TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Obama: Delovanje "Vikiliksa" za žaljenje

Blic - 12.12.2010

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama rekao je danas liderima Turske i Meksika, Redžepu Tajipu Erdoganu i Felipeu Kalderonu, da je delovanje veb sajta "Vikiliks" za žaljenje.

Poslušajte "Vikiliks sambu"

Blic - 12.12.2010

Najčešće spominjana internet stranica poslednjih dana, Vikiliks, inspirisala je grupu autora “Sonik Disobedijensa” da naprave pesmu ‘Vikiliks samba’ koja je postala pravi hit na “You Tube” stranici .

Vikiliks: SAD bile zabrinute zbog prodaje ruskih raketa Venecueli

Blic - 12.12.2010

VAŠINGTON - SAD su 2009. godine pokušale da spreče isporuku ruskih protivavionskih projektila Venecueli iz straha da bi rakete mogle da padnu u ruke marksističkim gerilcima u Kolumbiji ili narko-kartelima u Meksiku, objavio je danas ...

Pušten uhapšeni mladić zbog sajber napada

Blic - 12.12.2010

Mladić koga je holandska policija uhapsila pod sumnjom za sajber napad na sajt holandskog državnog tužilaštva, pušten je danas na slobodu pošto je priznao da je umešan u taj napad.

Uhapšen još jedan haker zbog sajber napada

Mondo - 12.12.2010

Holandska policija je uhapsila 19-godišnjeg mladića zbog sumnje da je učestvovao u sajber napadu na veb sajt holandskog državnog tužilaštva. Sajt tužilaštva je oboren juče, dan pošto je policija uhapsila jednog 16-godišnjeg Holanđanina ...

Obama kritikovao Vikiliks

R.S.Evropa - 12.12.2010

Američki predsednik Barak Obama kritikovao je u subotu sajt Vikiliks (Wikileaks) u razgovorima sa stranim zvaničnicima, saopštila je sinoć Bela kuća.

Nova strategija hakera koji podržavaju Vikiliks

R.S.Evropa - 12.12.2010

Grupa hakera koja podržava Vikiliks poručila je da menja strategiju i umesto da napadaju sajtove kompanija, počeće da šire američka poverljiva dokumenta putem interneta.

Afera Vikiliks: Ko je klinac koji je zaljuljao svet?

Vesti Online - 12.12.2010

U specijalno obezbeđenom vojnom zatvoru u okviru baze za obuku Marinaca "Kvantiko" u Virdžiniji, 17. decembra Bredli Mening će proslaviti svoj 23. rođendan. Sam.

Obama nazvao aferu "Vikiliks" žalosnom

Mondo - 12.12.2010

Američki predsednik Barak Obama rekao je liderima Turske i Meksika, Redžepu Tajipu Erdoganu i Felipeu Kalderonu, da je delovanje veb sajta "Vikiliks" za žaljenje.

Obama: Žalosno je šta radi ''Vikiliks''

Vesti Online - 12.12.2010

Američki predsednik Barak Obama rekao je liderima Turske i Meksika, Redžepu Tajipu Erdoganu i Felipeu Kalderonu, da je delovanje veb sajta "Vikiliks" za žaljenje.

Obama: Žalosno delovanje Wikileaksa

EMG - 12.12.2010

Američki predsednik Barak Obama rekao je liderima Turske i Meksika, Redžepu Tajipu Erdoganu i Felipeu Kalderonu, da je delovanje veb sajta Wikileaks" žalosno.

Reagovanja iz Crne Gore zbog Vikiliksa i Tadića

S media - 12.12.2010

Predstavnici crnogorske pozicije i opozicije različito komentarišu dokumenta Vikiliksa prema kojima je predsednik Srbije Boris Tadić sa saradnicima pokušao da u najmanje tri navrata utiče na SAD da promene odnos prema Crnoj Gori zbog ...

"Vikiliks": Mladi muslimani uživaju u seksu, drogama i alkoholu

Vesti Online - 12.12.2010

Među dokumentima koje je objavio "Vikiliks" nalaze se i svedočanstva o raskalašnom životu mladih muslimana u Saudijskoj Arabiji. Daleko od čednosti i morala, kako se obično misli da žive, droga, alkohol i seks su odlika njihovih zabava.

Vikiliks: Hakeri menjaju strategiju

Blic - 11.12.2010

LONDON - Grupa hakera koja podržava Vikiliks će promeniti strategiju, tako da će umesto napada na vebsajtove organizacija koje smatraju njegovim neprijateljima, početi da širi američka poverljiva dokumenta putem interneta, najavila je ta ...

Nova strategija pro-Vikiliks hakera

B92 - 11.12.2010

Njujork -- Grupa hakera koja podržava "Vikiliks" menja strategiju – umesto da napadaju sajtove kompanija, počeće da šire američka poverljiva dokumenta putem Interneta.

Uhapšen haker zbog sajber napada

B92 - 11.12.2010

Amsterdam -- Holandska policija je uhapsila 19-godišnjeg mladića zbog sumnje da je učestvovao u sajber napadu na veb sajt holandskog državnog tužilaštva.

