TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Dačić brzo zaboravio nebesku Srbiju

B92 - 01.07.2012

Beograd -- Lider SPS Ivica Dačić, kojem je predsednik Tomislav Nikolić dodelio mandat za sastav nove vlade, požurio sa izjavom da ga ne zanima nebeska Srbija, piše "Delo".

Dačić: U utorak sporazum sa URS

B92 - 01.07.2012

Beograd -- Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da će u utorak razgovarati sa predstavnicima URS i sa njima potpisati koalicioni sporazum.

Vlada u drugoj polovini jula

RTS - 01.07.2012

U utorak ću razgovarati sa predstavnicima URS-a i sa njima potpisati koalicioni sporazum, poručio mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić. Do kraja nedelje konstituisaće se parlament i nakon toga izabrati nova vlada, ističe Dačić.

Dačić: U uotrak razgovor sa URS, uskoro i izbor vlade

Blic - 01.07.2012

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da će u utorak razgovarati sa predstavnicima Ujedinjenih regiona Srbije i sa njima potpisati koalicioni sporazum, kao i sa svim strankama koje će činiti njegov kabinet.

Dačić u utorak sa URS, pa konstituisanje parlamenta

Kurir - 01.07.2012

U utorak ću kao mandatar razgovarati sa URS, nakon toga će se pristupiti formilisanju i potpisivanu koalicionog sporazuma. Nadam se i očekujem da će taj posao biti završen do kraja iduće sedmice, rekao je mandatar Dačić BEOGRAD – Mandatar ...

Delo: Dačić iskoristio neslaganje DS i SNS

Blic - 01.07.2012

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kojem je srpski predsednik Tomislav Nikolić dodelio mandat za sastav nove vlade, požurio je sa izjavom da ga ne zanima nebeska Srbija, piše Delo u svom vikend izdanju.

Dačić: U utorak razgovor sa URS-om

Politika - 01.07.2012

Mandatar najavio da će posle URS-a razgovarati i s drugim parlamentarnim strankama i koalicijama, bez obzira na to da li one žele da budu deo parlamentarne većine Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da će u utorak ...

Dačić iskoristio neslaganje DS i SNS

Beta - 01.07.2012

Tweet LJUBLJANA, 1. jula 2012. (Beta) - Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kojem je srpski predsednik Tomislav Nikolić dodelio mandat za sastav nove vlade, požurio je sa izjavom da ga ne zanima nebeska Srbija, piše Delo u ...

Dačić iskoristio neslaganje DS i SNS

Novi Magazin - 01.07.2012

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kojem je srpski predsednik Tomislav Nikolić dodelio mandat za sastav nove vlade, požurio je sa izjavom da ga ne zanima nebeska Srbija, piše slovenačko Delo.

Dačić: U uotrak razgovor sa URS, uskoro i izbor vlade

S media - 01.07.2012

Dačić: U uotrak razgovor sa URS, uskoro i izbor vlade Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije će u utorak potpisati koalicioni sporazum, objavio je mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić.

Koalicioni sporazum do kraja sedmice

Novi Magazin - 01.07.2012

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić kaže da će do kraja nedelje biti potpisan koalicioni sporazum sa svim članicama buduće vlade,a da bi naredne sedmice, posle 9. jula, mogao biti konstituisan parlament.

Dačić od utorka u koaliciji sa Dinkićem

Mondo - 01.07.2012

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da će u utorak razgovarati sa predstavnicima URS i sa njima potpisati koalicioni sporazum. Platforma vlade će biti predstavljena i strankama koje neće u vlast.

U utorak razgovor sa URS, uskoro i izbor vlade

Prva Srpska TV - 01.07.2012

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavljuje da će u utorak razgovarati sa predstavnicima Ujedinjenih regiona Srbije i sa njima potpisati koalicioni sporazum, kao i sa svim strankama koje će činiti njegov kabinet.

"Delo": Ako Dačićeva vlada preživi, Tadić je politički mrtav

Vesti Online - 01.07.2012

Slovenački list "Delo" je ocenio da je lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kojem je srpski predsednik Tomislav Nikolić dodelio mandat za sastav nove vlade, požurio sa izjavom da ga ne zanima nebeska Srbija,.

Dačić traži da Vučić izabere funkciju!

