TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Neuspela akcija hapšenja šefa Huseinovog obezbeđenja

B92 - 27.07.2003

Bagdad -- Američke snage u Iraku nisu uspele jutros da zarobe novog šefa obezbeđenja svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina i čak, možda, samog Huseina, u akciji u Tirkitu, jer su zakasnili 24 časa. Američke snage su u nedleju ujutro pre zore istovremeno ušle u tri farme u Tirkitu, rodnom gradu ...

Pet Iračana poginulo u potrazi za Sadamom Huseinom

B92 - 27.07.2003

Bagdad -- Pet Iračana je poginulo u raciji američkih trupa u nedelju uveče, u jednoj kući u centru Bagdada za koju se sumnjalo da je skrovište svrgnutog iračkog predsednika Sadama Huseina, ispričali su očevici. Vlasnik kuće u bagdadskoj četvrti Mansur, šeik Amir Rabiha Muhamed al Šamar rekao je da ...

"Poplava" doušnika nakon smrti Sadamovih sinova

B92 - 27.07.2003

Bagdad -- General Ričard Majers, predsedavajući združenog štaba američke vojske, rekao je u nedelju da je smrt Kusaja i Udaja Huseina, sinova bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina, dovela do prave poplave doušnika. "Naglo je porasto broj ljudi koji dolaze sa dokazima o postojanju magacina i ...

Novinarima pokazana tela Sadamovih sinova

Blic - 26.07.2003

BAGDAD - Dan nakon što su objavili fotografije ubijenih sinova Sadama Huseina, Udaja i Kusaja, američke snage u Iraku otišle su juče korak dalje pokazavši novinarima njihova tela na kojima su prethodno uradili takozvanu postmortem rekonstrukciju lica s ciljem da se Iračani dodatno ubede da su mrtvi.

U proslavama pogibije Sadamovih sinova 31 lice poginulo

B92 - 26.07.2003

Bagdad -- U proslavama, kojim se obeležavala pogibija Udaja i Kusaja Huseina, sinova bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina, poginulo je 31 lice, uključujući dvoje dece, a 76 je povređeno od zalutalih metaka, piše list "al-Moatamar".

Američke snage ruše kuću u kojoj su ubijeni Udaj i Kusaj

B92 - 26.07.2003

Bagdad -- Američka vojska danas je uz pomoć iračkih radnika počela da ruši kuću u kojoj su ubijeni sinovi svrgnutog iračkog lidera Udaj i Kusaj Husein. "Rušenje je počelo danas i trajaće oko 10 dana", rekao je potporučnik Majk Roreks iz inženjerijske čete pri 101.

Vojska SAD uhapsila nekoliko clanova Sadamovog obezbeđenja

B92 - 25.07.2003

Vašington -- Američke snage u Iraku uhapsile su nekoliko osoba za koje se veruje da su bili članovi ličnog obezbeđenja svrgnutog iračkog predsednika Sadama Huseina, saopštio je u petak jedan visoki vojni komandant. Američke snage su izvršile hapšenje u napadu južno od Tikrita, na osnovu dojave.

SAD će isplatiti punu nagradu za Kusaja i Udaja

B92 - 25.07.2003

Vašington -- SAD će isplatiti najverovatnije punu nagradu u iznosu od 30 miliona dolara doušniku na osnovu čije je informacije američka vojska locirala i likvidirala sinove Sadama Huseina, Udaja i Kusaja, izjavio je u petak zvaničnik Stejt dipartmenta.

Buš: Iračani sada znaju da Amerikanci žele slobodu u Iraku

B92 - 25.07.2003

Vašington -- Smrt dva sina Sadama Huseina pokazala je Iračanima da Amerikanci žele slobodan Irak, izjavio je predsednik SAD Džordž Buš. "Irački narod je sada jasno uvideo rešenost SAD da obezbede slobodu i spreči da režim Sadama Huseina ikada ponovo bude uspostavljen", rekao je Buš.

Novinarima pokazana tela braće Husein

B92 - 25.07.2003

Bagdad -- Zvaničnici američke civilne uprave u Iraku pokazali su novinarima leševe, za koje Vašington tvrdi da pripadaju sinovima Sadama Huseina, Kusaju i Udaju. Prema rečima zvaničnika SAD, pogrebnici su "doterali" lica dva leša, kako se na njima ne bi videli tragovi povreda, nastalih prošlog ...