I Srbija ima svoj Vikiliks

Press - 11.12.2010

Sajt pistaljka.rs, za razliku od Džulijana Asanža, ne zaustvalja se samo na objavljivanju dokumenata, jer srpski političari znaju da sakriju i javne podatke SA JEDNE OD KONFERENCIJA ZA NOVINARE...

Obama:Žalosno delovanje "Vikiliksa"

B92 - 11.12.2010

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama rekao je liderima Turske i Meksika, Redžepu Tajipu Erdoganu i Felipeu Kalderonu, da je delovanje veb sajta "Vikiliks" žalosno.

Holandija: Uhapšen mladić zbog sajber napada

Blic - 11.12.2010

AMSTERDAM - Holandska policija je danas uhapsila 19-godišnjeg mladića zbog sumnje da je učestvovao u sajber napadu na veb sajt holandskog državnog tužilaštva.

Bivši saradnik Asanža otvara sajt "Openliks"

Vesti Online - 11.12.2010

Danijel Domšejt Berg, bivši saradnik osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, najavio je da će u ponedeljak pokrenuti novi sajt pod nazivom "Openliks" koji će objavljivati osetljive materijale interesantne za javnost.

Uhapsili dete zbog obaranja sajta "Masterkarda"

Glas javnosti - 11.12.2010

HAG - Holandska policija je uhapsila je 16-godišnjeg mladića zbog sumnje da je umešan u napade na veb sajtove "Masterkard" i "Viza", koje su, kako se pretpostavlja, izvršili simpatizeri veb sajta "Vikilis" koji se bavi objavljivanjem ...

“Vikiliks” hakeri menjaju strategiju

Mondo - 11.12.2010

Grupa hakera, koja podržava "Vikiliks", je najavila da će umesto napada na vebsajtove organizacija koje smatraju njegovim neprijateljima, početi da širi američka poverljiva dokumenta putem Interneta.

Hakeri koji podržavaju "Vikiliks" menjaju strategiju

S media - 11.12.2010

Grupa hakera koja podržava "Vikiliks" će promeniti strategiju, tako da će umesto napada na vebsajtove organizacija koje smatraju njegovim neprijateljima, početi da širi američka poverljiva dokumenta putem Interneta, najavila je ta hakerska ...

“Vikiliks” hakeri menjaju strategiju

Vesti Online - 11.12.2010

Grupa hakera, koja podržava "Vikiliks", je najavila da će, umesto napada na vebsajtove organizacija koje smatraju njegovim neprijateljima, početi da širi američka poverljiva dokumenta putem Interneta.

Srbin pomaže Vikiliks

Blic - 10.12.2010

Do prošlog ponedeljka Ivan Lekić iz Topole, vlasnik „Ivanel.net“, firme za hosting i registraciju internet domena i redistribuciju interneta, jedva da je znao za Vikiliks i buru koju je vlasnik Džulijan Asanž izazvao.

Besni internet rat pristalica i protivnika Vikiliksa

24sata - 10.12.2010

Anonimni hakeri, koji tvrde da brane Vikiliks, srušili su sajt švedske vlade i upozorili da će se taj napad ponoviti... Zvanični vebsajt vlade Švedske - regeringen.se - bio je nedostupan nekoliko sati.

Vikiliks: Srbija indirektno "gura" ka podeli Kosova

Blic - 10.12.2010

PRIŠTINA - U tajnim depešama objavljenim na "Vikiliksu" vidi se da su američke diplomate upozoravale da bi kolebanje Evropske unije i njihova slabost mogli da učvrste srpsku kontrolu nad severnim delom Kosova i Metohije.

Dečak priznao napade na sajtove

B92 - 10.12.2010

Hag -- 16-godišnjak uhapšen u Hagu priznao da je učestvovao u napadima hakera-simpatizera Vikiliksa na sajtove provajdera kreditnih kartica, saopšteno je u Holandiji.

"Vikiliks": Hakeri najavili obaranje sajta britanske vlade

Blic - 10.12.2010

Grupa hakera, koji sebe nazivaju "Anonimni", najavila je rušenje veb sajta britanske vlade u slučaju da osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž bude izručen Švedskoj, čije vlasti ga traže zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Bugarski "Vikiliks"

RTS - 10.12.2010

"Balkanliks", bugarski sajt podignut po uzoru na "Vikiliks", objavio je stenograme sa nekoliko sednica parlamentarnih komisija, energetske sporazume i još mnoštvo izveštaja državne bezbednosti Bugarske.

Uhapšen dečak zbog obaranja sajta

Kurir - 10.12.2010

HAG - Holandska policija je uhapsila je 16-godišnjeg mladića zbog sumnje da je umešan u napade na veb sajtove "Masterkard" i "Viza", koje su, kako se pretpostavlja, izvršili simpatizeri veb sajta "Vikilis" koji se bavi objavljivanjem ...

Ofanziva sajber-gerile

Politika - 10.12.2010

Prvi svetski sajber-rat: kako se američki izum Internet okrenuo protiv Amerike Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Budućnost je počela: u toku je prvi svetski sajber-rat u kome sukobljene strane koriste tešku artiljeriju.

