TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Završena prva nedelja suđenja za ubistvo Stambolića

B92 - 28.02.2004

Beograd -- Prva nedelja suđenja za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi završena je saslušavanjem optuženih. Tome je prethodila odluka sudskog veća da se iz predmeta izdvoji izjava bivšeg šefa DB Srbije Radeta Markovića data pred policijom.

Markovićevo priznanje nije dokaz za sud

Blic - 28.02.2004

Iskaz Radeta Markovića dat policiji 11. aprila prošle godine, u kojem je priznao da je znao da se priprema ubistvo Ivana Stambolića, uzet je na nezakonit način, zbog čega je juče Specijalni sud odlučio da se ova izjava ne uzima kao dokaz u postupku.

Markovićev iskaz policiji izuzet iz predmeta

B92 - 27.02.2004

Beograd -- Sudsko veće Specijalnog suda u slučaju Ivan Stambolić i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi, odlučilo je u petak da se iz sudskih spisa izdvoji zapisnik sa policijskog saslušanja bivšeg šefa DB-a, Radomira Markovića, kada je on priznao svoje učešće u izvršenju krivičnih dela.

Prijić tražio da potpišem izjavu ili će mi srušiti kuću

Blic - 26.02.2004

Radomir Marković, bivši šef RDB, negirao je juče u Specijalnom sudu optužbe da je učestvovao u ubistvu Ivana Stambolića, rekavši da je za otmicu Stambolića saznao iz medija. - Dok sam bio načelnik RDB, Ivan Stambolić nije bio predmet obrade službe.

Maričić, Bujošević i Bracanović negiraju optužnicu

B92 - 26.02.2004

Beograd -- Pred specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu u četvrtak je završeno saslušanje optuženih za ubistvo Ivana Stambolića, a davanjem iskaza bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića počelo je ispitivanje optuženih za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Rade Marković: Nisam učestvovao u otmici Stambolića

B92 - 25.02.2004

Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu u sredu nastavljeno je suđenje optuženima za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Pretres počeo je svedočenjem bivšeg načelnika službe Državne bezbednosti, Radomira Markovića, koga optužnica tereti da je pomagao pripadnicima ...

Ko je ubio Stambolića?

Blic - 23.02.2004

Suđenje za ubistvo Ivana Stambolića, bivšeg predsednika Predsedništva Srbije, i za atentat u Budvi na Vuka Draškovića, predsednika SPO, počinje danas u Specijalnom sudu u Beogradu, bez Slobodana Miloševića koji je označen kao naručilac ubistva.

Prekinuto suđenje za ubistvo Stambolića

B92 - 23.02.2004

Beograd -- Suđenje optuženima za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi pred specijalnim sudom u Beogradu prekinuto je u ponedeljak na samom početku. Do prekida je došlo zbog zahteva jednog od optuženih, Nenada Ilića, za izuzeće sudije Dragoljuba Albijanića i ...