ALO - 30.06.2012

Mandatar Ivica Dačić zatražio je da Aleksandar Vučić preuzme jedno od ključnih mesta u njegovom budućem kabinetu, ali lider naprednjaka za sada ne želi da se o tome izjasni.

Dačić: Prioritet vlade evropski put Srbije

Glas javnosti - 30.06.2012

BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će prioriteti nove vlade biti evropski put Srbije, ali i zaštita srpskih državnih interesa.

Dačić: Prioritet vlade evropski put Srbije i Kosovo

S media - 30.06.2012

Dačić: Prioritet vlade evropski put Srbije i Kosovo Lider SPS Ivica Dačić izjavio da će nova Vlada Srbije najviše pažnje posvetiti evrointegracijama zemlje i rešavanju problema na KiM.

Dačić traži da Vučić izabere funkciju!

Vesti Online - 30.06.2012

Mandatar Ivica Dačić zatražio je da Aleksandar Vučić preuzme jedno od ključnih mesta u njegovom budućem kabinetu, ali lider naprednjaka za sada ne želi da se o tome izjasni, piše Alo.

Fotelje i manjinama

Novosti - 30.06.2012

Stranke nove većine spremne na saradnju sa nacionalnim zajednicama. Ne razmišljaju o učešću u vlasti, ali su spremni da podrže dobre odluke. Dačić: DS da se izjasni o stavu Pajtića Nova vlada širom će otvoriti vrata za nacionalne manjine.

Dačić o Vučiću: Nema zaljubljenosti; Vučić o Dačiću: Ovo nije ostvarenje snova

Blic - 29.06.2012

Beograd - Mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je juče nakon sastanka sa v.d predsednika Napredne stranke Aleksandrom Vučićem da je nova vlada stvar kompromisa, a kompromis podrazumeva da svako dobije po nešto što nije želeo.

Dačić: Nema velike zaljubljenosti Vučić: Ovo nije ostvarenje snova

Kurir - 29.06.2012

Vučić i Dačić su rekli da neće biti problema u njihovoj saradnji i da politički odnosi i odnos prema Srbiji prevazilaze lična slaganja ili neslaganja BEOGRAD - Mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je nakon sastanka sa v.d ...

Kako će se SPS i URS složiti?

B92 - 29.06.2012

Beograd -- Budući koalicini partneri tokom predizoborne kampanje imali su često potpuno različite poruke za birače. Da li će SPS i URS uspeti da usaglase stavove o MMF? I dok je novi mandatar Ivica Dačić poručivao da nije za nastavak ...

Vlada za dve nedelje

Politika - 29.06.2012

Aleksandar Vučić: Odluka o saradnji nije bila laka ni za jednu, ni za drugu stranku. Nismo se grlili i ljubili, niti to treba da radimo. – Ivica Dačić: Svi bismo da vlada bude manja, ali kad dođete do toga da nešto premestite u neki drugi ...

"EU i Kosovo prioriteti nove vlade"

B92 - 29.06.2012

Beograd -- Lider socijalista Ivica Dačić kaže da će prioriteti nove vlade biti evropski put Srbije, ali i zaštita srpskih državnih interesa. On je istakao da to podrazumeva i rešavanje problema Kosova i Metohije "mirnim putem i ...

Dačić: Prioriteti vlade - evropski put i zaštita državnih interesa

24online - 29.06.2012

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je večeras da će prioriteti nove vlade biti evropski put Srbije, ali i zaštita srpskih državnih interesa. Dačić je istakao da to podrazumeva i rešavanje problema Kosova i Metohije "mirnim putem i ...

Dačić: Prioritet vlade evropski put Srbije

Kurir - 29.06.2012

Mislim da je suštinski važno da se definiše Balkan kao zona mira i stabilnosti, lider SPS-a BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će prioriteti nove vlade biti evropski put Srbije, ali i zaštita srpskih državnih interesa.

Dačić: Za 15 dana vlada od 15 ministarstava

Prva Srpska TV - 29.06.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije i mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da bi Vlada Srbije mogla biti formirana za 15 dana.

Za 15 dana vlada od 15 ministarstava

Prva Srpska TV - 29.06.2012

Srbija bi novu vladu sa 15 resora trebalo da dobije za 15 dana, najavili su na zajedničkoj konferenciji za novinare mandatar za sastav vlade Ivica Dačić i lider SNS Aleksandar Vučić.

