TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Napetost u zatvorima uoči amnestije

Blic - 16.09.2006

Kako nezvanično saznajemo, zatvorenici u Sremskoj Mitrovici nesmetano izlaze iz svojih soba, okupljaju se, a kontrola je znatno oslabljena. Međutim, juče nismo dobili nijednu potvrdu zvaničnika da se u zatvoru događa bilo šta neobično.

Usvojen Predlog zakona o amnestiji

Blic - 15.09.2006

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je juče Predlog zakona o amnestiji osuđenika u zatvorima u Srbiji, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima. Predlogom zakona predviđa se da se osuđena lica oslobode izdržavanja četvrtine kazne, ali ne i oni koji su osuđeni za najteža krivična dela.

Usvojen Predlog zakona o amnestiji

B92 - 14.09.2006

Beograd -- Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Predlog zakona o amnestiji osuđenika u zatvorima u Srbiji. Ministar pravde, Zoran Stojković, rekao je juče da ne zna kako tačno glase odredbe zakona, ali da će tim aktom najverovatnije kazne biti smanjene za četvrtinu onim ...

Osuđenicima kazne manje za četvrtinu

Blic - 14.09.2006

BEOGRAD, POŽAREVAC - Nakon protesta zatvorenika i zahteva za amnestiju koji su se pojavili u nekoliko zatvorskih ustanova u Srbiji, Ministarstvo pravde Srbije juče je saopštilo da je i 'pre pokretanja inicijative osuđenih lica pripremljen Nacrt zakona o amnestiji'.

"Zatvorenici traže amnestiju"

B92 - 13.09.2006

Beograd -- U nekoliko zatvora prekjuče počeo tihi protest zatvorenika, koji traže amnestiju, piše Blic. Pobuna je, po svemu sudeći, krenula iz Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica, a vest o tome preksinoć je brzo stigla do zatvora u Beogradu i Požarevcu. Žrtava bunta nije bilo.

Zatvorenici traže amnestiju

Blic - 13.09.2006

Iako je Uprava za izvršenje zavodskih sankcija Srbije u svom jučerašnjem saopštenju negirala da je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak uveče bilo pobune kažnjenika, 'Blic' saznaje da su zatvorenici u toj ustanovi ipak protestovali zahtevajući da im se za 30 odsto smanje kazne.

Protestno okupljanje u zatvorima

B92 - 13.09.2006

Požarevac, Beograd -- Kako je B92 uspeo da sazna u zatvoreničkim krugovima u KPZ Zabela, u Požarevcu, u tom zatvoru je u toku tihi protest. Osuđenici sa kojima je B92 stupio u kontakt rekli su da protestom iskazuju nezadovoljstvo navodnim obećanjem direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija ...

Incidenti u zatvorima

B92 - 12.09.2006

Požarevac, Sremska Mitrovica -- Dva meseca pošto je u Centralnom zatvoru 65 zatvorenika sebi zašilo usta, situacija u zatvorima ponovo je napeta. Redakciji B92 javila su dvojica zatvorenika, jedan iz Zabele, drugi iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, tvrdeći da stražari u tim zatvorima maltretiraju ...