Bivši Asanžov saradnik pokreće sajt "Openliks"

Blic - 10.12.2010

STOKHOLM - Danijel Domšejt Berg, bivši saradnik osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, najavio je da će u ponedeljak pokrenuti novi sajt pod nazivom "Openliks" koji će objavljivati osetljive materijale interesantne za javnost.

Sarkozi ne razlikuje "Vikiliks" i "Vikipediju"?!

Glas javnosti - 10.12.2010

PARIZ - Na sastanku saveta ministra, održanom krajem novembra, francuski predsednik Nikola Sarkozi napravio je "indikativan" lapsus, piše francuski satirični nedeljnik Okovani patak.

Bunker Vikiliksa kao iz filmova o Džejmsu Bondu

S media - 10.12.2010

Već legendarnoj životnoj priči Džulijana Asanža, kontroverznog osnivača sajta Vikiliks, proglašenog u medijima za Džejms Bonda novinarstva, dodatnu notu misterije dale su i fotografije bunkera u kojem se čuvaju fajlovi sajta.

Vikiliks: Evropa pod pritiskom da podeli Kosovo

Prva Srpska TV - 10.12.2010

U SAD strahuju da bi Evropa mogla podleći pritisku Srbije i pristati na podelu Kosova, što bi onda “moglo izazvati etničko nasilje”. Nema ...

Sajber-rat zbog Asanža

S media - 10.12.2010

Nakon hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, stotine hakera okupljenih u grupi „Anonimus" krenule su u rat protiv firmi, koje su pod pritiskom vlade SAD otkazale saradnju Asanžovoj organizaciji Hapšenje osnivača Vikiliksa Džulijana ...

Izvin’te, poneo nas taj “Vikiliks”!

Mondo - 10.12.2010

Nekoliko vodećih pakistanskih dnevnika danas je objavilo izvinjenje zbog objave priča zasnovanih na navodnim diplomatskim depešama sa “Vikiliksa”.

Peticija za podršku Vikiliksu

S media - 10.12.2010

Više od 440.000 potpisa je prikupljeno za podršku sajtu Vikiliks, objavljeno je na medjunarodnom sajtu Avaaz preko kojeg je pokrenuta globalna kampanja za podršku osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu.

Bivši Asanžov saradnik pokreće sajt "Openliks"

S media - 11.12.2010

Danijel Domšejt Berg, bivši saradnik osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, najavio je da će u ponedeljak pokrenuti novi sajt pod nazivom "Openliks" koji će objavljivati osetljive materijale interesantne za javnost.

Hakeri se svete za Vikiliks

24sata - 09.12.2010

NAPAD - Hakeri koji pružaju podršku osnivaču Vikiliksa oborili su veb-sajtove švedskog tužilaštva, advokata podnositeljki tužbe za silovanje. Oboreni su sajtovi i švajcarske finansijske službe, kao i kompanije za kreditne kartice ...

SAD zabrinute ulogom Kine u Africi

B92 - 09.12.2010

London -- U jednoj depeši koju je objavio Vikiliks, američki državni podsekretar Džoni Karson opisuje Kinu kao "veoma agresivnog i opasnog rivala bez morala" prenosi BBC.

Vikiliks:SAD Kina i Afrika

BBC - 09.12.2010

U najnovije objavljenim tajnim američkim diplomatskim depešama na internet portalu Vikiliks, govori se o zabrinutosti Vašingtona rastućom ulogom Kine u Africi.

Skrovište osnivača "Vikiliksa" izgleda kao bunker Džems Bonda

Blic - 09.12.2010

S obzirom na neobičan životni put i oblak misterije koji ga obavija, nikoga nije začudila vest o tome da je kontroverzni osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izabrao ambijent sličan scenama iz filmova o Džejmsu Bondu da u njemu sakrije hiljade ...

Sarkozi ne razlikuje "vikiliks" i "vikipediju"

Kurir - 09.12.2010

PARIZ - Na sastanku saveta ministra, održanom krajem novembra, francuski predsednik Nikola Sarkozi napravio je "indikativan" lapsus, piše francuski satirični nedeljnik Okovani patak.

Domen "Vikiliks" i u Srbiji

Blic - 09.12.2010

Internet domen wikileaks.org.rs, uz pomoć koga može da se pristupi matičnom sajtu te organizacije, upisan je u Registar nacionalnih Internet domena (RNID) Srbije, rečeno je danas Tanjugu u tom registru.

Domen Vikiliksa i u Srbiji

B92 - 09.12.2010

Beograd -- Mnogobrojinim domenima Vikiliksa u svetu priključen je i jedan srpski, koji je registrovan na sajtu vikileaks.org.rs u Topoli. Vlasnik firme koja je postavila sadržaj Vikiliksa na svoj server, Ivan Lekić, kaže da je to učinio ...

Podrška Vikiliksu u slovenačkom parlamentu

Blic - 09.12.2010

Odbor za spoljnu politiku slovenačkog parlamenta danas je izrazio zabrinutost zbog pokušaja onemogućavanja delovanja osnivača Vikiliksa i novinara koji prenose sadržinu tajnih depeša američkih diplomata, objavljenih na tom portalu.

