TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Novi sukobi u Kairu, razgovori vojnih vlasti i opozicije

Blic - 27.11.2011

Egipatske bezbednosne snage i demonstranti koji traže odlazak vojnih vlasti, opet su se sukobili u Kairu, dok se lider vojnih vlasti sastao s vodećim opozicionarima.

Smrt na trgu Tahrir

DW - 27.11.2011

Egipatske bezbednosne snage i demonstranti koji traže odlazak vojnih vlasti, u subotu, 27.11. opet su se sukobili u Kairu, dok se lider vojnih vlasti sastao s vodećim opozicionarima. Protesti se nastavljaju.

Kairo: Demonstranti žele Baradeja

B92 - 27.11.2011

Kairo -- Demontranti nastavlju protest protiv vojnih vlasti na u Kairu, zahtevajući prelaznu vladu koju će voditi zagovornik demokratskih promena Mohamed el Baradej.

Novi sukobi u Kairu, Vojni savet upozorava da neće tolerisati pritiske

Blic - 27.11.2011

Čelnik egipatskog vladajućeg Vrhovnog vojnog saveta Husein Tantavi upozorio je danas da neće tolerisati nikakve pritiske na oružane snage na sutrašnjim parlamentarnim izborima, prvim otkad je u februaru svgnut Hosni Mubarak.

Egipat: Napetost i protesti uoči parlamentarnih izbora

Novosti - 27.11.2011

Egipćani u ponedeljak izlaze na birališta širom zemlje u trenutku dok demonstranti danima protestuju zahtevajući okončanje vojne vlasti KAIRO - Čelnik egipatskog vladajućeg Vrhovnog vojnog saveta Husein Tantavi upozorio je da neće ...

Sukobi pred izbore

RTS - 27.11.2011

Egipatske bezbednosne snage i demonstranti ponovo se sukobili u Kairu, dan uoči parlamentarnih izbora. Jedan čovek je poginuo ispred zgrade vlade.

Egipat uoči izbora: Demonstranti traže odlazak vlasti

R.S.Evropa - 27.11.2011

Egipćani u ponedeljak izlaze na prve parlamentarne izbore nakon svrgavanja predsednika Hosnija Mubaraka u februaru, dok demonstranti već danima traže odlazak vojne vlasti.

Za danas zakazani novi veliki protesti u Egiptu

24online - 27.11.2011

Protestni pokret u Egiptu sazvao je za danas još jedne masovne demonstracije na trgu Tahrir u Kairu kao vid pritiska na vojsku da prenese vlast na prelaznu vladu na čelu sa vodećim zastupnikom demokratije u zemlji, Mohamedom El Baradejem.

Tantavi: Nećemo dozvoliti "izgrednicima" da se mešaju u izbore

R.S.Evropa - 27.11.2011

Šef egipatske vojske maršal Husein Tantavi rekao je da neće dozvoliti "izgrednicima" da se mešaju u izbore koji počinju u ponedeljak i upozorio na "teške posledice" ukoliko zemlja ne prevaziđe krizu.

Neizvesnost egipatskih izbora

Politika - 27.11.2011

Tek će se videti da li će razlika između današnjih i prethodnih biti suštinska ili površinska, da li će se Egipat približiti ili udaljiti od demokratije U konfuziji slobode izvojevane obaranjem autokratskog režima i strahom od nepoznatog, ...

Novi sukobi u Kairu, razgovori vlasti i opozicije

Vesti Online - 27.11.2011

Egipatske bezbednosne snage i demonstranti koji traže odlazak vojnih vlasti, opet su se sukobili u Kairu, dok se lider vojnih vlasti sastao s vodećim opozicionarima.

Kairo: Vojni savet upozorava da neće tolerisati pritiske

Vesti Online - 27.11.2011

Čelnik egipatskog vladajućeg Vrhovnog vojnog saveta Husein Tantavi upozorio je danas da neće tolerisati nikakve pritiske na oružane snage na sutrašnjim parlamentarnim izborima, prvim otkad je u februaru svgnut Hosni Mubarak.

Sukobi policije i demonstranata i Kairu

Prva Srpska TV - 26.11.2011

Jedna osoba danas je poginula u centru Kaira, gde su se sa policijom sukobili demonstranti koji zahtevaju povlačenje vojnih vlasti Egipta. Nema ...

Kairo: Mladić poginuo u sukobima

B92 - 26.11.2011

Kairo -- Jedan mladić je poginuo u centru Kaira kada su se okupljeni demonstranti sukobili s policijom. Policija je pokušala suzavcem da rastera demonstrante i mladić je nastradao kada je pao pod policijsko vozilo.

Imam i nobelovac podržali egipatske demonstrante

Blic - 26.11.2011

Dva dana uoči izbora u Egiptu desetine hiljada demonstranata i juče se okupilo na centralnom gradskom trgu Tahrir u Kairu, ali ih je ovoga puta uz molitvu predvodio imam Mazhar Šahin.

Još jedna žrtva na protestima u Kairu

Blic - 26.11.2011

Tokom potesta na kairskom trgu Tahrir u noći između petka i subote poginula je još jedna osoba, a tri su ranjene pošto su egipatske snage bezbednosti ponovo pokušale da rasteraju demonstrante iz kampa nedaleko od trga.

Ešton traži prekid nasilja u Egiptu

Nadlanu - 26.11.2011

BRISEL, 26. novembar 2011. ( Beta -AFP) - Šef diplomatije Evropske unije (EU) Ketrin Ešton zatražila je u subotu prekid nasilja u Egiptu i poštovanje zakona, dva dana uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji u kojoj je poslednjih dana u ...

