se i dalje bori s poplavama. Vanredna situacija u 10 opština, tokom noći bilo najteže u Smederevu i Golupcu. Padavine u protekla dva dana uzrokovale porast na većini vodotokova u Srbiji. Vodostaji Dunava, Tise, Save i Tamiša i dalje su u porastu.

Voda stigla do krova

Blic - 15.04.2006

Žitelji Starog Kostolca, čije su kuće poplavile vode Dunava i Mlave, do njih sada dolaze samo čamcima. U borbi sa stihijom, voda je pobedila čoveka i poplavila ono što je godinama stvarao. U ovom naselju voda je prvo ušla u kuću Danijele i Slobodana Stepanovića. - Naša kuća je najnovija u selu.

Poplave: Odbrane i evakuacije

B92 - 14.04.2006

Beograd, Veliko Gradište, Golubac, Smederevo -- Srbija se i dalje bori sa poplavama. Vanredna situacija u deset opština. Institucije nevešte u rešavanju ovakve situacije. Prognoze koje stižu trpe velike izmene. Padavine u protekla dva dana prouzrokovale su poraste na većini vodotokova u Srbiji.

Moguća seoba zbog reke Tise

Blic - 14.04.2006

Novi Sad Na Dunavu od granice sa Mađarskom do Novog Sada nema većih problema, čak se beleži i opadanje vode. U Novom Sadu je Dunav opao za jedan centimetar i juče je iznosio 774 centimetara. - To što je Dunav počeo da opada, još uvek ne osećamo.

Poplave u Srbiji

B92 - 13.04.2006

Zrenjanin, Novi Sad, Beograd, Smederevo, Požarevac -- Problemi oko Zrenjanina, Titela, Žablja, Požarevca, u Beogradu i Smederevu. Saradnja Vlade i VJ. Apel ministra. Direktor Direkcije za vode Nikola Marjanović kaže da su u ovom trenutku najugroženija sela Mošorin i Đurđevo: "Pored Tise, ugroženo ...

Dunav staje, Tisa ruši bedeme

Blic - 13.04.2006

Kiša koja je padala tokom jučerašnjeg dana doprinela je da vodostaji reka rastu brže nego što se očekivalo, što je donelo nove nevolje stanovništvu u priobalju Dunava i Tise. Najteža situacija je oko Tise koja je juče dostigla najveći nivo od kada se vodostaj uopšte meri.

Kritično na Tisi, Savi, Dunavu...

B92 - 12.04.2006

Bečej, Novi Sad, Beograd, Smederevo -- Predsednik zrenjaninske opštine proglasio vanredno stanje u toj opštini zbog opasnosti od poplava. Ugrožen i ostatak Srbije. Zbog opasnosti od velikog izlivanja Tise, najverovatnije će biti uvedeno vanredno stanje u više opština vojvođanskog Potisja.

Dnevni listovi o poplavama u Srbiji

B92 - 12.04.2006

Beograd -- Svi beogradski dnevnici donose opširne izveštaje o dramatičnom pobećanju vodostaja na rekama u Srbiji. U Novom Sadu, gde je Dunav dostigao 740 centimetara, ekipe Voda Vojvodine bile su spremne da sinoć dočekaju i vrh poplavnog talasa od 744 centimetra.

Voda raste i širi se

B92 - 11.04.2006

Beograd, Bečej, Novi Sad -- Listovi se i danas bave posledicama poplava u Srbiji, predviđanjem nivoa reka i podsećaju na velike poplave iz 1981. Novosti pišu o situaciji u Bečeju, delu obale od Beograda do Beočina, Banoštoru, Velikoj Gradiški i ostalim mestima koje ugrožava visok nivo reka.

Kritično na Tisi i kod Beočina

B92 - 11.04.2006

Požarevac, Novi Sad, Beograd -- U Beočinu jedno naselje odsečeno od centra mesta, nailazi novi talas na Tisi, što ugrožava opštine Titel, Žabalj i Zrenjanin. I pored očekivanja da će najveće poplave izazvati Dunav, pojavila se nova opasnost usled izlivanja Tise.

Poplave kod Požarevca

B92 - 10.04.2006

Bezdan, Novi Sad, Beograd, Smederevo -- Gradovi, mesta i naselja duž Dunava, Tise i drugih reka prate poplavni talas, koji je u nekim mestima već izazvao plavljenje. U selu Stari Kostolac, u opštini Požarevac, preko stotinu domaćinstava je poplavljeno jer se reka Mlava izlila iz korita.

Noć i dan pored nasipa

Blic - 10.04.2006

U Vojvodini udar vodenog talasa je najviši u odnosu na ostale poplavljene delove po Srbiji. U štabu za odbranu od poplava ističu da 'situaciju drže pod kontrolom', ali i dodaju: 'Stanje je ozbiljno'. Generalni direktor JP 'Vode Vojvodine' Branislav Radanović pozvao je građane da se jave kao ...