TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Srbija kaže Ne!

S media - 08.08.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u intervjuu na televiziji Si-En-En (CNN) da se srpske vlasti u rešavanju problema statusa Kosova protive samo jednoglasnom proglašenju nezavisnosti pokrajine.

„Ne“ samo jednostranom proglašenju otcepljenja

Danas - 08.08.2010

Beograd, Priština - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je juče u intervjuu televiziji Si-En-En (CNN) da se srpske vlasti u rešavanju problema statusa Kosova protive samo jednostranom proglašenju nezavisnosti pokrajine.

"Ne" samo za jednostranu nezavisnost Kosova

Mondo - 08.08.2010

Ministar Vuk Jeremić izjavio je u intervjuu televiziji Si-En-En da "jedino čemu Srbija kaže 'ne' je jednoglasno proglašenje otcepljenja". Šef srpske diplomatije je podsetio da "dve trećine sveta" ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, i ...

Jeremić: Pitanje Kosova deli sve

B92 - 08.08.2010

Atlanta -- Šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio za Si-En-En da je Kosovo pitanje koje deli članice UN, EU i NATO, pa je zajedničko rešenje jedini način da se to premosti.

Jeremić: Kosovo podelilo UN, EU i NATO

Blic - 08.08.2010

Šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio za CNN da je Kosovo pitanje koje deli članice UN, EU i NATO, pa je zajedničko rešenje jedini način da se to premosti.

Srbija ne priznaje jednostrano proglašenje otcepljenja

Beta - 08.08.2010

BEOGRAD/VAŠINGTON, 8. avgusta 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u nedelju u intervjuu na televiziji Si-En-En (CNN) da se srpske vlasti u rešavanju problema statusa Kosova protive samo jednostranom ...

Kosovsko pitanje deli svet

RTS - 08.08.2010

U rešavanju problema statusa Kosova srpske vlasti se protive samo jednostranom proglašenju nezavisnosti pokrajine, rekao za Si-En-En Vuk Jeremić.

SNS: Glasanje u UN presudno za Srbiju

RTS - 08.08.2010

Vlada treba da saopšti koje će članice UN podržati rezoluciju o Kosovu, izjavio Funkcioner SNS Marko Đurić. Ishod glasanja u UN presudan za sudbinu Srba na Kosovu i ugled Srbije, ocenio Đurić.

Jeremić: "Ne" samo otcepljenju, sve ostalo može

Vesti Online - 08.08.2010

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u nedelju da je zvanični Beograd spreman za otvoren dijalog sa privremenim institucijama samouprave u Prištinom i da neće unapred reći "ne" nijednom rešenju za Kosovu i Metohiju.

Jeremić za CNN: Samo dogovor o Kosovu

Press - 08.08.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u intervjuu Si-En-Enu da je Beograd spreman za otvoren dijalog sa privremenim institucijama samouprave u Prištini i da neće unapred reći „ne" nijednom rešenju za Kosovu i Metohiju - ...

Poslednji rok za zajednički stav EU 9. septembar

S media - 07.08.2010

Evropska unija odredila je 9. septembar kao poslednji rok za postizanje saglasnosti svih 27 zemalja članica o predlogu rezolucije šefa diplomatije Ketrin Ešton o Kosovu, rekli su diplomatski izvori za današnji prištinski dnevnik "Zeri".

Dijalog je jedina strategija za Kosovo

Blic - 07.08.2010

Odluku Beograda da predajom rezolucije Generalnoj skupštini UN nastavi da se bori za Kosovo prate neizvesnost i veliki rizik da ugrozi sve svoje druge prioritete, ali vlasti u Srbiji nemaju drugu alternativu osim da nastave da traže ...

Kosovo ima „sponzore“

ALO - 07.08.2010

Šef diplomatije privremene albanske vlasti Skender Hiseni izjavio je da ima mnogo zemalja spremnih da budu „sponzori Kosova“ na predstojećem zasedanju Generalne skupštine UN.

Zeri: 9. septembar zadnji kosovski rok za EU

Mondo - 07.08.2010

Evropska unija odredila je poslednji rok za postizanje saglasnosti svih 27 zemalja članica o predlogu rezolucije o Kosovu. Analitičari očekuju odmeren pristup Beograda.