Protesti u Egiptu traju, stradao demonstrant

R.S.Evropa - 26.11.2011

Egipatski medicinski zvaničnici rekli su da je jedan demonstrant ubijen ispred zgrade vlade u Kairu, gdje su demonstranti kampovali cijelu noć kako bi spriječili ulazak novoimenovanog premijera.

U Kairu sukobi demonstranata i policije, poginuo demonstrant

Politika - 26.11.2011

Jedna osoba danas je poginula u centru Kaira, gde su se sa policijom sukobili demonstranti koji zahtevaju povlačenje vojnih vlasti Egipta. Policija je ispalila suzavac u blizini zgrade parlamenta, javio je Rojters.

Prva žrtva "primirja" u Egiptu

RTS - 26.11.2011

Jedna osoba poginula kada je pala pod točkove policijskog vozila tokom sukoba demonstranata i policije u centru Kaira. Stotine demonstranata i dalje na trgu Tahrir.

Poginuo demonstrant u Egiptu

Novi Magazin - 26.11.2011

Jedna osoba danas je poginula u centru Kaira, gde su se sa policijom sukobili demonstranti koji zahtevaju povlačenje vojnih vlasti Egipta. Policija je ispalila suzavac u blizini zgrade parlamenta, javio je Rojters.

I dalje se gine u Kairu, uprkos novom premijeru

Vesti Online - 26.11.2011

Jedna osoba poginula je danas u centru Kaira, gde su se sa policijom sukobili demonstranti koji zahtevaju povlačenje vojnih vlasti Egipta. Policija je ispalila suzavac u blizini zgrade parlamenta, javio je Rojters.

Novi masovni protest u Kairu

Prva Srpska TV - 25.11.2011

Nekoliko hiljada Egipćana okupilo se jutros na centralnom kairskom trgu Tahrir kako bi ponovo zatražili odlazak vladajućeg vojnog saveta koji je najavio da će sprečiti svaku vrstu nereda uoči parlamentarnih izbora u ponedeljak.

Demonstranti pokušali da spreče novog premijera Egipta da uđe u vladu

Blic - 25.11.2011

Demonstranti su danas blokirali ulaz u zgradu vlade u Kairu, u pokušaju da spreče novoimenovanog premijera Kamala al-Ganzurija da uđe u objekat.

Evropska Unija osuđuje prekomernu upotrebu sile u Egiptu

Blic - 25.11.2011

Evropska Unija danas je osudila prekomernu upotrebu sile prema demonstrantima u Egiptu koji zahtevaju kraj vojne uprave i brži transfer vlasti na civilne institucije.

Egipat: Protesti i novi premijer

B92 - 25.11.2011

Kairo -- Hiljade Egipćana okupilo se jutros na trgu Tahrir u Kairu, na protestu sa kojeg će još jednom zatražiti odlazak vojnog režima sa vlasti.

Novi premijer Egipta Kamal al-Ganzuri

Prva Srpska TV - 25.11.2011

Egipatski vojni savet imenovao je danas za novog premijera Kamala al-Ganzurija, koji treba da formira vladu nacionalnog spasa. "Sve će biti izneto kasnije", rekao je Ganzuri, odbijajući da iznese bilo kakav detalj o tome ko bi mogao da ...

Egipatska hunta imenovala Mubarakovog premijera

E-Novine - 25.11.2011

Osmi dan protesta u Kairu Hiljade Egipćana okupilo se u petak ujutro na trgu Tahrir u Kairu, na protestu sa kojeg će još jednom zatražiti odlazak vojnog režima sa vlasti.

SAD podržale demonstrante

Danas - 25.11.2011

Kairo - Hiljade Egipćana okupilo se juče na trgu Tahrir u Kairu, na protestu sa kojeg su još jednom zatražili odlazak vojnog režima sa vlasti. Ulice nedaleko od trga koje vode do Ministarstva unutrašnjih poslova i koje su poslednjih dana ...

Egipatska vojska izvinila se narodu na Fejsbuku

Glas javnosti - 25.11.2011

KAIRO - Policija i demonstranti koji traže ostavku prelazne vojne vlade u Egiptu, sklopili su primirje posle petodnevnih žestokih uličnih sukoba u kojima je poginulo najmanje 40 ljudi.

Egipćani ne veruju ni novom premijeru?

Mondo - 25.11.2011

Egipatski vojni savet poverio je bivšem premijeru Kamalu al-Ganzuriju da formira novu vladu, što je on prihvatio, izvestili su egipatski mediji. Demonstranti nastavljaju da se okupljaju na trgu Tahrir, uprkos imenovanju.

Mediji: Novi premijer Egipta Kamal al-Ganzuri

Blic - 25.11.2011

KAIRO - Egipatski vojni savet poverio je bivšem premijeru Kamalu al-Ganzuriju da formira novu vladu, što je on prihvatio, izvestili su egipatski mediji.

Bivši premijer formira novu Vladu

Danas - 25.11.2011

Kairo - Egipatski vojni savet imenovao je sinoć bivšeg premijera Kamala al Ganzurija da formira novu vladu, preneli su državni mediji. Kako su izvestili dopisnici Bi-Bi-Sija, Ganzuri je ranije juče razgovarao s vojnim liderima.

Osmi dan protesta u Kairu

Nadlanu - 25.11.2011

KAIRO, 25. novembra 2011. ( Beta -AFP) - Hiljade Egipćana okupilo se u petak ujutru na trgu Tahrir u Kairu, na protestu sa kojeg će još jednom zatražiti odlazak vojnog režima sa vlasti.