Rusija: Asanžu treba dati Nobelovu nagradu za mir

Blic - 09.12.2010

MOSKVA - Rusija smatra da bi Džulijanu Asanžu trebalo dati Nobelovu nagradu za mir, što je neočekivani izliv podrške Moskve pritvorenom osnivaču "Vikiliksa".

Sajber rat za odbranu interneta

B92 - 09.12.2010

Brizbejn -- Sajber napadi, u znak odmazde na pokušaje blokiranja Vikiliksa, prema većini ocena sve više podsećaju na informatički rat u cilju zaštite slobodog interneta.

Sajber-rat zbog Asanža

Press - 09.12.2010

Nakon hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, stotine hakera okupljenih u grupi „Anonimus" krenule su u rat protiv firmi, koje su pod pritiskom vlade SAD otkazale saradnju Asanžovoj organizaciji Svoju akciju nazvali su operacija ...

Uhapšen dečak zbog hakerskog napada na Masterkard i Vizu

Blic - 09.12.2010

HAG - "Policija je prošle noći, na zahtev tužilaštva, uhapsila dečaka od 16 godina, osumnjičenog za umešanost u sajber-napade simpatizera Vikiliksa na sajtove poput Masterkadra i Pejpala", navodi se u saopštenju Državnog tužilaštva ...

Bunker za fajlove Vikiliksa kao iz filmova o agentu Džejmsu Bondu

Blic - 10.12.2010

Već legendarnoj životnoj priči Džulijana Asanža, kontroverznog osnivača sajta Vikiliks, proglašenog u medijima za Džejms Bonda novinarstva, dodatnu notu misterije dale su i fotografije bunkera u kojem se čuvaju fajlovi sajta.

Rusi: Dajte Nobela Asanžu

Vesti Online - 09.12.2010

Ruski zvaničnici u šali su predložili da se Nobelova nagrada za mir dodeli osnivači Vikiliksa Džulijanu Asanžu. Nezvanični izvor iz Kremlja neočekivano je predložio nevladinim organizacijama da razmisle o ideji da Asanža predlože za ...

Srpski Vikiliks

S media - 09.12.2010

Brojnim novim domenima Vikiliksa, od prekjuče, pridružen je i srpski. Sajt wikileaks.org.rs registrovan je u Topoli. Ivan Lekić vlasnik firme koja je registrovala ovaj domen za S media portal izjavio je da je odluku o registraciji sajta ...

Vikiliks i iz Topole

Mondo - 09.12.2010

Mnogobrojnim novim domenima Vikiliksa u svetu priključen je i jedan srpski, koji je registrovan na sajtu vikileaks.org.rs u Topoli. Vlasnik firme koja je postavila sadržaj Vikiliksa na svoj server Ivan Lekić rekao je FoNetu da je to učinio ...

Vikiliks pokazao žilavost interneta

Vesti Online - 09.12.2010

Najnovija afera koja ovih dana potresa svet, objavljivanje diplomatske prepiske na antikorupcijskom sajtu "Vikiliks", pokazala je zapravo koliko je internet "žilav" i da je teško, zapravo i nemoguće, ukinuti korisnicima svetske mreže bilo ...

Hakeri uspeli da obore i Vizu

Mondo - 09.12.2010

U operaciji osvete za "Vikiliks" hakeri posle uspešnog napada na "Masterkard" uspeli u pet puta većem zalogaju, blokiranju sajta provajdera on-lajn transakcija "Vize".

I Topola brani ''Vikiliks''

Vesti Online - 09.12.2010

Mnogobrojnim novim domenima ''Vikiliksa'' u svetu priključen je i jedan srpski, koji je registrovan na sajtu vikileaks.org.rs u Topoli. Vlasnik firme koja je postavila sadržaj Vikiliksa na svoj server Ivan Lekić rekao je FoNetu da je to ...

Asanžov bunker pod zemljom (Video)

S media - 09.12.2010

S obzirom na neobičan životni put i oblak misterije koji ga obavija, nikoga nije začudila vest o tome da je kontroverzni osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izabrao ambijent sličan scenama iz filmova o Džejmsu Bondu da u njemu sakrije hiljade ...

Srbija: Vikiliks i u Topoli

R.S.Evropa - 09.12.2010

Brojnim novim domenima Vikiliksa u svijetu, priključen je i jedan srpski koji je registrovan na sajtu vikileaks.org.rs u Topoli. Vlasnik firme koja je postavila sadržaj Vikiliksa na svoj server Ivan Lekić, rekao je Radiju Slobodna Evropa ...

Osveta za ''Vikiliks'' 2: Oborena i Visa

Vesti Online - 09.12.2010

U operaciji osvete za "Vikiliks" hakeri posle uspešnog napada na "Masterkard" uspeli u pet puta većem zalogaju, blokiranju sajta provajdera on-lajn transakcija "Vize".

Slučaj Vikiliks: I Tviter na meti hakera

Mondo - 09.12.2010

"Ko cenzuriše Vikiliks ili ga na bilo koji način ometa, biće napadnut. Tviter, ti si sledeći", poručila grupa hakera nazvana "Anonimni". Hakeri koji su ustali u odbranu Vikiliksa upozorili Tviter da je njihova sledeća meta.