Poslednji rok za zajednički stav EU 9. septembar

Beta - 07.08.2010

PRIŠTINA, 7. avgusta 2010. (Beta) - Evropska unija odredila je 9. septembar kao poslednji rok za postizanje saglasnosti svih 27 zemalja članica o predlogu rezolucije šefa diplomatije Ketrin Ešton o Kosovu, rekli su diplomatski izvori za ...

Hiseni: Priština ima sponzore u UN

Mondo - 06.08.2010

Ministar spoljnih poslova Skender Hiseni izjavio je da ima mnogo zemalja spremnih da budu “sponzori Kosova” na predstojećem zasedanju Generalne skupštine. "Neću da kažem ko će sponzorisati neki rezultat za Kosovo.

Hiseni: Priština ima sponzore u UN

S media - 06.08.2010

Ministar spoljnih poslova Skender Hiseni izjavio je da ima mnogo zemalja, medju članicama UN, spremnih da budu “sponzori Kosova” na predstojećem zasedanju Generalne skupštine . "Neću da kažem ko će sponzorisati neki rezultat za Kosovo.

Hiseni: Priština ima sponzore u UN

Blic - 06.08.2010

Ministar spoljnih poslova Skender Hiseni izjavio je da ima mnogo zemalja, među članicama UN, spremnih da budu “sponzori Kosova” na predstojećem zasedanju Generalne skupštine. "Neću da kažem ko će sponzorisati neki rezultat za Kosovo.

"Kosovo ima sponzore"

B92 - 06.08.2010

Priština -- Ministar spoljnih poslova Skender Hiseni izjavio je da ima mnogo zemalja, među članicama UN, spremnih da budu „sponzori Kosova“ na predstojećem zasedanju GS. "Neću da kažem ko će sponzorisati neki rezultat za Kosovo.

Hiseni: Kosovo ima sponzore među članicma UN

R.S.Evropa - 06.08.2010

Ministar spoljnih poslova Skender Hiseni izjavio je da ima mnogo zemalja, među članicama UN, spremnih da budu „sponzori Kosova“ na predstojećem zasedanju Generalne skupštine. "Neću da kažem ko će sponzorisati neki rezultat za Kosovo.

Snage UN u Iraku do 2011.

Vesti Online - 06.08.2010

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je u Njujorku rezoluciju kojom je produžen mandat misije UN u Iraku na još godinu dana, do 31. jula 2011.

Pregovori? Može! Izmena rezolucije? Ne!

Vesti Online - 06.08.2010

Vladjuća koalicija podržava pregovore sa EU o nastupu na Generalnoj skupštini UN, ali ne prihvata da se menja srpski predlog rezolucije o Kosmetu, koji je već predat na Ist riveru, pišu "Večernje novosti".

SNS: Rezolucija stopira evrointegracije

Vesti Online - 06.08.2010

Srpska napredna stranka zabrinuta je što bi zbog "požurivanja" srpske rezolucije o Kosovu i Metohiji moglo da dođe do obustave evropskih integracija Srbije i obustavljanja ekonomske pomoći i donacija.

Jeremić: Nemoguća "rezolucija Kosova"

Mondo - 05.08.2010

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić je u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" odbacio mogućnost da i kosovske vlasti upute "svoju" rezoluciju Generalnoj skupštini UN.

Suroi: Pogrešan zahtev za novu rezoluciju SB

Danas - 05.08.2010

Priština - Kosovski novinar Veton Suroi ocenio je kao stratešku grešku inicijativu Prištine da UN donesu novu rezoluciju o Kosovu koja bi zamenila rezoluciju 1244.

Produžena misija u Iraku

S media - 05.08.2010

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je danas u Njujorku rezoluciju kojom je produžen mandat misije UN u Iraku na još godinu dana, do 31. jula 2011.

Briselu ne daju zarez

S media - 05.08.2010

Vlast u Srbiji spremna za pregovore sa EU, ali bez izmene deklaracije. Diplomatska akcija usmerena na skupljanje podrške za našu rezoluciju. Vladajuća koalicija podržava pregovore sa EU oko nastupa na predstojećoj sednici Generalne ...