Ključa Tahrir

RTS - 25.11.2011

Hiljade Egipćana okupilo se jutros na trgu Tahrir u Kairu, kako bi još jednom zatražili odlazak vojnog režima sa vlasti. Ulice oko trga blokirane. Vojni savet saopštio da neće tolerisati nestabilnost uoči parlamentarnih izbora.

Građani Egipta na ulicama dočekuju izbore

R.S.Evropa - 25.11.2011

Priredila: Biljana Jovićević Nekoliko hiljada Egipćana okupilo se u petak ujutro na centralnom kairskom trgu Tahrir da bi ponovo zatražili odlazak vladajućeg vojnog vijeća koje je najavilo da će spriječiti svaku vrstu nereda uoči ...

Novi premijer Egipta Kamal al-Ganzuri

R.S.Evropa - 25.11.2011

Egipatski vojni savet imenovao je danas za novog premijera Kamala al-Ganzurija, koji treba da formira vladu nacionalnog spasa. Al-Ganzuri je u telefonskom razgovoru potvrdio Rojtersu da je imenovan za premijera, ne navodeći bilo kakve ...

Egipat: Mandat za vladu Kamalu al Ganzuriju

R.S.Evropa - 25.11.2011

Vojne vlasti u Egiptu imenovale su bivšeg premijera Kamala al Ganzurija za mandatara za formiranje nove vlade, javili su egipatski državni mediji, prenosi BBC.

Demonstranti pokušali da spreče Ganzurija da uđe u vladu

R.S.Evropa - 25.11.2011

Demonstranti su danas blokirali ulaz u zgradu vlade u Kairu, u pokušaju da spreče novoimenovanog premijera Kamala al-Ganzurija da uđe u objekat, prenose agencije.

SAD podržavaju demonstrante u Egiptu

R.S.Evropa - 25.11.2011

SAD su danas ponovo izrazile podršku nezadovoljnim Egipćanima koji traže bržu tranziciju u demokratiju posle obaranja predsednika Hosnija Mubaraka u februaru.

Egipat dobio premijera, građani i dalje nezadovoljni

Vesti Online - 25.11.2011

Egipatski vojni savet poverio je bivšem premijeru Kamalu al-Ganzuriju da formira novu vladu, što je on prihvatio, izvestili su egipatski mediji. Demonstranti nastavljaju da se okupljaju na trgu Tahrir, uprkos imenovanju.

U Kairu primirje, demonstranti ostaju na trgu Tahrir

Novosti - 24.11.2011

Sukobi između egipatskih snaga bezbednosti i demonstranata koji traže ostavku vojnog režima prestali su u ponoć ali su demonstranti ostali na trgu KAIRO - Sukobi između egipatskih snaga bezbednosti i demonstranata koji traže ostavku vojnog ...

Generali se izvinili zbog ubistava

Danas - 24.11.2011

Kairo - Egipatski vojni režim, koji upravlja zemljom od februarskog svrgavanja sa vlasti Hosnija Mubaraka, pozvao je juče sve građane da se usredsrede na parlamentarne izbore koji počinju sledeće sedmice.

Kairo: Bivši premijer formira vladu

B92 - 24.11.2011

Kairo -- Egipatski vojni savet poverio je dužnost bivšem premijeru Kamalu al-Ganzuriju da formira novu vladu, što je on prihvatio, izvestili su egipatski mediji.

Demonstranti i vojska u Egiptu postigli primirje

Prva Srpska TV - 24.11.2011

Policija i demonstranti koji traže ostavku prelazne vojne vlade u Egiptu, danas su sklopili primirje posle petodnevnih žestokih uličnih sukoba u kojima je poginulo najmanje 40 ljudi, javile su agencije.

Egipatska vojska izvinila se narodu na Fejsbuku

Kurir - 24.11.2011

KAIRO - Policija i demonstranti koji traže ostavku prelazne vojne vlade u Egiptu, sklopili su primirje posle petodnevnih žestokih uličnih sukoba u kojima je poginulo najmanje 40 ljudi.

Demonstranti i vojska u Egiptu postigli "primirje"

E-Novine - 24.11.2011

Policija i demonstranti koji traže ostavku prelazne vojne vlade u Egiptu, u četvrtak su sklopili primirje posle petodnevnih žestokih uličnih sukoba u kojima je poginulo najmanje 40 ljudi, javile su agencije.

Novi premijer Egipta Kamal al-ganzuri

Kurir - 24.11.2011

KAIRO - Egipatski vojni savet poverio je dužnost bivšem premijeru Kamalu al-Ganzuriju (na fotografiji levo) da formira novu vladu, što je on prihvatio, izvestili su egipatski mediji.

Primirje u Egiptu, izbori po planu

B92 - 24.11.2011

Kairo -- Policija i demonstranti u Egiptu sklopili su primirje posle petodnevnih sukoba u kojima je poginulo 40 ljudi. Izbori će biti sledeće sedmice, saopštila vojska.

Demonstranti i vojska postigli primirje

Nadlanu - 24.11.2011

Istovremeno, egipatska vojska je uputila " izvinjenje " zbog ubijenih demonstranata. U saopštenju Vrhovnog saveta oružanih snaga, objavljenom na Fejsbuku, izražava se "duboko žaljenje i iskreno izvinjenje zbog smrti mladih lojalnih Egiptu ...