Mnogi sajtovi na udaru zbog Vikiliksa

PC press - 09.12.2010

Glavni veb-sajt Masterkarda juče je bio oboren u znak odmazde zbog odluke te kompanije da prestane da pruža usluge Vikiliksu. Slični napadi izvršeni su i na druge sajtove, uključujući one koji pripadaju američkom senatoru Džozefu Libermanu ...

"Amazon" prodaje diplomatske depeše

S media - 09.12.2010

Diplomatske depeše koje je objavio "Vikiliks" sada se mogu kupiti na veb-sajtu "Amazon", iako je ta elektronska komercijalna kompanija prosle nedelje uskratila usluge održavanja "Vikiliksovog" portala.

Dečak haker uhapšen jer se borio za Vikiliks

Mondo - 09.12.2010

Šesnaestogodišnjak uhapšen u Hagu, priznao je da je učestvovao u hakerskim napadima simpatizera Vikiliksa na sajtove provajdera kreditnih kartica.

Vikiliks razotkrio poslove srpskog „biznismena”

24sata - 08.12.2010

Poverljiv dokument Stejt depertmenta, jedna od desetina hiljada diplomatskih depeša kojih se dokopao veb-sajt Vikiliks, otkriva da su američki zvaničnici pokušali da spreče jednog srpskog “crnoberzijanca” da proda snajperske puške Jemenu, ...

Top 10 otkrića “Vikiliksa”

Blic - 08.12.2010

Dok se “Vikiliks” sprema da objavi 400.000 fajlova poverljivih dokumenata o ratu u Iraku, koji će po svoj prilici baciti u zasenak letošnjih 70.000 poverljivih američkih vojnih dokumenata o sukobu u Avganistanu, odabrali smo 10 dosadašnjih ...

Ministar: Australija će pomoći Asanžu

Blic - 08.12.2010

SIDNEJ - Australija će pružiti konzularnu pomoć svom državljaninu Džulijanu Asanžu, osnivaču sajta Vikiliks, koji je juče uhapšen u Londonu. Ministar spoljnih poslova Kevin Rad je izjavio da će njegova zemlja pomoći Asanžu koji je već ...

Kuda i kako posle Vikiliksa?

DW - 08.12.2010

Vikiliks je nedvosmisleno dokazao da elektronski podaci nisu bezbedni. Tu lekciju najbolje su naučile američke diplomate, koje se sada pitaju kako ubuduće komunicirati? I kome verovati? Diplomatski razgovori „oči u oči“ i tajni izveštaji, ...

"Vikiliks" pokrenuo veliku debatu

B92 - 08.12.2010

London -- Internet stranica wikileaks.com je zatvorena zbog političkih pritisaka na internet provajdere, rekao je Rojtersu Džonatan Vud, analitičar za globalna pitanja.

Vikiliks:Libijska pretnja Britaniji

B92 - 08.12.2010

London -- Libijski lider Moamer Gadafi pretio je Velikoj Britaniji prekidom trgovinskih veza ako bombaš osuđen za rušenje američkog aviona umre u zatvoru, piše Gardijan. Ovo je još jedno od otkrića Vikiliksa.

"Operacija osveta" srušila sajtove

B92 - 08.12.2010

Stokholm -- Hakeri, koji pružaju podršku osnivaču "VIkiliksa", oborili su vebsajtove švedskog tužilaštva, advokata podnositeljki tužbe za silovanje.

Hakeri oborili više sajtova u znak podrške Asanžu

Blic - 08.12.2010

Hakeri, koji pružaju podršku osnivaču "VIkiliksa" Džulijanu Asanžu, danas su oborili vebsajtove švedskog tužilaštva, advokata podnositeljki tužbe za silovanje, švajcarske finansijske službe, kao i kompanije za kreditne kartice "Masterkard" ...

Asanžu i nobel?

Kurir - 08.12.2010

MOSKVA - Neimenovani izvor iz administracije ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva izjavio je da bi nevladine organizacije trebalo da razmisle da kandiduju osnivača internet sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža za Nobelovu nagradu.

Hakeri srušili sajt Masterkarda zbog Asanža

Kurir - 08.12.2010

LONDON - Grupa hakera "Anonimus" danas je srušila internet stranicu "Masterkarda" (www.mastercard.com) pošto je kompanija onemogućila svojim korisnicima da daju donacije "Vikiliksu" koji je objavio 250.000 poverljivih depeša američke ...

Rusi: Dajte Nobela Asanžu

B92 - 08.12.2010

Moskva -- Ruski zvaničnici u šali su predložili da se Nobelova nagrada za mir dodeli osnivači Vikiliksa Džulijanu Asanžu. Nezvanični izvor iz Kremlja neočekivano je predložio nevladinim organizacijama da razmisle o ideji da Asanža predlože ...

Gadafi: Afera "Vikiliks" ukazala na licemerje Amerike

Blic - 08.12.2010

TRIPOLI - Libijski lider Moamer el Gadafi pohvalio je danas internet sajt "Vikiliks", jer je objavljivanjem poverljivih diplomatskih dokumenata ukazao na "licemerje" Amerike, prenosi državna agencija JANA.