Produžena misija UN u Iraku

Blic - 05.08.2010

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija produžio je danas za godinu dana mandat misije UN za pružanje pomoći u Iraku i apelovao da lideri ove države ubrzaju formiranje vlade koja će uključiti sve veće političke blokove.

Tekst rezolucije konačan, Srbija otvorena za sugestije

Glas javnosti - 05.08.2010

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da je predlog rezolucije, podnet Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, konačan, ali je Srbija spremna da sasluša svaku sugestiju.

Suroi: Ministri gubili vreme na sednici Saveta bezbednosti

Blic - 06.08.2010

Kosovski publicista i analitičar Veton Suroi je izjavio da bi Priština i Beograd trebalo da počnu dijalog o praktičnim pitanjima važnim za život građana.

Misija UN ostaje u Iraku

RTS - 05.08.2010

Usvojena rezolucija u Savetu bezbednosti, kojom je produžen mandat misije UN u Iraku na još godinu dana, do 31. jula 2011. godine. SB pozvao Bagdad da reši sva otvorena pitanja u vezi sa Kuvajtom, programom Nafta za hranu i razoružanjem.

Produžen mandat misije UN-a u Iraku

R.S.Evropa - 05.08.2010

Vijeće sigurnosti UN produžilo je danas za godinu dana mandat misije UN za pružanje pomoći u Iraku i apelovao da lideri ove države ubrzaju formiranje vlade koja će uključiti sve veće političke blokove.

JEREMIĆ: Srbija za odlučnu i jasnu poruku

Danas - 04.08.2010

Beograd, Njujork, Priština - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić poručio je sinoć u sedištu UN u Njujorku da uloga Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti ostaje presudna u rešavanju pitanja Kosova za koje, kako je rekao, ne postoji ...

Novi pregovori jedino rešenje

Blic - 04.08.2010

Pojačan pritisak predstavnika kosovskih vlasti uz svesrdnu pomoć Amerike da u protekle dve nedelje od iznošenja mišljenja Suda u Hagu dobiju još priznanja od država koje su to do sada odbile, nije urodio plodom.

Jeremić traži jedinstven stav članica UN o Kosovu

ALO - 04.08.2010

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić pozvao je države članice UN-a da se ujedine oko jasne i odlučne poruke protiv nezavisnosti Kosova „jer će u suprotnom biti uspostavljen univerzalno primenljiv presedan gotovog modela jednostrane secesije.

Mediji: SB ističe da je MSP otvorio put za razgovore

S media - 04.08.2010

Prištinski mediji prenose danas da je rasprava na sednici Saveta bezbednosti UN potvrdila razlike izmedju Prištine i Beograda u interpretaciji mišljenja Medjunarodnog suda pravde, dok su države članice Saveta bezbednosti tražile od ...

Trivan: Tekst rezolucije konačan

S media - 04.08.2010

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je predlog rezolucije, podnet Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, konačan, ali je Srbija spremna da sasluša svaku sugestiju.

Nema promene rezolucije o Kosovu

B92 - 04.08.2010

Beograd -- Vladajuće stranke najavljuju da tekst skupštinske rezolucije o Kosovu neće biti menjan. Izjave vlasti da bi rezoluciju bilo moguće menjati amndamanima opozicija tumači kao neprincipijelnost.

Suroi: Nova rezolucija UN je greška

B92 - 04.08.2010

Priština -- Kosovski novinar Veton Suroi ocenio je kao stratešku grešku inicijativu Prištine da UN donesu novu rezoluciju o Kosovu koja bi zamenila rezoluciju 1244.

Rasprava Jeremića i Hisenija o tumačenju ocene MSP

Blic - 04.08.2010

Šefovi diplomatija Srbije i Kosova Vuk Jeremić i Skender Hiseni optužili su jedan drugog u raspravi u Savetu bezbednosti UN za pogrešno tumačenje mišljenja Međunarodnog suda pravde (MSP) o legalnosti proglašene nezavisnosti Kosova.

Prištinski mediji: SB ističe da je MSP otvorio put za razgovore

Blic - 04.08.2010

Prištinski mediji prenose danas da je rasprava na sednici Saveta bezbednosti UN potvrdila razlike između Prištine i Beograda u interpretaciji mišljenja Međunarodnog suda pravde, dok su države članice Saveta bezbednosti tražile od Prištine ...