Izbori će biti održani kako je planirano

Nadlanu - 24.11.2011

KAIRO, 24. novembra 2011. ( Beta -AP) - Egipatski vojni režim, koji upravlja zemljom od svrgavanja sa vlasti Hosnija Mubaraka, pozvao je u četvrtak sve gradjane da se usredsrede na parlamentarne izbore koji počinju sledeće sedmice.

Egipatska vojska traži "bjanko ček" za sređivanje stanja

R.S.Evropa - 24.11.2011

Piše: Tom Perry (Reuters), priredio Nedim Dervišbegović Egipatsko vojno vijeće je u uličnoj borbi za kontrolu Egipta zaprijetilo da će iskoristiti jedno novo oružje koji bi moglo zemlju podijeliti još više i voditi ka razbijanju ...

Demonstranti i vojska u Egiptu postigli primirje

R.S.Evropa - 24.11.2011

Policija i demonstranti koji traže ostavku prelazne vojne vlade u Egiptu, danas su sklopili primirje posle petodnevnih žestokih uličnih sukoba u kojima je poginulo najmanje 40 ljudi, javile su agencije.

Izvinjenje vojske zbog žrtava

RTS - 24.11.2011

Egiptska vojska na Fejsbuku objavila da se "izvinjava" zbog žrtava. Policija i demonstranti postigli su dogovor o primirju, koje je ubrzo prekršeno. Egipatska vojska je jutros uputila "izvinjenje" zbog ubijenih demonstranata.

Primirje u Egiptu

RTS - 24.11.2011

U Egiptu je rano jutros stupilo na snagu primirje između policije i demonstranata. U celoj zemlji je mirno, a vojska je na Fejsbuku uputila "izvinjenje" zbog žrtava.

Egipat dobio novog mandatara

RTS - 24.11.2011

Bivši egipatski premijer Kamal Ganzuri postavljen je za mandatara nove vlade. Vojni savet se nada da će tim potezom umiriti demonstrante. Egipatska vojska na Fejsbuku objavila da se "izvinjava" zbog žrtava.

Kemala Ganzuri mandatar vlade Egipta

R.S.Evropa - 24.11.2011

Vladajući egipatski Vojni savjet zatražio je od bivšeg premijera Kemala Ganzurija da oformi novu vladu nakon što su demonstranti zatražili da vojska raspusti prethodni saziv, javila je večeras katarska televizijska stanica Al džazira.

Egipat: Novi premijer je zaštitnik siromašnih

Vesti Online - 24.11.2011

Vrhovni vojni savet, koji upravlja Egiptom od svrgavanja sa vlasti Hosnija Mubaraka, odlučio je danas da bivšem premijer Kamalu Ganzuriju poveri formiranje nove vlade, saopštili su državni mediji.

Primirje u Egiptu

Novi Magazin - 24.11.2011

Policija i demonstranti koji traže ostavku prelazne vojne vlade u Egiptu, danas su sklopili primirje posle petodnevnih žestokih uličnih sukoba u kojima je poginulo najmanje 40 ljudi.

Bivši egipatski premijer dobio novu priliku

Novi Magazin - 24.11.2011

Egipatski vojni savet poverio je danas dužnost bivšem premijeru Kamalu al-Ganzuriju da formira novu vladu. Ganzuri je načelno prihvatio da vodi vladu nacionalnog spasa posle sastanka sa prvim čovekom vojnog saveta Mohamedom Huseinom ...

Vlast u egiptu nudi izbore, masa traži ostavke

Kurir - 23.11.2011

KAIRO - Egiptski vojni lider je u utorak uveče obećao da će ubrzati prelazak na civilnu vlast, rekavši u govoru preko televizije da će predsednički izbori biti do kraja juna 2012. godine.

Vojni savet da ode s vlasti odmah!

DW - 23.11.2011

Nakon višednevnih protesta u Egiptu, Vojni savet je u utorak (22.11.) predstavio vremenski plan za smenu vlasti. Međutim, protesti se nastavljaju, kao i sukobi demonstranata sa snagama bezbednosti.

Peti dan nereda u Kairu

B92 - 23.11.2011

Kairo -- U Egiptu, peti dan za redom, sukobljavaju se policija i demonstranti, u neredima u kojima je prema organizacijama za zaštitu ljudskih prava poginulo 38. ljudi.

Mane „bezglave revolucije“

Danas - 23.11.2011

„Čovek koji me je naučio da žrtvujem srce za Egipat je mrtav“, rekla je Vivijana Magdi, oplakujući verenika. Majkl Mosad je stradao na trgu Maspero devetog oktobra, kada ga je tokom protesta zbog napada na crkvu u Asvanu na jugu države ...

Okršaji u Kairu

Mondo - 23.11.2011

Egipatska policija sukobila se demonstrantima u Kairu i danas, peti dan za redom, u neredima u kojima je, prema organizacijama za zaštitu ljudskih prava, poginulo 38 ljudi.

Egipat dobija vladu "nacionalnog spasa"

E-Novine - 23.11.2011

Egiptski vojni lider je u utorak uveče obećao da će ubrzati prelazak na civilnu vlast, rekavši u govoru preko televizije da će predsednički izbori biti do kraja juna 2012.

Nemiri u Egiptu se nastavljaju, za pet dana 37 mrtvih

Blic - 23.11.2011

Kairo - Nemiri u Egiptu, u kojima je za pet dana ubijeno 37 ljudi, nastavili su se tokom noći, a u sukobima demonstranata sa policijom u Aleksandriji jutros je poginula jedna osoba, samo nekoliko sati pošto su vojne vlasti obećale da će ...