Islanđani tuže "Vizu" zbog blokiranja "Vikiliksa"

Blic - 08.12.2010

REJKJAVIK - Islandska firma "Datasel" saopštila je danas da će tužiti kompaniju "Viza" zbog blokiranja isplata internet sajtu "Vikiliks", uz optužbu da je ovaj gigant popustio pod političkim pritiskom.

Vikiliks: Jemen kupovao oružje preko Srbina

Glas javnosti - 08.12.2010

LONDON - Američka tajna diplomatska prepiska, objavljena na sajtu "Vikiliksa", potvrđuje veliku zabrinutost SAD pošto ogromno naoružanje ilegalnim kanalima stiže u zemlje i regione u kojima su aktivne terorističke organizacije.

Jeremić: Ne komentarišem informacije s Vikiliksa

Glas javnosti - 08.12.2010

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Beogradu da ne može da komentariše informacije koje objavljuje sajt "Vikiliks" jer su one "neformalne" i njihovu verodostojnost nije potvrdila nijedna zemlja sveta.

Osveta za Vikiliks - oboren Mastercard

Mondo - 08.12.2010

Hakeri su oborili sajt Mastercard u znak odmazde zbog hapšenja Džulijana Asanža i blokade računa Vikiliksa. Ovo je borba za slobodu govora, tvrdi član hakerske grupe "Anonimus".

Hakeri oborili sajt Mastercarda zbog hapšenja Asanža

EMG - 08.12.2010

Hakeri su oborili sajt Mastercard u znak odmazde zbog hapšenja Džulijana Asanža i blokade računa WikiLeaksa. Grupa hakera koji sebe nazivaju "Anonimusi" oborila je osim Mastercada i sajt švedskog tužilaštva koje je podiglo optužnicu za ...

UNS: Vikiliks treba da nastavi sa objavljivanjem depeša (VIDEO)

EMG - 08.12.2010

Udruženje novinara Srbije podržava objavljivanje diplomatskih depeša na sajtu Vikiliks, rekla je Ljiljana Smajlović, predsednica tog udruženja. “Svi imaju pravo da znaju šta njihove vlade rade u njihovo ime, šta taje od građana”, rekla je ...

"Anonimusi" oborili sajt MasterCarda

E-Novine - 08.12.2010

Hakeri su oborili sajt kompanije Mastercard u znak odmazde zbog hapšenja Džulijana Asanža i blokade računa WikiLeaksa. Ovo je borba za slobodu govora, tvrdi član hakerske grupe "Anonymus".

Hakeri brane Vikiliks

S media - 08.12.2010

Hakeri, koji pružaju podršku osnivaču "VIkiliksa" DŽulijanu Asanžu, danas su oborili vebsajtove šveskog tužilaštva, advokata podnositeljki tužbe za silovanje, švajcarske finansijske službe, kao i kompanije za kreditne kartice "Masterkard" ...

Osvetili ''Vikiliks'' oborivši sajt ''Mastercard-a''

Vesti Online - 08.12.2010

Hakeri su oborili sajt ''Mastercard'' u znak odmazde zbog hapšenja Džulijana Asanža i blokade računa Vikiliksa. Ovo je borba za slobodu govora, tvrdi član hakerske grupe "Anonimus".

Kremlj: Uručite "Nobela" Asanžu

E-Novine - 08.12.2010

Nezvanični izvor iz Kremlja u sredu je neočekivano predložio nevladinim organizacijama da razmisle o ideji da osnivača sajta WikiLeaks Džulijana Adsanža predlože za Nobelovu nagradu za mir, ali je drugi izvor potom objasnio da je reč o ...

Vikiliks: Gadafi ucenio Britance da puste teroristu

Vesti Online - 08.12.2010

Libijski lider Moamer Gadafi pretio je Velikoj Britaniji prekidom trgovinskih veza i "oštrim reperkusijama" ako bombaš osuđen za rušenje američkog aviona umre u zatvoru, objavio je danas "Gardijan“ podatak iz jedne od diplomatskih depeša ...

Kremlj zbija šale na račun Vikiliksa i Nobela

S media - 08.12.2010

Nezvanični izvor iz Kremlja danas je neočekivano predložio nevladinim organizacijama da razmisle o ideji da osnivača sajta Vikiliks Džulijana Adsanža predlože za Nobelovu nagradu za mir, ali je drugi izvor potom objasnio da je reč o šali ...

Tužba protiv "Vize" zbog "Vikiliksa"

Vesti Online - 08.12.2010

Islandska firma "Datasel" saopštila je da će tužiti "Vizu" zbog blokiranja isplata internet sajtu "Vikiliks", uz optužbu da je ovaj gigant popustio pod političkim pritiskom.

Vikiliks: SAD sprečile Srbina da proda oružje u Jemenu

Blic - 07.12.2010

Diplomatske depeše koje je objavio veb-sajt "VikiLiks" pružaju uvid u američka nastojanja da spreče gomilanje oružja u nekim delovima sveta gde vlada napetost, piše "Njujork tajms".