Objavljene fotografije ubijenih Udaja i Kusaja Huseina

B92 - 24.07.2003

Bagdad -- Ubijeni sinovi Sadama Huseina, Udaj i Kusaj, prepoznatljivi su na fotografijama koje je dopisniku agencije Rojters pokazao visoki američki vojni izvor. Dopisnik je rekao da je lik Udaja prepoznatljiv, uprkos povredi desne strane nosa i gornje usne, a da na Kusajevom licu nisu primjetne ...

Naoružana grupa na TV: Osvetićemo Sadamove sinove

B92 - 24.07.2003

Dubai -- Jedna naoružana grupa lojalna svrgnutom iračkom predsedniku Sadamu Huseinu, poručila je Amerikancima putem u četvrtak emitovanog video snimka, da će osvetiti Huseinove sinove Kusaja i Udaja. "Obećavamo ti, narode irački, da ćemo nastaviti džihad protiv nevernika.

Tri američka vojnika poginula u Iraku

B92 - 24.07.2003

Bagdad -- Tri američka vojnika poginula su u četvrtak u minobacačkom napadu u severnom Iraku, saopštio je portparol američkih snaga u toj zemlji. Ubijeni vojnici pripadali su 101. desantnoj diviziji koja je stacionirana u Mosulu i koja je pre dva dana učestvovala u ubistvu sinova svrgnutog iračkog ...

Pogibija Sadamovih sinova smanjiće napade na vojnike SAD

B92 - 23.07.2003

Vašington -- Američki administrator u Iraku Pol Bremer rekao je u sredu da se nada da će pogibija dvojice sinova Sadama Huseina, ubijenih prethodne noći u žestokim borbama u Mosulu, smanjiti broj napada na američke vojnike u Iraku.

Nastaviti borbu protiv Amerikanaca

B92 - 23.07.2003

Dubai -- Televizija Al Arabija iz Dubaija emitovala je u sredu navodni audio snimak bivšeg iračkog lidera Sadama Huseina u kome on poručuje Iračanima da nastave borbu protiv okupatorskih američkih snaga, te da rat još nije završen. "Naša volja neće popustiti i neće biti poražena.

Šćekić: Slavlje u Bagdadu

B92 - 23.07.2003

Bagdad -- Dva sina Sadama Huseina Udaj i Kusaj ubijeni su u sukobu sa američkim snagama, na severu Iraka, potvrdio je u Bagdadu američki general Rikardo Sančez. "Sigurni smo da su ubijeni Udaj i Kusaj, koristili smo više izvora da ih identifikujemo", rekao je Sančez.

Uhapšen komandant garde Sadama Huseina

B92 - 23.07.2003

Bagdad -- Američke snage u Iraku uhapsile su komandanta Specijalne republikanske garde Barzana Abda Al-Gafura Sulejmana Al-Tikritija, sa liste najtraženijih pripadnika svrgnutog iračkog režima. Al-Tikriti je bio jedan od najvažnijih saradnika bivšeg predsednika Sadama ...

Vlada Iraka: Pravda zadovoljena

B92 - 23.07.2003

Bagdad -- Iračka prelazna vlada je ocenila da je ubistvom "dva kriminalca", kako je nazvala sinove bivšeg iračkog predsednika Udaja i Kusaja Sadama, "pravda zadovoljena". "Božija pravda je najzad stigla te kriminalce koji su počinili zločine nad iračkim narodnom i upustili se u kolektivne masakre, ...

Bela kuća i Bler zadovoljni ubistvom Sadamovih sinova

B92 - 23.07.2003

Vašington, London -- Bela kuća saopštila je da je zadovoljna uspehom vojne operacije u Iraku tokom koje su ubijena dva sina Sadama Huseina, rekao je u sredu uveče portparol američkog predsednika Skot Meklelan. "Zadovoljni smo objavom ministarstva odbrane o akciji protiv Udaja i Kusaja.

Ubijeni Sadamovi sinovi

B92 - 22.07.2003

Vašington -- Sinovi Sadama Huseina Udaj i Kusaj ubijeni su toko šestočasovne razmene vatre u utorak, kada su američke snage napale prethodno opkoljenu palatu u Mosulu, Iračkom gradu na severu Iraka, potvrdio je američki general Rikardo Sančez na konferenciji za novinare u Bagdadu, a prenosi AP.