Nemiri u Egiptu se nastavljaju

Prva Srpska TV - 23.11.2011

Nemiri u Egiptu, u kojima je za pet dana ubijeno 37 ljudi, nastavili su se tokom noći, a u sukobima demonstranata sa policijom u Aleksandriji jutros je poginula jedna osoba, samo nekoliko sati pošto su vojne vlasti obećale da će civilna ...

Egipat: Sukobi se nastavljaju, za pet dana 37 mrtvih

Novosti - 23.11.2011

U sukobima demonstranata sa policijom u Aleksandriji jutros je poginula jedna osoba, iako su vojne vlasti obećale da će civilna uprava biti uspostavljena KAIRO - Nemiri u Egiptu, u kojima je za pet dana ubijeno 37 ljudi, nastavili su se ...

Nastavljeni sukobi u Kairu

Nadlanu - 23.11.2011

KAIRO, 23. novembra 2011. ( Beta -AP) - Egipatska policija sukobila se demonstrantima u Kairu i danas, peti dan za redom, u neredima u kojima je, prema organizacijama za zaštitu ljudskih prava, poginulo 38 ljudi.

Egipat: Narod ruši feldmaršala

Politika - 23.11.2011

Nezadovoljni Egipćani smatraju da je Mohamed Tantavi istog mentaliteta kao Mubarak i da želi da ostane nepromenjeno stanje Kairo – Upečatljiv plakat viđen je na kairskom trgu Tahrir, gde ljudi protestuju protiv vojnih vlasti: prikaz ...

Nemiri u Egiptu se nastavljaju, za pet dana 37 mrtvih

24online - 23.11.2011

Nemiri u Egiptu, u kojima je za pet dana ubijeno 37 ljudi, nastavili su se tokom noći, a u sukobima demonstranata sa policijom u Aleksandriji jutros je poginula jedna osoba, samo nekoliko sati pošto su vojne vlasti obećale da će civilna ...

Nemiri u Egiptu ne prestaju

RTS - 23.11.2011

Novi nemiri u Egiptu, u jutrošnjim sukobima u Aleksandriji stradala jedna osoba. Demonstranti odbili ponudu vojnih vlasti da se civilna vlast uspostavi u junu 2012. U višednevnim neredima u Egiptu poginulo 38 ljudi.

Novi sukobi policije i demonstranata na trgu Tahrir

R.S.Evropa - 23.11.2011

Hiljade Egipćana nastavilo je u sredu da okupira centralni kairski trg Tahrir, uprkos dogovoru Vrhovnog vojnog saveta i građanskih političkih partija da se formira Vlada nacionalnog spasa.

UN osuđuje prekomjernu upotrebu sile u Egiptu

R.S.Evropa - 23.11.2011

Komesar UN za ljudska prava Navi Pilaj osudila je danas "prekomjernu upotrebu sile" od strane egipatskih snaga bezbjednosti tokom sukoba sa demonstrantima.

Krvavi sukobi u Egiptu: Za četiri dana 30 mrtvih

24online - 23.11.2011

U sukobima demonstranata i policije u poslednja četiri dana u Egiptu je, prema najnovijim podacima egipatskog Ministarstva zdravlja, ubijeno 30 osoba, javila je večeras Agencija Frans pres.

Egipat: Nemiri ne prestaju, za pet dana 37 mrtvih

Vesti Online - 23.11.2011

Nemiri u Egiptu, u kojima je za pet dana ubijeno 37 ljudi, nastavili su se tokom noći, a u sukobima demonstranata sa policijom u Aleksandriji jutros je poginula jedna osoba, samo nekoliko sati pošto su vojne vlasti obećale da će civilna ...

Egipat: Za četiri dana 30 mrtvih

B92 - 22.11.2011

Kairo -- Egipatski vojni savet najavio da će svoje nadležnosti predati novom predsedniku koji bi trebalo da bude izabran do jula 2012. godine. Ali taj veliki ustupak je odmah odbacilo nekoliko desetina hiljada demonstranata na trgu Tahrir ...

Egipatska vlada podnela ostavku Vojnom savetu

EMG - 22.11.2011

Egipatska prelazna vlada podnela ostavku vladajućem vojnom savetu, ali će ostati na funkciji do odluke o njenoj daljoj sudbini, prenela sinoć egipatska državna televizija.

Na hiljade egipćana protestuje na trgu tahrir

Kurir - 22.11.2011

KAIRO - Na hiljade egipatskih demonstranata odazvalo se na poziv na "milionski protestni marš" i okupilo danas na trgu Tahrir, u četvrtom danu protesta protiv vojnih vlasti.

Egipatska vlada podnela ostavku

Kurir - 22.11.2011

KAIRO - Egipatska prelazna vlada podnela je ostavku vladajućem vojnom savetu, ali će ostati na funkciji dok ne bude doneta konačna odluka o njenoj daljoj sudbini, prenela je u ponedeljak veče egipatska državna televizija.

U sukobima u Kairu najmanje 35 mrtvih

Glas javnosti - 22.11.2011

Ministarstvo je, takođe, saopštilo da je u sukobima koji su počeli u subotu povređeno 1.750 ljudi. Međutim, u saopštenju ministarstva nije precizirano da li su među mrtvima i povređenima demonstranti ili uključuju policajce i vojnike, ...

"Vojni savet se ponaša kao Mubarak"

B92 - 22.11.2011

Kairo -- Amnesti internešenal optužuje egipatski Vrhovni savet Oružanih snaga da je usvojio tiransku taktiku režima svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka Organizacija za zaštitu ljudskih prava u prilog ovome je navela: napadanje ...