Suroi: Kosovo greši kad traži rezoluciju

Mondo - 04.08.2010

Kosovski publicista i novinar Veton Suroi ocenio je kao stratešku grešku inicijativu Prištine da UN donesu novu rezoluciju o Kosovu koja bi zamenila rezoluciju 1244. "Mislim da je strateška greška tražiti novu rezoluciju o Kosovu.

UN traži tehnički dijalog Beograda i Prištine

R.S.Evropa - 04.08.2010

Savet bezbednosti ostao je podeljen oko Kosova. Jeremić traži hitan dijalog sa Prištinom, a Hiseni novu Rezoluciju kojom se priznaje nezavisno Kosovo.

Rasprava Jeremića i Hisenija o tumačenju ocjene MSP

R.S.Evropa - 04.08.2010

Šefovi diplomatija Srbije i Kosova Vuk Jeremić i Skender Hiseni optužili su danas jedan drugog u raspravi u Savjetu bezbjednosti UN za pogrešno tumačenje mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašene nezavisnosti Kosova.

Rasprava Jeremića i Hisenija u Savetu bezbednosti

Beta - 04.08.2010

UJEDINJENE NACIJE, 3. avgusta 2010. (Beta) - Šefovi diplomatija Srbije i Kosova Vuk Jeremić i Skender Hiseni optužili su danas jedan drugog u raspravi u Savetu bezbednosti UN za pogrešno tumačenje mišljenja Medjunarodnog suda pravde (MSP) ...

Glas Rusije: Britanija pretila Srbiji na Savetu bezbednosti UN

Press - 04.08.2010

Predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin kritikovao je na sednici Saveta bezbednosti UN, kako je rekao „neprimereni nastup, bezmalo pretnju, britanskog predstavnika na račun Srbije", objavio je Glas Rusije. Kosovo nikada neće ući u UN...

Jeremić: Dijalog o Kosovu treba započeti što pre

Blic - 03.08.2010

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Njujorku da je Srbija privržena saradnji sa Prištinom i međunarodnom zajednicom radi nalaženja rešenja za Kosovo kroz miroljubiv dijalog koji "treba da počne što je moguće ...

Jeremić: Do kraja bez predaje !

S media - 03.08.2010

U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija počela je sednica posvećena Kosovu i Metohiji. Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić poručuje da je rezolucija 1244 presudna za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji i pozvao je sve članice ...

Savet bezbednosti o Kosovu

Mondo - 03.08.2010

U Savetu bezbednosti UN u Njujorku sednica posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji na kojoj poziciju Srbije zastupa šef diplomatije Vuk Jeremić.

Jeremić: Rezolucija 1244 presudna

EMG - 03.08.2010

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić poručio u sedištu Ujedinjenih nacija da uloga rezolucije 1244 ostaje presudna u rešavanju pitanja Kosova. "Nema savršenog rešenja, ali mora postojati neko pravično rešenje oko kog se svi možemo ...

Čurkin: Podrška rezoluciji Srbije

B92 - 03.08.2010

Njujork -- Rusija će podržati nacrt rezolucije koji je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN posle mišljenja MSP, kaže stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin. "Rezolucija će biti razamtrana.

Jeremić: Dijalogom do rešenja

B92 - 03.08.2010

Njujork -- Ambasadori članica Saveta bezbednosti UN založili su se za dijalog Beograda i Prištine radi rešavanja otvorenih pitanja na Kosovu. Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić pozvao je u SB na hitan dijalog Beograda, Prištine i ...

EU želi dogovor sa Srbijom

B92 - 03.08.2010

Beograd -- Brisel je za sada odustao od podnošenja svoje rezolucije Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, piše "Blic“. U kancelariji visoke predstavnice EU Ketrin Ešton rečeno je za "Blic” da je "EU primila na znanje nacrt rezolucije ...

Predlog rezolucije o Kosovu izbalansiran

Glas javnosti - 03.08.2010

GOLIJA - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predlog rezolucije Srbije o Kosovu "veoma izbalansiran", a da se o njegovom tekstu i dalje mogu voditi konsultacije.

Hiseni traži zamenu Rezolucije 1244

Glas javnosti - 03.08.2010

PRIŠTINA - Takozvani kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni zatražio je na sastanku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom u Njujorku, zamenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopštilo je tzv.

