TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

P.Marković o zakonu o pravima haških optuženika

B92 - 17.04.2004

Kruševac -- Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je da će odluka parlamenta o zakonu o pravima haških optuženika i njihovih porodica biti u skladu sa stavom Ustavnog suda, koji je taj zakon privremeno obustavio.

Ustavni sud naložio obustavu primene zakona o Haškim optuženicima

B92 - 15.04.2004

Beograd -- Samo dve nedelje posle usvajanja Zakona o pomoći haškim optuženicima i njihovim prodicama, Ustavni sud u četvrtak jednoglasno je odlučio da privremeno obustavi primenu tog akta. Sporni Zakon usvojen je glasovima Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i Socijalističke ...

DS i SPO pozdravljaju odluku Ustavnog suda Srbije

B92 - 15.04.2004

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da ta stranka pozdravlja odluku Ustavnog suda Srbije o obustavi primene Zakona o pomoći haškim optuženicima. Prema njegovim rečima, stav DS je da je taj zakon sraman i nemoralan i da predstavlja povredu ravnopravnosti građana.

Reakcije DSS-a, SPS-a i SRS-a na odluku Ustavnog suda

B92 - 15.04.2004

Beograd -- Predstavnici stranaka, zahvaljujući čijim glasovima je usvojen sporni Zakon, smatraju da Ustavni sud nije jasno saopštio u čemu je problem sa tim aktom. Dok iz DSS-a kažu da će poštovati odluku suda, socijalisti i radikali ističu da je u pitanju politička odluka koja će štetiti Srbiji.

Marković: skupština sprovodi, a ne komentariše

B92 - 15.04.2004

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković nije želeo da komentariše odluku Ustavnog suda, rekavši da se rešenja Ustavnog suda ne komentarišu već sprovode: “Obavešten sam da je Ustavni sud doneo privremenu meru, dok da procenu ustavnosti ovog zakona.

Evropska komisija pozdravila odluku Ustavnog suda

B92 - 15.04.2004

Beograd -- Potparol Delegacije Evropske komisije u Srbiji i Crnoj Gori Aleksandar Djorđević izjavio je u četvrtak agenciji FoNet da je Evropska komisija pozdravila "dobru i jasnu odluku" Ustavnog suda Srbije vezanu za Zakon o pomoći optuženima pred Haškim tribunalom.

U četvrtak o ustavnosti Zakona o pravima Haških pritvorenika

B92 - 14.04.2004

Beograd -- Ustavni sud Srbije razmatraće u četvrtak inicijative za ocenu ustavnosti Zakona o pravima optuženih u pritvoru Haškog tribunala i članova njihovih porodica. Inicijative za ocenu ustavnosti tog zakona podneli su ili su najavili da će podneti Demokratska stranka i nekoliko nevladinih ...