Pala vlada u Egiptu!!!

ALO - 22.11.2011

Egipatska vlada saopštila je juče da podnosi ostavku, u jeku sukoba izmedju policije i demonstranata, koji se nastavljaju već treći dan. Najmanje 2000 ljudi je povređno a 35 ljudi ubijeno u okršajima izmedju snaga bezbednosti i ...

Egipatska vlada podnela ostavku

Prva Srpska TV - 22.11.2011

Egipatska vlada podnela je ostavku, u jeku sukoba između policije i demonstranata, koji se nastavljaju već treći dan. Nema ...

Poziv na masovne demonstracije

B92 - 22.11.2011

Kairo -- Egipatski aktivisti pozvali na masovne demonstracije pošto je najmanje 35 ljudi ubijeno, a više od 1.000 povređeno u sukobima policije i demonstranata u Kairu.

Poziv na masovne demonstracije u Egiptu

Prva Srpska TV - 22.11.2011

Egipatski aktivisti pozvali su na masovne demonstracije pošto je najmanje 35 ljudi ubijeno, a više od 1.000 povređeno u sukobima policije i demonstranata u Kairu u protekla tri dana.

Demonstranti u Egiptu ne odustaju

DW - 22.11.2011

Kao posledica višednevnih protesta u Kairu, egipatska vlada je donela odluku o povlačenju. Međutim, demonstranti protestuju protiv Vojnog saveta koji rukovodi zemljom. Broj žrtava na protestima raste.

Protest hiljada Egipćana

Mondo - 22.11.2011

Hiljade egipatskih demonstranata odazvalo se na poziv na "milionski protestni marš" i okupilo danas na trgu Tahrir, u četvrtom danu protesta protiv vojnih vlasti.

Novembarska revolucija u Egiptu

Danas - 22.11.2011

Kairo - Hiljade Egipćana odazvalo se pozivu na „milionski protestni marš„ i okupilo juče na trgu Tahrir, četvrtog dana demonstracija protiv vojnih vlasti.

Hiljade Egipćana protestvuje na trgu Tahrir

Nadlanu - 22.11.2011

KAIRO, 22. novembra 2011. ( Beta -AP) - Hiljade egipatskih demonstranata odazvalo se na poziv na "milionski protestni marš" i okupilo u utorak na trgu Tahrir, u četvrtom danu protesta protiv vojnih vlasti.

Egipatska vlada podnela ostavku Vojnom savetu

Nadlanu - 22.11.2011

KAIRO, 22. novembra 2011. ( Beta -AP) - Egipatska prelazna vlada podnela je ostavku vladajućem vojnom savetu, ali će ostati na funkciji dok ne bude doneta konačna odluka o njenoj daljoj sudbini, prenela je u ponedeljak uveče egipatska ...

"Marš miliona" u Kairu

RTS - 22.11.2011

Hiljade ljudi na demonstracijama u Kairu traže da Vojni savet ode sa vlasti. Sukobi na Trgu Tahrir. Još se čeka odluka odluka Vojnog saveta o ostavci egipatske vlade.

Kairo: Demonstranti traže odlazak vojnih vlasti

R.S.Evropa - 22.11.2011

Na trgu Tahrir u Kairu nastavljeno je okupljanje demonstranata. Mnogi su cijelu noć proveli na trgu. Egipatski aktivisti pozvali su na proteste kako bi okončali vladavinu vojske koja se također suočava sa iznenadnom ostavkom civilne vlade.

Predsednički izbori krajem juna, Egipćani prete "drugom revolucijom"

R.S.Evropa - 22.11.2011

Predsednički izbori u Egiptu biće održani krajem juna 2012. godine, rekao je predsedavajući Vrhovnog saveta oružanih snaga Muhamed Husein Tantavi. "Parlamentarni izbori biće održani u skladu sa ranijim dogovorom 28.

Masovni protest u Kairu

Politika - 22.11.2011

Javnost gnevna zbog sporosti reformi i namere vojske da zadrži nadzor nad budućom civilnom vladom Kairo – Desetine hiljada egipatskih demonstranata odazvalo se pozivu na „marš miliona” i okupilo juče na trgu Tahrir, u četvrtom danu ...

"Protestni marš" u Kairu

RTS - 22.11.2011

Hiljade ljudi na demonstracijama u Kairu traže da Vojni savet ode sa vlasti. Sukobi na trgu Tahrir. Još se čeka odluka odluka Vojnog saveta o ostavci egipatske vlade.

Egipat: Aktivisti pozivaju na masovne demonstracije

R.S.Evropa - 22.11.2011

Egipatski aktivisti pozvali su na održavanje masovnih demonstracija nakon što je u sukobima između policije i demonstranata u Kairu u protekla tri dana poginulo najmanje 33, a povrijeđeno više od 1 000 lica.

Hiljade Egipćana protestuje na trgu Tahrir

24online - 22.11.2011

Hiljade egipatskih demonstranata odazvalo se na poziv na "milionski protestni marš" i okupilo danas na trgu Tahrir, u četvrtom danu protesta protiv vojnih vlasti.

Egipćani na ulicama, novi gori od Mubaraka

Vesti Online - 22.11.2011

Egipćani su se vratili na Trg Tahrir u Kairu odakle je pre više od pola godine počelo "arapsko proleće". Više od 60.000 ljudi na demonstracijama traži da Vojni savet ode sa vlasti.