Vlada za 15 dana i sa 15 ministarstava

Nadlanu - 29.06.2012

Dačić i Vučić su se složili da će buduća vlada biti značajno manja od prethodne, kako po broju ministarstava, tako i po broju njenih članova i državnih sekretara.

Dačić traži mandat od Nikolića

RTS - 28.06.2012

Predsednistvo Socijalističke partije Srbije odlučilo je da lider te stranke Ivica Dačić zatraži od predsedenika Srbije da mu poveri mandat za Formiranje nove vlade Srbije.

Dačić kod Nikolića u 11 sati, u 12 obraćanje građanima

Kurir - 28.06.2012

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije odlučilo je da lider te stranke zatraži od predsednika Srbije da mu poveri mandat za formiranje vlade BEOGRAD - Predsedništvo Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas u 11 sati sastaće se ...

Dačić i Nikolić u 11.00 sati o formiranju Vlade

Blic - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće danas u 11.00 časova u Predsedništvu, u Beogradu, sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem o formiranju nove Vlade Srbije.

Dačić kod Nikolića

RTS - 28.06.2012

Lider SPS-a Ivica Dačić u 11 sati sastaće se sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i zatražiti mandat za sastav vlade, potvrđeno je RTS-u. Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić zatražiće danas od predsednika Srbije Tomislava ...

Mandat Ivici Dačiću

DW - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće danas u 11 časova u Predsedništvu, u Beogradu, sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem o formiranju nove Vlade Srbije.

Vladu ipak prave Dačić i Nikolić

24online - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem o formiranju nove vlade. Kako je saopštilo Predsedništvo, Nikolić bi trebalo da posle sastanka da izjavu medijima.

Počeo sastanak Dačića i Nikolića o formiranju Vlade

24online - 28.06.2012

Sastanak na kome će se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider socijalista Ivica Dačić razgovarati o formiranju parlamentarne većine počeo je danas nešto posle 11 časova u zgradi Predsedništva.

Nikolić poverio mandat Dačiću

RTS - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio Ivici Dačiću mandat za formiranje Vlade Srbije. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je danas lideru SPS-a Ivici Dačiću mandat za formiranje Vlade Srbije.

Nikolić poverio mandat Dačiću

Blic - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je mandat za sastav vlade predsedniku SPS Ivici Dačiću. - Ubedili su me da su okupili većinu i zatražili nastavak konstitutivne sednice.

RTS: Nikolić poverio mandat Dačiću

Politika - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio Ivici Dačiću mandat za formiranje Vlade Srbije, javio je pod oznakom hitno sajt RTS. Sastanak u predsedništvu Srbije počeo je nešto posle 11 časova, a pored Dačića bili su i lideri Jedinstvene ...

Tadić: Novoj vladi treba dati šansu

24online - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je lider socijalista Ivica Dačić zatražio mandat za formiranje vlade Srbije. 13.50 AP: Povratak Miloševićevih saveznika na vlast Davanje mandata lideru socijalista Ivici Dačiću da ...

Dačić: Na izborima sam glasao za Tadića

Blic - 28.06.2012

Mandatar za novu vladu Ivica Dačić je istakao da je glasao za Borisa Tadića, a ne za Tomislava Nikolića, ali da je narod odlučio drugačije i da se to mora poštovati.

Dačić: Ne interesuje me "nebeska Srbija", nema povratka u devedesete

Blic - 28.06.2012

Sutra ću održati sastanak sa SNS, a u narednim danima i sa svim drugim strankama sa ciljem da se upoznaju s glavnim tačkama programa buduće vlade, što ostavlja mogućnost da nam se priključe i druge stranke, rekao je Ivica Dačić, mandatar ...

Dačić: Neću vratiti '90-te

B92 - 28.06.2012

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić izjavio da je kolaiicja oko SPS obavestila predsednika Srbije da postoji saglasnost oko većine za formiranje vlade.

Dačić: Nema povratka u devedesete

Kurir - 28.06.2012

Očekujem da će vlada biti formirana brzo i da će biti stabilna, rekao novi mandatar za sastav Vlade Srbije BEOGRAD - Mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da je koalicija SPS-PUPS- JS obavestila predsedniak Srbije Tomislava ...

