TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Duga lista lekarske sramote

Blic - 23.09.2006

Kako 'Blic' saznaje, doktoru Zoranu Miloševiću dva puta je smanjena plata - i to 5. juna i 26. jula, a dr Milomir Tufegdžiću samo 5. juna. Dan kasnije, 6. juna, zbog saradnje sa privatnim grobarima, smanjena je plata i doktorki Snežani Petrović i tehničaru Veliboru Raduloviću. Sledećeg meseca, 27.

Policija i deset inspekcija 'češlja' Hitnu pomoć

Blic - 22.09.2006

- MUP i tužilaštvo pokrenuli su istragu i oni će ispitati ne samo optužena dva lekara nego i sve ostale zaposlene. Zbog toga ništa više ne mogu da kažem - kaže za 'Blic' dr Lazić. On kaže da će raditi na vraćanju imidža kuće jer je žalosno da građani nemaju poverenja u lekare iz Hitne pomoći.

Tužilac i policija u Hitnoj pomoći

B92 - 22.09.2006

Beograd -- Javni tužilac i policija od jutros su u Hitnoj pomoći, čime je počela istraga povodom navoda o zloupotrebama u toj ustanovi. U Sindikatu lekara tvrde da je cela služba Hitne pomoći izložena medijskom, ali i fizičkom linču.

Ako bude trebalo, otkaz će dobiti svi lekari

Blic - 22.09.2006

- Ima 1.500 lekara koji čekaju na posao. Time šta se sada dešava oko Hitne pomoći svi smo izgubili - kaže dr Milosavljević. On je prekjuče smenio dr Borka Josifovskog, direktora Hitne pomoći, i na njegovo mesto postavio dr Branislava Lazića, hirurga iz Urgentnog centra.

Po lešu lekari uzimaju od 50 do 200 evra provizije

Blic - 21.09.2006

Kako je saopštio ministar, Josifovski je smenjen zbog 'neprimerenog postupanja u situaciji narušenih međuljudskih odnosa u kući', dok se slučaj oko dvojice lekara Hitne pomoći još ispituje, iako su za 'Blic' u toj ustanovi juče potvrdili da čak polovina ekipa sarađuje sa privatnim pogrebnicima i ...

"Hitna pomoć radi normalno"

B92 - 21.09.2006

Beograd -- Zdravstvena inspekcija izvršila nadzor u Hitnoj pomoći i dokumentaciju dostavila nadležnom tužilaštvu. Okružno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu zbog navoda da su dva lekara Hitne pomoći dobijala novac od privatnih pogrebnih preduzeća tako što nisu pokušala da reanimiraju 49 ...

Očistiti Hitnu pomoć od trgovaca mrtvima

Blic - 20.09.2006

Kako 'Blic' saznaje u Hitnoj pomoći, za nevericu je i podatak da su dr Zoran Milošević i dr Milomir Tufegdžić, koje je direktor optužio da su puštali pacijente da umiru bez reanimacije, do sada samo kažnjeni odbijanjem deset odsto od plate uz obrazloženje da su nesavesno obavljali svoj posao.

Razrešen direktor Hitne pomoći

B92 - 20.09.2006

Beograd -- Direktor Hitne pomoći, dr Borko Josifovski, razrešen je te dužnosti, nakon jučerašnjih nedoumica oko dešavanja u toj ustanovi. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, Josifovski je razrešen zbog neprimerenog postupanjau situaciji narušenih međuljudskih odnosa, a imajući u vidu ...

Da li postoje "trgovci mrtvima"

B92 - 19.09.2006

Beograd -- Tužilaštvo će ove nedelje odlučiti o pokretanju krivičnog postupka zbog navoda o povezanosti lekara Hitne pomoći i pogrebnika. Direktor Hitne pomoći u Beogradu Borko Josifovski negira da je dvojicu lekara optužio za smrt 49 ljudi od aprila ove godine.

Lekarska provizija važnija od 49 života

Blic - 19.09.2006

Ovo je juče na konferenciji za štampu rekao dr Borko Josifovski, direktor Hitne pomoći. - Prosek stizanja na lice mesta, kad je reč o sigurnim slučajevima smrti, iznosi samo sedam minuta, i za te pozive se grabe pomenuta dva lekara. Na druge pozive stiže se u proseku za nešto više od 11 minuta.