TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pomor ribe u Toplici

B92 - 22.07.2007

Valjevo -- U reci Toplici, kod mioničkog sela Virovac, došlo do pomora ribe. Vodoprivredna inspektorka Vesna Vujić je izjavila da je tokom kontrole ugroženog područja, nizvodno od Virovca, našla uginule ribe i da joj je radnik Hidrometeorološkog zavoda Srbije rekao da je večeras u reci bilo ...

Ponovo pomor ribe u Toplici

Blic - 22.07.2007

U reci Toplici, kod mioničkog sela Virovac danas je ponovo došlo do pomora ribe, potvrdila je agenciji Beta republički vodoprivredni inspektor Vesna Vujić. Ona je rekla da je prilikom današnje kontrole ugroženog područja, nizvodno od Virovca, našla uginule ribe i da joj je radnik Hidrometeorološkog ...

Ko je zagađivao Toplicu

B92 - 18.07.2007

Kuršumlija, Beograd -- Prema preliminarnim podacima, uzročnici jučerašnjeg masovnog pomora riba u Toplici jesu nitrat i fenol iz fabrike "Kopaonik". Naime, ta dva jedinjenja, kao i druge štetne materije, pronađena su u otpadnim vodama drvoprerađivačkog preduzeća ''Kopaonik'' iz Kuršumlije.

Za dve nedelje otrovano osam reka

Blic - 18.07.2007

Za poslednje dve nedelje, u Srbiji je zagađeno čak osam reka, a samo tokom jučerašnjeg dana tri. Iz raznih fabrika u reke Toplicu, Turiju, Moravicu, Begej, Despotovicu, Vlasinu, Dunav i Timok ulile su se otpadne vode, a tone mrtve ribe plutaju vodama Srbije.

Uništeno na stotine kilograma zatrovane ribe

Blic - 18.07.2007

Na reci Toplici kod sela Barlova postavljene su zaštitne mreže koje treba da zaustave stotine kilograma uginule ali i žive ribe, zatrovane izlivanjem opasnih materija koje su izazvale ekološku katastrofu u tom kraju, saopštila je danas prokupačka policija.

"ŠIK Kopaonik AD lesonit" odgovoran za zagađenje Toplice

Blic - 17.07.2007

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine za ribarstvo zabranila je do daljnjeg rad fabrici lesonita "ŠIK Kopaonik AD lesonit" zbog izlivanja otpadnih voda u reku Baljska, koja se uliva u Toplicu, što je uzrokovalo veliki pomor ribe.

Pomor ribe u Toplici

B92 - 17.07.2007

Kuršumlija -- U reci Toplici danas i juče voda izbacila na površinu preko 10 tona uginule ribe, što je za tu reku nezapamćen pomor ribe. Predstavnici Udruženja sportskih ribolovaca iz Kuršumlije rekli su da je riba izbačena nizvodno od Kuršumlije prema Prokuplju u dužini od oko 30 kilometara.