Jeremić: Tražićemo podršku za dijalog

Mondo - 03.08.2010

Današnja sednica Saveta bezbednosti predstavlja opipavanje stava međunarodne zajednice o Kosovu u novim okolnostima, izjavio je Tanjugu ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Koha: UN ne mogu da odbace Rezoluciju 1244

Blic - 03.08.2010

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun preneo je ministru spoljnih poslova Kosova Skenderu Hiseniju da njegov zahtev o zameni Rezolucije 1244 SB UN ne može da bude ispunjen, objavio je danas prištinski list "Koha ditore".

Bez predaje do pravičnog rešenja za Kosovo

Mondo - 03.08.2010

Vuk Jeremić poručio je večeras u sedištu UN u Njujorku da uloga Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti ostaje presudna u rešavanju pitanja Kosova. Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da za Kosovo ne postoji savršeno, ali mora da postoji ...

Sednica SB o Kosovu

B92 - 03.08.2010

Beograd -- Savet bezbednosti UN održaće prvu sednicu posvećenu Kosovu od kada je MSP ocenio da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti s međunarodnim pravom.

Šarbonije: Srbija bi mogla da izgubi i ako pobedi u UN

EMG - 03.08.2010

Otpravnik poslova Ambasade Francuske u Srbiji Mišel Šarbonije izjavio je da bi Srbija mogla da bude gubitnik i ako njena rezolucija o Kosovu dobije većinu na zasedanju Generalne skupštine UN i ako ne dobije.

Jeremić: Zatražićemo podršku za dijalog Beograd-Priština

Blic - 03.08.2010

Današnja sednica Saveta bezbednosti biće prvi sastanak u Ujedinjenim nacijama na temu Kosova i Metohije, posle iznošenja mišljenja Međunarodnog suda pravde i na izvestan način predstavlja opipavanje stava međunarodne zajednice u novim ...

Ban Ki-mun: Nema zamene Rezolucije 1244

Mondo - 03.08.2010

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun preneo je ministru spoljnih poslova Kosova Skenderu Hiseniju da njegov zahtev o zameni Rezolucije 1244 SB UN ne može da bude ispunjen.

Republika Kipar o predlogu rezolucije Srbije o Kosovu

S media - 03.08.2010

U Republici Kipar smatraju da bi rezolucija koju je Srbija uputila Generalnoj skupštini UN mogla biti dobar predlog za konačno rešenje problema Kosova.

Kosovo od islamskih zemalja traži priznavanje nezavisnosti

S media - 03.08.2010

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je danas od islamskih zemalja da priznaju nezavisnost Prištine, saopštilo je danas kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Hiseni traži nova priznanja

B92 - 03.08.2010

Priština -- Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni uputio je pismo Organizaciji islamske konferencije (IOC) i Arapskoj ligi u kojem apeluje na priznavanje Kosova.

Priština traži ukidanje Rezolucije 1244

Danas - 03.08.2010

Beograd, Njujork, Priština - Srbija je od Saveta bezbednosti UN zatražiti podršku za početak dijaloga Beograda i Prištine, najavio je uoči sednice šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

MSP bez uticaja na Ist Riveru

RTS - 03.08.2010

Mišljenje MSP o Kosovu nije promenilo odnos snaga u Savetu bezbednosti UN. Srbija odlučna u traženju kompromisa. Priština traži ukidanje rezolucije 1244. UNMIK upozorava na krhku stabilnost na severu Kosova. Sudar mišljenja Istoka i Zapada.

Hyseni će od Saveta bezbednosti tražiti promenu Rezolucije 1244

R.S.Evropa - 03.08.2010

Na Kosovu ocenjuju da nije lako da se izvrši zamena Rezolucije 1244, jer to, pre svega, neće dozvoliti Rusija. Tokom sastanka u New York-u, ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hyseni zatražio je od generalnog sekretara UN-a Ban Ki ...

Podele oko Kosova u SB

BBC - 03.08.2010

Savet bezbednosti UN raspravljao je o stanju na Kosovu. Raspravom je predsedavala Rusija, koja ovog meseca vodi sastanke izvršnog tela UN. Reč je redovnoj raspravi u SB koja se održava svakih 6 meseci a koja je još jednom pokazala ...