Nikolić citira Kenedija, Dačić se poziva na Čerčila

Blic - 28.06.2012

Očigledno ushićeni postignutim dogovorom naprednjaka i socijalista o formiranju nove vlade, predsednik Srbije i lider SPS Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su u svojim obraćanjima iskoristili rečenice najpoznatijih državnika u istoriji.

Reakcije iz HR: Mali Sloba se vraća

B92 - 28.06.2012

Zagreb -- "Mali Sloba na čelu Srbije" i "Srbija se vraća 15 godina unazad" neki su od naslova tekstova u kojima hrvatski mediji pišu da o Dačiću koji je dobio mandat.

"Povratak Miloševićevih snaga"

B92 - 28.06.2012

Davanje mandata lideru SPS-a Ivici Dačiću da formira novu srpsku vladu označava povratak bivših saveznika Slobodana Miloševića na vlast, navode strane agencije.

Dačić: Nova vlada uskoro

Politika - 28.06.2012

BEOGRAD - Mandatar za formiranje vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će vlada biti formirana uskoro, da očekuje da bude stabilna, sa manje ministarstava nego do sada, i da će raditi iskjučivo u interesu građana.

Svetski mediji: Povratak na vlast bivših Miloševićevih savetnika

Blic - 28.06.2012

Beograd - Svetske agencije izvestile su da je lider socijalista Ivica Dačić danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobio mandat da formira koalicionu vladu, što bi, kako ocenjuju, moglo da uspori evropski put zemlje.

Dačić: Vlada za dve nedelje

Kurir - 28.06.2012

Sa Srpskom naprednom strankom sutra nastavljam razgovore. Vrlo brzo očekujem i sednicu parlamenta i onda idemo dalje, rekao mandatar VIŠEGRAD - Mandatar za sastav buduće vlade Srbije Ivica Dačić očekuje da će za dve sedmice biti rešena sva ...

Dačić: Vlada za dve nedelje

RTS - 28.06.2012

Mandatar Ivica Dačić očekuje da će Srbija za dve sedmice dobiti novu vladu. "Nisam birao između Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, već između Borisa Tadića i Ivice Dačića, rekao mandatar.

"Birao sam između Tadića i Dačića"

B92 - 28.06.2012

Mandatar za sastav buduće vlade Srbije Ivica Dačić očekuje da će za dve sedmice biti rešena sva pitanja i da će Srbija dobiti novu vladu. "Sa Srpskom naprednom strankom sutra nastavljam razgovore.

Nikolić dao mandat za sastav vlade Dačiću

Politika - 28.06.2012

Tomislav Nikolić: Vlada da bude mala, efikasna i da odluke donosi dogovorom. – Ivica Dačić: Ova vlada nije proevropska, proruska, proamerička, prokineska, već vlada koja radi u interesu građana Srbije Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ...

Rasplet: Dačić dobija mandat od Nikolića

S media - 28.06.2012

Rasplet: Dačić dobija mandat od Nikolića Lider SPS-a Ivica Dačić danas će zatražiti mandat od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, odlučeno na Predsedništvu SPS-a.

SPS odlučio - Dačić je premijer

Mondo - 28.06.2012

Predsednistvo Socijalističke partije Srbije odlučilo je da lider te stranke Ivica Dačić zatraži sutra od predsedenika Srbije da mu poveri mandat za formiranje nove vlade Srbije.

Dačić i Nikolić o formiranju Vlade

Beta - 28.06.2012

Tweet BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeo je u četvrtak razgovor sa predsednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicom Dačićem o formiranju nove Vlade Srbije.

Ivica Dačić dobio mandat za formiranje Vlade Srbije

R.S.Evropa - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u četvrtak da je dao mandat čelniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću za formiranje Vlade Srbije.

Dačić u 11 sati dobija mandat za formiranje Vlade

Novosti - 28.06.2012

Lider socijalista će se danas u 11 sati sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Predsedništvo SPS jednoglasno odlučilo da Dačić od šefa države zatraži mandat za formiranje Vlade Srbije Dileme više nema.

Dačić dobio mandat: Vodiću odgovornu politiku

Novosti - 28.06.2012

Lider socijalista dobio mandat za sastav nove Vlade. Nikolić: Na današnji dan Srbija dobija promene i otvara novu stranicu u našoj istoriji. Dačić: Vlada neće biti ni "proamerička" ni "proruska", već "prosrpska".