Piratska partija srbije podržava vikiliks

Kurir - 07.12.2010

BEOGRAD - Piratska partija Srbije (PPS) podržava rad Vikiliksa i osoba koje deluju u ovom trenutku, dok je sajt u velikoj opasnosti, ističe se u saopštenju Piratske partije Srbije.

Vikiliks: jemen kupovao oružje od srbina

Kurir - 07.12.2010

LONDON - Američka tajna diplomatska prepiska, objavljena na sajtu "Vikiliksa", potvrđuje veliku zabrinutost SAD pošto ogromno naoružanje ilegalnim kanalima stiže u zemlje i regione u kojima su aktivne terorističke organizacije.

Jeremić ne komentariše "Vikiliks"

B92 - 07.12.2010

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da ne može da komentariše informacije koje objavljuje "Vikiliks" jer su one "neformalne".

Jeremić: ne komentarišem informacije s Vikiliksa

Kurir - 07.12.2010

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Beogradu da ne može da komentariše informacije koje objavljuje sajt "Vikiliks" jer su one "neformalne" i njihovu verodostojnost nije potvrdila nijedna zemlja sveta.

Pentagon: Zbog Vikiliksa države manje sarađuju sa SAD

Blic - 07.12.2010

VAŠINGTON - Portparol američkog ministarstva odbrane Dejvid Lapan izjavio je danas da strane zemlje smanjuju obim saradnje sa SAD otkako je veb-sajt VikiLiks počeo da objavljuje klasifikovana diplomatska dokumenta.

Lapan: Manja saradnja sa SAD

B92 - 07.12.2010

Vašington -- Portparol ministarstva odbrane SAD Dejvid Lapan kaže da, od kako je Vikiliks objavio diplomatska dokumenta, strane zemlje smanjuju obim saradnje sa SAD.

Vikiliks: Slobodan Tešić prodavao oružje Jemenu

Prva Srpska TV - 07.12.2010

Diplomatske depeše koje je objavio veb-sajt "VikiLiks" pružaju uvid u američka nastojanja da spreče gomilanje oružja u nekim delovima sveta gde vlada napetost, piše "Njujork tajms".

U ilegalnu trgovinu oružja uključen i Srbin

S media - 07.12.2010

Američka tajna diplomatska prepiska, koja je objavljena na sajtu "Vikiliksa", potvrdjuje veliku zabrinutost SAD pošto ogromno naoružanje ilegalnim kanalima stiže u zemlje i regione u kojima su aktivne terorističke organizacije.

Vikiliks: Srbin prodavao oružje Jemenu

Vesti Online - 07.12.2010

Američki list "Njujork tajms“ objavio je da se među dokumentima koje je dobio od "Vikiliksa“ navode i podaci kako su američki zvaničnici pokušali da spreče jednog srpskog "crnoberzijanca" da proda snajperske puške Jemenu.

Pirati Srbije podržavaju Vikiliks

Mondo - 07.12.2010

Piratska partija Srbije saopštila je danas da podržava rad Vikiliksa i da osuđuje izjave srpskih zvaničnika u kojima se "podržava hapšenje i izručivanje Džulijana Asanža", osnivača te organizacije.

Neka hapse, Vikiliks i dalje objavljuje

Mondo - 07.12.2010

Hapšenje osnivača Vikiliksa, Džulijana Asanža je napad na slobodu medija i neće sprečiti tu organizaciju da i dalje objavljuje procurela dokumenta na internetu, rekao je danas portparol Vikiliksa.

Opala saradnja sa SAD zbog "VikiLiksa"

S media - 07.12.2010

Portparol američkog ministarstva odbrane Dejvid Lapan izjaivo je danas da se, od kako je veb-sajt “VikiLiks” počeo da objavljuje klalsifikovana diplomatska dokumenta, strane zemlje smanjuju obim saradnje sa SAD.

Jeremić: Samo formalno

S media - 07.12.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Beogradu da ne može da komentariše informacije koje objavljuje sajt Vikiliks jer su one "neformalne" i njihovu verodostojnost nije potvrdila nijedna zemlja sveta.

Pentagon:Podatke sa Vikiliksa koriste neprijatelji SAD

R.S.Evropa - 07.12.2010

SAD imaju informacije prema kojima podatke sadržane u američkoj diplomatskoj prepisci objavljenoj na veb-portalu Vikiliks "aktivno" koriste "neprijatelji" Vašingtona, rekao je u utorak portparol Pentagona.

Vikiliks: Crveni polumesec švercovao oružje u BiH

Blic - 06.12.2010

BANJALUKA - U jednoj od diplomatskih depeša objavljenoj na sajtu "Vikiliks" tvrdi se da je vlada Irana uz pomoć međunarodne humanitarne organizacije Crveni polumesec krijumčarila oružje i na područje Balkana, piše banjalučki "Glas Srpske" ...

Vikiliks objavio spisak objekata od značaja

BBC - 06.12.2010

Internet stranica Vikiliks objavila je, kako se ocenjuje, do sada moda i najkontroverznije podatke iz diplomatske prepiske izmedju amerikih ambasada i Vaingtona.

"Vikiliks" objavio spisak objekata od vitalnog značaja za SAD

Blic - 06.12.2010

Dugačak spisak bitnih objekata širom sveta, koje Sjedinjene Države opisuju kao objekte koji su od vitalnog značaja za njihovu nacionalnu bezbednost, obelodanjen je danas na sajtu Vikiliks. Stejt departmen je u februaru 2009.

