TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pretnje štrajkačima na železnici

B92 - 20.03.2005

Užice -- Užičkim mašinovođama uručena su upozorenja pred otkaz. Predsednik Štrajkačkog odbora Vidosav Radojević kaže da je štrajkačima uručeno 91 od ukupno 129 takvih upozorenja i da su ona pripremljena po nalogu generalnog direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića.

Ministar Ilić tvrdi da je barska pruga bezbedna

Blic - 18.03.2005

Pruga Beograd-Bar potpuno je bezbedna za saobraćaj, a tvrdnje užičkih mašinovođa o navodnoj ugroženosti putnika su netačne, zaključak je ministra Velimira Ilića i direktora 'Železnica Srbije' Milanka Šarančića koji su juče putničkim vozom putovali do Prijepolja i nazad.

Užičani uporni u štrajku

Blic - 17.03.2005

Spisak sa imenima članova Nezavisnog strukovnog sindikata mašinovođa Srbije Užice koji su dobili poslednje opomene pred otkaze zbog štrajka koji traje već dva dana, stalno se proširuje. Na listi se nalazi 41 mašinovođa, ali svi odbijaju da podignu rešenja.

Štrajkuju mašinovođe iz Užica

B92 - 16.03.2005

Beograd, Užice -- Nezavisni strukovni sindikat mašinovođa u Užicu od sinoć je u štrajku, ali vozovi na pruzi Beograd-Bar idu normalno. Iako su sindikalci najavljivali da će tokom štrajka na barskoj pruzi stajati 90 odsto vozova, predsednik Sindikata mašinovođa, Vidosav Radojević, za B92 kaže da za ...

Mašinovođama otkazi zbog štrajka

Blic - 16.03.2005

Nezavisni strukovni sindikat mašinovođa iz Užica najavio je obustavu rada (od sinoć u 19 sati) na 90 odsto putničkih i teretnih vozova. U 'Železnicama Srbije', međutim, kažu da vozovi neće stajati jer je pripremljen rezervni raspored rada sa mašinovođama koje hoće da rade.

Mašinovođe počele štrajk

B92 - 15.03.2005

Užice -- Nezavisni strukovni sindikat mašinovođa u Užicu je u utorak u 19 sati započeo štrajk na pruzi Beograd-Bijelo Polje. Kroz užičku železničku stanicu večeras je prošlo par vozova sa mašinovođama iz Užica, ali samo onih koji su krenuli pre 19 sati iz polaznih stanica, kao što su poslovni voz ...