Da li je zbilja bilo revolucije

Danas - 21.11.2011

Kairo - Sukobi su ponovo izbili u egipatskoj prestonici u noći između nedelje i ponedeljka, uprkos pokušajima pripadnika snaga bezbednosti da uklone demonstrante sa trga Tahrir.

Egipatska vlada podnela ostavku

B92 - 21.11.2011

Kairo -- Egipatska vlada saopštila je da podnosi ostavku. U sukobima između policije i demonstranata, koji traju tri dana, ubijeno je najmanje 35 ljudi.

Egipatska vlada podnela ostavku Vojnom savetu

E-Novine - 21.11.2011

Egipatska vlada je u ponedeljak uveče podnela ostavku nakon tri dana protesta protiv vojnih vlasti, prenose državni mediji. U trodnevnim sukobima policije i demonstranata poginulo je 35 ljudi, od čega samo u ponedeljak 20 Portparol ...

Egipatska vlada podnela ostavku

Mondo - 21.11.2011

Egipatska prelazna vlada podnela je ostavku vladajućem vojnom savetu. Vojska nastavila da se obračunava sa demonstrantima koji traže civilnu vlast.

Egipat: Da li je revolucije uopšte i bilo?

E-Novine - 21.11.2011

Sukobi snaga bezbednosti i demonstranata na kairskom Trgu Tahrir u kojima je proteklog vikenda poginulo najmanje 20 ljudi produbili su nedoumicu o tome šta je pošlo naopako posle svrgavanja Hosnija Mubaraka u februaru ove godine i dolaska ...

Egipatska vlada podnosi ostavku

Kurir - 21.11.2011

KAIRO - Egipatska vlada saopštila je u ponedeljak veče da podnosi ostavku, u jeku sukoba između policije i demonstranata, koji se nastavljaju već treći dan.

Egipatska vlada podnela ostavku Vojnom savetu

Blic - 21.11.2011

Egipatska prelazna vlada podnela je ostavku vladajućem vojnom savetu, ali će ostati na funkciji dok ne bude donesena konačna odluka o njenoj daljoj sudbini.

Tokom krvavog vikenda u Kairu ubijeno 13 ljudi

E-Novine - 21.11.2011

Najmanje 11 ljudi je poginulo, dok je više stotina povređeno u današnjoj akciji egipatske policije i vojske protiv demonstranata u Kairu, koji traže da vladajući Vojni savet saopšti kada će prepustiti civilnoj vlasti upravljanje zemljom ...

U Kairu ubijeno 11 ljudi

Mondo - 21.11.2011

Evropska unija osudila je nasilje u Egiptu, gde su snage bezbednosti juče ubile najmanje 11 ljudi kada su rasterivali demonstrante sa centralnog Trga Tahrir, javile su agencije.

U Kairu za vikend ubijeno 20 ljudi

Mondo - 21.11.2011

Egipatsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je 20 ljudi poginulo u sukobima policije i demonstranata, koji od nedelje traže brži tansfer na civilnu vlast. EU osudila nasilje.

Haos u Kairu, 35 mrtvih

Mondo - 21.11.2011

Najmanje 35 ljudi je ubijeno u okršajima između snaga bezbednosti i demonstranata koji se već tri dana sukobljavaju na centralnom trgu Tahrir u Kairu, saopšteno je danas iz centralne mrtvačnice.

Novi bilans: u neredima u Kairu poginulo 11 ljudi

Kurir - 21.11.2011

KAIRO - Najmanje 11 ljudi je poginulo, dok je više stotina povređeno u nedeljnoj akciji egipatske policije i vojske protiv demonstranata u Kairu, koji traže da vladajući Vojni savet saopšti kada će prepustiti civilnoj vlasti upravljanje ...

Krvava noć u Kairu: Dvoje ubijeno na stotine povređeno

Glas javnosti - 21.11.2011

KAIRO - Na centralnom kairskom trgu su, drugi dan za redom, nastavljeni sukobi policije i demonstranata, u kojima su ubijene najmanje dve osobe, a nekoliko stotina je povređeno.

Novi bilans: U neredima Kairu poginulo 11 ljudi

Blic - 21.11.2011

KAIRO - Evropska unija osudila je nasilje u Egiptu, gde su snage bezbednosti juče ubile najmanje 11 ljudi kada su rasterivali demonstrante sa centralnog Trga Tahrir, javile su agencije.

Raste bes na vojsku u Egiptu

DW - 21.11.2011

Mrtvi i povređeni - ponovo nasilje na trgu Tahrir u egipatskom glavnom gradu Kairu. Demonstranti traže da vojni zvaničnici siđu sa vlasti. Vojska i policija uzvraćaju suzavcem i gumenim mecima.

Novi bilans: U neredima Kairu sedam poginulih

EMG - 21.11.2011

Najmanje 11 ljudi je poginulo, dok je više stotina povređeno, u jučerašnjoj akciji egipatskih policije i vojske protiv demonstranata u Kairu, koji traže da vladajući Vojni savet saopšti kada će civilnoj vlasti prepustiti upravljanje ...

Novi bilans: U neredima Kairu do sada poginulo 20 ljudi

Blic - 21.11.2011

KAIRO - Evropska unija osudila je nasilje u Kairu, a Egipatsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je 20 ljudi poginulo u sukobima policije i demonstranata, koji od nedelje traže da vojne vlasti u zemlji brže prenesu vlast na civilnu ...

U sukobima u kairu najmanje 35 mrtvih

Kurir - 21.11.2011

KAIRO - Egipatsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je najmanje 35 ljudi poginulo u sukobima policije i demonstranata, koji od nedelje traže da vojne vlasti u zemlji brže prenesu vlast na civilnu vladu.