Vikiliks: spisak objekata od vitalnog značaja za SAD

Kurir - 06.12.2010

LONDON - "Vikiliks" je objavio spisak objekata i ustanova širom sveta za koje SAD smatraju da su od ključnog značaja po američku bezbednost, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Stejt department je u februaru 2009.

Vikiliks: Objekti važni za SAD

B92 - 06.12.2010

Beograd -- Vikiliks je objavio spisak objekata i ustanova širom sveta za koje SAD smatraju da su od ključnog značaja po američku bezbednost. Dugačak spisak bitnih objekata širom sveta, koje SAD opisuju kao objekte koji su od vitalnog ...

Fudbal na Vikiliksu: Hunta htela da kupi Mančester junajted!

Blic - 06.12.2010

Lider vojne hunte u Mjanmaru bio je blizu kupovine Mančester junajteda za neverovatnih milijardu dolara, objavio je Vikiliks. Prvi čovek režima u bivšoj Burmi Tan Šve ramišljao je da kupi “đavole”, kako bi fudbalom skrenuo pažnju narodu sa ...

Blokirani serveri Vikiliksa u švedskoj

Kurir - 06.12.2010

LONDON - Švedska kompanija PRQ, čije servere koristi veb sajt "Vikiliks", saopštila je danas da su njeni serveri u blokadi, verovatno zbog toga što su napadnuti.

Obama razmatra izmene zakona radi gonjenja Asanža

Blic - 06.12.2010

VAŠINGTON - Američki državni tužilac Erik Holder izjavio je danas da administracija predsednika Baraka Obame razmatra mogućnost izmene Akta o špijunaži i primene ostalih zakona radi eventualnog pokretanja krivičnog procesa posle ...

Vikiliks: Tuđman presreo oružje za BiH

Vesti Online - 06.12.2010

U jednoj od diplomatskih depeša objavljenoj na sajtu "Vikiliks" tvrdi se da je vlada Irana uz pomoć humanitarne organizacije Crveni polumesec krijumčarila oružje namenjeno Hezbolahu i području Balkana, piše banjalučki "Glas Srpske".

Vikiliks objavljuje depeše pretstavnika SAD iz Srbije

Vesti Online - 06.12.2010

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije Borislav Stefanović rekao je večeras da su SAD kontaktirale vlasti u Beogradu i na diplomatski način ukazale da će portal Vikiliks objaviti depeše američkih predstavnika iz Srbije, ...

Spisak objekata od značaja za SAD

S media - 06.12.2010

"Vikiliks" je objavio spisak objekata i ustanova širom sveta za koje SAD smatraju da su od ključnog značaja po američku bezbednost, prenosi danas BBC. Stejt department je u februaru 2009.

"Vikiliks" objavio spisak objekata od vitalnog značaja za SAD

Prva Srpska TV - 06.12.2010

Dugačak spisak bitnih objekata širom sveta, koje Sjedinjene Države opisuju kao objekte koji su od vitalnog značaja za njihovu nacionalnu bezbednost, obelodanjen je danas na sajtu Vikiliks. Stejt departmen je u februaru 2009.

Spisak objekata od vitalnog značaja za SAD

Mondo - 06.12.2010

"Vikiliks" obajvio spisak vitalnih objekata za bezbednost SAD. Zbog obajvljenih depeša priprema se opsežna rekonstrukcija diplomatske službe Amerike.

"Vikiliks": Spisak objekata od značaja za SAD

Novosti - 06.12.2010

Na listi stotine naftovoda, gasovoda, fabrika, satelita čije bi razaranje, izazvalo štetu po američke nacionalne interese LONDON - "Vikiliks" je objavio spisak objekata i ustanova širom sveta za koje SAD smatraju da su od ključnog značaja ...

Puk'o kondom

Vesti Online - 06.12.2010

Izašao mačak iz džaka, konj se otrgao sa veza. Pornografija prljavih američkih diplomatskih tajni prosula se Planetom, pa Imperija sada izbezumljeno pokušava da vrati mačka u džak i konja na vez.

''Vikiliks'': Ruski gasovod važan za SAD

Vesti Online - 06.12.2010

Internet stranica Vikiliks ne prestaje da iznenađuje svet i u ponedeljak je objavila do sada možda najkontroverznije podatke iz diplomatske prepiske između američkih ambasada i Vašingtona.

Napadnuti "Vikiliksovi" serveri

S media - 06.12.2010

Švedska kompanija "PRQ", čije servere koristi veb sajt "Vikiliks", saopštila je danas da su njeni serveri u blokadi, verovatno zbog toga što su napadnuti.

"Vikiliks": Interesi Amerike na dlanu

Novosti - 06.12.2010

Na kontroverznom veb-sajtu objavljen poduži spisak objekata od značaja za SAD. Ruski gasovod u Sibiru označen kao “najvažniji objekat na svetu” SVETSKA mreža podvodnih kablova, naftovodi, gasovodi, sateliti, luke, rudna bogatstva, ...