Dačić će danas od Nikolića zatražiti mandat

Prva Srpska TV - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće danas sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem o formiranju vlade, rečeno je u Predsedništvu Srbije. Nema ...

Nikolić: Mandat Dačiću, i URS u vladi

Mondo - 28.06.2012

Tomislav Nikolić saopštio da je Ivica Dačić danas od njega zatražio i dobio mandat za sastav nove vlade Srbije. Vladu će činiti SNS, koalicija oko SPS i URS.

Dačić došao kod Nikolića po mandat

Mondo - 28.06.2012

Lider SPS-a Ivica Dačić desetak minuta posle 11 sati ušao je u zgradu Predsedništva Srbije, gde će zatražiti mandat za formiranje Vlade Srbije. Predsedništvo SPS-a sinoć je jednoglasno donelo odluku da se od predsednika Srbije zatraži da ...

Dačić i Nikolić razgovoraju o vladi

S media - 28.06.2012

Dačić i Nikolić razgovoraju o vladi Lider SPS-a Ivica Dačić danas će zatražiti mandat od predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Sastanak na kome će se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider socijalista Ivica Dačić razgovarati o ...

Dačić uverio Nikolića da ima parlamentarnu većinu (VIDEO)

S media - 28.06.2012

Dačić uverio Nikolića da ima parlamentarnu većinu (VIDEO) Lider socijalista Ivica Dačić zatražio od predsednika Tomislava Nikolića mandat za sastav Vlade Srbije.

Dačić mandatar nove vlade SNS-SPS-URS! (VIDEO)

S media - 28.06.2012

Dačić mandatar nove vlade SNS-SPS-URS! (VIDEO) Lider socijalista Ivica Dačić zatražio od predsednika Tomislava Nikolića mandat za sastav Vlade Srbije koju će činiti SNS, SPS i URS.

Mandatar Dačić formira vladu sa SNS i URS (VIDEO)

Novi Magazin - 28.06.2012

Ivica Dačić dobio je mandat od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da sastavi Vladu Srbije. Tomislav Nikolić je posle sastanka rekao da su ga predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS uverili da su obezbedili većinu za formiranje vlade.

Dačić zatražio od Nikolića mandat za formiranje Vlade

Prva Srpska TV - 28.06.2012

U zgradu Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu došli su predstavnici koalicije SPS-JS- PUPS Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Jovan Krkobabić, Žarko Obradović i Slavica Đukić-Dejanović.

Nikolić poverio mandat Dačiću

Prva Srpska TV - 28.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je lider socijalista Ivica Dačić zatražio mandat za formiranje vlade Srbije. Nema ...

Dačiću mandat za formiranje vlade

Beta - 28.06.2012

Tweet BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak da je lider koalicije okupljenje oko SPS Ivica Dačić zatražio mandat za formiranje vlade i da ga je uverio da ima većinu i da može da zakaže ...

Ivica Dačić je mandatar Vlade Srbije

Mondo - 28.06.2012

Tomislav Nikolić saopštio da je Ivica Dačić danas od njega zatražio i dobio mandat za sastav nove vlade Srbije. Vladu će činiti SNS, koalicija oko SPS i URS, a možda i još po neko.

Dačić preuzima odgovornost

Beta - 28.06.2012

Tweet BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da je od Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije dobio podršku da bude na čelu nove Vlade i da je odlučio da preuzme ...

Nema povratka u devedesete

E-Novine - 28.06.2012

Nakon sastanka sa delegacijom koalicije okupljene oko SPS, predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je Ivici Dačiću mandat za formiranje nove vlade.

Dačić: Neću dozvoliti povratak u devedesete (VIDEO)

Novi Magazin - 28.06.2012

Mandatar za sastav nove Vlade Ivica Dačić istakao je danas da očekuje da će vlada biti formirana brzo, da će biti stabilna i naglasio da neće dozvoliti povratak Srbije u devedesete godine.

Dačić: Neću nebesku, već Srbiju budućnosti

Mondo - 28.06.2012

Na izborima sam glasao za Borisa Tadića, a ne za Tomislava Nikolića, ali narod je glasao tako i zato sa SNS pravim vladu. Ne želim Srbiju da vratim u devedesete, izjavio je Dačić.