U neredima u Egiptu poginulo 35 ljudi

Nadlanu - 21.11.2011

KAIRO, 21. novembra 2011. ( Beta -AP) - Najmanje 20 ljudi poginulo je u ponedeljak u sukobima policije i demonstranata u Egiptu, čime se broj žrtava trodnevnih nemira povećao na 35.

Sukobi policije i demonstranata nastvaljeni u Kairu

R.S.Evropa - 21.11.2011

Policija i prosvjednici u Egiptu sukobljavaju se treći dan za redom. Demonstranti traže bržu tranziciju prema civilnoj vlasti. Tahrir trg u Kairu kao i u februaru ponovno je središte prosvjeda.

Egipatska vlada podnela ostavku

RTS - 21.11.2011

Vlada Egipta podnela ostavku vladajućem Vojnom savetu. Egipatska vojska se obračunava sa demonstrantima koji traže civilnu vlast. U najnovijim sukobima policije i demonstranata u Kairu poginulo najmanje 20 ljudi, a povređeno 1.750.

Novi bilans: U neredima u Kairu poginulo 13 ljudi

R.S.Evropa - 21.11.2011

Najmanje 13 ljudi je poginulo, dok je više stotina povrijeđeno u jučerašnjoj akciji egipatske policije i vojske protiv demonstranata u Kairu, koji traže da vladajući Vojni savjet saopšti kada će prepustiti civilnoj vlasti upravljanje ...

Vlada Egipta podnela ostavku

R.S.Evropa - 21.11.2011

Egipatski kabinet saopštio je u ponedeljak da je dao ostavku nakon trodnevnih sukoba policije i demonstranata na trgu Tahrir u Kairu, javljaju agencije.

Egipat: Vlada podnela ostavku, sukobi pojačavaju zabrinutost

R.S.Evropa - 21.11.2011

Egipatski kabinet u ponedjeljak je podnio ostavku nakon trodnevnih sukoba policije i demonstranata u Kairu. "Vlada premijera Esama Šarafa je predala svoju ostavku (vladajućem) Vrhovnom vijeću oružanih snaga", kazao je glasnogovornik ...

Najmanje dvadeset poginulih u Egiptu

R.S.Evropa - 21.11.2011

Ministrastvo zdravstva Egipta saopćilo je da je u sukobima policije i demonstranata u Kairu od nedjelje poginulo najmanje 20 ljudi. Isti izvor tvrdi da je u tim sukobima povrijedjeno oko 1750 ljudi, ali ne navodi da li se radi o ...

El Baradej : Da li je uopšte bilo revolucije

Politika - 21.11.2011

KAIRO – Sukobi snaga bezbednosti i demonstranata na kairskom Trgu Tahrir u kojima je proteklog vikenda poginulo najmanje 20 ljudi produbili su nedoumicu o tome šta je pošlo naopako posle svrgavanja Mubaraka u februaru ove godine i dolaska ...

Egipatska vlada podnela ostavku Vojnom savetu

Politika - 21.11.2011

KAIRO – Egipatska prelazna vlada podnela je ostavku vladajućem vojnom savetu, ali će ostati na funkciji dok ne bude donesena konačna odluka o njenoj daljoj sudbini, prenela je večeras egipatska državna televizija.

Suzavac i strah od nepoznatog

Politika - 21.11.2011

Kako je egipatska armija za deset meseci protiv sebe okrenula narod Egipatska armija je odlukom da ne interveniše protiv naroda omogućila svrgavanje Hosnija Mubaraka i pobedu revolucije 25. januara.

Egipatska vojska tvrdi da štiti MInistarstvo policije

R.S.Evropa - 21.11.2011

Egipatska vojska objavila je da je intervenirala u centru Kaira, gdje su u posljednja tri dana ubijene 33 osobe, kako bi zaštitila ministarstvo unutarnjih poslova, a ne očistila obližnji trg Tahrir od demonstranata.

Haos u Kairu, najmanje 20 mrtvih i 1.750 povređenih

24online - 21.11.2011

Egipatsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je 20 ljudi poginulo u sukobima policije i demonstranata, koji od nedelje traže da vojne vlasti u zemlji brže prenesu vlast na civilnu vladu.

Egipatska vlada podnela ostavku

Vesti Online - 21.11.2011

Egipatska prelazna vlada podnela je ostavku vladajućem vojnom savetu, ali će ostati na funkciji dok ne bude donesena konačna odluka o njenoj daljoj sudbini, prenela je egipatska državna televizija.

Ostavka egipatske vlade

Novi Magazin - 21.11.2011

Egipatska vlada saopštila je da podnosi ostavku, u jeku sukoba između policije i demonstranata, koji se nastavljaju već treći dan. "Vlada premijera Esama Šarafa prosledila je svoju ostavku vladajućem Vrhovnom savetu oružanih snaga", ...

Na desetine mrtvih u Kairu

Press - 21.11.2011

Najmanje 35 osoba je poginulo, a više od 1.750 povređeno tokom trodnevnih žestokih sukoba demonstranata i organa reda u Kairu. I dok vojna vlast Egipta poziva aktiviste protesta da se „dozovu razumu", demonstranti ne odustaju od zahteva da ...

Egipat: Odbijen pokušaj policajaca da rasteraju demonstrante

Vesti Online - 21.11.2011

Demonstranti, koji na trgu Tahrir u centralnom delu Kaira zahtevaju da vladajući režim preda vlast, odbili su danas novi pokušaj policije da ih otera, izjavili su danas očevici.