Kipar: Srpska rezolucija dobar osnov

RTS - 03.08.2010

Rezolucija koju je Srbija uputila Generalnoj skupštini UN mogla bi biti dobar predlog za konačno rešenje problema Kosova, poručuju iz Nikozije. U naredne dve nedelje trebalo bi da bude jasno da li će unutar EU moći da se postigne ...

Počela sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu

R.S.Evropa - 03.08.2010

Sednica Savet bezbednosti UN na kojoj će šef UNMIK-a Lamberto Zanijer podneti tromesečni izveštaj o stanju na Kosovu počela je večeras u Njujorku.

Jeremić: Dijalog o Kosovu početi što pre

R.S.Evropa - 03.08.2010

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Njujorku da je Srbija privržena saradnji sa Prištinom i međunarodnom zajednicom radi nalaženja rešenja za Kosovo kroz miroljubiv dijalog koji "treba da počne što je moguće ...

Hiseni od islamskih zemalja zatražio da priznaju Kosovo

R.S.Evropa - 03.08.2010

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je danas od islamskih zemalja da priznaju nezavisnost Prištine, saopštilo je danas kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Srbija pristaje da izmeni tekst

Press - 03.08.2010

Vlast intenzivno pregovara sa EU o izmenama rezolucije koju smo podneli UN. Srbija ne pristaje na povlačenje predloga, već samo na amandmane Rvanje sa Evropom...

"Srbija gubi i ako pobedi“

Vesti Online - 03.08.2010

Za Francusku je neprihvatljiv predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji koji je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN, izjavio je danas otpravnik poslova Ambasade Francuske u Srbiji Mišel Šarbonije.

Ban Ki-Mun: Nema zamene Rezolucije 1244

Vesti Online - 03.08.2010

Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun preneo je ministru spoljnih poslova Kosova Skenderu Hiseniju da njegov zahtev o zameni Rezolucije 1244 SB UN ne može da bude ispunjen, objavio je danas prištinski list "Koha ditore".

Jeremić: Hoćemo saradnju sa Prištinom!

Vesti Online - 03.08.2010

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Njujorku da je Srbija privržena saradnji sa Prištinom i međunarodnom zajednicom radi nalaženja rešenja za Kosovo kroz miroljubiv dijalog koji "treba da počne što je moguće ...

Kosovo traži zamenu Rezolucije 1244 UN

Mondo - 02.08.2010

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je danas od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna "zamenu" Rezolucije 1244 UN o Kosovu. Hiseni se danas u Njujorku sastao sa generalnim sekretarom UN, saopštilo je kosovsko ...

Hiseni traži zamenu Rezolucije 1244

B92 - 02.08.2010

Priština -- Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna "zamenu" Rezolucije 1244 UN. Kako je saopštilo kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova, Hiseni se danas u Njujorku sastao sa ...

EU želi dogovor sa Srbijom oko rezolucije

S media - 02.08.2010

Brisel je za sada odustao od podnošenja svoje rezolucije Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. U kancelariji visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton rečeno je zvanično za „Blic” da je „EU primila na znanje nacrt ...

Jeremić na sednici SB UN

S media - 02.08.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boraviće u SAD gde će u Njujorku učestvovati na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Kosovo traži zamenu Rezolucije 1244

S media - 02.08.2010

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je danas od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna "zamenu" Rezolucije 1244 UN o Kosovu, saopštilo je danas kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Beograd mora da bira između EU i nesvrstanih

S media - 02.08.2010

Na sednici Saveta bezbednosti u UN, sutra u Njujorku, Srbija će imati težak zadatak da ne iznervira svoje saveznike i najmoćnije sile sveta sa kojima je uspostavila dobre odnose dok je pitanje Kosova bilo "na terenu prava", a da ih ...

Ništa bez Rusije i Kine

B92 - 02.08.2010

Priština -- Nova priznanja mogla bi da pojačaju međunarodni legitimitet Kosova, ali to nije garancija njegovog članstva u UN, piše „Koha ditore“.