Svetske agencije: Povratak Miloševićevih saveznika

Novi Magazin - 28.06.2012

Davanje mandata lideru socijalista Ivici Dačiću da formira novu srpsku vladu označava povratak bivših saveznika Slobodana Miloševića na vlast, što bi moglo da ugrozi proces evropskih integracija Srbije, ocenjuje američka agencija AP.

Tomislav Nikolić poverio mandat Ivici Dačiću

Glas javnosti - 28.06.2012

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je mandat za sastav nove vlade lideru SPS Ivici Dačiću. "Građani Srbije žele da rade. Vlada treba da bude mala efikasna i odgovorna i da dogovorno odlučuje o svim bitnim stvarima za ...

Hrvati Dačića dočekali na nož

Vesti Online - 28.06.2012

"Mali Sloba na čelu Srbije" i "Srbija se vraća 15 godina unazad" samo su neki od naslova tekstova u kojima hrvatski mediji donose vest da je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić dobio mandat za sastav nove srpske ...

Šta će nam Dačić prvo otpevati kao premijer? (ANKETA)

S media - 28.06.2012

Šta će nam Dačić prvo otpevati kao premijer? (ANKETA) Ivica Dačić je mandatar za sastavljanje nove Vlade Srbije. Poznat je da ume da stane pred mikrofon i da se proveseli.

AP: Povratak Miloševićevih ljudi

Mondo - 28.06.2012

Strane agencije novu Vladu vide kao povratak sledbenika i saveznika Slobodana Miloševića, koja će usporiti evrointegracije Srbije i ojačati ruski uticaj na Balkanu.

Dačić: Vlada će biti prosrpska

Novosti - 28.06.2012

Lider socijalista i mandatar za sastav nove Vlade Ivica Dačić izjavio je, posle sastanka u Predsedništvu, da poštuje srpsku istroriju, ali da njega više zanimaju sadašnjost i budućnost i to kako će građani da žive bolje LIDER socijalista ...

Dačić mandatar Vlade Srbije, obećava: Nema nazad u 90-te

R.S.Evropa - 28.06.2012

Lider socijalista Ivica Dačić mandatar je za sastav nove Vlade Srbije. Mandat mu je poverio predsednik Tomislav Nikolić, nakon što je postalo potpuno izesno da kandidat demokrata za premijera Boris Tadić ne može oformiti skupštinsku većinu.

Dačić očekuje vladu za dve nedelje

Novi Magazin - 28.06.2012

Mandatar za sastav buduće vlade Srbije Ivica Dačić očekuje da će za dve sedmice biti rešena sva pitanja i da će Srbija dobiti novu vladu. "Sa Srpskom naprednom strankom u petak nastavljam razgovore.

Sumnjičavi prema Dačiću

Danas - 28.06.2012

Vašington, Pariz, Beograd - Davanje mandata lideru socijalista Ivici Dačiću da formira novu srpsku vladu označava povratak bivših saveznika Slobodana Miloševića na vlast, što bi moglo da ugrozi proces evropskih integracija Srbije, ocenjuje ...

Novu Vladu vodi Dačić

Novosti - 28.06.2012

Posle pedesetodnevne političke agonije, predsednik Srbije lideru SPS dodelio mandat za sastav nove parlamentarne većine. U petak zvanični pregovori SNS i koalicije oko SPS. Kabinet sa 16 resora.

Dačić i Nikolić u 11 sati o formiranju Vlade

Nadlanu - 28.06.2012

Kako je saopštilo Predsedništvo, Nikolić bi trebalo da posle sastanka da izjavu medijima. Nikolić je u sredu izjavio za RTS da očekuje da Dačić od njega danas zatraži mandat za sastavljanje Vlade Srbije. BEOGRAD, 28. juna 2012.

Dačić: Spreman sam da preuzmem odgovornost

Nadlanu - 28.06.2012

"Iz naših razgovra sa SNS i URS dogovorili smo se da će oni podržati i pordržavaju ovaj dogovor koji smo danas postigli a to znači da će podržati mene za mandatara" , rekao je Dačić .

