TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Srbija pokušava da ispuni zahteve Vašingtona

B92 - 25.01.2003

Davos -- Predsednik Vlade Srbije Zoran Đinđić izjavio je da Srbija pokušava da ispuni zahtev Vašingtona da do 31. marta Haškom tribunalu izruči Ratka Mladića i oficire nekadašnje JNA Veselina Šljivančanina i Miroslava Radića, ali da ne može da obeća da će to biti i ostvareno.

Đinđić: Srbija ne želi da stalno bude pod pritiscima

B92 - 24.01.2003

Davos -- Predsednik vlade Srbije Zoran Đinđić izjavio je u petak u Davosu da u Srbiji i Jugoslaviji postoji jedinstvena politička volja da se sarađuje sa Haškim tribunalom, ali je ocenio da međunarodna zajednica, a pre svega SAD, ne treba da i dalje nastupaju sa stanovišta pritisaka i ucena.

Mnogi moraju da odu iz policije

Blic - 23.01.2003

BEOGRAD - Srpski premijer Zoran Đinđić najavio je juče da MUP Srbije u ovoj godini očekuje 'bolna rekonstrukcija, jer će pojedinci morati da se prekvalifikuju ili odu iz službe, a da u MUP dođu kvalitetni ljudi.' - Biće personalnih promena u MUP-u, uvek će ih biti.

BIA više da se pozabavi 'vukovarskom dvojkom'

Blic - 23.01.2003

BEOGRAD - Premijer Zoran Đinđić nagovestio je da vlasti Srbije do 31. marta neće moći da odgovore na zahteve američke administracije, koje je, kao uslov za nastavak finansijske pomoći, izneo američki ambasador za ratne zločine Pjer Rišar Prosper. - Ne mislim da možemo da 31.

Đinđić: Nije tragično ako izostane pomoć SAD

B92 - 22.01.2003

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je da nije optimista što se tiče ispunjenja roka američke administracije za hapšenje Ratka Mladića. SAD su uslovile nastavak američke finansijske pomoći Jugoslaviji hapšenjem i predajom Haškom tribunalu generala Ratka Mladića i dva oficira iz ...

Đinđić: Slučaj Stambolić tapka u mestu

B92 - 22.01.2003

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je u sredu da prema njegovim informacijama "slučaj Stambolić tapka u mestu". "Po nekim drugim informacijama, ovaj slučaj je vrlo blizu da bude okončan u nekom skorom periodu", rekao je Đinđić novinarima.

Stratfor: severnokorejska taktika Đinđića za Kosovo

B92 - 22.01.2003

Hjuston -- Srpski premijer Zoran Đinđić pokušava da pokrene rešavanje statusa Kosova, ali dok su SAD zauzete drugim pitanjima, Vašington će rešavanje tog problema prebaciti Evropskoj uniji, što je upravo ono sto Đinđić želi, procenjuje američka agencija za istraživanje javnog mnjenja Stratfor.

Prosper: 31. mart rok za izručenje Mladića

B92 - 21.01.2003

Beograd -- Ambasador Stejt dipartmenta za pitanja ratnih zločina Pjer Rišar Prosper izjavio nakon razgovora sa premijerom Srbije Zoranom Đinđićem u Beogradu da je 31. mart rok do kojeg Jugoslavija treba da isporuči Ratka Mladića i preostalu dvojicu iz tzv.

Obeležen dan policije, Đinđić preti kriminalcima

B92 - 20.01.2003

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je u nedelju uveče da prioritet Vlade u ovoj godini ostaje borba protiv organizovanog kriminala i nasilja i ocenio da je potrebna oštrija kaznena politika. "Ulazimo u treću godinu transformacije države i društva, možda i najvažnijih reformi u noviijoj ...

Međunarodna zajednica jedno govori, a drugo radi

Blic - 20.01.2003

BEOGRAD (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Zoran Đinđić ponovo je juče ocenio da je poslednji trenutak da počnu razgovori o državnom statusu Kosova, odbacujući tako ocene međunarodne javnosti da je za tako nešto još preuranjeno.