Jeremić sutra na sednici Saveta bezbednosti

Blic - 02.08.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić učestovaće sutra u Njujorku na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) o Kosovu, potvrđeno je danas FoNetu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Jeremić sutra na sednici Saveta bezbednosti UN

EMG - 02.08.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boraviće sutra u SAD gde će u Njujorku učestvovati na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić: Izbalansirana rezolucija

B92 - 02.08.2010

Golija -- Ministar policije Ivica Dačić kaže da je predlog rezolucije Srbije o Kosovu "veoma izbalansiran", a da se o njegovom tekstu i dalje mogu voditi konsultacije.

Tokom predsedavanja Rusije u SB razgovori o Kosovu

S media - 02.08.2010

Rusija je u avgustu predsedavajući Saveta bezbednosti UN, a u tom periodu biće razmotrena i situacija na Kosovu, piše agencija Itar-Tas. Agencija navodi da novi predsedavajući po tradiciji danas treba da razgovara sa kolegama u Savetu ...

Kosovo traži zamenu Rezolucije 1244

Blic - 02.08.2010

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je danas od generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Muna "zamenu" Rezolucije 1244 UN o Kosovu, saopštilo je danas kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Moguća korekcija rezolucije

Danas - 02.08.2010

Njujork, Beograd - Iako u vreme zatvaranja prvog izdanja našeg lista nije bilo zvanične potvrde da će se sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, najpre najavljena za 31.

EU želi dogovor sa Srbijom oko rezolucije

Blic - 02.08.2010

Brisel je za sada odustao od podnošenja svoje rezolucije Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. U kancelariji visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton rečeno je zvanično za „Blic” da je „EU primila na znanje nacrt ...

Beograd u procepu uoči sednice SB o Kosovu

R.S.Evropa - 02.08.2010

Kosovo će se na sednici Saveta bezbednosti u utorak naći prvi put na dnevnom redu tog tela nakon odluke Međunarodnog suda pravde da nezavisnost Kosova ne krši međunarodno pravo.

Priština traži kraj Rezolucije 1244

RTS - 02.08.2010

Dan uoči sednice Saveta bezbednosti na kojoj će biti razmotren izveštaj UNMIK-a, Kosovo zatražilo zamenu Rezolucije 1244. "Bilo bi dobro da nađemo zajednički jezik sa velikim silama", poručio potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

Kosovo traži zamenu Rezolucije 1244 UN

Beta - 02.08.2010

PRIŠTINA, 2. avgusta 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je u ponedeljak od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna "zamenu" Rezolucije 1244 UN o Kosovu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

EU nije poslala rezoluciju UN

24online - 02.08.2010

KOSOVO - Evropska unija nije poslala u Skupštinu UN rezoluciju o Kosovu, izjavio je u Beogradu zamenik šefa grčke diplomatije Dimitris Drucas. Nema rezolucije EU o Kosovu, izjavio je Dimitris Drucas posle sastanka s Vukom ...

Predlog rezolucije o Kosovu izbalansiran

Beta - 02.08.2010

GOLIJA, 2. avgusta 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je predlog rezolucije Srbije o Kosovu "veoma izbalansiran", a da se o njegovom tekstu i dalje mogu voditi konsultacije.

Srbija mora da štiti sopstveni interes

Vesti Online - 02.08.2010

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija mora nastaviti da štiti nacionalni i državni interes bez obzira kakav će biti ishod glasanja o njenoj rezoluciji o Kosovu u Generalnoj skupštini UN.

Kosovo traži da se zameni Rezolucija 1244?!

Vesti Online - 02.08.2010

Kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni zatražio je danas, na sastanku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom u Njujorku, zamenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopštilo je kosovsko ministarstvo spoljnih ...

Jovanović: Srbiju mogu da prevare u UN

Press - 02.08.2010

Bivši ambasador SRJ u UN Vladislav Jovanović kaže da ne postoji pisano pravilo, ali da je praksa da se u Generalnoj skupštini UN prvo raspravlja o predlogu koji je prvi i podnet, kao što je to slučaj sa našom rezolucijom o KiM.

Srbija će izgubiti čak i ako pobedi u UN

Press - 02.08.2010

Otpravnik poslova Ambasade Francuske u Srbiji Mišel Šarbonije kaže za Press da je za Francusku neprihvatljiv predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji, koji je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN. Neće biti novih pregovora o statusu...