Dačić: Nismo doneli odluku o ponudi SNS

Blic - 27.06.2012

Beograd - Mi ne biramo između Srpske napredne stranke ili Demokratske stranke, Tomislava Nikolića ili Borisa Tadića, nego da li ćemo biti odgovorni za vođenje nove vlade ili ćemo samo biti njen deo - izjavio je danas predsednik ...

Nikolić očekuje Dačića

RTS - 27.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za RTS da očekuje "koliko već sutra" da Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za RTS da očekuje "koliko već sutra" da Ivica Dačić ...

Nikolić očekuje da Dačić sutra zatraži mandat

Kurir - 27.06.2012

Očekujem da me Ivica Dačić sutra uveri da ima skupštinsku većinu - poručio predsednik Srbije BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da mu lider SPS sutra dostavi dokaze da ima poslanički većinu posle čega će ga imenovati za ...

Nikolić očekuje da Dačić sutra zatraži mandat

Blic - 27.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras za RTS da očekuje "koliko već sutra" da lider socijalista Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade.

Nikolić: Moguće da me Dačić sutra obavesti da ima većinu

24online - 27.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da mu predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić sutra zatraži mandat za formiranje Vlade Srbije, javila je danas Radio-televizija Srbije.

Dačić dobija mandat danas u 11h

B92 - 27.06.2012

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da očekuje da Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade. Dačić dobija mandat danas u 11 sati, saznaje B92.

Dačić: Još nisam doneo odluku (VIDEO)

S media - 27.06.2012

Dačić: Još nisam doneo odluku (VIDEO) -Mi se ne izjašnjavamo između SNS i DS i ne biramo između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića već biramo između njih i nas, poručio je lider SPS Ivica Dačić i dodao da još nije doneo konačnu odluku o ...

Nikolić očekuje da Dačić sutra zatraži mandat

Novi Magazin - 27.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da lider socijalista Ivica Dačić već sutra zatraži od njega mandat za sastav vlade. "Postoje nagoveštaji da bi sutra Dačić mogao da dođe da mi pruži dokaze kako je formirana skupštinska većina i ...

Nikolić: Očekujem da Dačić sutra zatraži mandat

S media - 27.06.2012

Nikolić: Očekujem da Dačić sutra zatraži mandat Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio večeras da očekuje da lider SPS Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastavljanje vlade.

Nikolić: Očekujem da Dačić traži mandat

Vesti Online - 27.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da mu predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić sutra zatraži mandat za formiranje Vlade Srbije, javila je Radiotelevizija Srbije.

Nikolić očekuje da Dačić zatraži mandat

Mondo - 27.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras za RTS da očekuje "koliko već sutra" da lider socijalista Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade.

Nikolić: Očekujem da Dačić bude mandatar Vlade

Nadlanu - 27.06.2012

"Postoje nagoveštaji da bi sutra Dačić mogao da dođe da mi pruži dokaze kako je formirana skupštinska većina i da zatraži mandat za formiranje Vlade. Tako sada stvari stoje, koliko sam ja obavešten", rekao je Nikolić .

Nikolić ponudio Dačiću mandat?

Nadlanu - 26.06.2012

Ivica Dačić , kako se navodi, nije dao konkretan odgovor Nikoliću , već je rekao da o tome treba da odlučuje Predsedništvo SPS. Dobro upućeni izvor „ Blica “ kaže da će Predsedništvo SPS biti sazvano do petka kada bi i praktično trebalo da ...

Nikolić ponudio Dačiću mandat

Blic - 25.06.2012

Predsednik Srbije i doskora prvi čovek Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić sastao se sa danas sa liderom socijalista Ivicom Dačićem i zvanično mu ponudio mesto mandatara u budućoj vladi, saznaje „Blic“ u Predsedništvu.

Dačić o vladi odlučuje posle sastanka sa Nikolićem

S media - 25.06.2012

Dačić o vladi odlučuje posle sastanka sa Nikolićem Ključni faktor u pregovorima sa socijalistima nije šef naprednjaka Aleksandar Vučić, već predsednik Srbije Tomislav Nikolić, piše današnji "Blic".

Dačić čeka Nikolića za dogovor?

Mondo - 25.06.2012

Lider socijalista Ivica Dačić će odluku o tome s kim će formirati vladu doneti posle razgovora sa aktuelnim predsednikom Srbije i bivšim liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem, piše današnji "Blic".